Verhofstadt start EU-superheldenclub (Macron, Rutte) om “illiberale Orbán en z’n alt-right vrienden” te bestrijden

De knettergekke liberale eurofiel wordt nóg gekker. Hij heeft een keertje teveel Avengers: Infinity War gekeken en nu wil hij z’n eigen EU-superheldenclub oprichten om tegen de “illiberale Orban en z’n alt-right vrienden” te vechten. Hij heeft plaatsjes in z’n squad in de aanbieding voor onder anderen Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron.

hofstadtweet

Terwijl iedereen in Nederland met gekromde teen naar de eurofiele belijdenis van Mark Rutte in Brussel heeft geluisterd, was er – gelukkig voor onze premier – nog één iemand te vinden die wél geïnspireerd raakte door de toespraak van onze premier. Die persoon was Guy Verhofstadt, de ALDE-baas in Brussel. Dus eigenlijk ook een beetje Rutte’s baas, en hij vond het allemaal prachtig wat onze nationale lachebek stond uit te kramen over Europese eenwording.

Verhofstadt kreeg daarbij ook meteen een visioen: hij wilde Rutte – samen met enkelen van zijn collega’s – meteen gaan inzetten als een soort eurofiel A-Team om de boze nare populisten en ‘illiberalen’ te bestrijden. De eerste klus ligt al klaar voor Rutte, de Franse president Macron, de Belgische premier Charles Michel en ook de Luxembergse regeringschef Xavier Bettel: boef Orbán en zijn “alt-right nationalistische vrienden” moeten verslagen worden. Aldus Verhofstadt in een tweet:

“Het illiberale project van Orbán en zijn alt-right nationalistische vrienden is niet verenigbaar met EU-waarden of principes. Het is tijd om terug te vechten. We kunnen rekenen op Mark Rutte, Xavier Bettel, Emmanuel Macron en Charles Michel om ons het gevecht voor de toekomst van Europa in te leiden. Ik ben Europeaan!”

Zeg. Ben je dan een hallucinerende mafklapper die te vaak naar superheldenfilms heeft gekeken of niet? Hoe ziet Verhofstadt dat “gevecht” met Orbán trouwens voor zich? Laten we de legers uit de Benelux en Frankrijk oprukken naar Boedapest? En wie zijn trouwens de “alt-right nationalistische vrienden” van de Hongaarse premier? Zijn dat Geert Wilders, Thierry Baudet, Steve Bannon, Nigel Farage en Alex Jones? Of toch alleen wat anonieme rukkers in het internetriool 4Chan? Zeg het maar. Want behalve lekker opruiend is de Belgische eurofiel niet erg duidelijk.

Eén ding staat echter wel als een paal boven het water: Verhofstadt is nu echt, definitief, al zijn verstand verloren en leeft alleen nog in een rare fantasiewereld met actiefiguren. Kijk uit dat je niet wordt opgegeten door King Kong, hè, Guy?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het is zeer positief dat Verhofstadt in Rutte een medestrijder voor de Europese zaak ziet. Het wordt weer tijd dat we als Nederland trekker van de EU worden en aansluiting vinden bij het elan van Macron en Merkel.

  1. lugar

   Second

   🙂

  2. lugar

   Het is zeer negatief dat Verhofstadt in Rutte een medestrijder voor de Europese zaak ziet. Het wordt weer tijd dat we als Nederland kritischer op de EU worden en aansluiting vinden bij het VK, richting Nexit.

   1. Fortiori

    Waarom U erbij staat te grijnzen met die feestneus op ontgaat mij. Zulk een onzinnig voorstel als een Nexit, het V.K wil graag terug 🙁

    1. swetsnek

     welnee malloot laat je nakijken

     1. Fortiori

      Alleen als Arbuterol zoiets zegt neem ik het serieus.

  3. Stanly2000

   Ja hoor Ernst! Nog wat te melden, behalve onzin?

  4. Rosasolis

   @Ernst Quispel. Ik heb met je eens.

  5. Kees

   Macron kan in Frankrijk zelf nog geen deuk in een pakje boter slaan en Merkel heeft nog een paar maanden, dan is ze weg.

  6. Roughwood

   In de categorie spijker op zijn kop een Briefje van Jan Dijfgraaf (alle credits voor hem):

   BRIEFJE VAN JAN – Aan Guy Verhofstadt

   Meneer Verhofstadt,

   De oogst van juni.

   Op 1 juni schreef u: “Orbán rages about sovereignty, but is now trying to export his illiberal model to neighbouring countries by interfering in the Slovenian election campaign. This is not only despicable; it’s forbidden. Slovenian authorities must investigate.”

   Op 3 juni: “Naturally the democracy is important, but just because of Europe. When there was no European Union, there was authoritarianism, despotism in Europe, facism in Europe, nazism in Europe between the two World Wars. And it is since we have the European Union we have guaranteed democracy in the European Union.”

   Op 4 juni: “We have to defend Europe against Trump. It’s not up to his ambassador to influence our elections and steer our society. We respect the sovereignty of the US, they have to respect ours. #GrenellRaus”

   Op 7 juni: “It’s time for the true friends of Poland & the Polish people to speak out against Kaczyński’s attack on his own country’s democratic institutions before it’s too late. The Rule of Law must prevail. EU institutions & Member States must ACT.”

   Op 10 juni: “The pic of the year, deserves the caption of the year. What do you think was said? To get you started: ‘Donald, next time you tweet something stupid, we confiscate your phone, capisce?’ ‘Just tell us what Vladimir has on you. Maybe we can help’.”

   Op 12 juni: “The Mediterranean has become the biggest graveyard in Europe. I will not point my finger to individual countries. Not to Malta, not to Italy, but to all EU Governments. This is a collective responsibility! For already two years, European leaders have failed to agree to reform our common European asylum system. Ultimately we have to bring the Council to Court for ‘failure to act’.”

   Op 13 juni: “The inconvenient truth is that we are on our own now. If there is an attack on European soil, we cannot be sure Trump will save us. We must take our responsibility: We need a European pillar in NATO & a European defence community that is credible, efficient & cost-effective.”

   Op 13 juni: “Europe has a fifth column in its ranks: Putin’s cheerleaders who want to destroy Europe & liberal democracy from within: Le Pen, Wilders, Farage, Orbàn, Kaczynski, Salvini use Kremlin money & intel.”

   Even samenvattend:

   – Orbán moet de cel in;

   – dankzij de EU is er democratie binnen de EU;

   – Europa moet beschermd worden tegen Trump;

   – de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland moet “raus”;

   – het Poolse volk moet in opstand komen tegen de democratisch gelegitimeerde eigen regering en de EU-landen moeten Polen straffen;

   – u deed lollig over een foto waarop Trump liet zien schijt te hebben aan Merkel c.s.;

   – de regeringsleiders van de EU-landen moeten voor de rechter worden gesleept omdat ze maar geen nieuw EU-asielsysteem hebben vastgesteld;

   – als er oorlog uitbreekt binnen de EU, kunnen we niet meer op de Verenigde Staten vertrouwen en dus moet er een Europees leger komen;

   – Geert Wilders krijgt geld van het Kremlin.

   Ik noem u al een tijdje Guy Goebbels.

   Soms denk ik: te weinig eer.

   Op mildere momenten denk ik: nee.

   Guy moet juist bij de arm worden genomen. Laten we hem een vakantie gunnen. Ergens op een rustige plek in de natuur. Waar hij bij aankomst nu eens geen creditcard hoeft af te geven, maar slechts scherpe voorwerpen, zijn riem en zijn schoenveters. Waar hij naar een zaal wordt gebracht die vol is met andere mensen zoals hij. (“Hoi, ik ben Jezus.” “Nee dat kan niet, want dat ben ik al.”). En waar de deur, ook van binnenuit, alleen kan worden geopend met een cijfercode, omdat de ‘vakantiegangers’ buiten een gevaar voor zichzelf zijn.

   Maar ik moet eerlijk zijn.

   Ik heb steeds minder van die mildere momenten.

   U bent namelijk (heel eng: met volledige steun van Mark Rutte’s VVD en Alexander Pechtolds D66) niet alleen een gevaar voor uzelf, maar voor ons allemaal.

   En ‘Guy Goebbels’ is inderdaad veel te vriendelijk.

   Groet,

   JanD

   Als verschenen op t.p.o.

 2. Steve Van der Vekens

  Superheldenclub?
  Dankzij DolleDries heb ik gelezen dat Macaronie de handdoek in de ring gooit en zijn burgers om hulp vraagt om iets aan die 1000 No GO zones te doen.
  Lijkt me niet echt een superheld, maar daar zwijgen de linkse media weer als vermoord over.

 3. Paaldanseres

  Fietsenrek Guy is natuurlijk een flink aantal keren flink hijgend klaargekomen en heeft een tamelijk nat broekje van onze eurofiele rat, rutte. Hij houd het witte onderbroekje nog maar wat langer aan om ervan te blijven genieten. Vies, vuil, links hypocriet Belgisch lafbekje.

  1. Ernst Quispel

   Ook Paaldanseres is seksueel niet helemaal in orde.

   Zoek hulp, zou ik zeggen.

  2. Heinz

   Paaldanseressen willen nog wel eens een nare walm achterlaten. Penetrant zou ik haast zeggen.

   1. nogmaals

    @heinz
    Kennelijk veel ervaring met het ruiken aan paaldanseressen. Vertel eens!
    Weet je partner (m-v-?) wel van jouw hobby?

    1. Heinz

     Waarom Paaldanseres niet antwoordt is raden naar. Bent U de manager ?

 4. Kees

  Kijk eens wat de eu economisch heeft aangericht in de landen Portugal, Spanje, Griekenland en Italie. Logisch dat anti eu steeds meer terrein wint, zelfs Merkel zal de komende herfst niet overleven. Terug naar een zinvolle samenwerking in Europa, weg met het vierde rijk.

  1. Fortiori

   Kees, Kees waar heeft U deze onzin vandaan? Juist m.n. Portugal heeft sinds de toetreding tot de EU de wind in de zeilen. De zwakste van het Iberisch schiereiland presteert uitstekend vergeleken met het verleden waar inflatie een grote rol speelde en de Escudo keer op keer devalueerde. Het vierde rijk is een verzinseltje wat grappig aandoet en dom tegelijk.

   1. Kees

    Gelukkig dat je weinig van Portugal hoort, een hele generatie is er naar de kloten, net als in Spanje. Weet je hoeveel Portugezen hun land verlaten hebben??

    1. Fortiori

     Misschien kunt u dat nog even staven. Zowel Rabo als FD zijn in hun laatste berichtgeving erg positief over Portugal. Nergens komt naar voren dat Portugezen hun land verlaten voor een betere toekomst i.t.t. Hongarije bijvoorbeeld.

     1. Stanly2000

      Fortiori
      De bevolkingsgroei in Hongarije 2016 was -0,3%. Laat da nu ook exact het cijfer zijn waar de Portugese bevolking mee groeit -0,3%. Dus dat de Hongaren massaal het land verlaten voor een betere toekomst is onjuist.

     2. lugar

      @Fortiori: De staatsschuld van Portugal is 130,1% van het BBP (2016). De werkloosheid ligt rond de 7,9% ‎(jan. 2018).

      Positief? Ik dacht het niet hoor. Alleen in Griekenland [180,8% van het BBP] is het iets slechter.

 5. Steve Van der Vekens

  Kennen jullie overigens Guy Van Rompuy?
  Eurocommissaris of dergelijke?

  Ik had mijn mening over Guy Van Rompuy gegeven maar het linkse moderatieteam liet die mening niet door. Hier kan dat alsnog gelukkig wel:
  Guy Van Rompuy is de verpersoonlijking van Mr Burns uit The Simpsons.

  1. Steve Van der Vekens

   ‘Herman’ Van Rompuy.

   1. Hermann

    Het is inderdaad graaf Herman Achille van Rompuy. U heeft heeft het correct verbeterd.

 6. Babaji538

  Timmie, Tim Engelbart oftewel de Heilige Timoteüs,
  alles wat zo’n beetje via Twitter uitgespuugd wordt,
  of schijnt, te moeten, zijn, via, let op,
  w/
  wordt geventileerd door een armzalig fluitketeltje
  te India, dat geen tijd heeft, om alles nog zinvol en goed
  te (kunnen) formuleren.
  Een goed team. Je kunt er niet de oorlog maar zeker
  de wereld mee redden, zo lijkt het nog even, voor jezelf!
  Petra Hermans

 7. lanex

  Ik hoop van harte dat heel rechts populistisch Europa zich verenigt, en deze minkukel Verhofstadt goed afrekent op al z’n links populistische wandaden. Deze idioten moeten nu een koekje van eigen deeg krijgen.

  1. Ernst Quispel

   Welke wandaden pleegde Verhofstad, lanex, behalve het uitdragen van zijn overtuiging dat we naar een sterkere EU moeten streven?

 8. Guus Geluk

  Ergens heeft Verhofstadt wel een punt, maar “vechten” tegen een lidstaat is absoluut onacceptabel.

  1. Ernst Quispel

   Hongarije onder leiding van Orban hoort niet meer thuis in de waardengemeenschap van de EU. De Hongaren moet helder duidelijk worden gemaakt dat als ze willen blijven profiteren van de EU ze hun beleid moeten aanpassen.

   1. Stanly2000

    Ja hoor Ernst, misschien zou je kunnen aantonen waar Hongarije zich niet aan het beleid en waardengemeenschap van Brussel houdt? Loze kreten slaken kan iedereen, zelfs ik!

    1. Ernst Quispel

     Als je nou eens normale kranten zou lezen hoef je niet meer van die onnozele vragen te stellen, Stanly.

     https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/europees-parlement-spreekt-zich-uit-over-mogelijke-straf-voor-probleemkind-orban~bb98fff4/

     1. Stanly2000

      Ernst en dat een een z.g. serieuze krant.
      Wat vage kreten “Hij beknotte de persvrijheid, wijzigde de kieswet en morrelde aan de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de centrale bank.” Verder dan dat komen ze niet.
      Misschien kun je wat exacter zijn of lukt dit niet?

     2. Ernst Quispel

      Het beknotten van de persvrijheid, het beknotten van de rechterlijke macht en het wijzigen van de kieswet in strijd met democratische spelregels vindt Stanly kennelijk niet iets om je druk over te maken.

     3. Stanly2000

      Ernst kom je niet verder als de kreten die in de Volkskrant staan.
      De persvrijheid: Neelie Kroes, de voormalig Nederlandse eurocommissaris belast met de portefeuille Digitale Agenda , bereikte namens de Europese Commissie een akkoord met Hongarije over de aanpassing van de mediawet aan EU-wetten. Het Europees Parlement behield daarentegen grote zorgen over de Hongaarse persvrijheid. Wat te zeggen over het Duitse Netzwerkdurchsetzungsgesetz of de club in Brussel (disinfo) die z.g. fakenews tracht tegen te gaan?
      De kieswet: is inderdaad aangepast maar wordt in diverse landen toegepast. VK, Frankrijk en VS.
      Rechterlijke macht: Rechters gaan met 62 ipv 70 met pensioen. Een van de vele punten betreft de herziening van de verlaging van de pensioengerechtigde leeftijd van rechters van 70 naar 62 jaar, waardoor een groep van meer dan 200 rechters hun baan verliest en een grote groep nieuwe (het bewind goed gezinde?) rechters kan worden benoemd. Let vooral op het VRAAGTEKEN!
      Je kunt beter niets lezen en zeker geen volkskrant!
      Verder nog wat Ernst, domme jongen?

     4. Holland

      Loze kretelogie van een extreemlinkse zure krant, ook wel de azijnbode genoemd. Gaarne verdere invulling met concrete voorbeelden.

     5. Guus Geluk

      Orban gooit de kernwaarden te grabbel en dat valt niet te ontkennen. Polen doet het ook en werd vervolgens op de vingers getikt door de Europese Commissie.

      De EU is een waardengemeenschap. Naties als Polen en Hongarije zullen we dat duidelijk moeten maken.

     6. Stanly2000

      Guus uit onverdachte hoek “Europa is geen waardengemeenschap.”
      Paul Bordewijk, PvdA, Vara, Joop etc.

     7. Dubbele Komma

      De volkskrant een normale krant? Vandaar dat je verknipt en totaal achterlijk bent kwispeldoortje. Hahaha.

      Gisteren deden ze nog een goed woordje voor de moordenaar van Anne faber.

      Echt jouw ding. Moordenaars het hand boven het hoofd houden. Vooral islamitische. Die ons pas 1400 jaar willen uitmoorden.

      Mijnheer orban is iets meer op de hoogte van onze wereldgeschiedenis dan onze achterlijke kwispeldoor.

      Hahaha. Lachwekkend schepsel ben je toch…

      Ben je al in dat programma geweest van Johnny de mol? Van die geestelijk gehandicapten?

      Zit je weer de hele dag al aan je scherm te likken?…

      Hahahaha. Klapmongool….

   2. Guus Geluk

    Ernst Quispel,

    We hoeven niet met Hongarije in gevecht te gaan (hetgeen slechts contraproductief werkt), maar Brussel kan haar wel te verstaan geven dat zij zich dient te conformeren aan de waarden van de EU.

    Verhofstadts voorstel direct te bekvechten is belachelijk.

 9. palko

  Hoe meer kritiek er vanuit de EU wordt geuit op Viktor Orbán, hoe meer respect ik voor de Hongaarse eerste minister krijg. Dankzij het daadkrachtige en heldhaftige optreden van Hongarije is de toestroom van nepvluchtelingen uit Azië en Afrika via Balkanlanden, aanzienlijk afgenomen. Dat alleen al verdient grote waardering en een oorverdovend applaus van alle weldenkende, fatsoenlijke en hardwerkende burgers van West en Noord Europa. Nu nog alle zeegrenzen afdoende afschermen voor de miljoenen inwoners van Afrika en Azië die staan te trappelen om als parasiet en profiteur naar Europa te verkassen. Met medeneming van één of meer vrouwen en van een kinderschare waar konijnen jaloers op zijn.

  1. Stanly2000

   palko, maar het traditioneel stemmend volk snapt het nog steeds niet en laat zich massaal door Brussel wat op de mouw spelden.

  2. Rosasolis

   @palko. Enkele correcties. Hongarije kreeg vele echte officieel geregistreerde vluchtelingen uit Syrie en Iraq, waaronder vele Christenen en andere niet moslims.
   Die vluchtelingen zijn nu opgesloten in Orbans kampen en leven onder vreselijke onmenselijke omstandigheden levensomstandigheden. Ik vraag me af, wanneer deze arme vluchtelingen mogen vrij komen, om naar hun thuis landen te keren. Maar onder deze vluchtelingen die als gevangenen leven in Orbans vreselijke kampen zijn geen ” nepvluchtelingen uit Azie en Afrika”. Jammer dat je geen goede krant leest. Om een echte beeld te krijgen. Of ga je me ook vertellen dat kranten “alleen nep-nieuws” doorgeven, en alleen een aantal rechts-populist internet sites het echte, ware nieuws aan je doorgeeft?! Als jij van dit ultra-rechtse internet troep houd, dan kan je fouten maken. Het zijn goedkope medelingen van sommige mensen die niet wijzer zijn.
   Als je echt op date wil zijn van de laatste ware nieuwsberichten luister je naar de radio nieuws (radio 4 iedere uur is ons beste), maar vaak is er veel meer te lezen in een goede dagelijkse krant. En daarom is Trouw echt geweldig. Heerlijk is het altijd als ik s’morgens vroeg uit m’n bedje kruip om beneden te lopen en de Trouw vind, die ik alle nieuws doorlees met een kopje koffie, voor een uurtje, voordat de dag begint.
   Geweldige krant met zoveel informatie over vele binnenlandse zakken, en ook over het hoogst actuele buitenlandse zakken. Het lijkt een soort wedstrijd te zijn tussen goede
   kranten die goed geschoolde rapporters en schrijvers hebben tegen gewone internet info sites, die kereltjes zo u belangrijker vindt . Omdat u het ultra-rechts belangstelling
   op internet belangrijker vind dan het leven duizenden levens van niet-moslim mensen die als gevangenen worden in kampen in Hongerije met enorme hoge wallen, vraag ik me af als je enige begrip heb voor deze onschuldige, GEREGISTREERDE echte rode-kruis vluchtelingen uit Syrie en Iraq? Is er geen begrip meer over voor deze mensen die moeten leven in de Hongaarse kampen onder de meest onmenselijke omstandigheden? … Wat houdt u van? Een vreselijke onmenselijk DICTATOR ORBAN.
   die onschuldige non-moslim mensen achter hoge wallen houdt, onder vreselijke erbarmelijke condities! Of vind je niet dat wij alles moeten doen om onze Europese Unie veel sterker te moeten maken, om samen te werken met hard werkende EU mannen en vrouwen samen om zulke vreselijke problemen op te lossen?

   1. Stanly2000

    Heb in Trouw niets kunnen vinden over bestaande kampen Hongarije. Ik ben zeer geïnteresseerd, heeft u misschien een link of i.d.?

    1. Rosasolis

     @Stanly2000. Het waren artikelen van maanden geleden, met duidelijke fotos.
     Deze rapporten en artikelen verschenen tijdens die Hongaarse nationale verkiezing. De fotos liet zien hoe de gewone bevolking gooide pakjes met voedsel, hygienisch producten, kleding, en dekens, over zeer hoge kippengaas hekken, die van boven waren bedekt met prikkeldraad. Achter deze hekken waren er vele mensen die dankbaar waren (zijn) voor de hulp die zij krijgen van de gewone bewolking. Omdat het is niet mijn gewoonte om oude krant artikelen te bewaren, kan ik niet precies zeggen wanneer deze rapporten en artikelen verscheen in Trouw. Maar u kunt altijd in contact komen met de redactie van dit krant. Het zijn vriendelijke mensen, die u verder informatie zullen geven.

   2. Holland

    Tante Betje is op dreef.

    1. Floris

     Hahaha…ik doe geen moeite meer om door het belabberde Nederlands van deze “hoogopgeleide” maar intens domme en verwarde vrouw te spitten.

     1. Rosasolis

      @Floris. U heeft mijn commentaar niet te lezen. Maar ik ben wel benieuwd om te weten wat hoge kwalificaties u heeft om te beoordelen wie “intens dom en verward” is op DDS! En ik ben ook benieuwd hoe PERFECT uw Engels, Duits, en Frans is? Ik doe mijn best met het Nederlands, hoewel het niet mijn moedertaal is. U bent helaas een van die
      gewone, ordinaire trollen die op dit site proberen aandacht te krijgen!
      Oh wat zielig!

 10. Ni28

  Ik wacht op het moment dat deze moraalridders uitgescholden worden door Orban. De Hongaren zijn bekend om hun scheldkanonnades. Er wordt beweert dat een gemiddelde Hongaar twee uur lang kan schelden zonder zich te herhalen? Zou leuk zijn maar Orban zal zich vast inhouden.:)

  1. Ernst Quispel

   Als Orban Rutte gaat uitschelden weet hij dat hij inhoudelijk op juiste spoor zit.

   1. Stanly2000

    Ja hoor Ernst!

  2. Frits Jansen

   Hongaars is een volstrekt onbegrijpelijke taal die nergens op lijkt dus of ze schelden kun je hooguit vermoeden bij stemverheffing,

   1. Stanly2000

    Daar is Fritsje ook weer, nu als taalkundige!

    1. palko

     @Stanly, laat nou Hongaars één van de mooiste en kleurrijkste talen van deze aardkloot zijn. Ik kan het overigens prima verstaan en praten. Maar ik heb dan ook doorgeleerd. Sommige betweterige en vinger opstekende landgenoten kunnen blijkbaar nog steeds niet accepteren dat de meerderheid van de Hongaarse bevolking voor de derde (!) keer in successie het gevoerde en voorgestane beleid van premier Viktor Orbán ondersteunt. Wat het linkse profitariaat en parasitariaat ervan vindt zal de Hongaren, worst zijn. En terecht, want de Magyaren hebben van 1945 tot 1989 aan den lijve ondervonden wat het communisme als burger voor je betekent.

     1. Stanly2000

      palko, vergeet ook niet de Turkse overheersing. Het is lang geleden, maar de Hongaren zijn het zeker niet vergeten

   2. Heinz

    >Het Hongaarse alfabet heeft 44 letters. Naast het 26-letterige alfabet zoals we dat in Nederland kennen heeft het Hongaars nog een aantal letters met accenten, golfjes en puntjes er op, en een aantal twee- en drieklanken die als afzonderlijke letters beschouwd worden<

 11. Ni28

  Rutte zoekt vrienden in kleine landen. Ik vrees dat hij alleen blijft als ie Verhofstad zijn slaafje wordt.

 12. Rosasolis

  Gelukkig hebben wij nu een aantal leiders van EU landen, die een sterkere beleid van de EU willen vormen. Ik hoop dat er nog meer leiders en regeringsleden erbij komen.
  Nadat ik erover de erbarmelijk condities in de asiel zoekers centers in Hongerije had gelezen, fotos en videos gezien, heb ik geen respect voor dit land onder leiding van
  V. Orban. Hongerije had wel de keuze niet de asielzoekers te accepteren, maar ze zomaar op te sluiten achter hoge hekken, en hun te behandelen als de ergste criminelen is onmenselijk. Fijn is het dat niet alle Hongaren staan achter het beleid van Orban.
  De fotos laat zien hoe gewone Hongaren voedsel, levensmiddelen en kleding gooien over die gigantische hekken. Zoals deze vluchtelingen uit Syrie en Iraq worden behandeld doet aan de ellende van de WW 2 kampen denken! Er zijn ook Christenen andere niet-moslim groepen in die vreselijke Hongaarse kampen. Ik vraag me af hoe land zij in Orban’s kampen moeten blijven opgesloten…zullen zij ook vrij komen?
  Ik heb wel begrip dat Italie niet meer illegalen kan onderdak bieden, en ook Griekenland niet meer…en ook Malta niet, die een eiland is. Dat Spanje nu bijna 650
  illegale boot-vluchtelingen uit Afrikaanse landen accepteert, is een tijdelijke oplossing.
  Zeer menselijk van de Spaanse regering.
  Maar nu moet de EU hard werken aan een oplossing om hordes van Afrikaanse boot-vluchtelingen te voorkomen…die naar Europa willen komen overstromen. Er moeten officiele Europese Unie brieven naar ieder Afrikaanse landen spoedig komen. Met een duidelijke waarschuwing: zorg dat je jonge mannen, vrouwen, en kinderen niet terecht komen bij de mensenhandelaren, die hen op volgepakte boten naar Europa sturen. Want wij kunnen dit probleem met horden illegalen niet meer aan. Als zij niet willen meewerken, dan moet er sancties komen. En dan gaat de hele Afrika kapot.
  De EU moet nu meer dan ooit van tevoren voor ons Europa opkomen en beschermen.
  Ga door EU, laat zien aan de wereld hoe je wil dit nieuwste ramp met wekelijks honderden boot vluchtelingen voorkomen. Binnenkort zal Spanje die boten ook weigeren.

  1. Ernst Quispel

   Orban is een extreem-rechtse fascist, Rosalis, dan moet je niet raar opkijken van zijn bruine beleid.

   1. Stanly2000

    Ja hoor, Ernst.

   2. lugar

    “extreem-rechtse fascist”

    🙂

   3. Dubbele Komma

    Orban is een wijs man die WEL van de geschiedenis heeft geleerd en weet hoe islamieten je land naar de donder helpen. Hongarije heeft jaren onder islamistisch bestuur gestaan schlemieltje kwispeldoor.

    Dat jij dat allemaal niet weet is pure domheid. Vandaar dat je wegloopt met de achterlijke ideologie van de islam, je bent minimaal even achterlijk….

    Mafkees.

  2. Stanly2000

   Rosasolis, kunt u mij vertellen waar u die foto’s van de kampen hebt gezien?
   “Maar nu moet de EU hard werken aan een oplossing om hordes van Afrikaanse boot-vluchtelingen te voorkomen…die naar Europa willen komen overstromen.”
   Hoe had u samen met Ernst gedacht dit te voorkomen?

 13. Frits Jansen

  Orbán is een kleingeestige partijpoiticus met de typische machtsfrustratie die veel kleine mannetjes hebben met hun kleine pikkies.

  Staatslieden denken ver vooruit. Dat is te moeilijk voor de gemiddelde DDS bezoeker, vandaar dat die Verhofstadt een grote lul vinden.

  1. Kees

   Ik moet echt lachen met je commentaar, wat ben je zielig en geestig tegelijk!

   1. palko

    @Kees, kleinzielig en kleingeestig zul je bedoelen?

  2. Stanly2000

   Fritsje, “Staatslieden denken ver vooruit.”
   Nou een voorbeeldje dan van ver vooruit kijken. We gaan van het gas af zoals je misschien weet? Op de vraag wat kost dat, was het antwoord “Dat zien we dan wel.” En jij durft da staatslieden te noemen.
   Trouwens onze wereldleider is ook niet zo groot, kun je misschien iets over zijn lengte vertellen?

 14. Troelstra

  Gay Verhofstadt, dat us toch die oorlogshitser van het Maidanplein?

  1. Kees

   Precies, de enige die hem nog durft te citeren is kwispeltje, maar die is net zo donkerbruin als Guy V. Heeft kwispel ook een klein snorretje?

  1. lugar

   “(…) heb ik niets toe te voegen.”

   Houden zo!

   1. Rechtsaf

    @lugar “bilderberg” principe maar dan openbaar?

  2. sjun

   Guy Verhofstadt is toch een omgekeerde Koning Midas. Wat hij aanraakt verandert in stront in plaats van in goud. Je hoeft hem dus enkel omgekeerd te verstaan om zicht op de werkelijkheid te krijgen. Kennelijk werkt Erdogan nu ook ineens zijn lucratieve Schaliegas-belangen tegen. https://tinyurl.com/otazg9n

 15. Pescador

  Superhelden club is prima, als ze dan een vergadering hebben een bom erop . Wat een stelletje malloten

 16. Arie B

  Orbán is een held met visie. Jammer dat hij straks zijn grens ook voor ons dichthoudt als het hier niet meer uit te houden is in NL.

 17. dinaro

  🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.