Amsterdam brast er 500.000 doorheen bij openingsfeest Noord/Zuidlijn

Foto-Dienst-Metro
Foto: Noord/Zuidlijn via Dienst Metro

Halsema is nog niet beëdigd of er wordt al geld over de balk gesmeten alsof het aan de boom groeit! Vijf ton, zo weet het Parool ons te melden.

Via Ton F. van Dijk en diens website weet de gemeente deze berichtgeving te bevestigen. Er zijn twee officiële openingslocaties: het metrostation onder Centraal en het begin- en eindpunt op station Noord. Als de lintjes geknipt zijn barst het feest los op alle acht stations.

Overal zijn verenigingen die muziek spelen of iets opvoeren. Het hele gebeuren zorgt ervoor dat zo’n 50.000 Amsterdammers gratis met de lijn kunnen rijden. Natuurlijk is er ook behoefte aan veiligheid dus wordt er een flinke duit in het zakje van de beveiligers gedaan. Een paar rappers zijn ook nodig om de jeugd kennis te laten maken met de Noord/Zuidlijn, Het Nederlands Kamerorkest is ingehuurd om diezelfde kinderen weer weg te pesten en er is zelfs een schaaktoernooi voor de trein reizende nerds.

Potverdorie wat mooi allemaal. Lekker gezellig met je omgeving vieren dat er zo’n kut metrolijn is geopend waar veel te veel geld in is gaan zitten en niemand op zat te wachten.

22 Juli gaat de lijn pas daadwerkelijke open, tot die tijd moet men maar gewoon via de routes waar ze al jaren aan gewend zijn, rijden. Dat ding duurde zo lang om te bouwen en te plannen dat van de mensen die er vanaf het begin bij waren er nog maar weinig van in leven zijn.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Daarvoor heet het ook linkse subsidie… de kleine man betaalt wel. Stelletje lijkenpikkers.

 2.   

  EN de voedselbanken ?

 3.   

  Wie het breed heeft laat het breed hangen, gewoon de parkeertarieven opschroeven naar 10 euro per uur toch linkse rakkers in Mokum.

 4.   

  Nog geen € per inwoner- overdreiven is ook een vak, zou ik als Hagenaar zeggen.

  Ik maak me nog het meest zorgen dat Amsterdam straks een doodse indruk gaat maken als iedereen zich efficiënt ondergronds verplaatst.

  1.   

   @Fritslim: Overdreiven is geen vak want dat woord bestaat niet. En hoeveel € bedoel je?

 5.   

  Het meest efficiënte vervoersmiddel, de Metro is onverslaanbaar. In Rottterdam onlangs nog het 50 jarige bestaan gevierd. Amsterdam heeft goed gekozen. Voorheen trems die elkaar staan op te wachten om te mogen passeren is niet meer. Evenzo het drukke stadsverkeer met handkarren, paarden die de groentewagen trekken, sleperswagens enz. belemmert een vlot vervoer van personen. Dat is best wel een feestje waard. Zeg maar een goed fest.!

 6.   

  Een veerpont is ook niet alles. Heb wel eens gehoord van een aanvaring, althans een ‘ soort van ‘
  Neen, zwemmen is lastig met de winterjas aan. Doe maar een Metro.

 7.   

  De Noord/Zuidlijn is een staaltje van goed bestuur en politici die zich niet van de wijs lieten brengen over de noodzaak de lijn te realiseren.

  Dat is een feestje waard.

 8.   

  Wout is een Tukker.

  Ik bedoel maar.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!