Trump’s Amerika groeit 20% harder dan de harde groei die al verwacht was!

By Max Goldberg - https://www.flickr.com/photos/max-goldberg/24490975695/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47421099
Foto: De vraag is of Donald Trump onder de indruk is. Bron: FLickr/Max Goldberg

Is dát even een klap in het gezicht van de Democrats en alles en iedereen die maar eindeloos blijft zeuren over Amerikaanse president Trump!

Geerten Waling, columnist bij Elsevier Weekblad, chillt hem hard aan de Oostkust en doet verslag van de situatie daar in Trump’s Amerika. Als we de getallen mogen geloven gaat het allemaal kéihard te goeie kant uit! 20 procent harder dan de snelle groei die al verwacht was. Vorige maand kwamen er zo’n 223.000 banen bij.

Dhr. Waling stelt echter al vrij snel een kanttekening bij dit goede nieuws want zoals iedereen weet profiteert de ‘1%’ natuurlijk veel makkelijker en veel meer dan de onderste lagen van de samenleving. Hij beschrijft junkies, vetzakjes, schooiers, daklozen en zombies waar met een grote boog omheen gereden wordt door eenieder die zich ook maar een auto kan betalen. Als zijn beschrijving een beetje klopt lijkt het wel een dystopie zoals de film Robocop liet zien.

Ondanks dat deze kanttekening misschien wel zwaarder weegt dan het nieuws waar het artikel mee begon, toont het wel een zeker profielschets van de kiezer in de Verenigde Staten en het bleke toekomstperspectief van een groot deel van de Amerikanen. Beide leven strak langs elkaar heen en in totaal andere werelden. Een schrijnende segregatie van klassen bestaande uit ‘huisje, boompje, beestje’ enerzijds en ‘cholestorol, alcohol, drugs en schulden’ anderzijds. Gelukkig is er in ieder geval een begin gemaakt van een opwaartse trend!

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

58 reacties

 1.   

  De erfenis van Obama legt de V.S. geen windeieren. Triest dat Trump hard bezig is de V.S. economisch te marginaliseren. Deze vreugde zal dus van korte duur zijn.

  1.   

   De druiven zijn blijkbaar zeer zuur. Lol.

  2.   

   “Barack Hoessein Obama

   :)

  3.   

   Dat klopt de erfenis van Obama en zijn voorgangers: ” junkies, vetzakjes, schooiers, daklozen en zombies” daar kan zelfs Trump in 4 jaar tijd niets aan veranderen. Het is echter onontkenbaar dat het beleid, dat erop gericht is de Amerikaanse economie aan te jagen” werkt en zijn vruchten afwerpt. De sceptici in vertwijfeling achterlatend in verbijstering. Een enkele antisemiet sputterend en ontkennend die het niet wil zien, doet daar niets aan af.
   De economie zou instorten vlgs de democraten, nou niets is minder waar…..

  4.   

   Ernst ,
   Ik ben het een keer met je eens .Obama heeft de fundamenten gelegd en Trump gaat met de eer strijken . En als er straks een handelsoorlog uitbreekt dan stort heel die economie mede de andere westerse economieën in .

  5.   

   Verstandig van Trump dat hij niet langer de burgeroorlog in Syrië financiert. De cijfers komen er ook nog eens bij. Binnenkort vernemen we dat de economie in het VK ook veel beter draait dan steeds weer wordt gepropageerd in de MSM.

 2.   

  Die vent is gewoon een topper.Het beste wat Amerika heeft kunnen overkomen. Trouwens de EU groei blijft al een lange tijd achter bij de wereldgroei.

  1.   

   DolleDries denkt dat Trump de economische architect van deze groei is.

   Geestig.

  2.   

   Kijk zo hoort het. Niet reageren op ernst. Maar gewoon beschaafd je eigen mening geven. Ik geniet er van. Waar ik niet van geniet zijn onruststokers.

 3.   

  De kans dat de Orwelliaanse Doofpot 1984-Staatsradio (de zender van de Democrats in Nederland) dit zal brengen schat ik in op exact nul procent.
  Die hebben het nog te druk met Stormy Daniels en Hillary bejubelen.

 4.   

  Messi steekt met kop en schouders boven elke voetballer uit ,Trump heeft ook zoiets ,hij kan geld verdienen ,omdat hij daarvoor een aangeboren Instinkt voor heeft ,pak iemand zoals hij alles af,en binnen no time heeft hij weer miljoenen ,wat hier in de politiek meeloopt ,die kunnen het alleen maar op maken ,omdat ze geen verstand hebben .

 5.   

  Heel leuk allemaal maar het is wel groei gebaseerd op grenzeloos consumeren wat ten koste gaat van het milieu. Dus fantastisch op de korte termijn, rampzalig op de lange termijn

  1.   

   Weer dat geleuter over het milieu. Schijnbaar nooit opgelet op school toen er nog echt werd les gegeven! Als alles wat denkt boven ons te staan, niet met het vliegtuig zou reizen, geen auto met chauffeur zou hebben, geen open haard in huis etc etc, dan gaven zij allen het goede voorbeeld. Ik stap maandag heerlijk weer eens in een ijzeren vogel en dompel mij heerlijk weer onder in the American way of live (Sincity here I come) Wat mij betreft: zoek het ff allemaal lekker uit met dat milieugezeur. Het is voor al die milieuterroristen maar één ding: kassa. Wat ben ik blij dat mijn leven statistisch gezien ten einde loopt, maar wat heb ik een medelijden met mijn kinderen en kleinkinderen, dat zij in deze “van het padje af zijnde wereld” verder moeten.

   1.   

    De EU kan misschien verder wattenstaafjes gaan verbieden om het wereldwijde plastiek-probleem aan te pakken.

 6.   

  Een zaken instinct kun je hem in ieder geval niet ontzeggen.

  1.   

   En dát prikt onze linkse socialisten,want die hebben van zaken doen geen kaas gegeten.Ik kijk naar mijn buren de Venezuelanen….de olie spoot daar de grond uit en nu geen rol toiletpapier te verkrijgen.Komen met 800 per dag hier in Brasil hun reet afvegen,en een hapje eten… meer krijgen ze niet en ze moeten terug.

   1.   

    Kijk even naar de koersen en kom dan terug.

    Trump is een handelsoorlog begonnen en de beurs voorziet een recessie.

    Daarmee helpt hij in korte termijn het succesvolle economische beleid van Obama naar gort.

 7.   

  De toekomst voorspellers alhier hebben het er maar moeilijk mee, grinnik.

 8.   

  President Trump is een geweldige president die al veel heeft bereikt in korte tijd…………………..ondanks alle tegenwerking van de politieke elite ( en hun vriendjes in de media die Trump haten!!)

  Praktische alle voorspellingen van economische ineenstorting; wereldoorlogen die zouden uitbreken als Trump president zou worden; enzovoorts) zijn niet uitgekomen.

  1.   

   Wrijf het er nog even in bij die halve tamme en co.

   :-)

 9.   

  Ook de zwarte bevolking in de VS profiteert van de goede economie; de werkeloosheid in die groep zit nu op haar laagste stand.
  ————–

  Black unemployment rate hits a record low

  De trend is duidelijk: deze economie is sterk en iedereen plukt de vruchten.

  “De banenmarkt schiet op alle zuigers, het is goed voor alle werknemers,” zei Tony Bedikian, hoofd van de wereldmarkten bij Citizens Bank. “Er zijn meer banen te krijgen voor alle Amerikanen.”

  http://money.cnn.com/2018/06/01/news/economy/black-unemployment-rate-record-low/index.html

 10.   

  Trump’s Economy levert het hoogste niveau aan vacatures ooit op
  ————–

  Trump’s Economy Delivers Highest Level of Job Openings Ever Recorded

  http://www.breitbart.com/big-government/2018/06/05/trumps-economy-delivers-historic-6-7-million-job-openings/

 11.   

  Bah bah bah bah bah bah bah bah bah bah bah bah

  Trump is een smerig mannetje. Hij doet alles om zijn land en bevolking in armoede te storten. Een grof schandaal! Het alle ergste is dat Trump en ANTI MOSLIM is!

 12.   

  Ik hecht er aan op te merken dat de huidige economische (papieren)groei in America grote gelijkenis vertoont met de fenomenale groei welke Duitsland heeft mogen gewaarworden in de periode 1934-39

  1.   

   In elk geval is de groei niet het resultaat van het chaotische beleid van Trump. De gevolgen daarvan merken we over een paar jaar.

   1.   

    Een balansje kloppend maken door wat gebakken lucht aan het eigen vermogen toe te voegen, Tegen een gepaste vergoeding draai ik er mijn hand niet voor om.
    Kunst is op het juiste moment opzij te stappen.

    1.   

     Je kunt jezelf beter beperken tot één nick.

     1.   

      Waarom doet u dat dan nooit, Pit?

    2.   

     Piramidespel?

 13.   

  Tijdens Rutte III is de Nederlandse economie gegroeid,

  1.   

   Ondanks, niet dankzij.

   1.   

    En de wegen in de VS zouden, volgens Waling, ook al in een slechte staat zijn. Ben ik blij dat ik in Nederland woon. :-)

    1.   

     Niet zo moeilijk om een paar honderd km wegen in orden te houden Guusje.Wij hier hebben daar grote moeite mee,zo ook America hoor ik nu.Mijn gratis stadsbus hobbeld rustig door alle putjes,maar die worden hier in stad vlug weer opgevuld…helaas niet overal i’nt laand.

   2.   

    :)

  1.   

   DolleDries poneert een evident onbetrouwbare bron. Alleen de complottheorie dat Obama moslim zou zijn is al herhaaldelijk doorgeprikt.

   1.   

    Obama is als Barry Satoro islamitisch opgevoed.

    1.   

     Iemand komt hier met Wikipedia en klets over een onbetrouwbare bron van een ander.
     Het kan verkeren hier op DDS

     1.   

      Hahahaha, ja inderdaad. Ik rolde bijna van mijn ligbedje af in het zwembad. Altijd al geweten, dat de trollen alhier simpel van geest waren. Wikipedia is de heiland van schoolverlaters zonder diploma.

     2.   

      Islamofobe websites “proberen” een hele lange tijd te bewijzen dat Obama stiekem een moslim is. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om dat doel te bereiken: YouTube-filmpjes, verdraaiïng van feiten, enzovoorts.

      Ik zal u uit de droom helpen: Obama is een grlovig christen van de Democratische Partij, nog maar afgezien van dat, indien hij een moslim zou zijn, zijn religie niet relevant is.

      Sites die het moslim-zijn van Obama proberen te bewijzen gaan voorbij aan de feiten en tonen daarmee wederom aan volslagen onbetrouwbaar te zijn.

    2.   

     Obama is lid van de Moslim-Broederschap.

 14.   

  Trump doet het natuurlijk heel slecht met de laagste werkloosheid ooit en economische groei. Dat niet iedereen van profiteert hoeven wij hem niet te verwijten want hier is het net zo met de mooi groeiende economie.

 15.   

  Een trol zal zijn neus tussen de ogen ontkennen. Een lange neus wel te verstaan. Lachen!

  1.   

   De trollen zullen inderdaad evidente feiten als het leveren van een BUK door de Russen of het feit dat Obama christen is blijven ontkennen, maar of dat om te lachen is waag ik te betwijfelen.

   1.   

    GG;Obama is een rasechte moslim, als Gristen kun je helemaal geen lid worden van de Moslim-Broederschap. En er is geen enkel hard bewijs dat Rusland een BUK geregeld heeft, dat heb je waarschijnlijk uit het NRC. Louche praatjes van een louche figuur.

    1.   

     Ook voor u een overzicht van de door islamofobe blogs gestimuleerde moslim-complottheorieën.

     https://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama_religion_conspiracy_theories

  2.   

   Net zoals Pinokkio.

 16.   

  De economische groei in Nederland en Europa hebben we inderdaad te danken aan de standvastigheid van een wereldeconoom….TRUMP.

  1.   

   Ik vrees dat je het nog gelooft ook.

   :)

  2.   

   Een waarheid die staat als een huis H. Vaes!

 17.   

  Amerika is een heel oude zieke, corrupte land. Soms denk ik dat wij in Europa meer bewust zijn van het feit dat wij in de 21 ste eeuw leven. En dat de landen van onze planeten moeten samen werken en elkaar steunen…als wij onze planeet willen redden,
  en een toekomst willen geven. Vandaag was er een interessante artikel in Trouw over 2 ouwe Amerikaanse mannen die tegen elkaar warren: de wijze man van jaren geleden zei: sluit niet imports uit Europa uit, doe de deur niet dicht tegen Europa. Europa had toen katoen en rietsuiker van Amerika nodig. Maar Amerika heeft nog steeds veel van Europa nodig. De onafhankelijkheid verklaring van G. Washington, die zowel voor Groot-Brittanie als Europa toen gelden, ging met de domste sancties tegen Europa.
  Maar helaas voor G. Washington , en nu Trump, willen de domme Trump volgers dit anti Europa gedoe van “Amerika First” doorzetten. Maar dan zullen zij merken dat als zij de EU willen blokkeren, dat zij vreselijk problemen zullen krijgen met het invoer van Amerikaanse producten. Wij Europese burgers steunen nog steeds onze eigen producten, en wij hebben geen producten van Amerika helemaal niet nodig!

 18.   

  Zou het kunnen dat Democraten ook aan andere dingen waarde hechten dan aan geld, in tegenstelling tot de Republikeinen?
  Rutte zal wel claimen dat het aan zijn harde hervormingsbeleid van de afgelopen jaren ligt.
  Zelf vermoed ik dat Trump simpelweg het tij mee heeft. Net als Rutte.

 19.   

  Ze zijn bij links nog altijd beteuterd en dat doet mij vreugd.

 20.   

  Bijkomend effect is dat de armen in de VS armer worden en de rijken rijker. Lekker rechts! Steden verloederen want er is geen geld voor een openbare infrastructuur. De rijken wonen in hun eigen “gated communities”, te vertalen als: vestingen.
  Ze aarzelen nog de slavernij opnieuw in te voeren maar voor de negers kan dat ook een zegen zijn.

  1.   

   America…dus een spiegel van Europa,voor wie het wil zien.

 21.   

  Wederom een knap staaltje werk van de onvolprezen Trump. 1,5 jaar in functie voor het hoogste ambt, en nu al grotendeels de onvoorstelbare rotzooi opgeruimd van de volstrekt incapabele Obama.
  Goed nieuws dat de meerderheid van de Amerikanen nu al aangeeft Trump te willen voor een tweede termijn. Tja, wij hebben Rutte…Helaas het is niet anders.

 22.   

  Fake news

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!