Amsterdam brast er 500.000 doorheen bij openingsfeest Noord/Zuidlijn

Geen categoriejul 11 2018, 19:00
Halsema is nog niet beëdigd of er wordt al geld over de balk gesmeten alsof het aan de boom groeit! Vijf ton, zo weet het Parool ons te melden.
Via Ton F. van Dijk en diens website weet de gemeente deze berichtgeving te bevestigen. Er zijn twee officiële openingslocaties: het metrostation onder Centraal en het begin- en eindpunt op station Noord. Als de lintjes geknipt zijn barst het feest los op alle acht stations.
Overal zijn verenigingen die muziek spelen of iets opvoeren. Het hele gebeuren zorgt ervoor dat zo'n 50.000 Amsterdammers gratis met de lijn kunnen rijden. Natuurlijk is er ook behoefte aan veiligheid dus wordt er een flinke duit in het zakje van de beveiligers gedaan. Een paar rappers zijn ook nodig om de jeugd kennis te laten maken met de Noord/Zuidlijn, Het Nederlands Kamerorkest is ingehuurd om diezelfde kinderen weer weg te pesten en er is zelfs een schaaktoernooi voor de trein reizende nerds.
Potverdorie wat mooi allemaal. Lekker gezellig met je omgeving vieren dat er zo'n kut metrolijn is geopend waar veel te veel geld in is gaan zitten en niemand op zat te wachten.
22 Juli gaat de lijn pas daadwerkelijke open, tot die tijd moet men maar gewoon via de routes waar ze al jaren aan gewend zijn, rijden. Dat ding duurde zo lang om te bouwen en te plannen dat van de mensen die er vanaf het begin bij waren er nog maar weinig van in leven zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten