Aanpakken! Italië sleept bemanning van Duitse asielwatertaxi voor de rechter: ‘bevordering illegale migratie!’

De bemanning van een Duitse boot die de afgelopen jaren duizenden Afrikaanse bootmigranten naar het Europese vasteland heeft gebracht, krijgt te maken met de Italiaanse justitie. Het land is helemaal klaar met de illegale immigratie en klaagt 22 lui van de Iuventa nu aan voor hun aandeel in dit fenomeen. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze in totaal vijftien jaar celstraf per persoon krijgen.

Al sinds het begin van de uitbraak van de vluchtelingencrisis enkele jaren geleden is Italië de pineut. De ene na de andere boot vol gesmokkelde migranten levert de cargo af aan een legaal opererende NGO uit West-Europa, die de Afrikaanse asielzoekers vervolgens veilig naar Europa brengt.

Het is in feite een witwaspraktijk voor illegale migratie, en Italië is er nu helemaal klaar mee. Het land gaat bij de strafrechter straffen eisen tegen de Duitse bemanning van één zo’n schip – de Iuventa. Het moest maar eens klaar zijn met dat schaamteloze gedoe:

“De Italiaanse justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar tien bemanningsleden van het Duitse reddingsschip Iuventa. Dat zegt de Duitse hulporganisatie Jugend Rettet, eigenaar van het schip dat bootvluchtelingen probeerde te redden op de Middellandse Zee.

Italië zou in totaal 22 mensen ervan verdenken illegale migratie naar Italië te hebben bevorderd door het uitvoeren van reddingsoperaties voor de Libische kust. De aanklacht komt bijna een jaar nadat de Iuventa door de Italiaanse autoriteiten aan de ketting werd gelegd. De verdachten kunnen bij veroordeling maximaal 15 jaar gevangenisstraf krijgen.”

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een draconische maatregel om al die mensen te vervolgen, maar de ernst en omvang van de migratiecrisis heeft dit soort acties helaas echt noodzakelijk gemaakt. En de bemanningen van vluchtelingenboten? Die kunnen hiervoor alleen maar zichzelf de schuld geven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. denk eens na

  Uitstekend idee van de Italianen

  1. nogmaals

   Goed nieuws kan niet vaak genoeg herhaald worden.

 2. Two Ravens Black Kettle

  15 jaar is natuurlijk te licht voor deze onmenselijke mensensmokkelaars en collaborateurs.
  Ik zou ze levenslang in een cachot donderen.
  Maar het is een begin
  Uitstekende actie van onze Italiaanse vrienden die -net als de Visigrad, Slovenia, Oostenrijk en Denemarken een sterke indruk op mij maken.

  Jammer dat West-Europa heeft besloten zichzelf op te heffen.
  Maar dat is dan ook volledig te wijten aan deze generatie stemvee die virtue signalling belangrijker vindt dan het lot van zij die na ons komen.

  1. Steve Van der Vekens

   Het is inderdaad een begin. Eerst het ‘taboo’ doorbreken.

  1. Elu Thingol

   @ DolleDries

   De Russen heulden ook metde moffen en datzelfde geldt voor de Hongaren, weet u nog?

   1. DolleDries

    Jou ouders toch ook.

    1. Elu Thingol

     @ DolleDries

     Mijn oudtante verborg mijn oudoom op een geheim compartiment boven de koelkast in de zijkamer, teneinde te voorkomen dat deze zou worden afgevoerd naar Duitsland.

     1. DolleDries

      Dat zijn niet je ouders.

     2. Elu Thingol

      @ DolleDries

      In mijn familie is er nooit met de moffen geheuld.

     3. DolleDries

      Vreemd dan Ernst dat jij nu wel je land verraad en bejubelt hoe het verdwijnt in een vierde rijk beheerst door A.Merkel en overspoelt door de islam.

     4. Elu Thingol

      We must build a kind of United States of Europe. In this way only will hundreds of millions of toilers be able to regain the simple joys and hopes which make life worth living.

      – Winston Churchill

 3. Nasrani

  Terecht en hopen dat het 15 jaar wordt.

  1. Bloem

   Laten we het hopen en daar bovenop een schade claim voor de gemaakte kosten door de Italiaanse overheid voor de opvang van die gelukszoekers, echter ook in Italië zijn de meeste rechters wat linkser dan de gemiddelde mens. Echter hoop doet leven. Deo volente.

 4. AS210854

  Ha Ha de Italiaanse regering de schuld in de schoenen schuiven. Wat er nu gebeurt is puur de schuld van de EU en met name duitsland, nederland en Frankrijk .

 5. Ni28

  Gasten en vis blijven maar drie dagen fris.

 6. Ni28

  Het is goed voor een niet-geleerd iemand om citatenboeken te lezen.

 7. Gerlos

  U nu moet Europa dit voorbeeld volgen, bootjes met deze kansloze gelijk terug zenden naar vertrekpunt, en stoppen om als veerboot te fungeren.

 8. Bes Tolen

  Winston Churchill was stellig een man met capaciteiten maar voor de oorlog faalde hij als minister. Daarenboven kwam hij met oneerlijk overtrokken beschuldigingen aan de macht. Door Engeland en de VS is de oorlog onnodig uitgebreid (met ook onnodig veel bombardementen).
  Winston Churchill was een man van zijn tijd maar dat betekende wel een belangrijke rol in de kolonisatie van Oost Afrika inclusief Zuid Afrika. Dat zal altijd omstreden blijven. Geconcludeerd moet worden dat heel veel wat toen is ondernomen, naar blijkt Europa voorgoed heeft verzwakt. Engeland vecht eigenlijk permanent tegen zichzelf. Door de massa immigratie wordt dit niet opgelost maar op de heel lange duur wordt alles wel heel anders. Dit laatste staat voor Engeland wel vast. Dat kan desastreus uitpakken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.