Video: NPO-misbaksel Twan Huys lacht lekker mee als Tommy Wieringa de Telegraaf lekker veel aanslagen toewenst

Het verhaal dat auteur Tommy Wieringa gisteren op een congres voor een zaal vol burgemeesters zou hebben gezegd dat het “tijd werd” dat De Telegraaf werd aangevallen, heeft beeld gekregen nu de Vereniging Nederlandse Gemeente de videobeelden op internet heeft gezet. Het moment blijkt nog walgelijker te zijn dan al werd aangenomen, want lekker mee te ginnegappen staat NPO’er (en binnenkort RTL’er) Twan Huys.

We brachten het nieuws vanochtend al: kennelijk is het hartstikke grappig als de persvrijheid in Nederland zwaar wordt aangevallen. Brandende auto’s, vlammen van vijftien meter hoog en een compleet verwoeste entreehal. Althans, dat lijkt boekenschrijver Tommy Wieringa te denken, die gisteren op een congres voor lokale bestuurders van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) ‘leuke’ mopjes aan het tappen was.

Nu de VNG de beelden van hun congres op internet heeft gezet, kunnen we zien dat Tommy Wieringa echt niet de enige was die zeer foute opmerkingen plaatste. Dagvoorzitter Twan Huys was minstens zo erg, zo blijkt uit de beelden. Nadat Wieringa opmerkte dat het “tijd werd” dat De Telegraaf werd aangevallen, kon de NPO-presentator alleen maar een beetje suf grijnzen. Zijn enige verbale verweer? Eerst slechts “oké” en later “Wat moet je dan terugzeggen tegen iemand?” Nou Twan, wat dacht je van de opmerking dat dit echt niet kan? Dat zeker je zeker van een schrijver mag verwachten dat hij niet meedoet met het delegitimiseren van de vrije pers?

Maar niks daarvan. Twan Huys laat Wieringa ook nog wegkomen als hij z’n opmerkingen nog eens herhaalt, maar dan voor het tijdschrift Panorama dat onlangs met een anti-tankraket (!) werd aangevallen. Om vervolgens het blokje af te sluiten door de conversatie op het podium van de VNG weg te zetten als “een prima gesprek”. Een prima gesprek, ja, als je af wil van de persvrijheid. Een prima gesprek als je vindt dat het tijd wordt om rechts-georiënteerde media een kopje kleiner te maken, ja.

Verder was dit een wanstaltig optreden van een schnabbelende schrijver samen met een schnabbelende NPO-presentator die aanvallen op collega-journalisten allemaal wel best vindt, zo lang ze Hilversum maar met rust laten. Je zou er spontaan een beetje misselijk van worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ritter

  Het is net als in de VS waar de gevestigde media het leuk vinden als Trump medewerkers worden lastig gevallen en Trump supporters worden aangevallen.

  Maar als b.v. Obama medewerkers zouden zijn lastiggevallen toen Obama nog president was zouden dezelfde media moord en brand schreeuwen en er schande van spreken.

  Als een auto zou zijn ingereden bij b.v. De Volkskrant of NRC zou Twan Huys niet lachten.

  Sommige Democraten en super rijken van Hollywood hebben opgeroepen om Trump medewerkers lastig te vallen waar ze zich ook bevinden. Dat kan alleen maar tot geweld leiden.

 2. NoDoubt

  Wel van alle vrijheden genieten, maar deze niet verdedigen. Maar owee als hun dochter wordt aangerand door deze ideologen. En iemand bij wijze van grap zegt:”Het werd tijd.”
  Gelukkig is er niemand bij de aanslag gewond geraakt. Maar de tijd dat er een aanslag met doden en gewonden, komt dichterbij.

 3. Peter Loosduinen

  Tja, ik wil niet belerend zijn.
  Ik ( jazeker ) heb ook gelachen en tegelijkertijd neem ik natuurlijk afstand van iedere aanslag op de vrije pers.
  Tweeslachtig dus.
  Lachen om een harde grap die door iedereen zou worden gewaardeerd als deze tijdens een oudejaarsconference wordt gemaakt.

 4. Adriaan

  Twee zwakbegaafden kun je dit niet kwalijk nemen. Ze hebben het verstand een vier-jarige.

 5. Viertel

  Even wat context. Tommy Wieringa, de man van de smakeloze grap, is getrouwd met Channa Samkalden. Zij is werkzaam bij het advocatencollectief Prakken & d’Olieviera. Hun website bekijkend, valt op dat er nogal wat GroenLinks-aanhangers tussen zitten. In ieder geval een clubje zo links als het maar kan. Dat geldt waarschijnlijk ook voor Channa en haar Tommy.
  http://www.prakkendoliveira.nl/nl/advocaten/dr-channa-samkalden/

 6. henk vintage

  Twan Huys gaat in september het programma van Umberto Tan over nemen.
  Het beste is deze linkse minkukel vanaf dag te boycotten, zodat hij weer snel van het scherm verdwijnt.

  1. Heinz

   Een regelrechte aanbeveling dus…

 7. HierBenIk

  Minder Marokkanen roepen mag je niet om lachen… Dit wel….

 8. Stanly2000

  Zegt veel over onze schaterende, niet gekozen partijkartel burgemeesters. Zegt veel over onze politiek en democratie. Veel burgemeesters zijn afgedankte politici.

  1. Cas-v86

   “democratie” Lol

 9. h_keur

  Als je geen onderscheid meer kunt maken tussen misdaad en grappen, dan is er iets goed mis. Zo wordt er ook vrolijk gelachen om videofilmpjes van kinderen, echte ongelukken krijgen, vervolgens blijvend gefilmd door ouders en dan filmpje voor ‘de leukste thuis’ opsturen. Dit is nog een graadje erger. Als het echter binnen eigen kring gebeurd, dan zijn ze zo zielig. Bah, wat een mentaliteit, maar vooral wat dom volk.

 10. Cas-v86

  Walgelijk. Typisch de linkse grachtengordel-orde die het geil vindt om Telegraaf een platte, slechte, harde, rechtse krant te noemen. “Bla-bla-bla nou eindelijk hun verdoende loon, hihihi”. En dan steeds dat slokje water achteraf om een vies lachje te verhullen.

  Makkelijk lullen he, vanuit je ivoren toren. Als een domoor als Gijp de NS Publieksprijs wint ook al te zuur om vast te pakken, deze man. Ik schaam me nog steeds dat ik ooit een (uitermate saai) boek heb gelezen van deze typische linkskijker.

 11. DolleDries

  Maar mogen we lachen als ze bij Twan of bij Tommy met een auto naar binnen rijden en de vlam er in komt.
  Trouwens van nu af aan zijn de aanslagen en bedreigingen tegen burgemeester humor

  1. meijer61200

   DD; Dat is een goeie!!

 12. Viertel

  “Dit zijn de namen”: Tommy Wieringa, Twan Huys en vul verder maar in…

  1. meijer61200

   Zeg maar gewoon het kankergezwel op de linker flank. Dan benoem je het hele zooitje drek in een keer.

 13. DolleDries

  Maar zijn er nog beelden van klappende burgemeesters.

 14. Babaji538

  Mag ik dan, alsnog dhr. Alie Slob, of euh, was het
  Arie Slop, veel succes wensen met zijn vieze, vuile,
  gore kwijlbakkes.
  Petra Hermans

 15. Ni28

  Had u dan iets anders verwacht van Twan Huys?

 16. Sjaak Drijver

  De rechtse teentjes worden steeds langer er mag geen grap gemaakt worden over de ,,aanslag” op De Telegraaf? Wat een Trumpiaans gereutel en dan De Telegraaf in de slachtofferrol? Huilie huilie doen? Zielepieten!

  1. Stanly2000

   Ernst het is zo doorzichtig.

  2. Koos sssss

   Wat denk je, wanneer iemand met een bivakmuts met een auto de ingang van een grote moskee ramt en die auto in brand steekt. Zou Wieringa dan een zelfde grapje maken? Zou Twan Huys dan meelachen? Zouden de burgemeesters dan applaudiseren?

   Denk het niet hè?
   Ze zouden hun afschuw uitspreken over deze misdaad, toch?

   Sterker nog, wanneer iemand uit het artistieke deugcircus het in zijn hoofd zou halen om dan een grapje te maken had die meteen een beroepsverbod te pakken.

   Wie denk je, dat hier de langste tenen hebben?

 17. meijer61200

  Natuurlijk zijn volgens het linkse gespuis van NPO de Sociale media, zoals GS en DDS schuldig aan uitlokking. Maar een hoofdredacteur bij BNN/Vara (NPO) die probeert een meisje te verkrachten, je weet wel, Francisco van Jole met zijn weerzinwekkende uitgestreken smoelwerk, wordt geen strobreed in de weg gelegd. Dat vindt het linkse uitschot allemaal geen probleem. Hoog tijd dat het Mediapark eens onder handen wordt genomen.

 18. Gerlos

  Misbaksel is nog zwak uitgedrukt.

 19. waakhond

  Het is tenminste niet politiek correct.
  ….!!!!!………. €@)/

 20. dinaro

  was toch al blij dat Twan Huys opflikkerde naar RTL, en nu hopelijk zijn programma
  bij rtl het een maandje mag presenteren.
  Juist zonet wat ik hieronder las: stel dat het een moskee was geweest?
  Of iets in die aard.
  Dan had jinek daar een heel programma over vol gepraat.
  Over die gods dienst waanzinnige moslims.
  Nou ja, godsdienst?

 21. Ernst Quispel

  Ik durf te wedden dat als dit grapje door Hans Teeuwen was gemaakt er geen haan naar zou hebben gekraaid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.