Zorgelijk: overgrote meerderheid Syrische vluchtelingen in Nederland gunt homo’s het licht in de ogen niet

Het is niet bepaald gunstig gesteld met de acceptatie van homoseksualiteit onder Syrische vluchtelingen in ons land, zo becijferde het SCP. De helft noemt homoseksualiteit van een kind “problematisch” en meer dan 80% vindt dat homo’s niet het recht moeten hebben om te trouwen.

Die Syrische vluchtelingen in Nederland blijken onder de motorkap toch nog wel een paar flinke problemen te hebben, zo bewijst het Sociaal en Cultureel Planbureau vandaag na een onderzoek onder die groep. Niet alleen blijkt maar liefst 40% van die groep psychische problemen te hebben, maar ook is het slecht gesteld met de acceptatie van homoseksualiteit. Evenals de inwoners van veel andere Arabische landen blijken ook de Syriërs niet bijster veel op te hebben met de homoseksuele medemens:

“De acceptatie van de homoseksualiteit lijkt een gevoelig punt te zijn onder de Syrische statushouders: minder dan een vijfde geeft aan het (helemaal) eens te zijn met de stelling dat het goed is dat homoseksuelen met elkaar mogen trouwen. Ongeveer de helft is het (helemaal) eens met de stelling dat homoseksualiteit van een kind problematisch is.”

Het heeft vermoedelijk te maken met de mate waarin Syriërs aangeven gelovig te zijn – 84% zegt dat te zijn, waarvan 76% islamitisch.

Eén ding moge dus duidelijk zijn: het zal nog een hele tijd duren totdat de werkelijke inburgering van deze groep mensen (die momenteel voor een groot deel in het bezit van een verblijfsverunning is) helemaal zal zijn afgerond…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Peter Loosduinen

  inburgering ???

  Terugsturen naar eigen land om het land weer op te bouwen !!
  Ons land is vol.
  Rijdt maar eens van Den Haag naar Utrecht.
  Steeds meer groen verdwijnt en Nederland wordt een betonjungle.

  1. B. Pascal

   Er zijn vele westerlingen en christenen die hun gelden na het sterven nalaten aan goede doelen of arme mensen. Echter wanneer een moslim zijn geld nalaat is het wereld nieuws. Kijk een goede moslim!!!

   https://nos.nl/artikel/2234546-de-jonge-islamitische-miljonair-die-kanker-cadeau-kreeg-en-iedereen-hielp.html

   De media en den Haag blijven geloven in goedwillende moslims enz. Men blijft hopen dat ze onze waarden en normen beter gaan vinden dan de hunne! Mensen wordt wakker! Het is er één op duizenden! Zie Erdogan met zijn lezing!
   Maar tegen een dove kun je schreeuwen, het helpt niet!

 2. HierBenIk

  Wanneer je je al niet kunt conformeren aan artikel 1 van onze Grondwet, wat zoek je hier dan. Sorry, maar hoe schrijnend de situatie voor deze mensen dan ook is, ik vind dat je dit soort mensen dan niet kunt/mag toelaten. Deze mensen horen in aan andere ‘omgeving’ thuis waar dit soort gedachtengoed wordt toegelaten en zeer zeker niet hier!

  1. Lars030

   @HierBenIk: Ik heb je art. 1 zinnetje geleend… WAT een bendEU gaat dit worden tenzij er tijdig forse maatregelen worden genomen. #idverzet

   1. HierBenIk

    Ik begrijp je reactie helemaal. Ik ben alleen bang dat het eerst allemaal nog iets erger moet gaan worden, voordat de bevolking massaal in opstand komt. En dan is het te laat en zitten we opgezadeld (zoals het in Zweden al is) met wijken waar de politie zelfs niet durft binnen te komen en die geregeerd worden door Mocro’s e.a. misbaksels. En waar geweld en intimidatie de normaalste zaak van de wereld wordt…. In Zweden krijgt 1 op de 4 vrouwen de maken met geweld en verkrachting, toch niet normaal. Dank en hulde aan onze politici! De regering dient er voor de belangen van de burgers te zijn. Die tijd is al lang voorbij. Het is schijndemocratie. Het land wordt geregeerd door de marionetten van het grote kapitaal! Money Rules! Men spreekt (vooral linkse meute) over dat een ieder gelijk is en dat we lief moeten zijn voor AL onze medemensen… Nou ik zal je vertellen wat ze vergeten zijn: Vrijheid is niet iets vanzelfsprekends, vrijheid moet je verdedigen!!! Doe je dat niet, dan delf je vroeg of laat het onderspit. Kijk maar eens naar de geschiedenis. Het is een utopie dat van verschillende geloven en culturen in vrede naast elkaar kunnen leven. Dat kunnen wij wel denken (of beter gezegd willen), maar in de praktijk werkt dit niet. Natuurlijk zijn er personen/mensen die zich wel kunnen aanpassen, maar een groot deel kan dat zeer zeker nog niet!

  2. Arie B

   Geld, en dat op de meest makkelijke manier. Gepamperd door de plucheplakkers, welkom geheten door Juncker (hips) en Merkel komen ze ons land vergiftigen met oosterse idealen en denkbeelden.. en nee, het is niet verdwenen na 1 generatie. Ze kijken op ons neer omdat wij geen moslim zijn, ze parasiteren de gemeenschap en laten het sociale stelsel ontploffen.

 3. Lars030

  Om nog maar te zwijgen over onze Joden, vrouwen, anders- en niet-gelovigen etc. Wanneer je je al niet kunt conformeren aan artikel 1 van onze Grondwet, wat zoek je hier dan.

  IMHO: Het hele zooitje ongezien de tyfus en retour afzender. Ben het he-le-maal kots-, kots- en kotsbeu! Wat had Pim gelijk!! #Pakjelandterug #StopIslamisering

 4. henk vintage

  Liefst zo snel mogelijk remigratie van dit volk.
  In Syrie is in het grootste gedeelte van het land geen oorlog.
  Verblijfsvergunningen intrekken. Het zijn geen vluchtelingen maar immigranten.
  Het moet over zijn met de gratis huizen, zorg en geld.

 5. Stanly2000

  Moet kunnen, toch? Bovenop die 40% probleemgevallen. Guus, Fritsje, Beukmans en niet te vergeten Ernst.

 6. Adriaan

  Dit ras heeft met de paplepel ingegoten gekregen dat homo’s van daken moeten worden gegooid. Je kunt dus niks anders verwachten. Het is in en in triest dat deze mensen hier hun verdere bestaan gaan opbouwen. En hiermee worden de inwoners van Nederland procentueel dommer en dommer. Straks krijgen wij ontwikkelingshulp vanuit China.

  1. Mart

   Adriaan…ook dat dommer worden komt jullie leiders goed uit.Een domme kudde is nu eenmaal beter in het gareel te houden.Hier is dat weer niet gelukt want het volk is nog vrij eensgezind en pikt dus niet alles.Land bijna plat maar de leiders krabbelen terug.Uiteraard kost ons dat wel weer flink uit de buidel.Mart Brasil.

 7. lalaliloh

  Dit gaat van generatie op generatie op generatie. Zo zijn bijv. Turken VERUIT ook de grootste uitbaters van zorg in Nederzand. Elke turkse vrouw is zo ongeveer depressief met alle bijkomende klachten. Dan te bedenken syriers waarvan 40 % behoorlijk instabiel is en analfabeet. Dit kan alleen maar een heeeeel groot drama worden.

 8. Mart

  Vele reageerders hebben nog steeds niet door dat dat hele vluchtelingen gedoe opgezet en bewerksteld is door de EU. Olie voor immigratie Strassbourgh 1976 dacht ik.Ze zijn dus in west europa om de zaken over te nemen en helemaal niet tijdelijk.Als dit nu nòg niet duidelijk is ,tja dan heeft verder waarschuwen weinig zin.

 9. NoDoubt

  Kennelijk wordt ze niet de hele waarheid verteld onderweg. Daar raak je behoorlijk verward van als je hier dan aan komt. Misschien moeten we aan die Islamitische landen uitleggen datje getraumatiseerd kan raken als je naar West-Europa komt. Hoef je ook niet die gevaarlijke oversteek te maken. Ze kunnen zich beter richten op de wederopbouw, zelf eens de Koran gaan lezen en tot de ontdekking komen dat ze een idioot volgen.

 10. Pescador

  ik zie hier vaak mensen reageren die elkaar lopen af te zeiken , en dan vraag ik mij niet meer af hoe het komt dat er in nederland alles verkeerd gaat, dan snap ik het wel. als vele onder ons vinden dat die 40 % gestoorden zielig zijn en dus geholpen dienen te worden dan hebben we nog de mensen onder ons die vinden dat homo´s eikels zijn en dat de vluchtelingen die dat ook vinden hier ook geholpen moeten worden, plus al die mensen die in de gezondheidszorg werken die vinden dat al die verwarde mensen geholpen moeten worden en dan nog onze lekkere regering die ook al bijna allemaal islamieten zien en dus die mensen wat geld en zo willen toe stoppen.
  tja dan kan de rest van Nederland maar beter emigreren. het wordt tijd dat we het eens met elkaar eens worden dus eens inzien dat we niet iedere gek in Nederland kunnen opvangen en dat we onze militairen niet moeten laten omkomen in die rare landen laat ze het zelf uitvechten. en ja vluchtelingen moet je helpen maar dan wel in een corridor in hun eigen omgeving en aldaar kun je ze beschermen met onze militairen en dat kost dan ons nog maar een fractie van wat het nu kost en bespaard ons een hoop Allende. maar dan moeten we wel als een man achterelkaar staan. in plaats van elkaar hier als kleine kinderen te gaan staan uitjouwen.

 11. Ritter

  De islamitische gemeenschap accepteert geen homo’s. Dat feit moet toch geen verrassing zijn!
  ———-
  “Door de massale immigratie uit de islamitische landen is Nederland terug in de tijd geworpen. Het moet, ook wat betreft de rechten van vrouwen en homo’s, een strijd leveren die al lang gestreden leek.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

  1. Vit

   De islamitische gemeenschap heeft sowieso niets met de moderne wetenschap.

 12. Bloem

  Buiten het feit dat er onoverbrugbare cultuurverschillen zijn, zal de rekening vroeg of laat toch betaald moeten worden. Momenteel is er paniek in Den Haag door de oplopende vergrijzing. We mogen met z’n allen later met pensioen omdat anders de rekening niet meer betaald kan worden. We halen momenteel hordes met ongeletterden binnen, waarvan 90% nooit aan het werk zal gaan en dus niets aan de economie zal bijdragen. Sterker nog ze kosten de samenleving miljarden. Hoe willen we het straks gaan oplossen wanneer de werkende autochtoon in de minderheid is en er een allochtone meerderheid is die niet werkt?

  1. sjun

   Opmerkelijk daar Zuid-Europa, de andere kant van de transferunie, een veel lagere pensioenleeftijd kent.

 13. denk eens na

  Dat licht in de ogen niet gunnen dat heb ik nou met asielzoekers .

 14. A3aan

  Ohhhhhh, wat zeggen jullie allemaal slechte enge dingen over die zielige tandartsen, hersenchirurgen, ingenieurs en zo die allemaal véél liever thuis waren gebleven om hun land op te bouwen.

  Edoch, als ik die foto bezie heeft men wel de schouders maar niet de lust ergens ook maar één hand uit te stegen, liever is het de hand ophouden voor bed bad en brood, én het nieuwste model mobieltje natuurlijk. Communicatie is belangrijk, je moet met meerderen zijn om een homo van een dak te mieteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.