Thierry-paranoia slaat weer toe: tegenstanders van FVD denken dat dit Paul Cliteur-affiche “oproept tot geweld”

De zelfverklaarde tegenstanders van het Forum voor Democratie en Thierry Baudet hebben weer eens een stok gevonden om de partij mee te slaan. Ditmaal hebben ze in een affiche een zogenaamde oproep tot geweld gezien.

Het is weer eens hommeles rondom het Forum voor Democratie. Ditmaal is de jongerenafdeling JFVD de pineut. De club zou via een affiche met Paul Cliteur oproepen tot geweld tegen docenten. Het desbetreffende affiche staat hierhoven afgebeeld, de hysterische reactie lees je hieronder:

“Het affiche leidt tot veel ophef op sociale media. De Utrechtse hoogleraar Ingrid Robeyns bijvoorbeeld noemt “de poster waarin iemand met stenen gooit intimiderend (of vinden we dit normaal???)” en vindt dat docenten worden gedemoniseerd. Het zal er volgens haar toe leiden “dat introverte of gematigd linkse/kritische wetenschappers minder snel hun mond opendoen. Dat kan niet in het belang zijn van de vrijheid van meningsuiting.”

Rector magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden had het er maar druk mee. Via Twitter laat hij weten dat hij Cliteur woensdagavond gemaild heeft over het “onfrisse affiche”. Daarin stelde hij dat het “totaal niet goed is als docenten of studenten zich daar onveilig onder voelen.””

Natuurlijk is dat allemaal ontzettende hysterie. Verwacht er nu echt ook maar één docent dat er straks FVD-knokploegen bij de ingang van de collegezalen zullen staan, paraat om docenten en docenten die op D66 of linkser stemmen een oplawaai te verkopen? Zoja, dan is het niet JFVD maar de betrokkenen die zich misschien maar even moeten melden voor een gesprekje bij de psycholoog. Om van die hinderlijke angststoornis af te komen.

Kom op zeg. Als je niet kan zien dat een poster zoals bovenstaande duidelijk overdrachtelijk bedoeld is, dan wordt het wellicht tijd je safe space op te zoeken en dat warme dekbed over je hoofd heen te trekken. Zodat je nooit meer te maken krijgt met “dreigende” politieke communicatie van partijen die nét iets anders tegen bepaalde zaken aankijken dan de gemiddelde GroenLinkser.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het is inderdaad een belachelijk affiche en toont voor de zoveelste keer het pijnlijke dilettantisme van het FvD.
  Natuurlijk roepen ze niet op tot geweld maar het is absurd om studenten op te stoken tot verzet tegen hun docenten.

  Domme sukkels.

  1. Guus Geluk

   Domme sukkels is inderdaad de juiste uitdrukking.

  2. Roughwood

   Extreem linkse anarchisten bedienen zich natuurlijk nooit van dit soort praktijken. Roepen nimmer op tot geweld en tonen ook altijd erg veel respect voor andermans eigendommen.

   https://autonomendenhaag.files.wordpress.com/2017/10/amuurkrant3okotber2017.jpg

   Maar voor de links fascistische zaak is natuurlijk alles geoorloofd, nietwaar Quisling.
   Ik weet in ieder geval wel wie hier de domste sukkels zijn…

  3. Yato

   Wat kan het kwaad? Met ‘in verzet komen’ wordt bedoeld dat studenten kritisch horen te zijn tegenover hun docenten en moet durven hun docenten tegen te spreken als ze het niet met hun docent eens zijn. Dit is eigenlijk allang de bedoeling van het academisch wezen, maar wordt in de praktijk niet gedaan omdat men i.v.m. beoordelingen door diezelfde docent liever eieren voor z’n geld kiest.

   Wat vind jij eigenlijk beter, dat men klakkeloos alles van de docent overneemt, zelfs als het onwaar is en dat niet mag tegenspreken, of dat men kritisch is en het aandurft de docent uit te dagen bij betwistbare uitspraken? Het is toch juist dat eerste dat tot ongewenste situaties waarin de waarheid nog wel eens verdoezeld kan worden.

   1. Yato

    tot ongewenste situaties leidt*

  4. Pescador

   Je eigen een domme sukkel noemen das pas dom

 2. lugar

  Mooie poster. Ik wens de JFVD veel succes.

 3. Ernst Quispel

  Nadere beschouwing van het affiche maakt duidelijk dat achter Cliteur een stenengooiende jongeman is afgebeeld.

  Het is niet heel erg overdreven hier een oproep tot geweld tegen docenten in te zien.

  1. Bloem

   Op de afbeelding staat een linkse student, die is vergiftigd door linkse docenten.
   Hij gooit stenen naar de politie.

   1. lugar

    Ik zie een jongeman die zwaait, vast een hele vriendelijke jongeman.

 4. RobertMarsman

  Kom in verzet is gejat van de PVV. Alleen het verzet waar de PVV over sprak was gericht tegen het kabinet en deze tegen leerkrachten. Maar de strekking is het zelfde. Gewoon afgekeken dus.

  1. lugar

   Beter goed geleend dan slecht gejat. Op verzet rust geen patent.

   1. RobertMarsman

    Ja heel leuk en aardig dat Buadet iets wil doen aan te linkse leerkrachten. Maar ach mogen ze wel rechts zijn denk ik dan.

    Maar waar we Baudet dan weer niet over horen is dat bv kinderen verplicht naar een moskee moeten van hun school. Dat ze islam lessen krijgen op school. En dat je in sommige kantines alleen nog maar halal voedsel kan krijgen. Daar horen we hem dan weer niet over.

    En dat is een veel groter probleem dan linkse docenten. Maar dat is mijn mening.

    1. Alarmbel

     Zouden deze problemen niet veroorzaakt worden doordat de docenten zo links zijn? De linkse docenten, die alles doen om de islam maar te faciliteren.

     1. lugar

      @Alarmbel: Linksaffers zijn bijna allemaal islamminded. Er bestaat een eenvoudige test om dat te bewijzen:

      Stel ze de volgende vraag: “Wil je meer of wil je minder islam”

      Linksaffers die islamminded zijn zullen de vraag ontwijken óf helemaal geen antwoord geven.

      #simpel 😉

     2. Frits Jansen

      Docenten zijn (hopelijk) wetenschappers met een genuanceerde kijk op de wereld. Het is te simpel om iemand die genuanceerd denkt meteen maar “links” te noemen.

      @Lugar: ik vind dat ik geen mening hoef te hebben over de islam. Maar dat betekent niet dat ik “islamminded” ben. De Vrijheid van Godsdienst omvat volgens de tekst van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens ook de vrijheid bepaalde denkbeelden te koesteren, en daar valt de islam moeiteloos onder.

      Anders heb je een Gedankenpolizei nodig, niet voor niets een Duitse horror-term voor een politie die de gedachten van de mens controleren.

      Islambestrijding is ook daarom dom omdat moslims zullen terugslaan, althans de fanatieke onder hen. Zo lokken zij hun eigen terrorisme uit. Lekker! Vast ten onrechte maar daar heb je achteraf weinig aan.

     3. Capo

      @Frits: Ik ben niet zo’n voorstander van topics openen van een maand oud, maar vooruit.

      “@Lugar: ik vind dat ik geen mening hoef te hebben over de islam. Maar dat betekent niet dat ik “islamminded” ben. De Vrijheid van Godsdienst omvat volgens de tekst van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens ook de vrijheid bepaalde denkbeelden te koesteren, en daar valt de islam moeiteloos onder.”

      Je hebt juist wel een mening over islam, je noemt het bijvoorbeeld een godsdienst en dat is het perse niet. Islam is een ideologie en dat is jou vast al veel vaker verteld. Verder heb jij wel degelijk een mening over islam omdat jij het intrinsiek opneemt voor deze ideologie, ik durf jou zelfs een voorvechter te noemen. Tot slot nog een eenvoudige vraag:

      [_] Meer islam
      [_] Minder islam

 5. Holland

  Vroeger kon je keiharde grappen maken over Joden, negers, homo’s en Belgen. Niemand nam aanstoot omdat iedereen begreep dat het niet serieus bedoeld was. Nu kun je zelfs een zacht, soft en ludiek grapje niet meer maken – iedere boerelul neemt het ernstig en voor waar aan. Idioten als Quispel en Gelul veroordelen het, de kakfa-ambtenaren, dorknopers, acreatieven en zuurpruimen. Fuck you, zeiksnorren.

  1. EU kok

   Fuck you, zeiksnorren riep Holland.
   Na enkele van zijn eigen comments gelezen te hebben, verdween hij met het schaamrood op de kaken in de coulissen, opzoek naar de nooduitgang.

   1. Holland

    Wat bedoel je met dit domme gelul Cockie?

  2. Ni28

   Helemaal waar, de humor is verdwenen en dat sinds de komst van de islam die geen humor kent en verdraagt.

   1. EU kok

    Sam en Moos lopen door de Kalverstraat.
    Komen ze daar Achmed tegen.
    Daarna heeft nooit meer iemand iets van Sam, Moos en Saar gehoord.

    1. Jormungandr

     Gister zag ik een vallende ster. Ik wenste een grote lul. Stond Quispel opeens naast me.

 6. Ni28

  Het tekent alleen de tegenstanders die voornamelijk over weinig intelligentie beschikken.

 7. NoDoubt

  Iedereen die de actualiteit een beetje volgt, weet waar het over gaat. Veel docenten hebben een hoog Rosemüller-gehalte. Op hoge scholen waar ruimte voor het 5 keer bidden wordt gecreëerd. Als je dan iets over Trump, Wilders, Baudet of iets van dien aard wordt je eerst gestickerd tot Nazi of populist, zijn bepaalde boeken op je lijst zetten verboden. En is de democratie in een afglijdende schaal. Dat is de kern waar het om gaat. Al het andere is afleiding.

 8. Beukman

  Verrek, dat lijkt wel een cultuur-marxistische poster uit de jaren 60/70.

  1. Beukman

   Overigens is de huidige gemiddelde student een mak a-politiek schaap. Die gaat niet zo snel “in verzet komen” tegen zijn docenten, hij heeft wel wat beters te doen.

 9. Frits Jansen

  Dit probleem steekt veel dieper.
  Het heeft te maken met de tientallen jaren oude discussie of wetenschap waardenvrij kan zijn. Destijds beweerden vooral linkse activisten dat dit niet zo is, nu blijkbaar rechtse. Dat zou wel grappig zijn, ware het niet dat dit probleem zo ernstig is.
  Het gaat in essentie over de vraag wat wetenschap is. De ware wetenschap is objectief. Maar wetenschappers ontkomen niet aan subjectieve opvattingen, alleen mogen die niet als wetenschap gelden. Het is een misverstand dat “wetenschap ook maar een mening is”.

  Professor Cliteur speelt verschrikkelijk vals, op verschillende fronten. Ooit liep ik colleges bij hem, en toen verkocht hij doodleuk zijn eigen nogal extreme opvattingen als de heersende leer, aan eerstejaars die dat nog niet door hebben. Jaren later begreep ik pas hoe ik bedrogen was.

  Cliteur is van lieverlee verder geradicaliseerd. Samen met zijn holmaatje Afshin Ellian is hij een verklaard islam-basher geworden, en collega’s van hem die het wagen hem tegen te spreken kunnen rekenen op een persoonlijke aanval die op DDS niet zou misstaan. Waar wetenschappers plegen te discussiëren op basis van argumenten verklaart Cliteur zijn opponenten voor zwakzinnig. Daar kunnen ze wel tegen, maar fris is het niet.

  Cliteur wordt door de belastingbetaler betaald als wetenschapper. Maar hij bedrijft nep-wetenschap. Dat is oplichting. Op kosten van de belastingbetaler ventileert hij zijn islamhaat.

  De bezoekers van dit forum zullen denken dat islamkritiek niet meer dan terecht is. Alleen verwacht het publiek dat een professor uitlegt hoe het echt zit, en niet zijn heel privé gedachtenspinsels presenteert.

  De Leidse universiteit is in 1574 opgericht door Willem de Zwijger als “presidium libertatis”, bolwerk der vrijheid. Geleerden van wereldnaam verbonden hun naam aan deze universiteit, zoals Albert Einstein en Hendrik Lorentz. De Leidse sterrenkundigen zijn wereldberoemd.

  En nu gooit een naar boven gevallen “rechtsfilosoof” de hele reputatie van dit vermaarde instituut te grabbel met politiek radicalisme.

  Deze actie staat ook niet op zichzelf. Cliteur propageert “het primaat van de politiek”, wat betekent dat hij de klassieke rechtsstaat verwerpt, zoals die algemeen wordt begrepen sinds de 18de eeuw. Hij verwerpt “cultuurrelativisme”, wat een besmuikte manier is om racisme te propageren.

  Enfin, iedereen heeft het recht op zijn eigen opvattingen, maar als je professor bent schept dat verplichtingen. Professoren die zich zo radicaal politiek willen uiten moeten ontslag nemen, en stoppen met stoken op kosten van de belastingbetaler.

  Dat geldt overigens links en rechts. Door een misverstand was ik er getuige van dat professor Ewald Engelen, lid van de adviescommissie van het programma Buitenhof, een woedende toespraak hield tegen het marktdenken dat de economiefaculteiten vergiftigd zou hebben. Vor wie niet zo thuis is in deze materie: elke goede econoom weet dat markten kunnen falen. Dat vraagt om correctie, niet om het afwijzen van marktwerking. Dat is linkser dan de DDR en Noord-Korea bij elkaar, en Marx zou ervan blozen in zijn graf.

  1. Jormungandr

   Jezus man!!! Jij hebt echt geen leven. Een heel betoog waar NIEMAND naar luistert. Je lult in de ruimte.

   1. Frits Jansen

    Het spijt me dat mijn betoog voor u te hoog gegrepen is.
    Dat niemand het leest kunt u niet weten.
    Zelfs op dit forum komen niet alleen extreem-rechtse domoren.

  2. Rosasolis

   @ Frits Jansen. Bedankt voor het doorgeven over feiten over je studietijd met docent
   Cliteur. In mijn studietijd kende ik ook corrupte docenten. Die alleen studenten waardeerden die exact dachten zoals de grote prof. Anderen die durven een andere menig te hebben werden als “lastig” beschouwd. En hun hoge cijfers op andere vakken
   hebben bezorgd dat zij slachten op hun eind-examens.

 10. nienke

  Fritz Jansen@

  Enfin,iedereen heeft recht op zijn eigen opvattingen, maar als je professor bent schept dat verplichtingen.
  Professoren die zich radicaal politiek willen uiten moeten ontslag nemen,en stoppen met stoken op kosten van de belastingbetaler.

  Alleen links mag zich radicaal politiek uiten waarschijnlijk een ander zienswijze wordt onmiddellijk bekritiseerd en ophef over gemaakt.
  Als het maar van links komt is alles geoorloofd en over de belasting betaler, breek me de bek niet open.

  1. Frits Jansen

   Kennelijk heb ik u zo kwaad gemaakt dat u het eind van mijn post niet heeft gelezen, waarin ik het heb over een extremistische professor die Noord Korea links wil inhalen.

   En waar blijven de deskundigen die echt weten hoe het zit? Cliteur speelt vals spel als hij een collega aanvalt die als Arabist veel meer van de islam weet dan hij. Maar Cliteur negeert liever de feiten. Zijn stokpaard dat de islam *verschrikkelijk* is laat hij zich niet afnemen.

 11. Mar

  Ik kwam de foto zonder Cliteur elders tegen.

  https://www.groene.nl/artikel/een-geest-van-bevrijding

  Hoe ironisch

  1. Pescador

   Ha, ha, ha. Prachtig geeft wel aan hoe die groenen denken

 12. Rosasolis

  De FvD is eruit voor sensatie. Zij zullen alles doen om dat te krijgen. En ook hun jongste leden gebruiken zij hiervoor. Nu is het oproep dat studenten/leden van de FVD tegen hun docenten moeten zijn. Dit poster is zeer agressief. Ik denk niet dat de FVD partij aan angststoornissen lijdt. Maar zij zullen letterlijk alles doen voor publiciteit…Er is een bekende slogan in de wereld van muziek en show-business:
  “je moet je niet druk maken als er slecht over je geschreven wordt, maar je moet heel bezorgd worden als er niets meer over je geschreven wordt”!

 13. Pescador

  Die linksen zijn wel erg ziek hoor, zelf lappen ze de wet aan hun laars en helpen o.a. Amsterdam naar de knoppen met hun agressieve linkse beleid en gaan dan lopen jammeren om een poster. Bijna nog zieker als rutte en zijn clubje.

  Gaat het ooit nog weer goed komen in Nederland

 14. nienke

  Frits Jansen@

  Ben geboren in het grootste islam land en heb er 20 jaar van mijn leven doorgebracht weet er dus wel iets van zou je zeggen.
  Ben ook moeten vluchten naar Ned. ik kan U wel 1 ding vertellen moslims zullen NOOIT integreren hun levenswijze beschouwen zij als de beste en waar zij zich ook ter wereld vestigen zij zullen met man en macht de bevolking van dat land dwingen HUN geloof en manier van leven op te leggen, niet goedschiks dan kwaadschiks.

 15. nogmaals

  Fritsje Jansen die waarschijnlijk een blauwe maandag in leiden colleges in de minst moeilijke studie heeft gevolgd, is een fel tegenstander van prof. Afshin Ellian die uit Iran is gevlucht, en voorbeeldig is geïntegreerd in nl. De reden voor fritsies afkeer is het feit dat Fritsje zichzelf heeft benoemd tot iran- en islamdeskundige, en dat Ellian (als echte kenner van Iran en islam)) inijn geweldige columns in Elsevier fel van leer trekt tegen de islamliefde van mensen als Fritsje en de door fritsies verafgode Maurits Berger, de professor die in leiden is benoemd dankzij een gift van 1,5 miljoen euro van de sultan van oman.
  We hebben hier al eerder over gediscussieerd, en Fritsje heeft nooit gereageerd op mijn vragen inzake diens beweringen. Dus ik probeer het nog eens:
  Wie zijn die collega’s van Ellian in leiden die hem bekritiseren, en wat behelsde die wetenschappelijke kritiek?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.