Thierry droogt Rutte af in de Tweede Kamer over migratie: ‘Ga iets DOEN in plaats van wat ginnegappen in de Kamer!’

Een uiterst smakelijk videootje met de leiders van de VVD en Forum voor Democratie. Waarin laatstgenoemde het de premier erg lastig maakt over zijn zwabberbeleid met betrekking tot migratie.

Gisteravond vond een alleraardigste clash plaats in de Tweede Kamer. Het ging over migratie, en dan vooral over het zwabberbeleid dat Nederland voert. Binnenslands wordt een beetje stoer gepraat door regeringspartijen, maar in Europa heeft iemand als Mark Rutte geen enkel idee. Hij hobbelt wat aan achter Merkel en Macron, maar naar eigen Nederlandse inbreng moet je goed zoeken.

Met die larmoyante houding had FVD-leider Thierry Baudet het gisteren in de Kamer helemaal gehad. Hij besloot om niemand minder dan premier Rutte aan te pakken voor die gemaakt vrolijke houding, terwijl hij het echte probleem – omvangrijke en ongecontroleerde migratie naar Europa – straal negeert. Baudet had de volgende woorden voor de minister-president:

“Ik hoor eigenlijk niet de minister-president van Nederland praten, maar ik hoor iemand praten namens de EU-instituties. Waarom gaat hij niet gewoon morgen met Merkel en een paar anderen om de tafel om een vlootblokkade op te zetten. Dan kun je die boten stoppen. Dan kun je dit probleem direct aanpakken. Regel het bilateraal, regel het multilateraal. En ga niet zitten wachten tot de Europese Unie eindelijk is uitvergaderd. De enige argumenten die ik kan bedenken om dat te doen, is omdat u denkt vanuit de EU, en niet vanuit Nederland.”

Om er later nog aan toe te voegen:

“Ga eens iets doen in plaats van eindeloos vergaderen met de EU in Brussel en wat ginnegappen hier in de Kamer.”

Zeker geen slechte spreekbeurt. Zeker niet…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Babaji538

  Het is een mooie belofte, om ruim 6 maanden nu,
  de wereld te verbeteren.
  Petra Hermans

 2. Vit

  Topgozer die Thierry, Rutte komt als gebruikelijk met slap gelul.

  1. sonar

   Vit Rutte is allang door het ijs gezakt,alleen jammer dat hij weer is boven komen drijven.

   1. RobertMarsman

    Ja dat is Baudet inmiddels ook al hoor door het ijs gezakt en al zeker op het gebied van massa immigratie, islam en islamisering. Want van Baudet hoef je namelijk geen enkele oplossing te verwachten op die gebieden. Helemaal niets. Een beetje een grote mond en meer heeft die niet.

    En het meest stuitende is dat alles wat Baudet doet ook nog eens verheerlijkt wordt. IPV dat ze eens kritisch gaan kijken naar dat gene wat hij roept en zijn stemgedrag in de kamer want dat is namelijk zo tegenstrijdig als maar kan. Maar om de een of andere reden zijn mensen daar blind voor en willen ze het niet zien.

    Ach hij zegt iets tegen Rutte over massa immigratie. Nou goed hoor maar daar heb je het dan ook mee gehad. Praatjes vullen geen gaatjes natuurlijk. Uiteindelijk is er maar een partij die met oplossingen komt en dat is de PVV. Maar daar is iedereen inclusief Baudet op tegen.

    1. Rosasolis

     @RobertMarsman. Terwijl Rutte nu in Brussel is om te voorbereiden voor de belangrijke EU Top vergadering op a.s. zondag en maandag, wat doet T. Baudet behalve zeuren over Rutte en proberen aandacht te krijgen door een grote bek te geven. Alleen om op te vallen, en hopelijk meer zielen te winnen voor zijn radicale FvD partij. Thierry is dol op sensatie, en weet dat geen week moet voorbij gaan zonder wat commentaar te geven tegen iedereen in onze regering…Zolang dat we Thierry hebben, heb ik nooit gehoord dat 1 minister of regeringslid het een beetje goed doet. Zijn verhouding is zeer agressief en dom. Voor maandenlang kwam hij nooit regering vergaderingen in de 2de kamer. Hij stuurde zijn vriend Theo. En na een uur in zijn kantoor was hij alweer ineens vertrokken. Gewoon weg. Dus waarom ineens al die
     oproer tegen Rutte? Tenminste is Rutte nu in Bussel voor een zeer lange weekeind, om te overleggen met de leiders en vertegenwoordigers van EU landen over de aankomende Afrikaanse illegale migranten crisis.

     1. swetsnek

      Leer eens Nederlands

     2. Guus Geluk

      Hoor wie ’t zegt.

    2. Evil Zorro

     FvD wil samenwerken met PVV, maar niet aan het plan om alle moskeeën te sluiten en de islam te verbieden. Want dat kan niet volgens de wet.

 3. Guus Geluk

  Van “afdrogen” was geen sprake. Rutte antwoordde bedaard op een vraag van Baudet. Toen had Baudet zijn momentje gehad en droop af.

  1. henkie

   Van afdruipen is geen sprake, het hek is van de dam. De censuur en repressie komt ten einde. Steeds meer mensen zullen openlijk voor hun legitieme mening durven uitkomen. De heer Baudet doet baanbrekend werk. Ik hoop dat in de toekomst ook meer juridisch aktie wordt genomen tegen democratie ondermijnende praktijken.

   1. Guus Geluk

    Henkie,

    Welke democratie-ondermijnende praktijken door Rutte ziet u en welke juridische actie zou daarop moeten volgen?

    Over democratie gesproken: de VVD is democratisch de grootste partij van Nederland geworden.

    1. henkie

     Beste Guus, Ik kijk verder dan Rutte alleen. Jij bent ook deel van het probleem.

     Je weet namelijk dondersgoed dat censuur en repressie de afgelopen 40 jaar praktijk waren hier in dat mooie Nederland. Mensen durven hun mond niet open te doen, en je krijgt een heel eenzijdige verhaal, dat tot in het oneindige wordt herhaald. Brainwashing wordt dat genoemd. De gemiddelde Nederlander is druk met zijn eigen bestaan en weet niet beter.

     Gelukkig, het tij begint te keren.

     1. lugar

      @Henkie: Guus is een niet serieus te nemen trol en islambeciel. Ik besloot niet meer op zijn waanzin te reageren.

     2. Guus Geluk

      Henkie,

      U gaat sterk off-topic. Het artikel betreft een interruptiedebatje met betrekking tot migratie.

      Ik hoor wel als u een democratie-ondermijnende actie van Rutte heeft die juridische actie verdient.6

     3. lugar

      @Henkie: “Mensen durven hun mond niet open te doen…”

      Inderdaad, probeer maar eens iets te roepen over Mohammed, als je dat hard genoeg doet helpen ze je vanzelf naar Allah en de 70 knaapschenders. Of je krijgt, net als meneer Wilders, 24/7 beveiliging en een kogel- en steekwerend vest.

    2. sjun

     De uitverkoop van Nederlands spaargeld, Nederlandse handelsmogelijkheden en Nederlandse leefruimte aan neveneffecten van Brussels beleid. Rutte vertegenwoordigt Nederlandse bevolking en Nederlandse belanen niet maar regelt zijn eigen politieke vervolgcarriere op kosten van Nederlandse belastingbetalers. NExit graag en opdoeken dat geldverslindende circus van het Europarlement en van de ongekozen politici die zich laten belobbyen door vooral Amerikaans grootkapitaal in Brussel.

     1. Guus Geluk

      Sjun,

      De kiezer denkt er anders over, over hoe Rutte hen in Brussel vertegenwoordigt. Derhalve kan er van democratie-ondermijnende praktijken geen sprake zijn.

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/peiling-de-hond-kiezers-overwegend-positief-over-ruttes-toespraak-bij-europees-parlement-maar-negatief-over-zijn-europese-ambities/

   2. lugar

    @Henkie: Zo is dat jongen, geen speld tussen te krijgen. Al zijn er hier wel islambecielen die het proberen. 😉

 4. RobertMarsman

  Ja lekker hypocriet ook van Baudet. Want hij heeft wel een grote mond over de massa immigratie en dat dat moet stoppen. Maar als de PVV dus een motie indient om de grenzen te sluiten voor immigranten uit islamitische landen, dan is Baudet daar dus gewoon op tegen.

  En dat is toch best opmerkelijk. Want het zijn voornamelijk immigranten uit islamitische landen die hier dank zij de massa immigratie naar toe komen. Wil je dat probleem aanpakken dan is er eigenlijk maar een oplossing namelijk de grenzen voor die gasten sluiten. Maar daar wil Baudet helemaal niet aan beginnen en ds blijft het probleem bestaan.

  En dat hij daar tegen is is zijn goed recht maar tot op heden heb ik van het Forum ook geen enkele motie gezien of gehoord die dat probleem dan wel zou moeten oplossen. Hij roept lekker voor de buhne maar het blijft een hypocriete bal.

  1. henkie

   Beste Robertmarsman,
   Wees blij dat ook de heer Baudet de discussie openbreekt zodat op termijn ook op straat mensen hun mening durven uiten. Je hebt gelijk, de heer Wilders is al veel langer ermee bezig en heeft al veel bereikt. De heer Wilders is helaas al helemaal geframed als rascist/fascist en daardoor makkelijk monddood te maken.

   1. RobertMarsman

    Die discussie was allang open gebroken nog voor de komst van Baudet in de kamer. Dat hoeft allang niet meer te gebeuren. Het gaat mij om het feit hij wel heel hard roept en Rutte op zijn flikker wil geven maar als de PVV dan met een motie komt om de grenzen dicht te gooien voor immigranten uit islamitische landen hij daar dan vervolgens gewoon op tegen is zoals iedereen dus in de kamer.

    Niemand die dus het probleem wil oplossen. Ook Baudet niet.

 5. lugar

  “Waarom gaat hij niet gewoon morgen met Merkel en een paar anderen om de tafel om een vlootblokkade op te zetten. Dan kun je die boten stoppen. Dan kun je dit probleem direct aanpakken. Regel het bilateraal, regel het multilateraal.”

  Goede vraag, en intussen worden de ‘vluchtelingen’ met boten en vliegtuigen opgehaald, of komen ze gewoon via Spanje ons land binnen. En Linksaf maar roepen: Iedereen is welkom, laat Azië en Afrika maar komen, we hebben ruimte genoeg!

 6. Meester Kong

  Poeh zie hoeveel moeite het Rutte kost om Baudet serieus te nemen.

  1. lugar

   @Kong: Rutte lacht alles weg en als dat niet lukt gaat hij nóg harder liegen. Verwacht je überhaupt dat hij wie dan ook serieus neemt? Hij droomt alleen van zichzelf en z’n carrière, dat kan haast niet anders. Overigens droomde ik vannacht dat hij, net als ik, inkopen deed bij de IKEA. Hij kocht een paar dingen, prevelde wat over iets waar hij de smoor in had, en verliet het pand via een soort VIP-uitgang.

   Dromen over Rutte staat natuurlijk gelijk aan een nachtmerrie, dus was dat ook weer snel voorbij.

  2. DolleDries

   Dat heb ik met jou ook wel.

  3. EU kok

   Laatst was ik op een informatie avond van FvD.
   Daar heb ik voor de FvD adepts enkele interessante items kunnen verzamelen.
   A: Stof van onder Thierry zijn schoenen.
   B: Mat waar Thierry zijn voeten heeft geveegd.
   C: Glas waaruit Thierry gedronken heeft.
   D: Pen waarmee Thierry geschreven heeft.
   E: Als klap op de vuurpijl, direct uit het toilet gevist, een keutel van Thierry.
   .
   Uiteraard is elk item ook los te koop.

   1. Stanly2000

    Leuk? Nee!

   2. Guus Geluk

    EU kok heeft een punt: Forum voor Democratie begint zich hoe langer, hoe meer, te gedragen als een sekte. Lars Benthin, redacteur van dit blog, uitte zijn frustratie al over de “persoonlijkheidscultus” die rondom Thierry Baudet hangt.

    Veel FvD-ers adoreren hem ook. Met als voornaamste aanbidder onze huistrol.

    1. Siemien

     @Guusje Thierry slaat de spijker op zijn kop en Rutte ontwijkt en lult er een beetje omheen doet wat lacherig over een zeer ernstige situatie, Rutte’s houding is om van te kotsen natuurlijk overigens laat Rutte exact zien hoe hij over Nederland en haar burgers denkt door zijn houding..

     1. Guus Geluk

      Rutte geeft bedaard antwoord in een interruptiedebat.

     2. lugar

      De afbeelding in de link typeert deze weglacher.

      https://twitter.com/dirkdeklein/status/527218484850479104

    2. Luwadder R1

     Ha!!!! nou als er 1 sekte is dan is dat de alcoholistenclub uit Brussel wel. Met Jean Claude “Alcoholica” Juncker in de rol van David Koresh. En de Eurofielen kunnen dan wel raas kallen dat Baudet geen oplossing heeft. Rutte heeft zelf ook geen oplossing. Het enige wat hij doet is draaien, liegen en vooruit schuiven. Zolang tot dat een volgend kabinet dit probleem mag oplossen, dan hoeft Rutte zijn vingers er niet aan te branden.

 7. lugar

  Laatst was ik op een informatieavond van VVD. Dat was nog lastig want alleen de leugenaars waren welkom.

  Daar heeft onze DDS-islamongool voor de VVD adepten enkele interessante items kunnen verzamelen:

  A: Stront van onder Mark z’n schoenen.
  B: Mat waar Mark z’n voeten heeft geveegd.
  C: Glas waar Mark uit heeft gedronken.
  D: Pen waar Mark mee heeft geschreven.
  E: Enkele van Mark’s beste leugens.
  E: Als klap op de vuurpijl, direct uit het toilet gevist, een keutel van Mark.

  Uiteraard zijn de items gratis af te halen bij de grootste islambeciel van DDS.

 8. Stanly2000

  Wie is die bekkentrekkende op de achtergrond?

 9. Beukman

  De cultuurmarxistische propagandamachine van de EU zal mijn internetverbinding vermoedelijk hebben gemanipuleerd, want wat ik zie is iets heel anders, nl hoe een snotjongen, ene Thierry, slim probeert te doen met domme vragen, en vervolgens wordt afgeserveerd door een souvereine MP.

  1. Guus Geluk

   Zo ging dat inderdaad: Baudet werd afgedroogd door Rutte en moest de aftocht blazen.

  1. lugar

   Rutte mag nog zo lollig doen over opticiens als je naar zijn visie vraagt, maar het is niet meer toereikend om een nietje in een stapeltje spreadsheets te zijn. Zelf schreef hij in het regeerakkoord: “Politiek moet gaan over Nederland én Nederlanders, minder over cijfers en Den Haag. Dat is wat mensen vragen. En dat is ook het uitgangspunt.” Mooi gezegd. Maar niets van te zien.

   Het zijn sociaal onrustige tijden, van grote volksverhuizingen, keihard botsende culturen, oprukkend islam-geweld, elkaar bestrijdende ideologieën, zware druk op de uitgangspunten van de grondwet, geruzie in de EU, gekissebis met Trump, activisme in de cultuursector, Amerikaanse waanideeën op universiteiten, naar adem happende middenstand en vilein nepnieuws bij de staatsomroep.

   Om met Karel Appel te spreken: “De regering rotzooit maar wat an…”

 10. Heinz

  Het vuur na aan de schenen. Ik heb het fragment een paar maal bekeken en constateer dat Rutte met een arm zonder inspanning Baudet op afstand hield.

 11. Ni28

  Clashen in de parlement is pas de echte democratie. In de omgekeerde geval is het communisme.

 12. Ni28

  Rutte heeft zijn antwoorden altijd snel klaar. Maar de echte antwoord op problemen heeft hij niet. Te weinig opponenten in de Kamer.

 13. Frits Jansen

  Maar Baudet heeft ook geen idee hoe hij het probleem moet aanpakken. Een vlootblokkade? Laat me niet lachen!.

  Op korte termijn is het probleem de verdeling van de vluchtelingen. Baudet zou de eerste moeten zijn die respecteert dat de EU laat staan NL een bepaald beleid door de strot van andere lidstaten kan duwen. Baudet zou met zijn gratuite gezeur Rutte wel eens voor de voeten kunnen lopen bij zijn diplomatieke acties.

  1. EU kok

   Baudet zou met zijn gratuite gezeur Rutte wel eens voor de voeten kunnen lopen bij zijn diplomatieke acties.
   .
   Alsof er buiten Nederland ook maar iemand is, die onze pianospeler serieus neemt.

   1. lugar

    Ledenaantal Forum voor Democratie met meer dan 1000 procent gegroeid: ‘Adembenemend’

    D66 en GroenLinks zijn de VVD voorbijgestreefd als het gaat om ledenaantal, maar volgens Telegraaf-journalist Wouter de Winther is vooral de explosieve stijging van Forum voor Democratie nieuws. “Het is echt adembenemend.”

    “Als je zit hoe snel die partij, eigenlijk in één jaar dat ze nu in de Kamer zitten, is gegroeid.” FvD had vorig jaar 1863 leden en steeg naar 22.884 leden dit jaar, een stijging van meer dan 1.100 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dagblad.

    GroenLinks kreeg in één jaar tijd van 23.390 naar 28.405 leden, een stijging van 21 procent. Het ledenaantal van D66 steeg met bijna 10 procent van 26.284 naar 28.820 leden. De VVD steeg ook als het gaat om het aantal leden, maar wel minder hard dan bovengenoemden, namelijk van 26.500 naar 27.700 leden (+4,5 procent).

    “Het kruipt al heel snel naar elkaar toe”, vertelde Wouter de Winther vanochtend in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “De ledenstijging van Forum voor Democratie is echt hét grote nieuws.”

 14. Ni28

  Wie weet hier een oplossing de migratieprobleem en islamisering? Zeg het nu en leg uit!

 15. Rosasolis

  Waarom houdt Thierry en F.V.D. op te zeuren. En in plaats ervan doe een paar goede daden. Wat vinden jullie om een bloemetje te steuren naar onze zeer hard werkende minister van Landbouw, Carola Schouten, (die ook vice-premier is). Zij is zeker de beste die opkomt voor alle boeren, en ook tegen de corruptie dat in het landbouw werkt.

 16. Verlazques

  Ach ja, wat vaak vergeten wordt dat hij slechts woordvoerder is van de ministerraad, die maken de dienst uit, Lulletje Rutte heeft niets te vertellen kan alleen adviezen geven en heeft niet eens een departement

 17. Rosasolis

  Zou het niet leuk zijn voor Thierry & Theo een keer een goede daad uit te voeren, in plaats van al die domme gezeur. Om aandacht te kregen en nog meer zielen te winnen.
  Wat vinden jullie van een bloemetje te sturen naar Carola Schouten, onze minister van Landbouw en ook onze Vice-Premier. Deze zeer hard werkende minister is bezig om vele problemen in het landbouw op te lossen. Waaronder de productie, en economie problemen, en ook de corruptie. Trouw besteed dit hele week een hele serie over onze landbouw, dat misschien nu de beste van Europa is. Vooral onze zeer hoog-kwaliteit
  akkerbouw. Volgens de Int. landbouw wetenschappers is onze speciale soort tarwe nog steeds een van de beste in de wereld. En zeker van heel Europa. Dit nieuwe oogst van prachtige jonge groene granen komt nu op in de velden in Hollands Kroon. Omdat ik uit
  Manitoba, Canada afkomstig ben, die “de broodmaand van de wereld” bekend was gedurende de 60er -70er jaren van de vorige eeuw, weet ik wat mooi verzorgde tarwe, en andere soort granen velden zijn. Maar volgens Trouw kregen onze Akkerboeren het
  steeds moeilijker. Omdat er steeds meer slechte weer problemen het moeilijker maakt, en het oogst van granen in gevaar brengt, is onze nieuwe minister landbouw heel erg bezorgd voor de toekomst van onze akkerbouw. Waar er vreselijke problemen met de dieren zijn, dat is duidelijk te ontdekken, en te straffen. Maar er moet veel meer steun en aandacht besteed aan onze akkerboeren die hun best doen om te zorgen dat wij onze dagelijkse brood krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.