Arrivederci! Falende kartel-PvdA’er en vmbo-godfather André Postema stapt op

snapshot
Foto: André Postema in de Eerste Kamer. Bron: Screenshot Eerste Kamer.

Nou, het duurde even, maar PvdA-senator André Postema lijkt dan eindelijk toch gevolgen te geven aan zijn geblunder bij het vmbo in Maastricht. De overbetaalde schooldirecteur doet een stapje terug… als fractieleider van de PvdA in de Eerste Kamer, dan.

Tja, dat krijg je er van, hè, als je mensen benoemt op basis van hun partijlidmaatschap in plaats van hun competenties. Dan krijg je genante acties zoals André Postema die de eindexamens van een hele vmbo-jaargang in een stad weet te vernaggelen met amateuristisch geklooi. Postema dacht er wel mee weg te komen, want hij krijgt immers rugdekking van de PvdA en het partijkartel.

Althans, dat dacht hij. Want honderden leerlingen duperen door hun zomervakanties af te pakken gaat zelfs bij de PvdA te ver, en dus eisten ze – via een ongelukkig appje – dat hij opstapte. En dus doet André (één euro onder de Balkenende-norm) dat maar. Een beetje. In de Eerste Kamer. Waar hij nu aftreedt als fractievoorzitter:

“André Postema legt zijn functie als fractieleider van de PvdA in de Eerste Kamer neer. Hij blijft wel senator, zo meldt de partij.

In een verklaring laat Postema weten dat hij de gang van zaken rondom zijn functie betreurt. ‘Ik ervaar dat mijn functie als fractievoorzitter momenteel ter discussie staat, ook in de fractie. Ik betreur dit. Het is echter ook aan de fractievoorzitter om te voorkomen dat we als fractie in een patstelling of zelfs onderling conflict geraken. Ik heb daarom vandaag besloten mijn fractievoorzitterschap per direct neer te leggen.'”

Het is natuurlijk een slap gebaar. Postema’s gefaal zag vooral op zijn overbetaalde werk als vmbo-directeur. Het was niet zijn optreden in de Eerste Kamer die in het geding was. Kortom: de Limburgse partijbons legt dus precies de verkeerde functie neer.

André Postema doet dus iets wat je bijna voor onmogelijk houdt: zelfs met het opstappen nog blijk geven van je eigen incompetentie. En dat is best een prestatie, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  Symbolische stap meneer blijft lekker zitten.

  1.   

   Dat is meestal, het geval met ‘biefstuk en kaviaar socialisten’, dat zit in de genen. Graftakkenvolk.

  2.   

   Dries heeft waarschijnlijk, lang geleden op zijn ambachtsschool ook gefaald, toch is hij altijd blijven zitten.

   Wat is het verschil?

   1.   

    @Moslimaandag: “Ambachtsschool”

    Wat jammer nu dat al die Marokkanen daar in 2108 niet heen zijn gegaan.

 2.   

  Ik begrijp Tim niet. Moet hij nu wel of niet opstappen?

  1.   

   Volgens Tim had hij op moeten stappen bij het VMBO en lekker door moeten gaan als fractievoorzitter

   1.   

    Bloem,

    Dank voor de verduidelijking. Ik kwam er even niet uit.

 3.   

  Hij stapt op als fractievoorzitter maar blijft verder wel gewoon in de 1e kamer zitten

 4.   

  Het wordt tijd dat de Eerste-Kamer ook rechtstreeks gekozen wordt anders op heffen

  1.   

   Dat rechtstreeks kiezen kunt U de burger niet aandoen.

   1.   

    De Eerst Kamer wordt feitelijk rechtstreeks gekozen via de PS-verkiezingen.

   2.   

    @Heinz: Ik reed laatst op m’n bakfiets naar de Gamma, wij hebben hier geen Hornbach, en ik ontdekte dat de burgers de rekening gaan krijgen van het Klimaatakkoord. Dat is natuurlijk geen probleem want er komen nog duizenden “vluchtelingen” waardoor de belastingdruk voor de burger alleen maar zal toenemen. Maar héé, de bakfiets fietst, de banden zijn niet lek en er zit een bel op!

   3.   

    Veel landen hebben een Parlement met twee kamers. Dat voorkomt dat beslissingen bij de waan van de dag worden genomen.
    Bedenk ook dat ruim 200 jaar geleden de centralisatie van het bestuur van de Nederlanden in Den Haag nog verder ging dan nu de rol van de EU.
    Daar zou Bauder met zijn nationalistische geklets ook een rekening mee moeten houden: dat het oppermachtige Holland de soevereiniteit van de noordelijke, oostelijke en zuidelijke provincies vermorzelde.

    1.   

     @Fritslim: Er is sinds 1848 niets veranderd, de oude politiek en nog precies eender.

     En Bauder is zeker een neef van Bauer?

  2.   

   @DD, van mij mag de Eerste Kamer ook afgeschaft worden. Ze voegt, mijns insziens, totaal niets toe aan het democratische gehalte van dit land. En lijkt steeds meer een plek voor weggepromoveerde of op leeftijd geraakte oud-politici. Opheffing van het instituut Eerste Kamer scheelt verder, niet onbelangrijk, heel veel geld.

 5.   

  Vriendjespolitiek is van alle tijden en alle politieke kleuren. Des te erger voor de sociale democraten want die staan juist voor eerlijk delen en sociaal zijn. Of voeren zij het niet meer net zoals D66 haar voorkeur voor referenda verruild heeft voor de pluche zonder inspraak van de plebs? Postema blijft senator dus de kwaliteit van de eerste kamer blijft dubieus met zulke lieden. Vriendjes onder mekaar telt zwaarder.

 6.   

  Het bericht klopt niet. Postema legt alleen zijn functie als fractieleider neer, en blijft lid van de Eerste Kamer (voor de PvdA).

  De verwijzing naar het vermeende “partijkartel” klopt ook al niet. Postema was een onderwijs-bobo die politicus werd, en niet omgekeerd.

  Dit mag een haatsite zijn, maar onzin is verkeerd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!