Abou Jahjah: ‘Wij allochtonen mogen niet laten zien dat we andere denkwijzen, waarden en politiek hebben!’

De Belgisch-Libanese oproerkraaier Abou Jahjah neemt het op voor de vertrokken Duits-Turkse voetballer Mesut Özil. Geen verrassing. Maar in een verklaring die hij daarover op social plaatste, geeft Abou Jahjah wellicht maar prijs dan hij in eerste instantie had gewild…

Alle lieden die hun brood verdienen met het tegen elkaar opzetten van de allochtone en autochtone leden van de West-Europese bevolking hebben er een mening over. Natuurlijk had je al Tunahan Kuzu die zijn “sterke steun” aan de opgestapte Duits-Turkse international Mesut Özil toezegde, maar nu volgt ook de Hezbollah-aanhanger Abou Jahjah. In een bericht op Twitter schrijft Abou Jahjah echter iets dat hij misschien beter niet had kunnen zeggen. Hij lijkt namelijk te suggereren dat allochtonen inherent verschillend zijn van autochtonen.

Hij schrijft namelijk dit:

“We zijn allemaal burgers zo langs we onze mond gesloten houden en ons gedragen als apen die de “echte burgers” imiteren.

Als we eenmaal tonen dat we anders denken, dat we andere politiek bedrijven en andere waarden nastreven, dan laten ze ons vallen als een baksteen. Wij zijn allemaal Mesut Özil! Structureel racisme in Europa!”

De taalkundige fijnproever zal onmiddellijk door hebben dat Abou Jahjah hier eigenlijk zegt dat alle allochtonen fundamenteel verschillen van autochtonen. Ze kunnen hooguit als een stel circusapen de autochtone bevolking imiteren, maar ze zullen nooit écht hetzelfde vinden als de autochtonen.

Wat Abou Jahjah hier dus eigenlijk voorstaat is tribalisme: iedereen behoort tot een bepaalde groep, en als je in die groep zit heb je nu eenmaal bepaalde meningen en gedragingen. Als Duitse Turk móét je dus voor Erdogan zijn, want anders ben je kennelijk maar een baviaan.

Fijn zeg, dat beroep op individuele verantwoordelijkheid van Abou Jahjah: iedereen moet in z’n groepshok en niemand mag daar uit ontsnappen. We mogen blij zijn dat dwingelanden zoals hij onze samenleving niet vormgeven, en slechts zijn aangewezen op Twitter om sneue boodschappen te verspreiden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Ernst Quispel

  “De taalkundige fijnproever zal onmiddellijk door hebben dat Abou Jahjah hier eigenlijk zegt dat alle allochtonen fundamenteel verschillen van autochtonen. Ze kunnen hooguit als een stel circusapen de autochtone bevolking imiteren, maar ze zullen nooit écht hetzelfde vinden als de autochtonen.“

  Logica is nooit het sterkste punt van Tim geweest.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame speklap.

   1. C.von Gelbkirchen

    Nou,
    Mevrouw Top toch.
    😉

   2. Heinz

    En nu in het klassiek Arabisch

    1. sjun

     بلاه بلاه بلاه.

     1. Capo

      Niet klassiek maar wel in de buurt:

      بلاه بلاه بلاه. المثانة لدغة / شخ اللطخة ودهن لحم الخنزير المقدد أصلع.

  2. HW

   Het staat iedereen vrij om te doen en te laten wat hij goed vindt. Echter als je je eigen land en cultuur achter je laat op basis van economische gronden en in een land te vestigen, waar je jezelf mag en kan ontplooien, zou je je moeten aanpassen aan de heersende cultuur. Tribalisme was er in je eigen land en heeft geen voorspoed gebracht, want waarom ben je anders vertrokken.
   Kom je dan tot de conclusie dat dit nieuwe land niet hetgeen is dat je dacht te vinden is terugkeer naar je zo geliefde vaderland een te kiezen optie.

   De verdediging van Özil is er een van zwakte. Hij als welgestelde voetballer heeft elke mogelijkheid gehad om zich te ontplooien in het land waar hij nu voor uitkomt, maar verkiest toch dictator Erdogan boven de democratie waar hij in groot geworden is. Dit is de typische reactie van een te corrigeren Turk met lange tenen.
   Ze zijn slachtoffers van racisme als er commentaar op hen wordt geleverd.
   Het staat hem toch vrij om terug naar Turkije te gaan.

  3. JubbeFeenstra

   Als je dit niet snapt, jij dus, dan ben je nog dommer dan de meesten hier al dachten.
   Ik zie helemaal geen vrouwen in tenten en hoofddoeken op straat.
   Mogen die niet buiten als de temperatuur van hun thuisland wordt bereikt?

  4. nogmaals

   Als je Quisling, de pathologische serieleugenaar vraagt wat logica is, begint hij driftig te googlen om het antwoord te vinden.
   Begrijpen wat logica is, is echter een brug te ver voor hem!

 2. DolleDries

  In het land van herkomst mag je alles laten zien.

  1. Ernst Quispel

   En hier ook, maar uiteraard geldt dat het binnen de grenzen van de wet moet zijn.

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame speklap.

    1. Ernst Quispel

     Ik vind dat het inhoudelijke niveau van Top er met de dag op vooruit gaat.

     🙂

     1. Heinz

      Abou Top…

     2. lugar

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame speklap.

     3. nogmaals

      Quisling heeft weer een item toegevoegd aan zijn lange reeks stiekeme en valse leugens !

   2. Koos sssss

    Kijk Ernst. Emigratie neemt een paar veranderingen met zich mee.

    Je zoekt werk, zodat je zelf “je broek kunt ophouden”. Je leert de taal van het gekozen land, zodat je deel kunt uitmaken van die nieuwe samenleving. Je neemt (het grootste deel) van de gewoonten van dat land over. En tot slot zijn jouw kleinkinderen zover geïntegreerd, dat ze gewone burgers zijn van dat nieuwe land.

    Als jij als Turk in Duitsland woont (en er waarschijnlijk zelfs ook geboren bent) en je blijft Erdogan als jouw leider zien en de maatschappij in grote lijnen gekoppeld aan de sharia wilt hebben, dan is die emigratie mislukt.

    Als een korfbalspeler in een voetbalteam gaat meespelen gelden ook voor hem de spelregels van voetbal en niet die van korfbal.
    Heeft niets met racisme te maken.

    Wat Jahjah heel helder weergeeft, is dat Europa een gebied is, waar Turkse en Marokkaanse moslims domweg niets te zoeken hebben.
    Heeft niets met racisme te maken maar met -in het beste geval- hun onwil om te emigreren.
    Ze willen de Turkse regels en tegelijk profiteren van de Duitse welvaart.

    1. Ernst Quispel

     Ze hebben er kennelijk wel iets te zoeken anders zaten ze hier niet.

     1. Koos sssss

      Ze zijn hier voor de welvaart die ze in Turkije of Marokko nooit zouden kunnen krijgen. Wel de lusten, niet de lasten zogezegd.

     2. BB

      Wat dan?

     3. HW

      Ja, ze zoeken welvaart.

     4. Ernst Quispel

      En wij zochten goedkope arbeidskrachten.

     5. lugar

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame speklap.

     6. Koos sssss

      @Ernst onderaan. in 1968 werd in Nederland het minimumloon ingevoerd. Waarmee de toenmalige gastarbeiders naar behoren betaald werden en voor hun maatstaven flink verdienden.

      Die lui kwamen hier echt niet naar toe voor het lekkere weer hier, of onze porties zuurkool.

     7. Floris

      @ Koos: nu prik je Quispels comfortabele linkse bubble lek.

      Moet hij vanavond weer een slaappil nemen…

     8. Antidotum

      @EQ

      Dat ze hier iets te zoeken hebben is juist.
      Mtt de vette buit Europa confiskeren is het doel van de islam, middels de veie geboortes, aanslagen, ontwrichting, verdrijving van de autochtonen uit woonwijken en proberen de wetten van Allah te realiseren binnen ongelovige gemeenschappen.
      Dat is de reden dat deze veroverings ideologie niet meer weg zal gaan.
      Als eerste doet de regering er verstandig aan om de kinderbijslag, uitkeringen en subsidies voor moslims te stoppen, wil je het tij nog keren om de democratie te behouden.

    2. Top

     Niet met dat stuk venerische nageboorte in discussie gaan. Hij gedraagt zich net als een teek. Zuigt en draagt niets bij.

 3. Holland

  Tim slaat met zijn verklaring en toelichting van Abou Jahjah’s tweet natuurlijk de spijker op de kop. Deze racistische aanvoerder van het allochtonencircus haat het land dat hem opgenomen heeft en is een groot voorstander van parallelle samenlevingen, zoals hij duidelijk te kennen geeft.

 4. C.von Gelbkirchen

  Abu JahJah said:

  “…keep your mouth shot…”

  Wow…
  Ook mooi.

  1. Vit

   Shut!

   1. C.von Gelbkirchen

    Exactly Vit!
    Jij zag het dus ook 🙂

    1. lugar

     Grappig hè?

     1. Heinz

      jamil jiddaan, Abou lugar

     2. lugar

      Bakfiets Heinzlim

 5. palko

  Ik zou maar een paar dingen tegen Dyab Abou Jahjah willen roepen: Er is niemand die je verplicht heeft naar België toe te komen. Er is verder ook niemand die jou dwingt om in België te blijven. En tenslotte is er ook niemand die jou tegenhoudt om naar je geliefde Libanon terug te keren. Alleen daar heb je het recht als autochtoon je waanideeën ten toon te spreiden en je vurig gewenste normen en waarden uit te dragen.

 6. Verlazques

  Wat Abou Jahjah dus niet begrepen heeft is dat je je moet aanpassen aan de cultuur van het land waar je woont, het kan niet zo zijn dat de autochtone bevolking zich maar moet gaan aanpassen aan allochtonen. En als je dat niet bevalt, OPROTTEN.

 7. Antidotum

  Coëxistentie met andere samenlevingen en culturen is voor de islam niet mogelijk.
  De Quran geeft zelfs aan dat bij een kleine minderheid aan moslims, zij hun islamitische normen en waarden moeten doen gelden aan de ongelovige meerderheid.
  Probleem is dat moslims de Quran zien als door Allah geschreven, omdat deze in de ik vorm is bedacht, terwijl de bijbel in de derde persoon is geschreven.
  Dit geeft al 1400 jaar problemen.
  Abou Jahjah is hier dus druk doende mee.

 8. NoDoubt

  Met de opkomst van de imams uit het buitenland waardoor ze hun ‘geloof’ aan ons opdringen zoals ze al 1400 jaar doen, gaat het mis. De moslims die als gastarbeiders kwamen beleefden hun ‘geloof’ op hun eigen manier. Maar dat keurt de imam niet goed. Omdat ze ook niet integreren nog emanciperen of democratiseren, zetten ze de oorspronkelijke bevolking onder druk. Aan de Islam is alles fout omdat aan Mohammed alles fout was. En Erdogan die imam is, is voortdurend aan het haatzaaien waar de paus dat niet doet. Alleen moslims staan ogenschijnlijk te wachten op het kalifaat. Je ziet nu al dat Turkije hard een dictatuur aan het worden is. En de NL-turken willen dat ook in NL en EU. En dat is wat we niet accepteren.

 9. monach

  Islamo-nazi’s moet je altijd laten vallen als een baksteen.

 10. Original NL

  O gutogut…Zolang we onze mond houden en integreren is er niets aan de hand maar zodra wij laten zien dat wij niets op hebben met de westelijke kultuur en proberen onze islamitische dogma’s door te drukken krijgen we kommentaar.
  Ja..gek hé.

 11. monach

  Wat zou Abou Jahjah vinden van het Westerse arbeidsethos

  https://nl.gatestoneinstitute.org/12754/jihad-toelage

 12. Pescador

  Als je hier wilt wonen moet je je aanpassen en anders oprotten

 13. Chauvinist

  Als Abou praat hoor ik alleen maar: ‘oink oink oink’

 14. Fortiori

  Abou heeft te maken met het Belgisch recht. Daar gaan wij niet over. Zou hij Nederlander zijn, dan kan hij zich met succes beroepen op art. 1 van de grondwet en ook 7. Voor de haters van NPO 1 tm enz. ook heel belangrijk, alsmede de MSM natuurlijk.

 15. dicklijnsvelt

  Narrated Qais bin Abu Hazim: Similar to the narration of Abu Mu’aqiyah (no. 1604) but he did not mention in it: “from Jarir” in it, and that is more correct. There is something on this topic from Samurah. [Abu ‘Eisa said:] Most of the companions of Isma’il said: “From Isma’il, from Qais bin Abu Hazim, that the Messenger of Allah (Peace be upon him) sent a military expedition.” and they did not mention: “from Jarir” in it. Hammad bin Salamah reported similar to the narration of Abu Mu’awiyah, from Al-Hajjaj bin Artah, from Isma’il bin Abi Khalid, from Qais from Jarir [He said:] I heard Muhammad saying: “What is correct is the narration of Qais from the Prophet (Peace be upon him) in Mursal form.” Samurah bin Jundab repoted that the Prophet (Peace be upon him) said: “Do not live among the idolaters, and do not assemble with them, for whoever lives among them or assembles with them then he is similar to them.”
  simply said dont live in states of adolterers or alah will treat you as one in the last days

 16. FransjeKoolen

  Abou Jahjah beweert in feite hetzelfde als Blok, dus vanwaar die ophef bij al die mensen die vinden dat Blok volkomen gelijk heeft? Wat mij betreft kletsen ze alletwee uit hun nek. Het valt me overigens wel op dat al die moslims uitgerekend naar landen gaan met normen en waarden waar zijzelf dan weer fel tegen zijn. Maar dat terzijde.

 17. meijer61200

  Kwispel vergelijkt moslims met circusapen!! Schande dit soort extreme racisten!

 18. sjun

  Hij vergeet te vermelden dat het vooral een andere gecultiveerde mentaliteit is die problemen veroorzaakt. Verder onderstreept hij nog maar eens de woorden van Stef Blok.

 19. sjun

  War raaskalt Jahjah nu. Tuurlijk mogen allochtonen kleur bekennen. Zo wordt steeds beter inzichtelijk wie en wat er aan de borst gekoesterd is en wie er daadwerkelijk als verrijking van de samenleving kan worden beschouwd. Jahjah hoort daar voor mij zeker niet bij.

 20. Gerlos

  Goed geïntrigeerd deze mafketel Abou Jahjah.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.