Toch wel een ontmoeting tussen Kim Jong-un en Trump!

Geen categoriejun 02 2018, 8:00
De Amerikaanse president blijkt een man van schijnbewegingen! Eerst wel, toen geen importheffingen voor Europa, nu weer wel! Eerst wel, toen geen ontmoeting met Kim, nu dus weer wel! Aldus het AD.
Werd het toch even spannend de afgelopen maanden toen er eindelijk een ontmoeting tussen Amerika en Noord-Korea zou komen. Het leek toen met een sisser af te lopen omdat Trump weer eens de hakken in het zand zette maar nu blijkt de beste man toch over te zijn gehaald! Mocht de Amerikaanse president de Grote Leider echt gaan ontmoeten én hier een productieve relatie mee helpen opbouwen, dan is het een momentje voor de geschiedenisboeken natuurlijk.
De datum staat op 12 juni en de locatie wordt Singapore. Trump besloot de ontmoeting door te laten gaan na een gesprek met een Noord-Koreaanse afgevaardigde. Voor het eerst in achttien jaar wandelde er weer een Noord-Koreaan door het Witte Huis. Kim Yong-chol, zoals de afgevaardigde heet, hield volgens Trump een vriendelijk en interessant gesprek. Dit leidde ertoe dat Trump toch wel weer zin had om een poging te doen om geschiedenis te schrijven en noemt zijn eerdere houding 'een fout'.
Ook Buitenlandse minister Mike Pompeo noemde het uur durende gesprek 'interessant' en slingerde een paar foto's van het aansluitende diner op Twitter. Wederom spannende tijden dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten