Wilders gaat naar Londen om te protesteren tegen gevangenisstraf Tommy Robinson

Geen categoriejun 03 2018, 9:00
De PVV-leider wil duidelijk maken dat hij deze arrestatie écht niet vindt kunnen.
In een bericht aan de internationale pers laat Geert Wilders weten dat hij naar Londen zal afreizen om de onmiddellijke vrijlating te eisen van Tommy Robinson. De controversiële (uiterst) rechtse opiniemaker kreeg eerder te horen dat hij 13 maanden naar de gevangenis moest omdat hij de vrede hoegenaamd verstoord had door openlijk te spreken over een grote misbruikzaak waarbij de daders veelal allochtonen waren en de slachtoffers veelal Brits.
Wilders vindt de arrestatie volkomen onacceptabel. En dus wil hij er iets aan doen.
"De media-ban is weliswaar verwijderd, maar de arrestatie van Tommy Robinson is en blijft een schandvlek op de reputatie van het Verenigd Koninkrijk," aldus Wilders. "We zullen niet rusten tot Robinson vrij is."
In zijn bericht maakt Wilders ook meteen duidelijk dat hij een groot bewonderaar is van Robinson. "Ik ken een Britse burger, vandaag, die net zo'n grote strijder voor de vrijheid is als Winston Churchill was, die dezelfde mening over Islam heeft, en die niet bang is om dit hardop te zeggen. Zijn naam is Tommy Robinson."
Wat betreft de arrestatie en de media-ban, waarbij alle media een verbod kregen om ook maar iets over de arrestatie te melden, zegt Wilders het volgende:

"Zulke maatregelen zijn normaal in Noord-Korea en Saoedi-Arabië. Het is triest om te zien hoe het Verenigd Koninkrijk, dat toch echt de wieg is van Westerse democratie en de rechtsstaat, razendsnel een ware tirannie wordt."

"Tommy Robinson zit nog steeds vast ondanks dat een half miljoen mensen een petitie hebben getekend waarin zijn vrijlating wordt geëist," gaat de PVV-leider verder. Daar moet wat hem betreft razendsnel verandering in komen -- wat de reden is dat hij naar Londen wil afreizen om tegen deze gevangenisstraf te demonstreren.

"Tommy belichaamt de hoop van velen wiens stemmen niet gehoord worden. Dat is waarom ik hem steun. Tommy is een held. Het is een schande dat hij nog steeds in de gevangenis zit. Ik ben uitgenodigd om een grote demonstratie tegen zijn arrestatie bij te wonen in Londen volgende week, en ik zal dat inderdaad doen. Laat Tommy vrij!"

Natuurlijk is Tommy Robinson geen held, maar dat maakt verder niet eens zoveel uit. Het gaat hier om de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van de pers. Je hoeft het niet met Robinson eens te zijn om te ageren tegen zijn knettergekke (en behoorlijk lange!) gevangenisstraf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten