Wilders slaat alarm: SCP-onderzoek wijst namelijk uit dat Nederlandse moslims steeds religieuzer worden

“De islam rukt op in Nederland,” waarschuwt PVV-leider Wilders vanochtend. Hij baseert zich op nieuw onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat uitwijst dat zowel Turkse als Marokkaanse moslims in de afgelopen tien jaar strikter in de leer zijn geworden.

PVV-leider Geert Wilders heeft een waarschuwing voor Nederland: de man waarschuwt namelijk dat de islam aan invloed aan het winnen is in Nederland. Op Twitter heeft de leider van de tweede partij van Nederland daarom twee tips verpakt in hashtags: we moeten volgens Wilders “deïslamiseren” en we moeten de “islam stoppen”. Hoe dat zal moeten gebeuren maakt Wilders niet duidelijk, maar wel is evident dat de PVV-leider technisch gezien geen ongelijk heeft als hij zegt de islam aan het “oprukken” is in Nederland.

Wilders baseert zich namelijk op nieuw onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Zij namen de religiositeit van Nederlandse moslims onder de loep en kwamen tot de conclusie dat over de hele linie deze is toegenomen in het afgelopen decennium:

“Islamitische Nederlanders met een Turkse of Marokkaanse achtergrond beleven hun religie steeds sterker. Ze bidden vaker, de vrouwen dragen vaker een hoofddoek en de moskee wordt vaker bezocht. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Van de Marokkaanse moslims bidt volgens het onderzoek 78 procent vijf maal per dag, bij de Turkse moslims is dit 33 procent. Bij de Turkse moslims is het moskeebezoek toegenomen. Ongeveer 40 procent van beide groepen bezoekt tenminste wekelijks een moskee.”

Ook draagt ruim 15% meer van de Marokkaans-islamitische vrouwen tegenwoordig een hoofddoek. Ook bij jongeren is er een toename te zien. Hiermee wijken ze af van Turks-islamitische vrouwen, want onder hen is er geen toename in hoofddoekdracht zichtbaar.

Als atheïst is het verder bemoedigend om te zien dat het aantal Turken dat zich tot de islam rekent afneemt: van 93% naar 86%, maar bij Marokkanen blijft het percentage stabiel op 94%.

Al met al kunnen we wel concluderen dat een langdurig verblijf in Nederland moslims niet spontaan en massaal overtuigt om van hun geloof te vallen. Voor Marokkaanse moslims kunnen we zelfs zeggen dat het tegenovergestelde waar is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

158 reacties

 1. Ritter

  Weet u nog hoe 30/40 jaar geleden door sommigen mensen werd gewaarschuwd voor de islam?

  Als antwoord daarop werden deze personen weggezet als “fantasten” en “angstzaaiers” want er werd immers gezegd door “deskundigen” dat naarmate de tijd verstrijkt de meeste moslims seculair zouden worden en de islam slechts bijzaak zou worden.

  Hoe anders is het toch gelopen dan het door de “deskundigen” is voorspeld.

  Hoe meer moslims hoe meer de religie een rol gaat spelen en hoe groter de druk word onder moslims om ook religieuzer te worden.

  Aangezien de illegale massa migratie uit de islamitische landen gewoon doorgaat en er dus ieder jaar meer moslims bijkomen zal Noord/West Europa steeds meer islamiseren.

 2. Ni28

  Wij hollen richting de vroege middeleeuwen in met als enig verschil de smartphone in de hand. Die is tenminste nog smart.

  1. B. Pascal

   wen er maar aan, je leeft anno 2018.

   echt van deze tijd!

 3. Ernst Quispel

  Het rapport geeft ook een verklaring voor deze ontwikkeling:

  Voor Nederlandse moslims is het geloof de afgelopen tien jaar belangrijker geworden, blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Dat komt voor een deel door de toegenomen spanningen tussen moslims en niet-moslims en als gevolg daarvan een gevoel van uitsluiting.

  “De afwerende houding vanuit de Nederlandse samenleving maakt het geloof, de moslimidentiteit en het behoren tot een gemeenschap extra aantrekkelijk”, staat in het SCP-rapport De religieuze beleving van moslims in Nederland. Diversiteit en verandering in beeld. “De negatieve beeldvorming kan een stimulans zijn om zich te verdiepen in de kennis over de islam.”

  Dat zou ons aan het denken moeten zetten. Wilders slaat alarm voor een ontwikkeling die hij zelf veroorzaakt.

  1. Guus Geluk

   De demonisering en ontmenselijking vanuit uiterst rechtse hoek is inderdaad een belangrijk element dat bijdraagt aan het steeds meer religieus zijn dan wel in de eigen bubbel blijven zitten van moslims.

   1. lugar

    @Guus: “demonisering en ontmenselijking”

    Hoe kun je een totalitaire ideologie nou demoniseren of ontmenselijken? Jij hebt last van westers wensdenken, daar doen ze in de islam niet aan.

    [_] Meer islam
    [X] Minder islam

    [_] Wel islam
    [X] Geen islam

    1. Ni28

     Een directe antwoord komt er niet want trollen is alleen maar trollen. Eigen mening is er niet bij. Hypocriete leiden deze trollen.

   2. Stanly2000

    Guus,
    Je kunt ook zeggen dat de Moslims zich bewust afzetten tegen de Nld samenleving en niet willen integreren. Waarom wordt het verhaal altijd omgedraaid door bepaalde groeperingen in de Nld samenleving.

    1. Guus Geluk

     Stanly2000: “Je kunt ook zeggen dat de Moslims zich bewust afzetten tegen de Nld samenleving en niet willen integreren.”

     En over de oorzaak is het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau heel duidelijk.

     1. lugar

      @Guus: Het is de laatste jaren aantoonbaar meer geworden. Maar wat wil jij Guus?

      [_] Meer islam
      [_] Minder islam

      🙂

     2. Guus Geluk

      Lugar,

      U bent uitstekend in staat daar zelf een mening over te vormen.

     3. Holland

      Guus, ik denk niet dat het CPB de ‘oorzaak’ gepeild heeft, maar gewoon een hypercorrecte kutsmoes afgeeft die voor de hand ligt.

      Als ze dit wel daadwerkelijk onderzocht heeft, zou ik de gestelde vragen en antwoorden daarover graag willen inzien.

     4. Guus Geluk

      Holland,

      Niet selectief de cherry’s uit het rapport die u smakelijk vindt, maar het hele rapport aannemen.

     5. Holland

      Guus, ik ga in op wat jij als laatste zegt: “En over de oorzaak is het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau heel duidelijk.”

      Ik stel dat dit een hypercorrecte kutsmoes is, een gevolgtrekking, een voor de hand liggende ‘uitkomst’. Maar of dit daadwerkelijk onderzocht is geloof ik pas als ik de vragen en antwoorden heb gezien.

      Als dit bijvoorbeeld een open vraagstelling is zoals “..en hoe denkt u dat dit komt”, is het antwoord duidelijk: discriminaaasie!

     6. Ernst Quispel

      Het SCP toont wetenschappelijk aan dat de islamofobie moslims dieper in hun identiteit druk. Dat is bij het antisemitisme overigens ook het geval.

     7. Stanly2000

      Inderdaad, zeer duidelijk. Ik zie dat er gebruik is gemaakt van o.a. bron Martijn de Koning, alias dr Kromzwaard.

     8. Holland

      Ook Ernst toont niks aan en komt niet verder dan het uitermate zwakke ‘het SCP toont wetenschappelijk aan’. We mogen dus veilig stellen dat de conclusie van het rapport een politiekcorrecte invulling op eigen houtje is. Tot het tegendeel is aangetoond.

  2. EU kok

   Het was u ook al opgevallen dat DDS weer eens essentiële informatie achterhoud.
   .
   Betreffende het Pegida fiasco wordt ook al rigoureus weggekeken.
   Sommige oogkleppen zitten wel heel strak.

   1. lugar

    @Cock: En jij cock, je draait er lekker omheen, maar wat vind jij?

    [_] Meer islam
    [_] Minder islam

   2. Stanly2000

    Kokkie,
    De broodmolen is weer te vroeg gaan malen.

  3. Ritter

   Ernst Quispel

   Ook in moslim landen als Indonesië en Pakistan (en andere landen) worden moslims religieuzer en strenger in de leer.

   Dus de verklaring van het het SCP-rapport snijdt geen hout.

   Moslims hebben vaak minachting voor de westerse levenswijze en willen op de islamitische wijze leven.

   Kortom, moslims sluiten zichzelf uit omdat ze niet bij de westerse samenleving ( westerse normen/waarden/levenswijzen) willen horen.

   En over de negatieve beeldvorming gesproken; daar zijn moslims uiteraard zelf verantwoordelijk voor.

   1. Guus Geluk

    Ritter doet aan cherry picking: slechts de gegevens uit het SCP-onderzoek plukken die hij relevant acht. Het onderzoek is echter heel duidelijk over de oorzaak van het meer religieus-zijn, het in de eigen allochtone bubbel gaan zitten, van moslims. En het zou ons, inderdaad, eens aan het denken kunnen zetten.

    1. lugar

     @Ernst: Eenvoudige vraag met een eenvoudig antwoord.

     Meer of minder islam?

     [_] Meer islam
     [_] Minder islam

  4. lugar

   @Ernst: Natuurlijk zoek jij de reden van deze ontwikkeling buiten de groep zelf, logisch want jij bent een halfmoslim en die zoeken de reden altijd buiten zichzelf.

   Nederland is gelukkig en gezegend met een politcus die 24/7 pleit tegen de islamisering van Nederland. De islam is een verrotte veroveringsideologie en moet bestreden worden.

   1. B. Pascal

    +++++

    we klappen de komende decennia richting een oorlog.
    we kunnen er nu nog wat aan doen.

    je ziet hoe zwaar het valt om ”blinden” bewust te maken van hun leefomgeving.

  5. lugar

   @Ernst: Begin nog even over de christenen…

   [_] Meer islam
   [X] Minder islam

   [_] Wel islam
   [X] Geen islam

  6. Stanly2000

   Ernst, de domme jongen wist het zeker. De secularisering onder de moslims was heel groot! Het werd gestaafd met artikelen van dubieuze bronnen. Wat blijkt nu, het tegenovergestelde. Wat een schok moet dat zijn. Gauw is zoeken dat de ander schuld heeft. En ja hoor hij heeft het gevonden.

   1. Ernst Quispel

    Ja, Stanly, de secularisering onder de moslims gaat onverdroten door, zich tonen in een steeds groter percentage allochtonen die zich geen meer moslim meer noemt en het lage moskeebezoek. Door de moslimhaat in Nederland wordt een deel van de moslims orthodoxer en ontlenen steeds meer allochtonen daar hun geuzenidentiteit aan, maar dat tast de onderstroom van secularisering niet aan.

    Misschien moet je in plaats van dom blaten het rapport zelf eens gaan lezen, dan krijg je een genuanceerder beeld.

    https://www.scp.nl/dsresource?objectid=54392a12-ee29-4d6e-85af-220321fc3dea&type=org

    1. Ernst Quispel

     tonen = tonend

    2. Top

     En daar gaan we weer! Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en kalende vadsige leugenaar en trol die uitgespuwd is door zijn omgeving geen werk, geen vrienden (behalve een paar geestelijke gestoorde soortgenoten alhier. Zit de gehele dag op het enigste forum waar hij nog niet van afgetrapt is. Wat een verschrikkelijke hoopje ellende.

     1. lugar

      “Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en kalende vadsige leugenaar en trol”

      @Top: Ik sluit mij voor de volle 100% aan bij jouw betoog beste Top, maar dat wist je al. 😉

    3. lugar

     @Ernst: Ja, Ernst, de secularisering onder de moslims bestaat in feite niet en tegen de feiten in beweer jij anderszins. Er bestaat helemaal geen groter percentage allochtonen dat zich geen moslim meer noemt en door de import van steeds meer moslims zal het moskeebezoek alleen maar toenemen, iedereen weet dat en jij ontkent dat. Je staart naar je eigen navel en blijft maar herhalen dat door de moslimhaat in Nederland een deel van de moslims orthodoxer wordt en dat steeds meer allochtonen daar hun geuzenidentiteit aan ontlenen, en dat dat de onderstroom van secularisering niet aantast.

     🙂

     Zo ontzettend veel kolder en nonsens ben ik niet vaak tegengekomen. Ik was al overtuigd van jou debiliteit maar dit is toch echt een dubbel dijenkletser. Wat gaan we doen Ernst Boudewijn? Meer islam of minder?

    4. nogmaals

     @ernst
     Ik heb het rapport gelezen, maar er is geen sprake van onverdroten
     voortgang van secularisering onder moslims.
     Als jij meent van wel (en dat roep je hier al heel lang in al je islam-vriendelijke reacties, waarin je anderen islamofoob noemt, terwijl die mensen gewoon nuchter islam-kritisch zijn), dan graag een getalsmatige onderbouwing van het eerste gedeelte van je reactie.

     1. nogmaals

      Als Ernst zijn betoog niet getalsmatig kan onderbouwen, heeft hij duidelijk aangetoond weer eens gelogen te hebben. Een pathologische zielepoot met kwaadaardige, volksvijandige bedoelingen.

     2. Ernst Quispel

      Dan heb je het rapport dus niet gelezen, nogmaals.

      Probeer het nogmaals en let dat met name op teruglopende aantal moslims dat zich geen moslim meer noemt en het sterk teruglopende moskeebezoek.

      Het onderzoek richt zich met name op de moslims die hun (onder druk staande identiteit) sterker zoekt in de islam maar niet op de grote groep die zich afkeert. Dat zal onder de derde generatie in versneld tempo gaan.

  7. deplorable

   Dat is van hetzelfde kaliber als: “Als vrouwen zich makkelijker zouden laten neuken zouden er minder verkrachtingen zijn”. Best wel een walgelijke redenering.

 4. Ritter

  In Duitsland is het aantal moskeeën sterk vermeerderd………….als gevolg van de instroom van asielzoekers.

  Deze asielzoekers nemen hun islam mee naar Europa en de meesten houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Aangezien de islam niet compatibel is met de westerse levenswijze zullen het aantal “botsingen” toenemen op allerlei gebied.

  We zien nu ook dat de islam zich politiek organiseert in partijen. ( in Nederland partijen als DENK en NIDA)

  Deze partijen zullen de komende jaren groeien omdat meer moslims op deze partijen zullen stemmen. Dus de politieke islam zal aan invloed winnen.

  Het belangrijkste middel om de demografische veranderingen tegen te gaan is om een halt toe te roepen aan de illegale massa migratie.

  De kraan moet dicht want anders is het dweilen met de kraan open.
  ————
  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/

 5. Ni28

  Oplossing is eenvoudig. Een paspoort systeem invoeren. Een echte keuze maken en niet van twee walletjes eten. Zo zal de vijfde colonne wel slikken.

  1. Mart

   Juist…jullie hebben een paspoort probleem.Welke onbenul heeft het toch toegestaan een indringer een paspoort van het in gedrongen land te overhandigen?

 6. EllyD18

  Het is net als onkruid dat niet wordt bestreden.

  1. Heinz

   Dat is al jaren zo. Natuurbeheer heeft zich er sterk voor gemaakt. Bermbloemen keren terug, net als ‘vergeten planten’ soorten. Een gunstige ontwikkeling.

   1. lugar

    @Heinz: Grappenhausmaker…

    🙂

   2. B. Pascal

    er is ook beheer dat zegt : je moet de natuur zn gang laten gaan.

    je ziet wat de natuur is : chaos en ellende

 7. Ni28

  Er zijn altijd patriotten en er zijn altijd verraders. Altijd al zo geweest.

  1. EU kok

   En tot welke categorie behoort u als politiek Balkan vluchteling?

   1. Stanly2000

    Ga frieten bakken!

    1. Fortiori

     Voorbakken !

   2. Holland

    EU kokkie blijft een smerig klein onderkruipseltje. De verrader die zijn Joodse buren aangaf in WOII. Te vies om met een tang aan te pakken.

    1. Guus Geluk

     Holland in z’n gebruikelijke ochtendhumeur.

     1. Holland

      Guus verdedigt een smeerlap die een zeer gewaardeerde reaguurder op DDS omlaag haalt op zijn roots. Stel dat het een moslim was, dan was het huis te klein geweest.

      Wat vertelt dit over Guus? Inderdaad, de lullekop is een verdediger van verraders.

     2. lugar

      En Guus, ben je er al uit?

     3. Guus Geluk

      Ik veronderstel dat wie kaatst de bal kan verwachten. Met die gedachte in het achterhoofd reaguur ik ook altijd.

     4. lugar

      @Guus: Grappenmaker…

      🙂

      Moeilijk hè een eenvoudige vraag beantwoorden?

     5. Guus Geluk

      Lugar,

      Waarom stelt u de vraag aan mij?

     6. lugar

      Dit artikel stelt een eenvoudige vraag. Het artikel geeft aan dat de islam toeneemt. Ik heb al gemerkt dat de geëigende trollen en hun multinickers geen antwoorden geven op de de eenvoudige vraag: Willen wij meer of minder islam.

     7. Ernst Quispel

      Guus, aub niet reageren op Lugar. Je geeft hem weer munitie voor een hele dag trollen.

     8. lugar

      @Guus: Grappenmaker…

      Een vraag met een wedervraag beantwoorden is een gesprekstechniek en niet bedoelt om serieuze antwoorden te krijgen. Natuurlijk weet ik ook wel dat ik van jou geen antwoord krijg, dat is logisch want jij wil meer islam, je wil het alleen niet toegeven. Dat geldt ook voor de rest van het linksaftuig.

      Nou Guus, tot zover mijn samenvatting over jouw ontkenning.

      🙂

     9. Holland

      Lugar, het is inderdaad zeer opmerkelijk dat beide trollen Guus en Ernst GEEN antwoord willen geven op de heldere en eenvoudige vraag die je ze stelt. Kunnen ze ook niet, want als ze negatief antwoorden classificeren ze zichzelf gelijk als bruine Wilders-aanhangers, en als ze positief antwoorden zijn het de islamofielen waarvoor iedereen hen houdt.

      Je hebt ze volledig klem gezet, bravo! Nu kijken hoe ze zich hier verder proberen uit te glibberen.

     10. lugar

      “lullekop”

      Dat is dus een eikel!

      🙂

     11. Guus Geluk

      Ernst Quispel,

      Ja, ik zie het.

     12. lugar

      @Holland: “Je hebt ze volledig klem gezet, bravo! Nu kijken hoe ze zich hier verder proberen uit te glibberen.”

      Inderdaad, ruim klem gezet.

      🙂

     13. Guus Geluk

      Het humeur van Holland is dusdanig diep gezakt dat hij de trol wijsmaakt dat deze mensen heeft klemgezet, uiteraard wordt zijn bericht RIJKELIJK VOORZIEN VAN HOOFDLETTERS.

      Arme ziel.

     14. lugar

      @Guus: Harder wrijven Guus, gewoon over HOOFDLETTERS beginnen, zielige jongen, volledig klemgezet.

      #wrijven

    2. EU kok

     Aldus Holland, welke geheel vrijwillig naar Mofrika verhuist is om daar dat land te ondersteunen.
     Het geeft te denken.
     Nog een advies, bij zwemmen in een meertje wel voorzichtig zijn.
     https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/extreem-rechtse-duitse-politicus-in-zijn-zwembroek-naar-huis/ar-AAyne0R?ocid=spartanntp

     1. Ernst Quispel

      @EU kok,

      Holland en Floris wonen beiden al geruime tijd in het buitenland en presenteren zich hier allebei in een permanente staat van woedende sjagrijnigheid.

      Wat leren wij hieruit?

     2. lugar

      @Cock: De aandacht afleiden van het onderwerp, gesteund door je medemoslim Ernst Boudwijn. Hoe opvallend.

      🙂

     3. EU kok

      Quote:Holland en Floris wonen beiden al geruime tijd in het buitenland
      .
      Zie hier de rede waarom Nederlanders steeds positiever over Nederland denken. De wegmetonzers zijn inderdaad weg. Opgeruimd staat netjes.
      De ene ondersteunt het land van Molenbeek, de ander van wir schaffen das.
      Handen in onschuld wassen lukt ze niet meer.

     4. EU kok

      @lugar.
      Je bent echt een grappig clowntje.

     5. lugar

      @Cock: “Je bent echt een grappig clowntje.”

      Dank je Cocky, uit jouw toetsenbord accepteer ik dat als compliment. Dat laat onverlet dat jij mijn vragen niet beantwoord en wegglibbert als het over islam gaat.

      🙂

     6. EU kok

      @lugar
      quote:Dat laat onverlet dat jij mijn vragen niet beantwoord
      .
      een clown kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden

     7. lugar

      @Cock: Wrijven kreng!

      🙂

    3. Ernst Quispel

     Holland is een tevreden en gelukkig mens die ook deze ochtend weer opgewekt uit zijn ledikant stapte.

     🙂

     1. lugar

      @Ernst: En jij geeft geen antwoord op eenvoudige vragen waarmee je ze eigenlijk gewoon wel beantwoord, domme jongen!

      Volgens Ernst:

      [X] Meer islam
      [X] Meer moslims
      [X] Meer Imans
      [_] Behoud van Nederlandse cultuur
      [_] Behoud van Nederlandse gewoonten en gebruiken
      [_] Behoud van de Nederlandse identiteit
      [_] Minder islam

 8. RobertMarsman

  Dus de conclusie zou moeten zijn dat een lag verblijf in Nederland moslims niet minder religieus maakt. Daar heb ik natuurlijk geen onderzoek voor nodig dat zien we al zolang er moslims in Nederland wonen.

  Dat is niet de conclusie die je uit dit onderzoek zou moeten trekken. De conclusie is namelijk veel verontrustender dan dat. De conclusie die je moet trekken is dat ze dan ook steeds radicaler worden. Want zo werkt het nu eenmaal. De gematigde islam bestaat niet alleen gematigde moslims. Maar een gematigde moslim is niet anders dan een moslim die minder religieus is dan een radicale moslim en minder van de koran accepteert.

  Hoe meer religieus een moslim is of wordt des te radicaler ze dus zullen zijn.

  1. Holland

   RobertMarsman, dat is een juiste conclusie en -inderdaad- tevens zeer beangstigend.

 9. palko

  De meest ridicule kanttekening in het SCP-rapport is nog dat het oprukken van de islam in de beschaafde wereld deels wordt verklaard door het uitsluiten van moslims door niet-moslims. Zelfs een klein kind weet dat in onze samenleving niemand op voorhand wordt uitgesloten. Mits je je maar, zoals het hoort, aanpast aan de Nederlandse normen en waarden. En je daarnaar gedraagt. Als je dat willens en wetens niet kunt of wilt heb je in de Westerse samenleving niets te zoeken en ligt een terugkeer naar het land waar je wortels liggen voor de hand. Hoe is het verklaarbaar dat migranten die vanuit heel veel andere landen naar Nederland toekwamen probleemloos in onze maatschappij werden opgenomen? En b.v. Marokkanen nauwelijks? Is dat de schuld van de autochtone inwoner? Nee, natuurlijk niet. Het antwoord is o zo simpel: Je bent net zo geliefd als je jezelf maakt. Begin b.v. als vrouw eerst maar eens met het niet dragen van een schaamlap op je kop. Die voor beschaafde, fatsoenlijke en welopgevoede burgers werkt als een rode lap op een stier.

  1. EU kok

   Quote: Begin b.v. als vrouw eerst maar eens met het niet dragen van een schaamlap op je kop. Die voor beschaafde, fatsoenlijke en welopgevoede burgers werkt als een rode lap op een stier.
   .
   Een poging uzelf tot de beschaafde, fatsoenlijke en welopgevoede burgers uit te roepen?
   Mislukt.

   1. lugar

    @Cock: Om de inhoud heendraaien en sluiten met een onzinopmerking

    🙂

    1. Stanly2000

     Is Spaanse humor!

     1. lugar

      @Stanly: De discussie met het linkse trollentuig is zoals gewoonlijk onmogelijk. Niet geheel onverwachts natuurlijk, je kunt met goed fatsoen niet inbrengen tegen de vraag of je nou meer of minder, wel of geen islam wil, m.u.v. van Sventlana maar die heeft een IQ van -60

      🙂

  2. lugar

   @Palko: Het werkt simpel.

   In het algemeen zal de moslim niet assimileren en integreren, dat past niet binnen de religieuze tak van de islam. Binnen de islam wordt geleerd dat de islam superieur is aan alle volken en stromingen, en dat volkeren, desnoods met geweld, gedwongen moeten worden zich te bekeren tot de islam.

   Het feit dat moslims nauwelijks integreren en natuurlijk al helemaal niet assimileren, is niet het gevolg van wat wij wel of niet zouden doen, maar puur en alleen een keuze van henzelf. In Nederland wordt in principe niemand uitgesloten wanneer je normaal meedoet met wat hier de gebruiken en de gewoontes zijn.

   Het is een oude islamtruuk om altijd de schuld of de problemen buiten de eigen groep of beweging te zoeken, dat is inherent aan waar islam voor staat. Als je superieur bent en jouw profeet is onfeilbaar, dat móét de reden van de problemen wel bij anderen liggen. In Nederland krijg je daar bij linksaf wel gehoor voor, zij zijn traditioneel wel van de weg-met-ons.

  3. Ernst Quispel

   Het voorstel van Wilders om een ‘kopvoddentax’ in te stellen heeft zeker een moskee of 10 nieuwe moslimgelovigen opgeleverd.

   1. lugar

    @Ernst: Nou en? Dat is voor jou toch winst domme jongen? Jij wil toch meer islam? Dan moet je vooral meebewegen, stel je eens voor dat ze boos worden. Je bent ook nog een bange jongen.

   2. Stanly2000

    Ernst, domme jongen toch?

   3. Fortiori

    In feite is het dus zo dat na de kopvodden tax ook het verbieden van vreedzame breiclubjes ‘averrechts’ heeft gewerkt. Te laat, te laat, riep Winnetou, het zaad is al naar binnen toe. Wilders heeft deze ontwikkeling verwekt.

    1. lugar

     Waar komt die Fortiori toch ineens vandaan? Hij kletst hetzelfde als Ernst, hij bralt hetzelfde als Ernst en redeneert hetzelfde als Ernst. Als iemand kletst, bralt en redeneert als Ernst, dan is het Boudewijn.

     🙂

     1. Holland

      Je zit helemaal op het goede spoor Lugar. Als de oppertrol Quispel dingen gaat uitbraken zoals in zijn laatste reactie, weet je dat je beet hebt!

     2. lugar

      @Holland: Inderdaad, geinig om te zien, ze gaan af als een gieter!

      🙂

    2. Ernst Quispel

     Fortiori, ik adviseer je niet te reageren op Lugar. Dat is een doodzieke trol die er op uit is dit blog kapot te maken.

     1. lugar

      @Ernst Boudewijn Fortiori: Meer islam Ernst?

      🙂

  4. Guus Geluk

   “Begin b.v. als vrouw eerst maar eens met het niet dragen van een schaamlap op je kop. Die voor beschaafde, fatsoenlijke en welopgevoede burgers werkt als een rode lap op een stier.”

   Jonge moslima’s combineren de hoofddoek dikwijls met Westerse kleding, zoals een spijkerbroek. Ik zie niet in wat daar verkeerd aan is.

   https://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/06/hoofddoek-en-spijkerbroek-12587133-a160798

   1. Stanly2000

    Guus,
    “Ik zie niet in wat daar verkeerd aan is.” De hoofddoek!

    1. Guus Geluk

     Waarom? Als moslima’s Westerse kleding aanschaffen en zoch niet hullen in een tafelkleed duidt dat toch op integratie?

     Even een Fritsje: ik zag laatst een buitenlandse vrouw met een hoofddoek en een wijde broek.

     1. Guus Geluk

      Buitenlandse = allochtoon.

     2. Stanly2000

      Guus,
      Even een Fritsje: ik zag laatst een buitenlandse vrouw met een hoofddoek en een wijde broek. Buitenlandse = allochtoon.
      buitenlandse=moslima

     3. Guus Geluk

      Door moslima’s met een hoofddoek niet te accepteren, dus bijvoorbeeld een benzinestation met een moslima ontlopen zoals Palko beweert te doen, krijgt men het effect dat door het SCP wordt opgetekend.

      De islamofoben zijn het levende bewijs dat het SCP gelijk heeft.

     4. lugar

      @Guus: “islamofoben”

      Het is maar weer gezegd Guus. Je geeft daarmee natuurlijk wel een kijkje in de keuken van jouw mening. Jij bent dus een voorstander van islam en een pleitbezorger voor de verbreiding ervan. Voor jou geldt dus: Meer islam!

   2. lugar

    @Guus: Jij wilt het over hoofddoekjes en spijkerbroeken hebben?

    Laten we naar de kern gaan, wil je nou meer of minder islam?

 10. Heinz

  Tegen de verdrukking in, dat was te verwachten. En meer fleurige hoofddoeken zullen het straatbeeld opfleuren. BBQ of geen, Pegida staat in haar versleten vale hemd. Dat is de winst.

  1. lugar

   @Heinz: Pegida? Ga jij er nou ook al omheen draaien, grappenhausmaker?

   🙂

   Wat wordt het voor jou?

   [_] Meer islam
   [_] Minder islam

  2. RobertMarsman

   Nee dat zie jij verkeerd. Het is precies andersom. Die BBQ actie van PEGIDA daar werd wel een beetje lacherig over gedaan en belachelijk gemaakt maar het heeft daarentegen toch wel even iets laten zien. Zo zagen we gisteren in Rotterdam hoe snel en gemakkelijk Turken te mobiliseren zijn. Met honderden tegelijk staan ze daar voor hun haathuisje om een demonstratie te saboteren waarvoor een vergunning verleend was. waardoor mensen die op legale wijze een vergunning voor een demonstratie hebben gekregen hun recht op demonstreren ontnomen is. Een tegenactie van Erdoganturken waar overigens geen vergunning voor is verleend.

   Een aantal maanden geleden gebeurde zoiets soortgelijks maar dan in Friesland. Toen waren de mensen die een demonstratie verhinderde Nederlanders. Toen riep iedereen schande en ze moesten zelfs voor een rechter verschijnen want ze hadden een legale demonstratie verhinderd.

   Wedden dat deze Erdoganturken niet voor een rechter hoeven te verschijnen voor het tegenhouden van een legale demonstratie want moslims.

   Het is daarentegen ook een gegeven dat wanneer justitie of politie niet optreedt tegen mensen die een demonstratie tegenhouden of de orde in die buurt niet kunnen handhaven, dat de shariazone dan een feit is.

 11. DolleDries

  Eigenlijk zegt dit onderzoek we moeten de islam nog minder in de weg leggen dan komt alle goed. Vuilnisman kan dit onderzoek ook mee.

 12. EU kok

  1/3 van de reacties is van clowntje lugar.
  Onze kindervriend heeft het er maar druk mee.

  1. Vit

   Dat laatste moet je even uitleggen.

   1. Vit

    Hallo is u daar nog?

 13. DolleDries

  Daarom snel grenzen dicht voor moslimimmigranten. Het leidt tot tweespalt, overbevolking en uiteindelijk burgeroorlog. Dat mogen we onze kinderen niet aandoen!
  Moslims met twee paspoorten snel het land uitzetten.

  1. Fortiori

   Als ik om mij heen kijk valt het allemaal nog wel mee. Die spelen en ravotten met elkaar. Alleen de oudere jongeren doen het iets anders. Tegenstand wekt weerstand.

  2. Ernst Quispel

   DolleDries wil immigranten bij de grens tegenhouden op grond van hun geloofsovertuiging.

   Het is me natuurlijk bekend dat er gevaarlijke idioten zijn die dat bepleiten, maar het went nooit.

 14. DolleDries

  WENEN – De Oostenrijkse regering sluit zeven moskeeën en wijst meerdere imams uit. Bondskanselier Sebastian Kurz zei dat in zijn land geen plaats is voor „parallelle samenlevingen, de politieke islam en radicalisering.”

  1. palko

   @DD, Oostenrijk, maar ook Hongarije, noem ik een goed voorbeeld van: Geen woorden maar daden. De islam is immers geen religie maar een ideologie. Welke er alleen op uit is de beschaafde wereld om te vormen tot een wereld die het verderfelijke en verwerpelijke boek van de Efteling-profeet Mohammed naleeft.

   1. lugar

    Over de efteling gesproken, iemand deze figuur wel eens gezien? Het is de trollenkoning van de Efteling.

    http://2.bp.blogspot.com/-pNwc8NmqUJE/UpPMM6IenBI/AAAAAAAABgo/TEFey7P1m9E/s1600/IMG_9828.JPG

   2. lugar

    @Palko: En, ik ben benieuwd wanneer de Efteling haar keutel intrekt, ik vind de fakir die daar door de lucht zweeft nogal op Mohammed lijken. Daar moet binnenkort toch protest op volgen? De negatieve stereotypering van islam moet, overal waar zich dat voordoet, worden tegengegaan, aldus voormalig president van de VS, Barack Hoessein Obama.

    http://4.bp.blogspot.com/-AJbMgoqjRus/UpPazoY39kI/AAAAAAAABiY/lKHkVZdTg9g/s1600/IMG_9840.JPG

  2. Ni28

   Wij hebben helaas geen Kurz maar Rutte. Dus hier komen moskeeën eerder bij.

 15. B. Pascal

  Het komt erop aan mensen. Wat wil je dienen:

  1. Of je bent Cultuur Christelijk en je neemt de Liefde als Norm
  2. Of je richt je op andere normen en culturen en verliest je eigen land en fundament.

  Ik kies voor 1. Want de Liefde is de enige waarheid die overblijft!

  1. JanKlaasen

   Ik zie inderdaad veel liefde op dit blog. 😉

 16. DolleDries

  Een zeker Ernst heeft het hier met de islam over een geloofsovertuiging en in het kader van godsdienstvrijheid niets in de weg moeten leggen Het beangstigend dat er nog zoveel idioten rondlopen met die mening en niet beseffen wat de islam werkelijk is. Het is net of zo iemand met een vlaggetje met een hakenkruis in de jaren 40 bij de Duitse grens stond te zwaaien jubelend over de komende ondergang van zijn land en de vervolging van Joden.

 17. Vit

  Ooit komt de dag dat moslims het zo moeilijk gaan krijgen dat ze zelf oprotten naar land van herkomst, het water staat al aan de rand van de kruik voor de autochtone burger.

  Ik hoop dat ik het nog mee kan maken.

  1. EU kok

   Ik zou zeggen: begin met het verzet en organiseer een BBQ of zoiets. Succes verzekerd.

   1. lugar

    @Cock: De PVV verzet zich dagelijks tegen de islamisering van Nederland. Wat doe jij?

    1. Holland

     Cock is de geboren heuler met de vijand. Cock wil graag meer islam in Nederland. Want Cock staat op het punt zich te bekeren tot de maangod.

  2. Hermann

   @Vitt…Nog eerder zal een kameel door het oog van een naald gaan dan dat de Moslim “oprot” Ga daar maar van uit. En als de man of vrouw uit Holland komt is hij/zij toch thuis? Aardigheidje, veel Nederlandse woorden beginnend met ‘al’ vinden hun oorsprong uit het Arabisch. Alcohol, Algebra, Alchemie, Almanak. Anders gezegd, iemand uit een tbuisland verdrijven is een misdaad tegen de rechten van de menselijkheid. Au revoir !

 18. DolleDries

  “Vierhonderdvijftig geradicaliseerde gevangenen zullen in 2019 uit de gevangenis komen plus vijftig islamitische terroristen,” zei de Franse minister van Justitie, Nicole Belloubet, aan BFMTV.
  Ze voegde eraan toe dat “Er zullen 20 islamitische terroristen zijn die dit jaar de gevangenis en volgend jaar 30 jaar zullen verlaten”.
  Deze schokkende verklaring zou geen verrassing mogen zijn voor wiens mensen die de extreme gratie van de rechtsstelsels van de Europese landen kennen; al in de vorige week pleegde een Belgische islamitische terrorist, Benjamin H., brutale moorden tijdens zijn “penitentiaire vakantie”, ondanks zijn bekende islamitische opvattingen.
  “Er zijn ook eenvoudige criminelen die tijdens hun gevangenisstraf geradicaliseerd zijn (…) 450 geradicaliseerde gevangenen zullen vanaf 2019 uit de gevangenis komen” , zei Belloubet .
  Frankrijk, zijnde de gastheer van de grootste islamitische gemeenschap in Europa, heeft al het slachtoffer van de dood van 245 Franse onderdanen uit islamitische terrorisme.
  Maar verbazingwekkend genoeg neemt de Franse regering niet de passende maatregelen om het Franse volk te beschermen tegen verdere aanvallen

 19. Diederik van Walsum

  Ernst Quispel ,

  Het SCP toont “WETENSCHAPPELIJK” aan dat de islamofobie moslims dieper in hun identiteit druk. Dat is bij het antisemitisme overigens ook het geval.

  OVER WETENSCHAPPELIJK GESPROKEN:
  Dat zwarte scholen bevolkt worden door jeugd met een gemiddeld lager IQ dan jeugd uit westerse landen of China of Vietnam of Korea of Japan, is het intrappen van een opendeur.
  Probleem bij moslim kinderen is niet slechts het lagere IQ, maar nog belangrijker de cultuur.
  Die is anti wetenschappelijk, anti westers en anti democratisch.
  Hun godje behoeft zich niet aan natuurwetten te houden, dus behoef je die niet te kennen, is al de eerste valse start voor die kinderen, islam blokkeert zelf onderzoek en kritiek, er kan geen ontwikkelings dynamiek ontstaan.
  Dit en de anti democratische houding zou voldoende moeten zijn om islam scholen te verbieden, ze leiden niet op voor een bestaan in Nederland .
  We staan toch ook geen nazi scholen toe!

  1. Stanly2000

   Diederik van W.
   Dit is helaas niet aan Ernst besteed. Hij is nl een domme jongen en een trol.

  2. Ni28

   Wat weet die domme trol die je aanspreekt nu van wetenschap?

  3. Ni28

   Sociaal en Cultureel Planbureau kan om de cijfers niet heen maar geeft gelijk (op bestelling) de schuld aan de autochtonen. In wezen propageren zijn de Denk ideologie van: Niet integreren wel accepteren. Met deze redenering kunt je in de Tweede kamer nog twee grotere vlaggen naast de kleine Nederlandse plaatsen, een Turkse en een Marokkaanse. En op den duur mag de Nederlandse weg. Ik zou zeggen, behandel iedereen gelijk met maar een paspoort. Dan lost zich dat snel op.

   1. Stanly2000

    Ni28,
    Uit het SCP-rapport:
    “Door de afwerende houding vanuit de Nederlandse samenleving kunnen moslims steeds meer overtuigd raken van hun geloof en hun moslimidentiteit (Buijs et al. 2006; De Koning 2008).”
    Dr. Kromzwaard is op zijn minst niet helemaal vrij van islam-sympathieën.

 20. Ni28

  Er zijn hier domme trollen die de Denk ideologie hardop verkondigen.
  Geen integratie maar wel acceptatie!
  De moslim eigen eenrichtingverkeer.

  1. lugar

   Goed verwoordt Ni28

   1. Ni28

    De SCP kan zich met hun redenering bij onze trollen rustig aansluiten. Een pot nat. Leven met moslims betekent of een moslim dictatuur of in het beste geval een LAT relatie oftewel acceptatie van parallelle samenleving. Met maar een paspoort los je een heleboel op, dwing ze om een keuze te maken. Erdogan of Rutte. (Het is beide niets, maar toch)

 21. Ni28

  Politiek Balkan vluchteling, haha. I rest my case. Wil zich de echte politiek Balkan vluchteling melden in de EU keuken? Heeft de kok soms slapeloze nachten?

 22. Frits Jansen

  Scheiding van staat en kerk betekent dat politici er niets mee te maken hebben of gelovigen nou wel of niet strikter in de leer zijn.
  Wilders zal dan wel weer met zijn eeuwige verhaal komen dat de islam geen geloof is maar een “perverse ideologie”.
  De fundamentele godsdienstvrijheid zoals vastgelegd in art. 9 EVRM betreft volgens het opschrift van dit artikel “Vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst”. Heel slim brandt de verdragswetgever zijn vingers niet aan een definitie van het ongrijpbare begrip “godsdienst”.
  Zoals gebruikelijk bevat deze bepaling een tweede lid dat mogelijkheden tot beperking aangeeft als anders andere grondrechten in de knel komen:

  “De vrijheid zijn godsdienst te belijden of overtuiging tot uiting te brengen kan aan geen andere beperkingen worden onderworpen dan die die bij de wet zijn voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de openbare veiligheid, voor de bescherming van de openbare orde, gezondheid of goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.”

  Ook hier blijft de wetgever weg van het begrip “godsdienst” door dit gelijk te stellen aan “overtuiging”. Maar al te radicale moslims worden natuurlijk wel beperkt door deze regels. En de “Wet van Wilders” is dat gematigde moslims niet bestaan.

  Hij zou een kans maken de islam te verbieden als hij er in slaagt te bewijzen dat dat absoluut “noodzakelijk is in het belang van de openbare veiligheid, voor de bescherming van de openbare orde, gezondheid of goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.”

  Maar hij kijkt wel link uit dat te proberen. Ten eerste weet hij al lang dat dit geen haalbare kaart is. Bovendien: stel je voor dat het Wilders zou lukken de islam te laten verbieden en Nederland geheel te de-islamiseren: dan heeft niemand nog een reden om op Wilders te stemmen. Einde PVV.

  De werkelijkheid is dat de PVV een partij (nou ja, beweging) is voor ontevredenen, en dat de supercynische Wilders er dus wel voor uitkijkt problemen op te lossen, want dan ondergraaft hij zijn eigen voedingsbodem, de ontevredenheid.

  Bovendien, waar zou DDS blijven als de islam wegvalt als thema om op te mopperen? Van Pechtold en Ollongren alleen kan deze website niet leven.

  1. lugar

   “Bovendien, waar zou DDS blijven als de islam wegvalt …”

   🙂

 23. Blue monday

  Simpel gevolg dat er in Nederland teveel mensen zich tegen allochtonen afzetten.
  Dan gaan ze maar weer samenhokken en vreemde tradities oppakken.

  Dat gezeik over hoofddoekjes en een moskee-bezoekje nemen groteske vormen aan, waardoor zelfs 3e generatie immigranten zich niet langer welkom voelen in het land waar ze geboren zijn.

  1. RobertMarsman

   Wat ook toeneemt bij islamisering is dhimmiegedrag en gewillige idiotie. Wat eigenlijk heel begrijpelijk is. Des te meer de islam als een octopus om zich heen grijpt, des te meer moeite moeten de knuffelaars van die ideologie hun best om dat allemaal goed te praten.

   De beste vriend van islam is de gewillige idioot.

  2. Step one

   Gewoon simpel gevolg van dat er in Nederland teveel allochtone Moslims zijn. Dan krijgen ze teveel kritische massa om zich tegen Nederland te kunnen gaan mobiliseren.

   Voorbij de 1 % Moslims begint de ellende al en de ellende loopt op meer dan evenredig met het percentage Mislims.

   http://antivenin.blogspot.com/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html?m=1

 24. Nasrani

  Bij echte Nederlanders is ook een toename te zien van afkeer/ haat tov de islam en zijn aanhangers. Dat bied hoop voor de toekomst. In andere Europese landen zie je dezelfde ontwikkeling( hoopgevend zijn Oostenrijk, Hongarije en Polen).
  Misschien dat we toch hebben geleerd dat het te lang toestaan van een verderfelijke, haatdragende en dodelijke ideologie( zoals het nazisme uit de vorige eeuw) uiteindelijk een hoop ellende teweeg brengt. Helaas waren er toen ook Nederlanders die het gevaar onderschatten en die NSB ers werden genoemd. Die zijn er nu ook, zie deze site.

 25. HEM

  Wat in Oostenrijk kan, kan hier ook.
  Geen parallelle samenleving toestaan. Moskeeën sluiten. Imams het land uit. Geen invloed vanuit het Midden Oosten.
  Ja, inderdaad, we zijn er voor gewaarschuwd. Zelfs op de Middelbare School in 1963.
  Daarna kwam Janmaat, en werd het plotseling onbespreekbaar.
  Het linkse tuig probeerde hem zelfs te vermoorden.
  Kunnen we niet een klein standbeeldje voor deze man oprichten?
  Of vindt Sylvana dat niet goed.

 26. Ni28

  Uit het onderstaande blijkt dat de trollen geen antwoord en zeker geen oplossing hebben. Zij trollen maar op los om de lezers in de gordijnen te jagen. Bij sommige lukt het nog maar een zekere verbetering in deze is duidelijk. Er is geen discussie mogelijk met lieden die geen antwoorden hebben of willen geven. Punt. En geen komma.

 27. Pescador

  Rutte moet even kijken wat ze in oostenrijk an het doen zijn, dat is het begin van het einde voor de turken en maroks aldaar, hopenlijk volgen ze hier ook, denemarken vast wel

 28. Step one

  Men wil ons nog steeds laten doen geloven in een te hervormen Islam of zo, compleet met een Koran zonder haat en zo. Wel, dan is het geen Koran meer en is het geen Islam meer. De Islam is niet te hervormen. De ware Islam is die van Medina, vol van oorlog, haat en vernietiging. Wat dat betreft zijn die fundi’s en strijders voorwaar een keer niet leugenachtig als ze het over terugkeer naar de zuivere Islam hebben. Als er al neigingen tot hervormen van het gebouw Islam zijn, dan betreffen deze slechts terug naar de Zwarte Middeleeuwen. Totaal niet vergelijkbaar met de evolutie in Europa > Renaissance > Humanisme > Reformatie > Verlichting > Industriële Revolutie. De Islam is niet tot seculariseren in staat. De Islam is niet tot innoveren en evolueren in staat. De islam is al 1400 jaar Zevende Eeuws Zwart Middeleeuws achterlijk en zal dat nog 1400 jaar blijven.

 29. WWW

  De moslims worden steeds godsdienstiger en radicaler omdat ze dit wordt aangepraat door de rest van de gemeenschap. Veel van die moslims drammen jaar in jaar uit dat gematigder moslims zich wat meer als moslim moeten gaan gedragen en na verloop van tijd gaat een gedeelte overstag.
  Daarnaast is een groot deel van de “nederlandse” moslims salafistisch en dat doet ook geen goed aan de integratie.
  Paralelle samenleving in Nederland is een feit, en moeten we daar blij mee zijn? Op een gegeven moment zal er hetzelfde gebeuren als in Bosnie en breekt de pleuris uit. Maar de VVD zag dat het goed was en verbied de salafistische islam nog steeds niet.

 30. poldi

  Het wordt saai maar Geert Wilders heeft wederom het grootste gelijk en daar kunnen alle Guus Geluksjes en Ernst Quispels niets en dan ook niets tegen inbrengen.

  Kamerlid Machiel de Graaf hekelt dan ook het ’linkse mantra’ dat polarisatie of de arbeidsmarktpositie van allochtonen debet zijn aan het negatieve beeld van moslims van de Nederlandse samenleving. „Ze hebben hier alle kansen gekregen: zorg, onderwijs, een gespreid bedje. Als je die kansen weigert te pakken en ook nog eens gaat klagen, kan je maar beter lekker naar een islamitisch land vertrekken.”

  Volkskrant:
  Oostenrijkse regering sluit zeven moskeeën, verblijfsvergunningen van 40 imams mogelijk ingetrokken.
  De Oostenrijkse regering gaat zeven moskeeën sluiten. Het gaat om een Turks-nationalistische moskee in Wenen en zes gebedshuizen van een Arabische moskeevereniging. De moskeeën hebben volgens bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) geld uit het buitenland ontvangen. Dat is in strijd met de Oostenrijkse wet: sinds 2015 mogen religieuze gemeenschappen geen buitenlandse financiering aannemen.

  Wat snak ik naar zo’n beleid ipv van dat intens en intens slappe politiek correcte beleid hier in Nederland.

 31. poldi

  Deze uitslag is niet verbazend, alleen de uitleg van het Sociaal Cultureel Propaganda bureau deugt niet; het komt niet persé dat moslims zich afkeren van de Nederlandse maatschappij omdat zij zich buitengesloten voelen (iets waar de moslims zelf voor kiezen met hun onaangepaste en crimineel gedrag) maar het komt door het simpele feit dat inteelt dom maakt en hoe dommer mensen zijn dan is het vaak zo dat zij nog harder achter een nepgod gaan hollen.

 32. poldi

  Plagiaat
  ———
  “Dankzij het SCP weten we nu dat een anti-moslimhouding eigenlijk alleen maar motiverender werkt voor moslims.”

  Dat heet dus, het verdraaien van waarheden.
  De anti-moslimhouding is het gevolg van het opdringerige gedrag wat voortkomt uit dat namaakgeloof.
  Dat maakt dat de ‘echte’ Nederlander en de ‘echte’ westerling zich gaat afzetten tegen die drammerige figuren. En niet andersom.
  Maar ja, het onderzoeksbureau dat in dienst is van de regering zal het nooit negatief uit laten vallen voor die vervloekte linkse moslim knuffelpartijen.

 33. Robert Leiden

  Blonde Geertje vergeet gemakshalve dat wij in NL godsdienstvrijheid hebben.
  Al sinds 1579….
  De huidige aangepaste wetgeving dateert van 1848.
  Waarom Geertje het moskeebezoek onder Moslims aan de orde stelt?
  Om de immer durende daling in de peilingen te stoppen.
  Om hoeveel moslims gaat het eigenlijk in NL?
  Ruim een jaar geleden is dat berekend op 7% van de bevolking in 2020.
  De helft van de bewoners in NL, en nee dat zijn niet alleen de blanke kaaskoppies, is niet religieus.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/14/hoe-groot-is-het-percentage-moslims-in-nederland-a1536628
  M.a.w. weer een gebakken lucht verhaal van Geert die zijn allochtone afkomst met peroxide probeert te verdoezelen.

  1. deplorable

   Naast godsdienstvrijheid is Nederland ook een seculiere staat waarin er geen ruimte is om religieuze wetten (bijvoorbeeld sharia) boven de seculiere wet te stellen en beschermen Nederlanders minderheden zoals joden tegen antisemitisme, bijvoorbeeld vanuit islam. Homo’s tegen homofobie, bijvoorbeeld vanuit islam. Vrouwenrechten tegen onderdrukking, bijvoorbeeld vanuit islam. Deze vrijheden (seculiere staat, optreden tegen antisemitisme, gelijkwaardigheid van vrouwen en homo’s) zijn in Nederland zwaar bevochten en vragen ook in de toekomst om aandacht opdat Nederland deze niet verliest. De groep moslims in Nederland groeit in korte tijd zeer sterk en de verwachting is dat dit voortzet. Dan is het logisch om niet te wachten tot de demografische ontwikkelingen de westerse democratie niet gebruiken om deze democratie af te schaffen voor vrouwen, joden, homo’s, ongelovigen.

 34. George Knight

  Dat SCP-onderzoek is aardig, maar zegt niet veel over de totale bevolking van Nederland. Het aantal moslims is ongeveer 5% en stabiliseert. Dat neemt in elk geval niet ’schrikbarend’ toe.

  Het valt het SCP-onderzoek te verwijten dat het een beeld aanreikt dat tot een conclusie kan leiden die haaks op de werkelijkheid staat. Dat valt dus niet zozeer degenen te verwijten die ermee om politieke redenen aan de haal gaan, zoals Geert Wilders, maar vooral het SCP dat zich tot een aanjager van verkeerde beeldvorming maakt. Over de presentatie van de cijfers en over de statische waarde van de data had het SCP vooraf beter moeten nadenken om dit te voorkomen.

  Het SCP heeft het niet over absolute getallen moslims, maar over percentages. Waarbij ook nog eens verschillende stromingen moslims uit diverse landen van herkomst uitsluitend op hun religiositeit worden onderscheiden. Dat maakt het onderzoek eendimensionaal en losgezongen van de werkelijkheid. Door een andere presentatie van de cijfers had deze categorie duidelijker in de totale Nederlandse samenleving geplaatst kunnen worden.

  Wat moeten we met de opgedane kennis dat een groep Nederlandse moslims die stabiel ongeveer 5% is en desgevraagd over zichzelf zegt religieuzer te worden, terwijl het aandeel van de Nederlanders die zich niet gebonden achten aan religie snel toeneemt?

  Het onderzoek is een vergelijking van appels met peren in twee naast elkaar rijdende treinen die steeds van positie wisselen. Daarnaast kunnen sociaal gewenste antwoorden over de eigen religiositeit vooral iets vertellen over het zelfbeeld dat de ondervraagden naar buiten willen brengen. Onder meer in reactie om islam-critici als Wilders ‘een lesje te leren’. Of dat zelfbeeld overstemt met het echte beeld van de religiositeit van Nederlandse moslims beantwoordt dit SCP-onderzoek niet, maar roept het juist op.

  1. poldi

   @George Knight, “Het aantal moslims is ongeveer 5% en stabiliseert. Dat neemt in elk geval niet ’schrikbarend’ toe.”.

   Hoe kunt u zo onnozel zijn, nu 5% maar gezien het hoge kinderaantal per gezin wat ik waarneem in de winkelcentra de Boogaard en/of Stadshart van resp. Rijswijk en Zoetermeer.
   En de imams die fanatiek “gaat heen en vermenigvuldig u” preken.
   En wat dacht u over de nieuwe moslim statushouders welke staan te polelen op familiehereniging.
   M.a.g. nog meer kopvodden en boerka’s.

   Over een paar decennia is het niet 5% maar hoogstwaarschijnlijk 10 tot 15 %.

   1. poldi

    polelen = popelen

  2. Ernst Quispel

   Dat is niet het enige probleem met dit onderzoek. Men vraagt moslims in welke mate ze zichzelf als moslim identificeren maar daarin wordt geen onderscheid gemaakt in religieuze beleving en zich onderdeel voelen van een (gediscrimineerde) etnische bevolkingsgroep.
   De religieuze identificatie neemt snel (zoals blijkt uit het snel teruglopende moskeebezoek) maar de sociaal/etnische identificatie neemt onder druk van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie toe.

   De secularisering van moslims kan pas volledig zichtbaar worden als de stigmatisering van moslims in Nederland ophoudt.

 35. poldi

  Elsevier (zeer lezenswaardig)
  ———————————
  Wetenschapper Bernard Lewis: gehaat om zijn kritiek op de islam
  Een paar dagen voordat hij zijn 102 zou zijn geworden, is Bernard Lewis overleden. De Brit was een groot wetenschapper en had veel invloed.

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/06/622173-622173/

  Reactie:
  De les van B.Lewis is:
  Vraag je af wat het uiteindelijke doel is van dit wereldwijde gedram van globalisatie en islam.
  De snelste onderwerping van de mensheid voor één wereld is “samenwerking” met de islam. D.m.v. de islam krijgen we op de snelste wijze een (weliswaar geforceerde) globalisering.
  Oftewel eenwording van de mensheid door de islam. De nieuwe wereldorder met bijhorende machtsverdeling. Een advies voor de nieuwe generaties is dan ook: zorg dat je bij de zelf benoemde elite hoort om je te kunnen ontwikkelen vrij van indoctrinatie en censuur, om een vrijdenker te worden, of wordt de nuttige idioot.

 36. AS210854

  Wanneer vragen ze eens of de Nederlanders zich nog wel thuis voelen in Nederland?

 37. nogmaals

  Ernst roept hier al jaren dat moslims onverdroten seculariseren, en zelfs n.a.v. dit rapport meent hij dat het nu wetenschappelijk is vastgesteld. Na hem herhaaldelijk gevraagd te hebben om zijn, aan het rapport ontleende, getalsmatige onderbouwing, komt hij niet verder dan ellenlange prietpraat zonder een enkel getal.
  Voor mij nu wel zonneklaar dat Ernst een kwaadaardige pathologische leugenaar is met volksvijandelijke bedoelingen.

  1. Ernst Quispel

   Doe eens normaal, nogmaals.

   1. nogmaals

    Ik doe (en deed) normaal, maar jij bent een kwaadaardige leugenaar die bij gebrek aan argumenten op dds de boel bevuilt.

   2. lugar

    “normaal”

    🙂

 38. Bes Tolen

  De SCP vertelt niks nieuws. De reacties van de groepen islamitische Marokkanen en Turken zijn voorspelbaar. Alleen is en dat is vanaf het begin van de massa immigratie met de belangen van de autochtone bevolking geen rekening gehouden. Dat kun je ook indirect concluderen uit de studies van overheidsclubs zoals de SCP. Want daar komt de autochtone bevolking niet aan bod en wordt hooguit negatief afgeserveerd.
  Het is heel merkwaardig dat vanaf het begin van de massa immigratie in de West- en Midden Europese landen de belangen van de autochtone bevolking op stellig grove onredelijke wijze, zijn geschaad. Het lijkt op geheime kwalijke dwingende afspraken. Het is een vorm van gezamenlijk ingesteld overheidsterrorisme, die wel werd ondersteund door extreem links en dat bleek inclusief overeenkomstige groepen in nota bene landelijke kerken dus het christendom en het jodendom. Zelfs is het zo, dat de communisten uit Oost Europa, toen nog daar aan de macht, zorgden voor de eerste omvangrijke ladingen asielzoekers zoals uit Sri Lanka. Ook werden zo maar groepen aangevoerd, met behulp van kerkelijke instellingen, die in Oost Europa onderdrukt zouden worden of hier al rechten zouden hebben (Kok FNV) maar waarvan mannelijke personen hier eens hooguit wat dagen hadden gebivakkeerd. Puur om West Europa te ondermijnen. Geen land in West Europa, dat hier adequaat op reageerde. Men liet het toe. In die zelfde tijd bleek vanuit Amerika het neo marxisme en het uiterst smerige multiculturalisme door te dringen, voortkomend uit een belangrijk deel van de Frankfurter Schule, die begin dertiger jaren naar de VS was geëmigreerd. Naargeestige lieden als de Marcuses putten zich uit in het verdacht maken en het beschimpen en marginaliseren van de beschaving en verworvenheden van de westerse volken. In Nederland was de opmars duidelijk. Aanvankelijk waren wat sociale academies, later werd vrijwel het hele onderwijs besmet. En wellicht nog eerder de politiek zoals in de Tweede Kamer. Verbazingwekkend idioot wat alles zegt over de lichtzinnigheid in de politiek en het onvermogen doordacht de toekomst veiliger te kunnen maken. Het onvermogen van politiek diep gelovigen en van activistische eenzijdige sociale schreeuwers. De democratie heeft volledig gefaald en doet dat nog. Ondertussen is de hele maatschappij van politieke verplichtingen doordrongen. Wie nog gelooft in politieke vrijheid in het westen, is een dwaas. Die is er op bepaalde onderdelen maar niet op hoofdlijnen. Het kan haast niet goed meer gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.