Vermoeiende NOS gaat weer de antizionistische fout in: ‘Israël dreigt geregeld met de vernietiging van Iran!’

Schermafbeelding-2016-06-03-om-07.54.04
Foto: NOS-presentatrice Dionne Stax met een Palestijnse blouse aan. Bron: Screenshot NOS.

De Staatsomroep kan het weer niet laten om onwaarheden te spreken over onze enige werkelijke bondgenoot in het Midden-Oosten. De Joodse staat wordt verweten te pleiten voor de vernietiging van aartsvijand Iran. Hetgeen nooit gebeurd is.

Bravo, NOS. Jullie hebben Israël weer eens weggezet als een moordlustig tuigland dat de hele wereld komt intimideren met macht, geld en wapens. In een artikel over een knotsgekke oud-minister die voor Iran bespioneerde, meldde de Staatsomroep vandaag namelijk ook even een leugentje over Israël – het land zou geregeld dreigen met de vernietiging van Iran, zo schrijft een journalist op kosten van de belastingbetaler doodleuk op:

“De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet maakte vandaag bekend dat de 62-jarige Segev, oud-militair piloot, oud-parlementslid, oud-minister, oud-zakenman en momenteel arts, wordt aangeklaagd voor hulp aan een vijandelijke staat, spionage en het doorgeven van informatie aan de vijand. Iran en Israël zijn aartsvijanden en dreigen geregeld met elkaars vernietiging.

Daar klopt natuurlijk niets van. Althans, niet van Israëlische zijde. Onlangs begon de staat nog een website over landbouw in het Farsi, om de door de ayatollahs uitgebuite Iraanse boeren te helpen hun productie te verhogen en de honger te verminderen.

Van Iraanse zijde is er natuurlijk wel sprake van een wens om Israël totaal met de grond gelijk te maken. “Van de kaart te vegen,” zo omschreef oud-president Mahmoud Ahmadinejad het voornemen. De zogenaamde spirituele leider Ali Khamenei voegde daar enkele weken geleden aan toe dat het land een “kankergezwel” zou zijn dat “verwijderd en uitgeroeid” moet worden. Niets minder dan een oproep tot genocide, dus.

Lees die laatste alinea nog maar eens: aan dat soort schurkachtig moordenaarsgedrag stelt de NOS dus Israël gelijk. Als officiële en zogenaamd neutrale staatsomroep van ons land nog wel, en dat is misschien nog wel het meest trieste van de hele situatie.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Wat een gezeur.
  Als voetballand is Iran veel beter dan Israel.
  Morgen Iran-Spanje

  1.   

   0-4

  2.   

   “Als voetballand is Iran veel beter dan Israel.”

   Klopt, op militair gebied is dat gelukkig andersom, anders was Israël er niet meer. En ja ik weet het, er wonen hier veel islambecielen die dat niet zo erg zouden vinden. Samen met Iran heb je immers ook meer islam.

   1.   

    @lugar onze islamprostituees houden zich wat gedeisd merk ik…

    1.   

     @RA: Logisch, ze kunnen, anders dan liegen, geen tegenwicht bieden als het gaat om waarheid en feiten. Islambecielen hebben grote moeite met waarheden en feiten.

 2.   

  Het is in ieder geval een goede zaak dat Israel, het enige democratisch bestuurde land in het Midden Oosten, een warm pleitbezorger heeft gevonden in Donald Trump.

  1.   

   @Palko tuurlijk er zijn ook mensen die hun ogen goed open hebben, en vanuit een referentiekader kijken namelijk Gods woord, wie Israël zegent zal gezegend worden.. ;)

   1.   

    ” referentiekader kijken namelijk Gods woord”

    Snel geef me een emmer, nee teil, geef er maar twee…
    Misselijk, moet kotsen.

    1.   

     @kong en een kopje islamitische thee met een waterpijp natuurlijk :)

     1.   

      Waterpijp met goede rode Libanon graag ..

     2.   

      Als de moslims echt naar hun geschiedenis hebben gekeken hebben ze ook wel gezien dat hun god Israël niet in wil nemen. In de 6 daagse oorlog kregen ze toch een harde les.

    2.   

     @Kong: Relax Kongetje… In een eerder voorbeeld gaf ja al aan dat je meer islam wilde, daar wordt je niet eens misselijk van, islam is levensgevaarlijk!

     1.   

      Do makket my de pis net lij

     2.   

      Dat begryp ik, do wolst net foar neat mear islam.

    3.   

     Ook frietjes gegeten van Eu kokkie?

   2.   

    Rechtsaf schreef:

    “…. wie Israël zegent zal gezegend worden…”

    ..gadverdamme.
    Vies kruipertje.

 3.   

  Ach ja zo zie ik dat alle reacties bij Wilders is een clown en de beschuldiging dat hij een fascist is weg zijn.

  1.   

   @DD prachtig toch, nog geen jaar geleden kregen de meeste reaguurders een ban.
   Gaat de goede kant op met DDS, geen opgerot maar een “joris”

   1.   

    weggejorist :)

    1.   

     De Belgische politie gaat voetbalsupporters beboeten voor het tonen van hun vaderlandsliefde. Vlaggen die uit een auto steken, worden niet getolereerd en zelfs een vlag aan de voorgevel kan een dure grap worden.

     Gelukkig zijn Turkse vlaggen in Nederland dan weer geen probleem. Met Israëlische vlaggen moet je, gek genoeg, voorzichtiger zijn.

 4.   

  Kan dat gezeur over de “staatsomroep” een keer afgelopen zijn?
  Bij een staatsomroep bepaalt de politiek de inhoud van de uitzendingen. Dat is is bij de publieke omroep niet het geval. Om verwijten van eenzijdigheid te voorkomen hebben ze zelfs POWNED toegelaten.
  Ja, de omroep wordt uit belastinggeld betaald. Plus uit reclame. Dat betekent dat uiteindelijk de kijkers wat over de inhoud te zeggen hebben, en niet alleen de adverteerders.
  Als RTL etc. niet zouden hoeven concurreren met de publieke omroep zou je Amerikaanse toestanden krijgen, waarbij veel zenders het niveau hebben van huis-aan-huis-bladen, d.w.z. dat de inhoud alleen dient als omlijsting voor de adverteerders.
  Je kunt je afvragen of vandaag de dag het hele verschijnsel “omroep” noet technologisch achterhaald is. Dus zowel de publieke als de commerciële omroep.
  In Zwitserland hebben ze nog niet zo lang geleden een referendum gehouden over de publieke omroep daar. Die mocht blijven van de kiezer.
  In veel landen betalen burgers nog steeds apart voor de publieke omroep, in Duitsland liefst € 17,50 per maand. De Nederlandse publieke omroep is relatief goedkoop: ca. € 50 per inwoner.

  1.   

   Sorry, € 50 per inwoner PER JAAR.

   1.   

    Dat noemen zij legaal stelen Frits de koekenbakker.

  2.   

   @Frits: De publieke omroep is natuurlijk niet vrij van politieke invloed, de betaler (de NL-Staat) bepaald natuurlijk wel degelijk en POW is een heel klein spelertje in de marge, zoals je weet.

   Ik hecht meer waarde aan wat een stagiair (geb 1999) mij laatst vertelde. Ze heeft geen televisie en mist het ook niet omdat zij en haar vrienden zelf wel bepalen wat ze online en op Youtube bekijken. Ik verwacht dat de NPO een zachte dood zal sterven en dat de moderne Nederlander zelf wel gaat bepalen wat ze wil zien i.p.v. dat zij dat voorgeschoteld krijgen via de programma- en netdirecteur van de NPO.

   1.   

    @lugar, ga ik gisterenavond naar bed en zie ik dat mijn vrouw, al kijkend naar Eva Jinek, al in slaap is gesukkeld. Zie ik de portretten van exponenten van het vaderlandse profitariaat en parasitariaat (Lilian Marijnissen en Jesse Klaver) voorbij
    komen. Kon ik nog net op tijd een kotsemmer vinden. Gelukkig maar. En wist tenslotte niet hoe snel ik moest doorschakelen naar een buitenlandse tv-zender.

    1.   

     Een kotsemmer en boeren bonte zakdoeken kunnen nuttig zijn bij een avondje TV.

   2.   

    Dat NPO start en start plus is een laatste stuiptrekking. Typisch NPO om dan gelijk de verminderde reclame inkomsten (omdat veel mensen niet meer kijken) gecompenseerd te willen hebben vanuit het staatsinfuus.

  3.   

   Gezeur? Het is zeker politiek gekleurd. Op de belangrijke stoeltjes zitten allemaal mensen die een politieke agenda (dubbel) voeren. Ik kan begrijpen dat je dat niet ziet of wilt zien als je links-minded bent.
   In ieder geval is er een beleid waarbij politieke items door de strot geduwd worden. Gender-frats-neutraliteir, zwarte piet, Israël issues met zogenaamde kenners die totaal niet objectief zijn, allerlei zonderlinge vogels die hun bek maar een duw geven krijgen een dikbetaald podium etc. ik ben er allang mee gestopt om naar te kijken. En die 900 miljoen subsidie, daar heb ik grote moeite mee!

   1.   

    De omroepverenigingen hebben altijd nog leden.
    En ik daag u uit om één persoon te noemen die blijk geeft van een dubbele, politieke agenda.
    Die 900 miljoen is geen subsidie. Vroeger hadden we de “omroepbijdrage”: je betaalde voor een product. Ja, wel verplicht, als je een TV of radio had, want wat de ether in gaat kan iedereen volgen. Die omroepbijdrage hebben ze op een gegeven moment in de belastingen gestopt omdat 99,99% van de mensen radio en/of TV heeft, en de controles onevenredig duur waren.

    Dat “linkse” komt waarschijnlijk doordat praatprogramma’s het denkend deel der natie bedienen, en wie doordenkt is allicht niet altijd even rechts.

 5.   

  Gelukkig is er DDS die het NOS journaal met correcte berichtgeving verslaat. ‘Onze bondgenoot in het MO’ doet vermoeden alsof wij in een een zwaar conflict verwikkeld zijn terplekke.

 6.   

  Dat bloesje gaat die minder nozele hals nog opbreken als ze buiten het kartel werk zoekt en meer politiek bewuste werkgevers treft.

 7.   

  De bloes is niet Palestijns. Naar islamitische maatstaven zijn de schattige kleine borstjes van Dionne veel te opwindend zichtbaar.

  1.   

   Het illustreert de onnozelheid van het wichtje nog eens. Was het echt islamitisch geweest, en dat is wat anders dan Palestijns, dan hadden de haren en armen bedekt moeten zijn. Het polderlandschap zal vast weinig hoofden op hol hebben gebracht.

  2.   

   Op den duur komt de ware aard van Frits altijd weer boven.

 8.   

  Vannacht weer beschietingen door Palestijnen, gelukkig kunnen zij niet zo goed mikken dit in tegenstelling tot het IDF en dat hebben ze geweten, zo zielig.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2193141/raketten-afgevuurd-op-israel

  1.   

   Domme vraag misschien, maar waar haalt Hamas het geld vandaan voor die raketten.

 9.   

  Bij zo’n sletje, kan een mens
  niets anders verwachten, Timmie!
  Sorry hoor, maar ik moest me,
  even laten gaan.
  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!