Wilders heeft het helemaal gehad met uitsluitpraktijken van de VVD: “VVD staat inmiddels voor dictatuur in Nederland!”

PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag een nóg grotere hekel gekregen aan de VVD dan hij al had. Hij is het zat dat de partij van Mark Rutte constant “onwelgevallige” rechtse partijen uitsluit en steeds liever met links regeert. Het gebeurde Wilders zelf na de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar, maar we zien het nu ook in Rotterdam waar de VVD liever bij D66 en de PvdA op schoot kruipt dan met Leefbaar een college te vormen.

wildersdictatuur

De VVD is nog altijd de grootste partij van Nederland, maar dat weerhoudt PVV-leider Geert Wilders (zelf de leider van de tweede partij van het land) niet om de partij er stevig van langs te geven. Want de VVD mag dan wel de grootste zijn, maar dat maakt Rutte niet tot een alleenheerser die kan doen en laten wat hij zelf wil in het land.

Zo bekritiseert Wilders hem voor het feit dat de PVV van meet af aan niet mocht meedoen met de afgelopen kabinetsformatie. Terwijl Rutte gelonkt heeft naar iedereen en z’n links-extremistische moeder – Asscher, Klaver en Roemer werden allen nadrukkelijk uitgenodigd om mee te doen – was er voor Wilders steevast geen uitnodiging om koffie te komen drinken. Laat staan tot een kabinet komen.

Op lokaal niveau herhaalt zich dat nu, zoals in Rotterdam. Daar springt Wilders in de bres voor Leefbaar Rotterdam, dat 11 van de 45 raadszetels heeft veroverd en verreweg de grootste partij van de stad werd. Desalniettemin gaat de partij niet het college in. Daar heeft – jawel – de VVD voor gezorgd, die kennelijk liever met o.a. GroenLinks, D66 en de PvdA de stad gaat regeren. Veel linkser kan natuurlijk niet, en dat is raar.

Wilders weet wel wat hij daar van vindt:

“De VVD staat inmiddels voor dictatuur in Nederland. Landelijk sluiten ze de tweede partij van Nederland (PVV) uit en in Rotterdam de grootste partij (Leefbaar Rotterdam). #DictatuurVVD”

Nou, die mag Rutte de koffieschoonmaker lekker in z’n zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. EU kok

  PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag een nóg grotere hekel gekregen aan de PVV dan hij al had.
  PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag een nóg grotere hekel gekregen aan de PVV dan hij al had.
  PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag een nóg grotere hekel gekregen aan de PVV dan hij al had.
  .
  Soms is de waarheid hard.

  1. Adriaan

   @EU kok, dit vind je wel leuk hè, als Tim een tikfout maakt. Weet je wie ook altijd zo reageert? EQ 🙂

   1. EU kok

    Wat is er mis met rechtse humor?

   2. Seneca

    @adriaan
    die lul die zich eukokje noemt is ernst kwispedoor is beuk is heinz is fritz enz. enz.

    1. Ernst Quispel

     Nee, dat is onjuist.

    2. swetsnek

     Het is de redactie die ERNST EU BEUKMAN noem ze maar op inzetten dat is gewoon een algemeen feit de reclame moet wel goed bekeken worden.
     En dat kan alleen als ze veel HITS op hun site hebben dus worden deze typetjes in leven gehouden door de redactie zelf .
     Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen ?????

     1. Floris

      Ernst is onder vele namen al 15 jaar actief als trol op tal van fora. Hij heeft dus niets met DDS te maken.

      Hij is hier ook diverse keren verbannen.

      Op een gegeven moment zijn ze daarmee opgehouden omdat hij steeds terugkwam onder een andere naam (via VPN of proxy).

      Mogelijk vinden ze inmiddels dat hij goed is voor veel clicks. Daar konden ze wel eens van terugkomen, want steeds meer stamgasten hier houden het voor gezien. Het kan ineens hard gaan en dan is DDS de pineut. Ik heb zo meer fora kapot zien gaan.

     2. Ernst Quispel

      Volgens mij is het DDS drukker dan ooit. Als Floris meent dat ik daarvoor verantwoordelijk ben dank ik hem hartelijk voor het compliment.

     3. Floris

      Tel het aantal reaguurders. Hoeveel zullen het er zijn? Een stuk of 20?

      Dat waren er vroeger veel meer. Velen zijn vertrokken vanwege jouw gezuig.

  2. lugar

   Cock: Zuigert…

   🙂

 2. Floris

  Het kartel in actie: LR wordt gewoon uitgesloten.

 3. meanstreak2099

  vvd dictatuur te noemen vind ik wel ver gaan, gezien je als dictator toch ballen moeten hebben

 4. Noppes

  Jij bent echt een dombo , cock !

  1. EU kok

   Beter een dombo dan een noppes zonder humor.

   1. lugar

    🙂

 5. Ernst Quispel

  “PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag een nóg grotere hekel gekregen aan de PVV dan hij al had. “

  De sukkel komt tot inkeer.

  1. EU kok

   Mocht hij werkelijk tot inkeer komen, is de kwalificatie “sukkel” onjuist

   1. Ernst Quispel

    Daar heb je een punt.

    🙂

  2. Adriaan

   Dommer dan dit wordt het niet.

   1. Ernst Quispel

    Daar lijkt het op.

    🙂

    1. lugar

     🙂

 6. Guus Geluk

  De VVD heeft Leefbaar Rotterdam niet uitgesloten: de linkse partijen deden dat wel.

 7. Ni28

  Democratisch Nederland huisvest in zich een verborgen dictatuur. Verkiezingen zijn voor de bühne want alles is al vooraf besproken. De landelijke politiek bemoeit zich openlijk met gemeente politiek en dat is ook een nieuwe ondemocratische trend. De Koninkrijk der Nederlanden lijkt steeds meer op een bananen republiek.

  1. EU kok

   De landelijke politiek bemoeit zich openlijk met gemeente politiek en dat is ook een nieuwe ondemocratische trend.
   Inderdaad, Wilders bemoeit zich met de lokale gemeenteraadsverkiezingen.
   Schandalig.

   1. Frits Jansen

    Wilt u terug naar het federale Nederland van voor 1798?
    In federaties (zoals ook de EU) heeft de centrale regering maar beperkte zeggingsmacht.
    Als “Berlijn” zich bemoeit met zaken in München waar ze niet grondwettelijk toe bevoegd zijn dan kunnen ze dat negeren.

    Het “huis van Thorbecke” wordt verheerlijkt, maar onze staatsvorm is zwaar verouderd.

 8. Ni28

  De VVD op gemeentelijk niveau is al net zo onbetrouwbaar als de landelijke. De VVD heeft Leefbaar laten vallen om op de pluche te gaan zitten. De partijen hebben het voor elkaar en de burger mag stikken, die telt niet mee. De politiek heeft zich nog verder afgezonderd van de burger. Onbetrouwbare politici hebben het voor het zeggen.

  1. Guus Geluk

   U bent zo vriendelijk een ieder te wijzen op de feitelijke onjuistheid van Geerts tweet.

   Dank.

 9. Ni28

  De trollenplaat blijft hangen. Herhaling bevorderd het geloof althans voor zichzelf.

 10. JanKlaasen

  Wel grappig uit de mond van onze Geert, van zijn partij kun je geen lid worden en het woord van Geert is wet. Lijkt wel een dictator. 🙂

 11. EllyD18

  Het is allemaal zo krom als wat. Wat een vreemd landje zijn we toch.

 12. palko

  Dit wordt oorlog in Rotterdam. Want de meerderheid van de hardwerkende, fatsoenlijke en weldenkende inwoner van die mooie stad zal het absoluut niet pikken dat de met afstand grootste partij, Leefbaar Rotterdam, zonder pardon wordt buitengesloten. Ik heb vanmiddag een paar echte VVD-ers uit Hillegersberg gesproken die totaal niets begrijpen van de knieval die VVD-lijsttrekker Vincent Karremans heeft gemaakt richting de Groene Pol Pot partij. Wat ik verder ook totaal niet begrijp dat partijen als CDA en CU zich laten misbruiken door de actiefascisten van Groen Links.

  1. Frits Jansen

   Pol Pot was zo “groen” dat hij alle intellectuelen wilde vermoorden, en voor hem was een intellectueel iemand met een bril.
   Zijn slogan was “make Cambodia great again”. Dat ging niet goed.
   Langzamerhand beginnen in het verwoeste land weer treinen te rijden.

 13. Frits Jansen

  “Dictatuur” klinkt heel stoer, maar het slaat nergens op. Dat zou pas het geval zijn als de VVD *alle* andere politieke partijen zou uitsluiten, en het ze onmogelijk zou maken terug te keren.

  De VVD heeft het ooit met Wilders geprobeerd. Daar zijn ze snel van genezen toen ze ontdekten dat de PVV geen partij is met rare opvattingen, maar helemaal een rare club. Juist Wilders streeft eigenlijk een dictatuur na: hij noemt het parlement een “nep-parlement”, en spreekt van “nep-rechters” die het gore lef hebben hem te veroordelen. Als Wilders de kans krijgt zal hij in Nederland een dictatuur vestigen net als hij al in zijn beweging heeft gedaan. Van democratie krijg je maar gedoe. De PVV-er die het bestond te zeggen dat ze bij hem in de regio grotere problemen hadden dan de islam kon meteen optiefen.

  Ik denk dat Rutte ook via de AIVD inlichtingen heeft dat Wilders staatsgevaarlijke connecties heeft, met Amerikaanse Joodse extremisten en de Mossad bijvoorbeeld.

  De VVD was ooit een gezellige partij van studentikoze types, maar Bolkestein maakte er een grimmige racistische partij van, een broedplaats voor griezelig rechtse politici van Wilders tot Verdonk en eigenlijk ook Baudet. Bolkestein werkte Wiegel er vakkundig uit, want hij was nog van de gezellige VVD.

  Nu Bolkestein de 90 nadert ziet Rutte kans om van de VVD weer een gezellige partij te maken, met types à la Wiebes. De extreem-rechtse Edith Schipper is – heel ouderwets – terug in een moederrol.

  Het is een wat versleten discussietruc: je tegenstander beschuldigen van waar je zelf van beschuldigd dreigt te worden. De dictator is Wilders, niet de VVD.

  1. Guus Geluk

   Jansen: “Ik denk dat Rutte ook via de AIVD inlichtingen heeft dat Wilders staatsgevaarlijke connecties heeft, met Amerikaanse Joodse extremisten en de Mossad bijvoorbeeld.”

   Flauwe kul, als dat het geval is, was Justitie ingelicht en de hele staatsgevaarlijke bende opgerold.

   Jansen: “Nu Bolkestein de 90 nadert ziet Rutte kans om van de VVD weer een gezellige partij te maken, met types à la Wiebes. De eJtrJJm-rechtse Edith Schipper is – heel ouderwets – terug in een moederrol.”

   Sinds wanneer is Schippers radicaal-rechts?

 14. Gerlos

  Geert je mag wel eens een beetje dimmen met je uitspraken, want ze zijn allemaal niet zoals jij ze benoemt.

 15. Victor83

  Tja en vervolgens laat Rotterdam het gewoon over zich heen komen, wat dat betreft heeft Galien gelijk:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/peiling-achterlijk-nederlands-volk-haat-de-democratie-wil-geen-referendum-over-nexit

  Met andere woorden zolang we onze tanden niet laten zien zullen ze doen wat ze willen.
  Misschien massaal een maand prikken ergens eind dit jaar om massaal ff de belasting 1 maand NIET te betalen, het kabinet heb uiteraard tijd nodig om voor te bereiden anders stort het land in en dat willen we ook niet.

 16. Victor83

  Frits en Guus, in wat voor soort wijk wonen jullie? west NL oost NL? randstad? Hebben jullie ooit met armoede en straatgeweld te maken gehad?

  Niet gelijk op je achterpoten gaan staan, ik vraag dit om beter te kunnen oordelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.