Tofik Dibi: ‘Palestijnen en homo’s vechten dezelfde strijd, eigenlijk!’

Volgens oud-GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi lijken homo’s en Palestijnen meer op elkaar dan ze zelf vermoedelijk zouden denken. Op Twitter betoogt hij dat de twee groepen eigenlijk dezelfde strijd voeren.

tofikdibipallyhomoOp Twitter heeft voormalig GroenLinks-Kamerlid en huidig NIDA- en Sylvana-sympathisant Tofik Dibi weer eens een leuk ophefscheetje gelaten. In een bijdrage op sociaal medium Twitter vergelijkt Dibi de emancipatie van de Palestijnen met dat van de homo’s. Hij plaatst een Palestijnse en een regenboogkleurige vlag zij aan zij, en zegt daarbij in het Engels: “Zelfde strijd, eigenlijk.” Laten we dus even kijken of Tofik Dibi gelijk heeft – Tofik heeft namelijk in de Tweede Kamer gezeten, dus hij zou het moeten weten.

Maar eigenlijk loopt die vergelijking al direct mank. Even een open deur intrappen: de grootste tegenstander van homo’s zijn de homofoben, en de grootste tegenstander van Palestijnen zijn de “zionisten” – oftewel Israël. Is Israël homofoob? Nee, juist helemaal niet. Uitgerekend vandaag vindt in Tel Aviv – met recht één van de meest progressieve steden ter wereld – de Gay Pride plaats. Het is de enige homo-optocht die legaal kan plaatsvinden in het hele Midden-Oosten. Als Palestijnse homo’s zouden proberen een Gay Pride Gaza of Gay Pride Ramallah te houden, worden ze direct door de Gestapo van Hamas of Abbas van het bed gelicht en gemarteld in één of ander duister celletje. Daar doen de Palestijnse gezaghebbers niet zo moeilijk over.

Daarnaast heeft homoseksualiteit geen territoriale aspiraties: Palestijnen willen een onafhankelijk Palestina, maar hoeveel homo’s willen een zelfstandig Homofilonië? Precies: geen één. Verder plegen homo’s uit naam van hun seksualiteit geen aanslagen, of steken een half land in de brand door middel van brandbomvliegers. Dus ook dáár stokt de vergelijking van Tofik Dibi.

Maar hé: feiten, schmeiten. Veel leuker is het om diverse slachtoffercultussen aan elkaar te verbinden en dan net te doen alsof je zelf de opper-SJW bent. Want jij komt op voor zowel Palestijnen als onderdrukte homo’s… wat een held ben je dan toch ook hè? Je verdient zeker een hele serie aan tienminutendurende schouderklopjes. Bravo!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. swetsnek

  jaja Dat is Dibi zijn natte droom he hahahahahaha

 2. B. Pascal

  Tofik Dibi heeft gelijk! Homo’s en Palestijnen lijken op elkaar. Ze zijn gelijk in gender.
  Ze vechten allebei een tegennatuurlijk gevecht. Een gevecht waaruit je alleen maar geschonden en zielig uitkomt!

  1. Adriaan

   @B.Pascal, dat ben ik niet met je eens. Homo’s zijn aardige mensen met een iets andere aard.

  2. B. Pascal

   Inderdaad, mijn opmerking was ook niet juist. Maar dat de homo’s zichzelf met Palestijnen vereenzelvigd is puur zielig en tegennatuurlijk.

   Ik zet wel een kanttekening bij je opmerking, alle dieren worden naar hun aard beoordeeld, mensen hebben geen aard. Mensen hebben een ziel!
   Dus dat men zegt: anders geaard; is een pure vernedering voor een homo.

   Je kan beter zeggen: andere gerichtheid!

 3. NoDoubt

  De Palestijnen hebben al miljarden ontvangen en wat hebben ze ermee gedaan.Yassar Moslim brotherhood Arafat heeft eerst zichzelf verrijkt en liet zijn bevolking in armoede. Hij vond het belangrijker de Koran uit te voeren dan het land op te bouwen. Als ze het geld hadden gebruikt voor de ontwikkeling, ipv van oorlog voeren en zielig slachtoffertje spelen over de ruggen van de bevolking en nu Hamas, dan hadden ze een prachtige toekomst gehad. Maar nee, maar dan moet je ook niet zeuren. De haat tegen keffirs is zo ingeworteld dat ze hun ogen hebben gesloten voor goede zaken. Iedereen had er al rijk kunnen zijn maar het geld is verkeerd gebruikt. Tofik zit met zichzelf in de knoop, hij wordt nergens meer geaccepteerd door die mallotige uitspraken. Het is een verwarde man.

 4. Ni28

  Palestijn en homo in een persoon. Dan kunt je beter hier zijn dan in Gaza.

 5. Bloem

  Dhr. Dibi is een heel verwarde man. In plaats van hem te bekritiseren of een podium te geven om zichzelf voor joker te zetten, zou men hem psychische hulp moeten bieden. Het valt mij erg tegen dat zijn voormalige linkse vazallen nog niet geïntervenieerd hebben.

 6. sjun

  Begrijp ik nu goed dat Palestijn genoemde zwerfarabieren eigenlijk homo’s zijn? Ik vrees dat dit Tofik geen nieuwe supporters op gaat leveren maar het houdt hem wel weer even van de straat.

 7. EllyD18

  Deze man is echt niet goed bij zijn hoofd. Maar dat was al duidelijk toen hij een gooi deed naar het leiderschap van GL

 8. Ritter

  Tofik Dibi kletst maar wat.
  ———-

  Off Topic.

  Rouhani roept op tot massale protesten op ‘Al-Quds Dag’ om Hamas te helpen
  https://brabosh.com/2018/06/08/pqpct-ida-2/

 9. palko

  Dan zal de mallote actiefascist die luistert naar de naam van Tofik Dibi onderhand weten dat Palestijnen de zigeuners van de Arabische wereld zijn. Waar zelfs de meeste andere Arabische landen niets, maar dan ook niets, mee te maken willen hebben. Als je een beschaafd land, b.v. Nederland, helemaal naar de knoppen wil hebben moet je argeloos zigeuners uit MEO-landen en/of Palestijnen uit het Midden Oosten gastvrij onthalen.

 10. Pedrito

  Deze verwarde nicht dient met spoed gedwongen te worden opgenomen voor er echt ongelukken plaatsvinden.

  1. palko

   @Pedrito, mijn welgemeende advies is om Tofik Dibi te laten opnemen in het vermaarde Shifa Hospital in Gaza. Daar kan deze linksche beroeps actiefascist het beste tot rust komen. En werken aan zijn herstel. Dat, vrees en hoop ik, vele jaren in beslag zal nemen.

 11. Nasrani

  Ik zou Dibi wel eens met een regenboogvlag in Gaza willen zien rondlopen. Eens kijken of die arabieren het met Dibi eens zijn vwb dezelfde strijd. Denk het niet. Volgens mij is een homo beter af in Israel dan überhaupt in een achterlijke islam omgeving.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Behalve dan dat homo’s door Palestijnen vermoord worden wanneer ze er voor uitkomen.
  Maar ach
  Een kniesoor die daar op let.

  Binnenkort zal West-Europa ook de Palestijnse lijn volgen.
  In vele wijken is het al zo
  Ook in de bananen krakers monarchie Nederand.
  Maar de Gedanken-Gestapo genaamd de NPO/RTL-Inteeltcombinatie ontkent dit met ter stelligste.
  Ze worden in het verzwijgen van de verkrachtingen en moordpartijen gesteund door 90% van de politiek en de gebruikelijke struisvogelblik ‘deskundigen’

 13. HaZ

  De enige vergelijking die in me opkomt is dat zowel homo’s als palestijnen graag konten kapot knallen. Lekker jochie, toch ? Wie wil hem hebben als ie groot is ?

 14. meanstreak2099

  wist niet eens dat ie nog leefde joh

 15. Pescador

  Rare homo die tofik.

 16. Pindas

  Als hij zo doorgaat in zijn “droomwereldje”verzuipt hij gegarandeerd eerdaags in een “natte Droom”????Nu maak ik iedereen blij met een dode mus??

 17. HEM

  Misschien bedoelt hij: Palestijnen zijn homo’s?

 18. hitje89

  Vreselijk zulke twitterberichten, ik mag dat zeggen als homo. Meneer is uitgekakt op alle fronten, meent ook steeds de anti-pieten gelijk te moeten geven, zielig….maar ja Airfryer heeft zich over zijn weerzin tegen homo’s gezet. Dan heb je er toch nog weer een vriendje bij. Sylvana meent het ook voor -ons- te moeten opnemen, haar activiteiten kunnen mij gestolen worden.

 19. Peter Selie

  Ja alleen worden de homo’s na de afloop van het Palestijnse feestje, gebonden aan handen en voeten van het dak af gesodemieterd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.