Antisemitisme van raadslid uit Heerenveen: ‘De joden slachten bevolkingsgroepen af!’

ateeijer
Foto: Ate Eijer op stap. Bron: Eijer / Facebook.

Het antisemitisme is inmiddels vrij ver doorgesijpeld in de haarvaten van de Nederlandse volksvertegenwoordiging. Een fractievoorzitter uit Heerenveen – Ate Eijer – toont dat vandaag wel weer aan, door onomwonden te stellen dat hele bevolkingsgroepen worden afgeslacht door “de joden”. De haatpropaganda van extremistische moslims is er inmiddels niets meer bij.

ateeijertweet

Joden zijn koelbloedige moordenaars die hele bevolkingen over de kling jagen. Klinkt dat een beetje… antisemitisch? Ja, dat klopt. Maar toch is dat exact wat er gebeurt volgens een raadslid uit Heerenveen. De Friese volksvertegenwoordiger Ate Eijer beweerde dat vanmiddag op Twitter. Eijer reageerde op een tweet van NIW-journalist Bart Schut, die Peter R. de Vries vertelde dat het tijd van het straffeloos plegen van aanslagen op Joodse burgers inmiddels voltooid verleden tijd is.

En alhoewel die tweet van Schut alweer een dag oud was, vond Eijer het alsnog gepast om er vanmiddag op te reageren, door eens even met een flinke portie antisemitisme aan te komen zetten. Joden als koelbloedige moordenaars die het ene na het andere volk om zeep helpen – het zijn bloedfabels tot voor kort alleen nog werden aangehangen door extreem-rechtse clubs als Voorpost en Stormfront, of door radicaal-islamitische toko’s zoals Hamas en de Moslimbroederschap.

Maar kennelijk dus ook door Ate Eijer, raadslid namens de Friese Nationale Partij in Heerenveen. En de vrees is dat de heer Eijer inmiddels allang niet meer de enige is die gelooft dat Joden geraffineerde genocidemachines zijn die de ene na de andere bevolkingsgroep naar het slachthuis brengen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

66 reacties

 1.   

  We hebben een gevestigde media die sterk anti-Israël is en soms gewoon Hamas propaganda napraat zoals tijdens de Gaza oorlog.

  Dus veel mensen voelen zich nu vrij ( gedekt door de media) om hun antisemitisme te uitten.

  Daarbij weten veel mensen niet meer hoe het probleem is ontstaan want de media leggen vaak de schuld bij Israël en vertellen niet het hele verhaal.

  ———–

  Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren

  1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

  Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier.
  Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland .
  De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

  2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

  Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden.
  De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie.
  De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde.
  Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn.
  Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

  https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

 2.   

  Maar deze spreekster is ook een jodin, trouwens, soros is ook joods :(

  https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

  1.   

   Een idijoodje dus, zwelgend in zelfhaat (prediken). Het ons wel bekende “Weg met ons!” (prediken). Gadverdamme!

 3.   

  “Joden zijn koelbloedige moordenaars die hele bevolkingen over de kling jagen.” Vervang joden door moslims en je hebt de algemene boodschap hier op DDS te pakken. Het simpele volk heeft helaas altijd een zondebok nodig om alle problemen in de schoenen te schuiven en in onze tijd zijn dat de moslims.

  1.   

   Wat fijn dat u een complexe situatie tot zo’n simpel statement weet terug te brengen. En daarbij objectiviteit en nuance niet uit het oog verliest.
   Mijn middag is weer goed. ;-(

  2.   

   “Het simpele volk”
   ———————–
   De simpelheid druipt van je post af, Henkie.

   1.   

    Ik kan het wel complexer maken maar dan snapt hier de helft het niet meer.

    1.   

     Sprak de druiloor zonder enig diplomaatje nog getuigschrift. Zelfs de VMBO was niet haalbaar voor hem. En ook de sociale werkplaats, was te hoog gegrepen.
     En kereltjes, die pochen over hun intelligentie? Nee dank u! Hoogmoed komt meestal voor de val.

     1.   

      Zal hij al bekomen zijn van de vrije val die de PvdA destijds van 29 naar 9 zetels heeft gemaakt?

    2.   

     ARROGANTE FLIKKER ….

   2.   

    Waar denk je dat de term Gekke Henkie vandaan komt?

  3.   

   Te dom om op uitvoerig te reageren.

  4.   

   Henk Jansen

   De moslims zijn dan ook merendeels verantwoordelijk voor de ellende in Europa.
   Of begrijpt u niets van de islam, zoals zoveel hersenloze linkse nitwits niets van de islam begrijpen en waar deze voor staat en wat de doelstelling is?
   De islam is de enige religie ter wereld waar coëxistentie binnen andere gemeenschappen niet mogelijk is.
   Soera 5:51

  5.   

   Henk Jansen heeft het licht gezien ,heeft lang geduurd wel vasthouden dat licht.

  6.   

   Je gaat weer eens welbewust voorbij aan het onderscheid tussen islam, moslims (=gelovigen) en kritiekloze volgelingen van Mohammed in woord en daad. Zo houd je je leven vast overzichtelijk in kun je comfortabel in je ingegraven stelling blijven zitten terwijl je anderen je gemankeerde maat neemt. Wel zullen er steeds meer anderen komen die uitgerekend dàt in de gaten krijgen. Maar als je de ogen daarvoor stevig toegeknepen houdt en zonodig de andere kant op kijkt kun je het vast nog even blijven volhouden.

 4.   

  Eijer uit zijn ambt ontzetten lijkt me zinvol.
  We hebben helaas al genoeg dorpsgekken op politiek bestuurlijke functies in Nederland

 5.   

  Eijer? In die schaal zitten veel barsten!

 6.   

  De FNP heeft gefaald. Zelf vind ik joden prima volk, de zionisten waaronder Soros niet.

  1.   

   cornholio

   Soros is zeker geen Zionist.

   Overigens bent u bekend met het Zionisme? Er is veel misverstand over wat het Zionisme is.

   “Het Zionisme is het geloof dat het Joodse volk het recht op zelfbeschikking heeft in zijn thuisland Israël. In principe gaat het Zionisme over de legitimiteit van het bestaan ​​van de staat Israël als de staat van het Joodse volk.”

   https://brabosh.com/2018/07/02/pqpct-j28/

   1.   

    @Ritter.
    Ik denk zo arrogant te zijn dat ik zeer zeker weet wat Zionisme is. Levensgevaarlijk!
    Vooral voor de Joden.
    We weten allemaal wat voorafging aan de tweede wereldoorlog, en dat was de februari- en de oktoberrevolutie. Het thuisland is tegenwoordig verloren.

 7.   

  Als iemand die in de oorlog tussen Israel en de Palestijnen partij kiest voor de Palestijnen een antisemiet is, is iemand die partij kiest voor Israel dan geen anti-islamist?

 8.   

  “Ja nu slachten ze (de joden) zelf bevolkingsgroepen af” kwakt ene Ate Eijer raadslid van de Friese Nationale Partij Heerenveen op het wwnet.

  Is er al aangifte gedaan van antisemitisme tegen deze onderkruiper?

  1.   

   Ik meen te hebben gelezen dat de Israëliërs aanmerkelijk meer Palestijnen hebben afgeslacht dan andersom.

   Dat is geen mooi plaatje natuurlijk.

   1.   

    Duijndam

    Even wat feiten.

    3. Leugen: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Israëlische agressie en weerspannigheid.

    Waarheid: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Arabische agressie en weerspannigheid.

    Op het einde van 1947 keurde de Verenigde Naties met een tweederde meerderheid het voorstel goed dat voorzag in de oprichting in West-Palestina van twee staten om het regime van het Britse Mandaat te vervangen. De ene staat zou Joods worden en de andere een Palestijnse Arabische staat. De Joden stemden toe. De Arabieren verwierpen het idee.

    De Arabieren openden met genocidale agressie een aanvalsoorlog tegen de Joden, vielen ‘Palestina’ binnen en verwoesten het land dat in het VN-verdeelplan was aangeduid als grondgebied voor de toekomstige Arabisch Palestijnse staat. Daarna werd het grootste deel van die gronden illegaal bezet door Jordanië en later semi-legaal door Egypte totdat de gebieden in 1967 door Israël werden bevrijd tijdens de Zesdaagse Oorlog

    De Arabische wereld leeft met Israël sinds 1948 in staat van oorlog, weigert haar bestaansrecht te erkennen, en valt voortdurend Israël aan in een oneindige reeks van bloedige oorlogen en terrorismecampagnes. De Arabische staten vielen Israël aan in 1948, 1956, 1967, 1973, 1982, 2006, en sponseren terroristische gruweldaden tegen de Joden sinds de oprichting van de Israëlische staat. De reden voor de aanval die aan de basis lag van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog in 1948 is exact dezelfde reden die vandaag in de weg staat van gelijk welke vredesovereenkomst.

    4. Leugen: Israël voerde een ‘etnische zuivering’ door op de Palestijnse Arabieren in 1948-49.

    Waarheid: De Arabische staten voerden een etnische zuivering onder de Joden na 1948. Ongeveer een miljoen Joden werden uit de Arabische staten verdreven, hun eigendommen gestolen en de meesten van hen werden staatsburgers van Israël.

    De Palestijnse Arabieren werden in 1948-49 vluchtelingen als het directe gevolg van de aanvalsoorlog tegen Israël waar ook de Palestijnen aan deelnamen. Het geschatte aantal Arabische vluchtelingen varieert (al naar gelang de bronnen) tussen de 400.000 en 750.000 waarbij het eerste cijfer de waarheid het dichtste benadert.

    Na de oorlog werd aan velen toegestaan om terug te keren naar Israël. Honderdduizenden Arabieren van andere Arabische landen riepen zich prompt uit tot ‘Palestijnse vluchtelingen’ om aldus te kunnen genieten van de vele giften van de Verenigde Naties en andere hulporganisaties.

    De tegenwoordige Palestijnse Arabieren werden alzo vluchtelingen om dezelfde redenen waarom de etnische Duitsers die leefden in Oost-Europa eveneens vluchtelingen werden na het einde van de Tweede Wereldoorlog: omdat zij gekozen hadden voor de verliezende zijde van de aanvalsoorlog die ingezet werd door hun eigen politieke leiders.

    https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

   2.   

    Ik meen te hebben gelezen dat de Israeliers aanmerkelijk meer hulp aan de Palestijnen hebben geboden dan andersom. Dat is een mooi plaatje natuurlijk.

    1.   

     De meeste Palestijnse doden worden veroorzaakt door mensenrechtenschendingen van de doodscultuur van Hamas en de bende van Ramallah gepaard met de traditionele Arabische religieuze eerwraakmoorden die er jaarlijks plaatsvinden. Niemand weet trouwens dat de extreem-Linkse Israelische organisatie B,tselem Palestijnen aangeven aan de Palestijnse overheid omdat zij zaken doen met de Joden. Daar staat de doodstraf op. Zo zijn er vele Palestijnen gemarteld en geexecuteerd door hun eigen volk.

     1.   

      Van Urk, ik spreek uiteraard met name over de vrouwen en kinderen die door het oorlogsgeweld om het leven kwamen.

      Mijn probleem is dat Israel door velen hier te lande wordt gezien als een voorpost van de Westerse cultuur. Ik meen dat ze dit feitelijk niet waarmaakt.

      Juist vanuit onze eigen normen en waarden lijkt het me noodzakelijk afstand te nemen van Israel in haar bezettingsoorlog jegens de Palestijnen.

     2.   

      Duijn Damt: “Juist vanuit onze eigen normen en waarden lijkt het me noodzakelijk afstand te nemen van Israel in haar bezettingsoorlog jegens de Palestijnen.”
      ——————————————————————————–
      Kijk, hier toont zich het absurdisme in het linkse denken: een typisch goedgekeurd deugitem waarover de meningen vast staan en vastgeroest zijn. Geen van de linkse idioten die ooit anders kan of wil denken: ook aantoonbare en bewezen facts die het tegenovergestelde duiden dan linkse kerkgangers denken, dringen niet door tot de grijze massa.

      De feiten die bijvoorbeeld door Ritter opgediend worden, komen niet binnen bij Quispel Duijndam. Hij kan alleen maar geloven dat Israel een bezettingsoorlog voert tegen die arme Palestijnen. Waarmee bewezen is wat de Amerikaanse psychiater Rossiter bewees: links denken is een psychologische stoornis.

    2.   

     Ach, ik zou Israël dringend willen adviseren te stoppen met nog langer Mr. Nice Guy te spelen. Laat die Zwerfarabieren in dat open riool wat Gaza is maar eens normaal gaan doen, dus gaan werken.

   3.   

    Ernst heeft een tijdje de lolbroek uitgehangen onder de naam Duijndam maar aangezien niemand erin trapte begint hij nu z’n gewoonlijke repertoire weer af te spelen.

    De hoeveelste verbanning was het, Ernst? Zit je al boven de 10?

   4.   

    ernst mijn pedootje hou er mee op jong, je bent te doorzichtig je wordt er zo weer af geflikkerd

   5.   

    De pathologische leugenaar “meent te hebben gelezen.”
    Vanwege de talloze malen dat hij op liegen is betrapt, gaat deze liegende jodenhatende voortaan lekker vrijblijvend formuleren.

   6.   

    “Palestijnen hebben afgeslacht”

    Als je oorlog wil met Israël zul je afgeslacht worden, dat weet ik zeker.

    1.   

     En wie Israël niet slaat wordt niet teruggeslagen. Voor de hardleerse Arabieren/Moslims is helaas een gepast prijskaartje nodig, want dat is de enige manier om deze niet aanspreekbaren die de kracht van de rede niet kennen tot bedaren te kunnen brengen. Het kan helaas niet anders bij leiden die geschift en niet voor rede vatbaar zijn.

   7.   

    Als in een normale, gezonde cultuur militairen met gevaar voor eigen leven burgers in veiligheid brengen naar dr schuilkelders en in een zieke Islamitische cultuur militanten de bewoners het dak op jagen als menselijk schild en zelf temiddrn van hun wapens en munitie gaan schuilen on dr schuilkelders van de bewoners, in welke cultuur is er dan een grotere kans op meer burgerslachtoffers? Juist ja, in de zieke Islsmitische cultuur.

    http://i66.tinypic.com/dcphz4.jpg

    1.   

     Hoeveel ziek(elijk)er wil je de (Islamitische) cultuur in Gaza nog hebben? Hier worden twee jongetjes aan hun shirtje aan de muur van een huis gespijkerd om te dienen als menselijk schild, terwijl de militanten zich in de schuilkelders tussen hun wapens en munitie verschuilen.

     http://i66.tinypic.com/14wgidh.jpg

  2.   

   “.Is er al aangifte gedaan van antisemitisme tegen deze onderkruiper?.” ,schreeuwde A3aan in totale hysterie.

   Toen ik dit las schoot ik werkelijk in de lach!
   :)

 9.   

  Ati zou het heeeeeel goed gedaan hebben 40/45 toen zou het een toppertje zijn geweest .

  1.   

   ati =Ate

 10.   

  Welke antisemitische uitlating werd hier gedaan?

 11.   

  Als gemeenteraadslid zou ik eisen dat te bewijzen, heus waar er zijn meer halve tamme figuren.

 12.   

  Hel lijkt mij niet verstandig om te reageren op de antisemitische maloot.Ate Eijer.

 13.   

  Er is zeker 1 mens om minder voor de rechter gesleept door het OM.

  Ik ben benieuwd (geloofwaardigheid en zo)………………..

 14.   

  Gezien ook het antisemitisme van Kong zit het de Friezen schijnbaar in het bloed.

  1.   

   Heerenveen
   Hebben ze daar ook niet die pvda burgemeester die zich met het onderwijs ging bemoeien en de kinderen wilde verplichten om moskeeën te bezoeken?

 15.   

  Antisemitisme? Hoe?

  ‘Ik vind mefarka een smerig gerecht.` Antisemitisme!

  Ik zie alleen iemand die kritiek uit op het hele Israël-gebeuren. En hij heeft nog een punt ook.
  Uiteraard heeft 85% van de reaguurders hier nu weer bloed gepoept van uiterste verontwaardiging.

  1.   

   U roeptoetert er maar op los IJsbrand Koudvuur, ik word er warm noch koud van.

   1.   

    In Heerenveen zijn ze waarschijnlijk helemaal niet blij met iemand die IJsbrand heet

  2.   

   Kan je moer niet een schoon luiertje aan doen bij je?

  3.   

   Ijsbrand, toen je nog door de bak draafde vond ik je wel een leuk dressuurpaard. Nu ben je met pensioen en rijp voor de paardenrookvlees. Er komt iets zinnigs meer uit je.

 16.   

  Meneer Eijer kijkt en luistert vast teveel NPO. Doe daar een Volkskrantabonnementje bij en er valt best te verklaren hoe hij aan zijn wereldbeeld komt. Waarom hij bedacht heeft dat hij die geringe beschouwelijke bagage nu wereldkundig moest gaan maken met een tweet weet ik niet. Mogelijk zocht hi vijf minuten van roem of had hij net even te diep in de fles gekeken. Zijn fractiegenoten zitten er maar weer mee. Nu wordt hun partij weer aan de niet al te nozele wereldbeschouwing van Ate Eijer gelinkt.

  1.   

   Sterk spul hé…beerenburg!!

 17.   

  Ik snap alleen niet dat de joden als het het beloofde volk van god is , zo met andere volkeren omgaan, ik geloof niet in een god of allah en al helemaal niet zoals het gebracht wordt iedere bevolkings groep heeft blijkbaar zijn eigen god en intrepreteerd die naar zijn eigen wensen, als ik de geschiedenis na kijk komen bijna alle oorlogen voort uit een of andere god.
  Dus de conclusie is dan gauw gemaakt god is dus een monster wat graag mensen dood maakt. Je moet dus wel een idioot zijn om daarin te geloven

 18.   

  Ook Heerenveen kent zwakbegaafden! Brt Schut staat in elk geval al op de goede plek. Onder een hoge boom. Is er geen touw voorhanden in Heerenveen? Wat een domme lul, verdiep je eens in de geschiedenis van Israël, onze superieure entiteit.

 19.   

  Laat me raden, het is een linksmensch? Laat hem anders ook gaan rellen aan de grens daar. Dan kan hij kijken of hij ook wordt afgeslacht. Zielig stukje vreten die Eierdooier.

 20.   

  Ik heb een aantal jaren in Heerenveen gewoond, voor mijn werk. Er zijn in dit stadje 2 soort burgers. Er zijn fijne gewone mensen die wel of niet het Friese taal kennen,
  en dan zijn er, gelukkig in de minderheid, ook kei-harde fanatieke Friezen, die zien Heerenveen als deel van een onafhankelijk Friesland. Misschien zou dit het doel zijn van de Friese Nationale Partij. Het zijn grotendeels onsympathieke mensen die letterlijk alles Fries willen. Fries taal als hoofdtaal van hun nieuwe onafhankelijk Friesland, Engels in plaats van Nederlands als 2de taal in de lagerscholen, etenswaren in de supermarkten in het Fries, kranten in het Fries. Natuurlijk houden deze mensen
  niet van Joden, en ook niet van gewone Nederlanders, wel of niet gelovig. Helaas zijn
  ze vaak laag opgeleid. Ik gaf Friesland mijn best met concerten en zanglessen, maar ik was blij om naar Noord-Holland te verhuizen.

 21.   

  Ate Hier bleek al na 10 minuten zijn tweet te hebben verwijderd en excuses te hebben aangeboden aldus de Leeuwarder Courant: ,,Ik freegje my ek ôf wêrom ik dat tweet hie’’, reageert Eijer. ,,Ik bin it net altyd iens mei de polityk yn Israël tsjin de Palestijnen, mar dat is wat oars. Normaal tink ik wol nei foardat ik wat tweet, mar no wie ik mei oare dingen dwaande.’’

  Daarmee is het dan ook wel klaar. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Ate Eijer zich voortaan wat breder oriënteerde dat via de staatsomroep en daarbij angehauchte media met betrekking tot de politieke situatie in de Levant. Dan zou de hele exercitie ook nog enige zin gehad hebben. Maar zo’n keuze kan hij natuurlijk alleen zèlf maar maken.

 22.   

  Kritiek op het beleid van Israël is geen antisemitisme. Punt.

  1.   

   Frits heeft voor het eerst in zijn zielige dds-discussiehistorie een punt gemaakt.

  2.   

   @Frits Jansen. Inderdaad. Het huidige politiek van Israel begint steeds meer te lijken als het oude separatist beleid van Zuid-Afrika.

  3.   

   Maar dat was het punt natuurlijk niet Frits. Ate Eijer gaf gewoon een verkeerde voorstelling van zaken. Geen wonder als hij jarenlang de wereld slechts door het oog van Nederlandstalige actualiteitenrubrieken via Monique van Hoogstraten, Twan Huys en roodverpolitiekte kranten kreeg voorgeschoteld. Voor Ate en andere verblinden een luikje open: http://www.carelbrendel.nl/2012/01/11/nrc-handelsblad-slijpsteen-voo-de-conformistische-bovenlaag/

 23.   

  Antisemitisme is als een tweesnijdend zwaard. Het wordt m.i. te pas en te onpas gebruikt. Fanatisme is op dit punt ongekend fel. Wat mij interesseert is waar dat fanatisme precies vandaan komt. Dat wil ik weten zodat dat beter op haar waarde als verschijnsel is in te schatten.

 24.   

  Moet luiden:
  Het begrip antisemitisme wordt m.i. te pas en te onpas gebruikt.

  1.   

   Je zou het als soortgelijk containerbegrip kunnen zien als discriminatie, racisme en islamofobie. Hanteerders van zulke termen doen er beter aan argumenten op te voeren dan genoemde termen te poneren om zich zo met een Jantje van Leiden van het issue af te maken.

 25.   

  Daarom hier nogmaals een stukje geschiedenis.
  Bij het verdrag van 1922 van San Remo werd een gebied dat het huidige Israël, de huidige “West-bank” en het huidige Jordanië omvatte aangewezen als vestigings gebied voor de Joden met als voorwaarde dat de Joden geen inbreuk zouden maken op de rechten van de daar wonende Arabieren. Dat hebben de Joden ook nooit gedaan en al het geweld is vanaf 1920 begonnen en vol gehouden door de Arabieren onder leiding van Amin al-Husseini, de Mufti van Jeruzalem. Door al dat Arabische geweld bleek een . . . . eh . . . . multiculturele samenleving niet mogelijk en kwam er in 1937 het Peel-verdelingsplan. Dat werd door de Joden aanvaard en door de Arabieren verworpen. Dit was de eerste van het tiental grote kansen die de “Palestijnen” op een eigen staat hebben gehad en die ze allemaal bewust hebben laten lopen, omdat het de Palmaffia’s helemaal niet gaat om een eigen staat, maar om het uitroeien van de Joden en het vernietigen van Israël.

  In 1947 was er opnieuw een verdelingsplan van de Verenigde Naties,(dus de kans op een eigen staat) die toen nog niet beheerst werden door de OIC en dus als een redelijk fatsoenlijke club konden gelden. Ook dat 1947-plan werd door de Joden aanvaard en door de Arabieren afgewezen, die in plaats daarvan met vijf Arabische legers de in mei 1948 uitgeroepen staat Israël binnen vielen.

  Israël hield stand en de oorlog van 1948 bepaalde waar de bestandslijnen – géén grenzen! – kwamen te liggen. Jordanië bleef een flink gebied ten Westen van de Jordaan illegaal – want na een aanvalsoorlog! – bezet houden. Dat gebied was Samaria-Judea en de Palmaffiapropaganda heeft ons inmiddels geleerd dat gebied “de Westbank” te noemen.

  Wat we tot nu toe vast moeten houden is dus: Arabieren beginnen het geweld, weigeren elk compromis en bezetten illegaal Samaria-Judea.

  Vervolgens vielen in 1967 de Arabieren Israël opnieuw aan en Israël won opnieuw. Het verlegde de bestandslijnen nu tot aan de rivier de Jordaan, dus precies inclusief het gebied, Samaria-Judea, waarop de Joden volgens San Remo 1922 nog steeds het recht hadden te wonen. De geheime stukken die inzicht geven in de meningsverschillen en de verwarring die bestonden in de politieke en militaire top van Israël zijn pas in 2012 vrijgegeven, maar de interpretatie van die stukken verandert niet veel aan het beeld dat bij geïnformeerde mensen bestaat over de houding van Israël: verregaande bereidheid tot concessies.

  Het kwam er tenslotte op neer dat Israël bereid was nagenoeg dat hele gebied Samaria-Judea, vanwaar het nota bene zojuist voor de tweede keer (1948 en 1967) was aangevallen en waar volgens San Remo 1922 Joden nog steeds vestigingsrecht hadden, weer op te geven. Israël wenste alleen dat Jeruzalem een ongedeelde stad zou worden waarin onder Joodse controle alle bevolkingsgroepen hun rechten zouden hebben en in vrede zouden leven. Israël eiste verder 3% (!) van het veroverde Samaria-Judea te behouden, namelijk stukjes gebied die aanliggen tegen de bestandsgrenzen van 1967 en wel daar aar Israël zó smal is dat je bij wijze van spreken vanaf die bestandsgrens een steen naar Tel Aviv kunt gooien. Maar de Arabische staten, in vergadering bij elkaar in Khartoum in september 1967 besloten tot de beruchte drie keer nee: geen onderhandelingen met Israël, geen vrede met Israël, geen erkenning van Israël. Dus alle vergaande coulance en compromisbereidheid van Israël waren vergeefs en Israël werd GEDWONGEN het bestuur van Samaria-Judea op zich te nemen. En dat noem je dan “bezetting”!?

  En de waanzin verdiept zich nog. Want in 1972 vallen de Arabieren Israël opnieuw aan. In deze Yom Kippoer-oorlog werd Samaria-Judea alléén daarom niet voor de derde keer als springplank gebruikt om Israël aan te vallen omdat koning Hoessein van Jordanië veel te bang was dat zijn eigen “Palestijnen” de chaos te baat zouden nemen om hem van de troon te stoten.

  Daarmee niet genoeg. Israël bleef opnieuw overeind en de “kolonistenbeweging” ontstond, die heel gewoon gebruik maakte van zijn sinds 1922 bestaande recht om in Samaria-Judea te wonen, een recht dat versterkt was doordat in 1948 en in 1967 Israël vanuit Samaria-Judea was aangevallen en slechts “toevallig” niet ook nog een keer in 1973.

  Wat nemen we hiervan mee? Dus 1) de Arabieren plegen vanaf 1920 terreur, 2) vallen Israël twee keer binnen vanuit Samaria-Judea, een gebied waar de Joden volkenrechtelijk vestigingsrecht hebben, 3) wijzen elk compromis af, 4) dwingen Israël, dat bereid is Samaria-Judea voor 96% weer op te geven, het bestuur ervan op zich te nemen en dat noem je dan: “bezetting”.

  Dat is dus de perverse krankzinnigheid voorbij. En je kan het woord, zoals gezegd, elke dag in de hele wereld uit de domme leugenbekken van journalisten en politici horen rollen.

  En we hebben het nu nog niet eens gehad over “Oslo 1993” en het “vredesproces” dat vanaf dag één door Yasser Arafat werd gesaboteerd. Hij en de rest van de Palmaffiosi intensiveerden direct na de ondertekening de haatpropaganda in de 96% van Samaria-Judea die onder het gezag van de Palestijnse Autoriteit kwamen en ze lieten er voor hun medemisdadigers in binnen- en buitenland geen twijfel over bestaan dat “Oslo” slechts voor de Bühne was en dat het einddoel onveranderlijk de vernietiging van Israël bleef.

  Zullen we het nog eens samenvatten?

  De Palestijnse Arabieren hebben dus al vanaf 1922 een staat in Jordanië (70% van het Mandaatgebied). Zelfs van die resterende 30% die toch wel voor de Joden had mogen zijn, hebben ze óók nog een stuk aangeboden gekregen: in 1937 (Peelplan) en in 1948 (VN). Daarna hebben ze aanbiedingen gehad die eigenlijk alsmaar genereuzer werden: in 1967 (Khartoem), 1993 (Oslo), 2000 (Camp David), 2001 (Taba), 2007 (Annapolis), 2008 (Olmert), 2011 (Netanyahu). In die vredesvoorstellen hadden de Palmaffia’s voor 98% hun zin kunnen krijgen, maar steeds duidelijker is gebleken dat de Palmaffia’s geen vrede willen, dat ze leven van terreur, corruptie en parasitisme, geen normale staat willen en kunnen runnen en alleen maar uit zijn op genocide op de Joden en de vernietiging van Israël, zoals inderdaad nog steeds in de beginselprogramma’s van Hamas en Fatah staat

  Je hoort altijd dat Israël volgens ‘het internationale recht’ niet aanwezig mag zijn op ‘de Westbank’ en op de Golan-hoogte. Maar wie maakt dat ‘internationale recht’. Wie is de internationale wetgever? Die is er niet. Het zijn voorál niet de Verenigde Naties. Volgens hun eigen Charter zijn ze dat niet. Er bestáát geen internationale wetgever. Wat de instanties van de VN vertellen heeft niet méér status dan een advies, een mening. Er zijn twee bronnen van echt en legitiem internationaal recht. Ten eerste: een verdrag (treaty) tussen landen. Ten tweede: de gewoonte (custom). Wanneer landen de gewoonte hebben iets te doen en ze vinden dat in onderling overleg best okay, dan wordt dat een gewoonterecht (customary rule). Wat is de overeenkomst tussen dat verdragsrecht en dat gewoonterecht? Dat het gebeurt tussen landen. Dat is het criterium. Alleen landen kunnen vrijwillig onderling besluiten zich aan een regel te houden. De Algemene Vergadering van de VN heeft een heleboel resoluties aangenomen waarin handelingen van Israël illegaal werden verklaard. Zelfs het bestaan van Israël is door die Algemene Vergadering illegaal verklaard. Dat is een mening. En bovendien een mening van een vergadering van overwegend misdadigerstaten. Ook het “Internationaal Gerechtshof” is geen producent van internationaal recht en maakt slechts opinies kenbaar. Dat staat in hun eigen Charter. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de met weinig analyse onderbouwde uitspraak van het Gerechtshof dat ‘de Muur’ (de barrière tussen Israël en de Westbank) illegaal is. Waar kunnen wel internationaal bindende rechtsregels vandaan komen? Alleen de Veiligheidsraad van de VN kan onder bepaalde omstandigheden internationaal bindende rechtsregels opleggen met sancties, maar alleen onder bepaalde omstandigheden. En dat kan alleen omdat de volken van de wereld dat overeengekomen zijn en zulks in het Charter van de Veiligheidsraad staat. Overigens: alléén besluiten gebaseerd op artikel 39 hoofdstuk VII van het Veilgheidsraad-Charter (“Peace-enforcement” ) zijn bindend. Dan kan een land inderdaad te maken krijgen met een militaire interventie op gezag van de Veiligheidsraad. Maarrrrr . . . . . . . let goed op! Geen enkele resolutie van de Veiligheidsraad ter zake van Israël is gebaseerd op dit artikel 39 van hoofdstuk VII. Ook resolutie 242 niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!