Zei daar iemand partijkartel? Rutte wil mislukte minister Hennis wegpromoveren naar VN-baan in Irak

Het baantjescarrousel van de VVD draait weer op volle toeren. De volgende gegadigde voor een leukbetaalde job in het buitenland is de mislukte minister Jeanine Hennis, die momenteel wegkwijnt als backbencher in de Kamerbankjes. Desalniettemin wordt de minister onder wiens verantwoordelijkheid twee militairen omkwamen in Mali genoemd als kandidaat voor een hoge VN-post in Irak.

Je track record en de wijze waarop je ministerschap ten einde kwam doet er niet toe. Je complete demasqué en je competentie is ook al niet doorslaggevend. Je falende beleid en je tenenkrommende optredens in de media doen er allemaal niet toe. Nee, het enige dat telt is dat je ooit dikke maatjes was met Mark Rutte. Mocht je dat voor elkaar krijgen, dan ligt een zonnige toekomst in je verschiet. Als je daarbij Halbe Zijlstra heet, tovert Rutte een benoeming bij de Wereldbank in New York uit z’n hoge hoed. Is je naam echter Jeanine Hennis, dan regelt de premier een aardig baantje bij de Verenigde Naties voor je.

Zo doe je dat immers. Je zorgt goed voor je vrienden en geeft ze mooie banen cadeau. Of ze daarvoor de benodigde competenties beschikken, is slechts van ondergeschikt belang. Trouw aan de premier en zijn partij zijn de belangrijkste peilers. En dat merkt ook Jeanine Hennis, die momenteel een anoniem bestaan leidt als Kamerlid nadat haar ministerschap flopte. Zij mag zich warm lopen voor een zeer comfortabele benoeming bij de VN:

“Het kabinet lobbyt bij de Verenigde Naties voor een post voor oud-minister Jeanine Hennis-Plasschaert. Zij is kandidaat voor de functie van speciaal gezant van de VN in Irak.

Als Hennis het wordt, treedt ze in de voetsporen van Ad Melkert die van 2009 tot 2011 dezelfde functie vervulde. Hennis zou in Bagdad de Slowaak Ján Kubiš opvolgen.”

Oh, oh, oh! Wat is het toch fijn om een vriendje van Mark Rutte te zijn. Gouden bergen liggen dan aan je voeten! Lang leve het partijkartel, nietwaar? Kuch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Benny

  tja in het buitenland noemen ze dat corruptie. maar dat bestaat in nl niet, dus burgers slaap lekker verder……

  1. lugar

   @Benny: Rutte is toch echt de leugenkoning!

 2. Ritter

  Off Topic.
  ———

  Een sterk staaltje van “nep nieuws”.

  De foto van het huilend kind in een detentie centrum in de VS die viraal ging op de sociale media en gebruikt werd door tegenstanders van Trump om hem te demoniseren en werd gebruikt om geld in te zamelen blijkt nep te zijn.

  Het verhaal van de journalist over die foto blijkt nep nieuws te zijn.

  De vader van het kind heeft gesproken in de media en zegt dat het kind nooit van haar moeder is gescheiden en ze gewoon samen zijn.

  De journalist heeft dus het verhaal over dat huilende kind uit zijn grote duim gezogen.

  Net zoals die foto in 2015 van het kind dat verdronk en op het stand lag. Dat bleek ook geen vluchteling te zijn want later bleek dat het kind met zijn vader al 5 jaar veilig in Turkije woonde en dat dat vader in de asiel procedure wilde omdat hij een renovatie van zijn gebit wilde en dat gratis was in de asielprocedure.

  ———————-
  Huilend Hondurese kind dat het gezicht werd van de grens familie scheiding was nooit gescheiden van haar moeder.

  Crying Honduran Child Who Became The Face Of Border Family Separation Was Never Separated From Family
  http://dailycaller.com/2018/06/21/crying-child-never-separated/

  1. lugar

   +++++

   Zegt het voort Ritter! De waarheid en de feiten zijn de grootste vijanden van islam.

   1. Bloem

    Vroeger waren journalisten eerbare mensen, tegenwoordig zijn ze de propaganda machine van linkse lieden

    1. lugar

     @Bloem: Er wordt inderdaad wel erg veel nagepraat.

     Vooral in The States is dat overduidelijk. Bekijk het filmpjes eens in de link hieronder:

     https://www.youtube.com/watch?v=_fHfgU8oMSo

     “This is extremely dangerous to our democracy”

    2. Frits Jansen

     En van rechtse lieden.
     “Marktwerking in de media”: lezers worden niet meer geïnformeerd maar krijgen te lezen wat de adverteerder belangrijk vindt, en dat zijn dingen die de aandacht trekken. Liefst schandalen, ’t kan niet donderen waarover, als ze maar de aandacht trekken.

     Politicologen leerden mij het hoefijzermodel van de politiek: extreem links en extreem rechts liggen vlak bij elkaar, als de uiteinden van een hoefijzer.

     1. lugar

      “Hakenkruismodel”

     2. Stanly2000

      Fritsje, je valt in herhalingen!

   2. Heinz

    Lugar loopt weer uit de rails en komt met de Islam op de proppen. Off topic, of actueel, hij is overal voor in. Zelfs voor het aanleggen van een zandweg van den Haag naar Amsterdam.

    1. lugar

     @Heinz: Dat zou je kunnen concluderen, ware het niet dat ik aanhaak op het artikel van Ritter over het jochie op Turks’ strand. Een inkoper, ik weet het, maar Turkije is voor meer dan 95% islamitisch. En als we dan toch bezig zijn, wil jij meer of minder islam?

     1. Heinz

      Lugar, ik ben mijn tijd voorbij om voor een ideologie of religie warm te lopen. Het is voor mij Kaatje Egaal. Duidelijk ? Anders wil ik een lang verhaal best wel korter maken 🙂

 3. Stanly2000

  Met de juiste partij achter je kom je er wel!

 4. Frits Jansen

  DDS klinkt heel jaloers. Zomaar een prachtbaan omdat ze bevriend is met Rutte! Maar jaloezie is LINKS. Dat ze misschien hard niet werken komt in het verhaal niet voor.
  Het leerstuk van de “ministeriële verantwoordelijkheid” brengt met zich mee dat wie moet aftreden niet per se persoonlijk heeft gefaald.

  Wat het woord kartel hier betekent is mij onduidelijk. Moeten we medelijden hebben met mensen die geen kans hebben op die baan omdat ze Rutte minder goed kennen? Voor zulke functies is ervaring als politicus een vereiste, anders kun je niet onderhandelen met andere politici.

  Nee, DDS zeurt. En Baudet,

  1. Siemien

   @fritsje maar dat is wat er steeds gebeurd elkaar de baantjes toeschuiven, je bent te dom om echt te begrijpen, gewoon omdat je ogen vol met hele dikke vette islamitische stront

 5. fusilier

  Die hennis hebt willens en wetent met slecht materiaal waar zij de volle verantwoordelijkheid voor heeft, twee prachtige jongen mannen de dood in gejaagd. Dit mens hoort in het gevang. Of is die v.v.d. kliek soms onschendbaar.

  1. Rosasolis

   @fusilier. Ik heb nergens gelezen dat Hennis “willens en wetend” wist dat de militair in Mali slechte materiaal kreeg. Maar zij had die gevaarlijke materiaal grondig moeten laten controleren, voordat het werd doorgestuurd naar Mali. Ik denk dat er hier sprake van nalatigheid is. Maar welke minister is ooit perfect, en zonder fouten? Wij mensen maken altijd fouten…niemand is perfect. Maar momenteel vindt ik dat onze minister van landbouw Carola Schouten, (die ook onze vice minister- president is), het werkelijk heel goed doet.

 6. lugar

  Sowieso moeten de meisjes voorop in het gelijkdenkende kleurloze politiek wereldje.

  https://legacy.gscdn.nl/archives/images/finalpostingministers.jpg

  1. Siemien

   @lugar als ik het fotootje zo bekijk denk ik dat 60% lesbisch is of denkt man te zijn

   1. lugar

    @Siemien: Dat zou nog best een kunnen. Echte kerels zijn het in elk geval niet en ik zie hier een vooropgezet plan in. Iedereen is altijd gelijk en kleuren bestaan niet want wij hebben meisjes bij de defensie. Zoiets dus. 😉

   2. Pescador

    Ja, net als rutte die zich ook als man voordoet, en niet uit de kast durft te komen.

  2. Rosasolis

   @lugar. Politiek is niet altijd “kleurloos”. Het hoeft ook niet dramatisch te gaan.
   Maar het moet stabiel zijn, en er moet vorderingen komen, en problemen moeten opgelost worden. Inderdaad regeringsleden, en medewerkers moeten gelijk denkend zijn, om onze man-vrouw maatschappij te bevorderen. Zowel VROUWEN als mannen met talent moeten “voorop” kunnen komen. Ook hardwerkende intelligente VROUWEN doen meer met hun leven, dan de hele dag achter hun laptop te zitten. Om domme, internet sensatie artikelen te verzamelen te gebruiken, om persoonlijke meningen “steun” te geven.
   Bent u een van die vele luie, werkeloze jongens die van een uitkering leeft?

 7. Pescador

  Belachenlijk

 8. Frits Jansen

  Janine was geen slechte minister alleen name zij de politieke verantwoordelijkheid voor een beleid waar eigenlijk de hele regering verantwoordelijk voor was, namelijk grote bezuinigingen op defensie gecombineerd met de ambitie internationaal een bijdrage te leveren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.