Viel te proberen... Grapperhaus gaat DENK niet verbieden

Geen categoriejun 27 2018, 17:00
Minister van Justitie & Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus (CDA), gaat de politieke partij DENK helaas niet verbieden. Aldus The Post Online.
Dit laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer. Aanleiding voor dit lijpe idee komt vanuit de PVV die reageerde op het feit dat een DENK-stagiaire een IS-sympathisant bleek te zijn. De PVV wilde daarom heel de partij verbieden én de stagiaire laten oppakken en het land uit zetten. Het gaat om Hussein Jamakovic die bevriend is met parttime rapper/IS-strijder Marouane Boulahyani.
Het was niet erg moeilijk om te achterhalen of Jamakovic echt een IS-sympathisant is met uitspraken als: 'Het Nederlandse volk is een rotzooi' en 'ik erken het gezag van de Nederlandse politie niet.' Wilders liet naar aanleiding van dergelijke uitspraken weten dat hij vind dat er geen partijen in Nederland horen te zijn waar IS-aanhangers in schuil gaan. Volledig in PVV-stijl zei hij hierover het volgende: “Omdat zoals bekend ISIS een terroristische organisatie is die verantwoordelijk is voor massamoorden, terreuraanslagen, onthoofdingen en ander bruut geweld.”
Grapperhaus laat ons weten dat ontbinding van een politieke partij wel een héél zware maatregel is en dat het openbaar ministerie daar over gaat. Over het oppakken en uitzetten van Jamakovic doet hij geen uitspraken want het gaat om een individueel geval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten