Video! Boze Italiaanse migratieminister gaat tekeer: ‘Neem die hele lading in naam van liefdadigheid mee naar Nederland!’

Minister Matteo Salvini heeft gisteren hard uitgehaald naar Nederland in een videoboodschap. Hij zegt dat hij lacht omdat z’n minister hem dat geleerd heeft, maar kookt van de woede omdat migrantenwatertaxi’s die onder de Nederlandse vlag in de Middellandse Zee varen bootlading na bootlading aan illegale vluchtelingen aan wal zetten in Italië. Hij wil dat de schepen maar lekker een “omweg” nemen en doorvaren naar Rotterdam.

In een video die de Italiaanse minister van binnenlandse zaken – en daarmee ook van migratie – Matteo Salvini gisteren uitzond op Facebook, wil de leider van de rechtse Lega-partij duidelijk maken dat Italië klaar is met het open grenzenbeleid na jarenlang te hebben geaccepteerd een open haven te zijn voor honderdduizenden migranten.

Hij zegt de kijker dat hij glimlacht omdat z’n moeder hem dat geleerd heeft, maar eigenlijk kookt van de woede. Italië wordt gewoon gebruikt als deurmat, en de kersverse bewindsman is daar nu echt helemaal klaar mee. Hij wil dat de schepen die trots de Nederlandse vlag voeren dan ook maar de daad bij het vlagvertoon voegen, en de “omweg” naar Nederland nemen. Met dank aan de vertaling van de NOS die echt zeker totaal geen grammaticale fouten bevat:

“Ik ben boos want ik ben het zat dat ik niet serieus word genomen. Niet als minister, maar als Italiaan. Want wat is er gebeurd op de Middellandse Zee? Er is een NGO die onder Nederlandse vlag vaart met een buitenlandse bemanning. […]

Wat hebben die nietsnutten gedaan? […] Ze hebben 224 illegalen aan boord genomen. Het zijn Nederlandse schepen. Ze varen onder Nederlandse vlag.

Dus neem de hele lading in naam van liefdadigheid maar mee naar Nederland. Dus neem maar de lange weg!”

Zo. Dat is ook weer even duidelijk. Nu jij weer, Rutte…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Bloem

  Geweldig, Italië is het zat en geeft een dikke vinger aan de grootste lamlul van Europa.

  1. lugar

   @Bloem: Andere landen kunnen niet uitblijven. Of heb jij de indruk dat de EU-burger hiervoor heeft gekozen?

   1. Top

    In ieder geval die kale vette speklap van een kwispedoor denkt dat hij dat wel moet doen. “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”. Heeft ook opgeld, voor de nadere trolletjes alhier.

    1. lugar

     Als je de achterdeur van je huis open laat staan, iedereen zonder meer naar binnen kan, ben je dan nog een gezin of is het gezin opgeheven en bestaat het niet meer?

  2. Guus Geluk

   De Nederlandhaat komt vroeg of laat altijd weer boven, hoewel de “grootste lamlul van Europa” er economisch beter voor staat dan Italië.

   1. Siemien

    @Guus maar je draait om de hete brij heen natuurlijk, verder is het zo dat gasten zoals jij Nederland en haar echte burgers zo ontzettend haten dat jullie graag meer islam willen en vooral vééééél meer migranten/golddiggers

    1. lugar

     @Siemien: Guus is een rugridderende islambeciel, ik adviseer je niet op hem te reageren, mits je hem in de hoek kunt zetten natuurlijk! 😉

    2. Guus Geluk

     Pit reageert op mij en zegt vervolgens tegen zichzelf dat hij niet op mij moet reageren.

     De logica van een psychisch gestoord mens.

     1. Siemien

      @guus je bent in die warry maar dat zijn tegenwoordig alle islamaanhangers, die zijn verward, dit bewijst mijn gelijk.

      Verder blijf ik erbij dat jij om de hete brij heen draait, en verder is het zo dat gasten zoals jij Nederland en haar echte burgers zo verschrikkelijk haten dat jullie graag meer islam willen en vooral véél meer migranten/golddiggers.

      Wil Guus meer of minder islam? that’s the one million dollar question

     2. lugar

      @Siemien: Guus is een rugridderende islambeciel, ik adviseer je toch om niet op hem te reageren, mits je hem in de hoek kunt zetten natuurlijk! 😛

    3. palko

     Siemien, ik heb maar één woord voor beroeps actiefascisten als Ernst, Guus, Frits en hun alter ego’s: Landverraders.

     1. Guus Geluk

      Voor Nederlandhaters heb ik twee woorden: hoepel op.

     2. Steve Van der Vekens

      @Guus,
      d islam haat Nederland en onderschrijft onze normen en waarden. Goed gezegd, van dat hoepel op.

    4. sonar

     Semien de gans van Donald Duck kan de waarheid nooit accepteren,hij probeert er altijd een draai aan te geven ,en dat wat hij doet noemt hij christelijk zoals de reacties van hem maar anti Nederlands is ,bij hem telt alleen Rutte de aartsleugenaar voor de rest sluit hij zijn ogen en oren .
     Vroeger kwam je op het schavot als land verraad pleegde.

     1. Guus Geluk

      Sonart: “Vroeger kwam je op het schavot als land verraad pleegde.”

      Ik vind niet dat we Bloem op het schavot moeten plaatsen.

   2. denk eens na

    nog wel . wacht maar af dat schorem heeft ons al 150 miljard gekost . en daar komt de instroom van dat stront nog over heen

 2. Ernst Quispel

  Populistische retoriek.

  1. Ritter

   Ernst Quispel

   Wat zijn de gevolgen voor Europa van deze massale illegale migratie naar Europa.
   ———–
   Dr. Jan van de Beek (foto): „Eind deze eeuw zijn er nog maar zeven, acht miljoen autochtone Nederlanders.”

   Zeist – Hoe ontwikkelt Nederland zich de komende decennia onder invloed van de immigratie en het populisme? Demograaf Jan van de Beek: „De vraag is of de liberale democratie houdbaar zal zijn.” „Eén ding is zeker”, zegt Van de Beek (50) in zijn woning in Zeist. „Als de huidige trend zich doorzet, hebben we aan het eind van deze eeuw miljoenen inwoners die zich niet met Nederland identificeren. Nederland zal dan een heel ander land worden.”

   Van de Beek is cultureel antropoloog en wiskundige. Hij ontwikkelde modellen waarmee hij de demografische ontwikkeling van Nederland kan voorspellen. Interessant: anders dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet Van de Beek ook uitspraken over de verwachte loyaliteit van groepen burgers aan Nederland. „Onder allochtonen is daar wel onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat van de jonge Turken en Marokkanen zo’n tien, elf procent – heel weinig dus – zich primair identificeert als Nederlander. Voor Surinamers en Antillianen liggen die cijfers veel hoger: de helft tot twee derde. Ik heb bovendien gekeken naar het aantal gemengde huwelijken. Die gegevens stop je in mijn model en dan kun je – met allerlei mitsen en maren – voorspellingen doen voor de toekomst.”

   Aan het eind van deze eeuw zal ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking uit (afstammelingen van) immigranten bestaan, zegt Van de Beek: „Dat hoeft op zichzelf geen probleem te zijn. Kijk naar de Indonesiërs en de Surinamers en Antillianen, die gaan voor een groot gedeelte volledig op in de samenleving. Maar voor Turken en Marokkanen en ook voor de nieuwe groepen vluchtelingen uit wat het ’Afrikaans-islamitisch cluster’ wordt genoemd, geldt dit niet.”

   Nederland gaat dus ingrijpend veranderen. Van de Beek: „Miljoenen burgers zullen zich deel voelen uitmaken van zogeheten ’transnational communities’, transnationale gemeenschappen: één been hier, één been elders. De cruciale vraag is: als het er zoveel zijn, wat voor samenleving zijn we dan? Is onze liberale democratie wel houdbaar? Zeker moslims – die in 2060 dertien tot zestien procent van de bevolking zullen uitmaken – hebben een heel ander en deels zelfs conflicterend waardesysteem. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent de islamitische wet, de sharia, boven onze wetten stelt.”

   Van de Beeks onderzoek is urgent nu uit onderzoek door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat jonge Turken en Marokkanen niet alleen steeds religieuzer worden, maar dat bovendien hun afstand tot – en zelfs afkeer van – de Nederlandse samenleving toenemen. Deze ontwikkeling – de ’islamisering van de samenleving’ – beperkt zich niet alleen tot Nederland en leidt in veel westerse landen tot zorg. Onder anderen de conservatieve Frans-Canadese socioloog Matthieu Bock-Côté (38) pleit voor een veel grotere weerbaarheid van de ’ontvangende samenlevingen’ in zijn standaardwerk Multiculturalisme als politieke religie. Immigranten zouden niet onmiddellijk dezelfde rechten moeten krijgen als de oorspronkelijke, autochtone bevolking, argumenteert Bock-Côté. Westerse natiestaten moeten zich bovendien veel bewuster zijn van hun unieke geschiedenis en cultuur. ’Uitspraken als ’uiteindelijk zijn we allemaal immigranten’, zoals je die in Canada wel hoort, slaan nergens op’, schrijft Bock-Côté.

   “We importeren nu armoede”

   Van de Beek deelt die aversie tegen het cultuurrelativisme, dat vooral zit ingebakken bij partijen als GroenLinks, D66, SP en de PvdA. „De naïviteit van die mensen over de multiculturele samenleving is enorm. Ze zien multicultuur als iets leuks – Turkse eettentjes en zo en dat ís ook leuk – maar als we te maken hebben met conflicterende waarden- en parallelle rechtssystemen is het een groot probleem. Dan heb je geen liberale democratie meer.”

   Wat bovendien vaak over het hoofd wordt gezien, is dat nieuwkomers voor het grootste deel afkomstig zijn uit dat eerder genoemde Afrikaans-islamitische cluster. „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn. Linkse mensen denken dat als we nu maar aardig en tolerant zijn, dat die nieuwkomers zich vanzelf tot liberale burgers zullen ontwikkelen. Maar dat is natuurlijk onzin. Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden. De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

   Soevereiniteit

   De westerse wereld beleeft nu de Derde Demografische Transitie, legt Van de Beek uit. De eerste en tweede waren de periodes in de 19e en 20e eeuw, die zich kenmerkten door de overgang van hoge sterfte en hoge geboorte, via lage sterfte en hoge geboorte naar lage sterfte en lage geboorte. Van de Beek: „We hebben inmiddels te maken met een krimpende autochtone bevolking, in combinatie met hoge immigratie. Daardoor zijn er eind deze eeuw nog maar zo’n acht miljoen Nederlanders die nakomeling zijn van de huidige autochtonen. De overige inwoners stammen af van immigranten of komen uit gemengde huwelijken. De kernvraag is: zullen die laatsten zich identificeren als Nederlander?”

   Er zijn ingrijpende maatregelen nodig, zegt Van de Beek. „Voortgaande immigratie ondermijnt de verzorgingsstaat en de sociale cohesie. Je importeert armoede. We moeten af van het VN-vluchtelingenverdrag en het recht op asiel beperken. Ook het vrije verkeer van personen moet aan banden. Gebeurt dit niet, dan voorspel ik gouden tijden voor populisten.”

   Bron:
   http://www.telegraaf.nl

   1. Ernst Quispel

    Jan van de Beek is een Godsgeschenk voor extreemrechts.

  2. Siemien

   @Ernst tuurlijk vindt jij dat jij kunt niet wachten op nog meer islam..

  3. sonar

   Schreef landverrader kwippie

 3. Benny

  Is zijn goed recht…genoeg is genoeg . Populistische retoriek of niet….basta.

 4. Ritter

  Die NGO’er zijn zeer onverantwoordelijk bezig.

  Juist omdat ze als een gratis veerpont naar Europa fungeren stimuleren ze de illegale migratie naar Europa.

  1. lugar

   @Ritter: Dergelijke handelingen zouden als misdrijf aangemerkt moeten worden. Terugbrengen naar het vertrekpunt lijkt mij meer dan genoeg. Daarna maar eens praten over hulp ter plaatse of in de buurlanden.

 5. Nasrani

  Zo! Italie is het volgende Europese land dat genoeg heeft van de hordes moslimvluchtelingen. Ik geef ze groot gelijk. Vroegen zei men wel eens: verstand komt met de jaren. Voor Europa geldt blijkbaar hetzelfde. Onder het mom van ‘vluchtelingen helpen’ haalt Europa duizenden achterlijke moslims binnen die ‘onze’ cultuur en vrijheden totaal verklooien en misbruiken. Het anti-moslim sentiment is groeiende, mede dankzij het te lang gedogen en pamperen van links en christelijk-links. Gelukkig komen er andere tijden. Ik begin weer voorzichtig optimistisch te worden. MEGA.

  1. lugar

   @Nasrani: Een polonaise begin je ook in je eentje. Italië heeft het startsein gegeven.

 6. Ritter

  “bootlading aan illegale vluchtelingen”
  ————-

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten.

  1. palko

   @Ritter, klopt helemaal. Het zijn inderdaad migranten. Maar je mag ze, wat mij betreft, ook best nepvluchtelingen noemen. De oplossing van het aanzwellende probleem van de opvang is heel simpel. De EU moet enerzijds stante pede het totaal doorgeroeste Vluchtelingenverdrag van de VN uit het midden van de vorige eeuw opzeggen. En anderzijds met terugwerkende kracht stoppen met het in de asielprocedure opnemen van asielzoekers (lees nepvluchtelingen) uit Afrika, Azië en Zuid Amerika.

 7. Mariposa78

  Duitse Niet-gouvernementele organisaties, deugen niet en smokkelen mensen Europa binnen.
  Door het oneigenlijk gebruik te maken van de Nederlandse vlag.
  Daar gaat het dan ook over, Duitse schepen die onder Nederlandse vlag varen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2203821/italie-neemt-nederlandse-boten-in-beslag

 8. Ni28

  De ngo’s misbruiken hun positie voor het helpen smokkelen van migranten uit Afrika. Als de EU mensensmokkelaars wilt bestrijden dan moeten zij eerst bij zichzelf beginnen. De ngo’s zijn collega’s van de smokkelaars geworden. Met recht weigert Italië deze schepen. Activisme regeert in Europa en dat zit goed fout.

 9. Ni28

  Het is de vraag wie hier van Nederland meer houdt, degene die het wilt beschermen of die het wilt slopen zoals een wegkijker eigenlijk doet?

 10. Rosasolis

  M. Salvini heeft ieder recht om boos te zijn: zowel als minister van binnenlandse zaken, en als Italiaan. Maar het moet geen vinger wijzen naar alleen Nederland. Waarom niet naar Duitsland en Frankrijk? Laat minister Salvini komen naar de EU Top vergadering a.s. zondag en maandag. En laat hem typische Italiaanse drama zien! Dit is hard nodig.
  Misschien zullen een aantal andere ministers en vertegenwoordigers van andere EU lid staten wakker geschuwd worden. En als hij eindelijk wat afgekoeld is, dan moet hij gaan vergaderen met de hele assemblee. De tijd is kort, maar binnen 2 dagen vergaderen moet er oplossingen gevonden worden. Europa moet niet overspoeld worden door duizenden illegale Afrikaanse migranten.
  Wij mogen niet “Little Africa” worden.

 11. palsterkamp

  Ja, als het niet kan zo als het moet, Europa met een fatsoenlijke buitengrens die je alleen passeert als je een visum kan tonen (nee, dat is niet dicht of op slot zoals het altijd door links geframed wordt), dan moet het maar zoals het kan; ieder veegt zijn eigen straatje schoon en legt het probleem bij de buren. En dan heeft iedereen vanuit zijn eigen optiek het juiste gedaan. Ondertussen toont dit wel aan dat Europa hopeloos faalt natuurlijk. Incompetentie is Incompetentie, daar is links en rechts het overeens.

 12. Svetlana

  Salvini is een fascist net als Wilders en Baudoir

 13. sjun

  Die man heeft gelijk. Maar hij doet er beter aan tot daden over te gaan. Schepen in beslag nemen en verbeurd verklaren om de koten voor de Italiaanse samenleving te dekken. Als dit bij enkele schepen gebeurd is verdwijnt de rest met soortgelijke bedoelingen wel uit de Italiaanse wateren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.