BIJ1-diva Sylvana Simons hoopt vurig “een boze vrouw te worden”

vlcsnap-2017-01-14-11h06m49s228
Foto: Sylvana Simons aan tafel bij De Nieuwe Maan. Bron Screenshot: De Nieuwe Maan / NTR.

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Sylvana Simons (BIJ1) hoopt dat ze een boze vrouw mag “kennen, opvoeden, trouwen en zijn,” zo maakt ze bekend in een Facebook-post. Want kwaad zijn op de hele wereld, dát lost vooral een heleboel op.

bozevrouw

Het is goed om boos te zijn, zo beweert BIJ1-partijleider Sylvana Simons vandaag op Facebook. Ze brengt een ode aan boze vrouwen, zoals de Australische comediènne Hannah Gadsby. En Sylvana neemt haar lijfspreuk over: “Angry women: may we know, raise, marry and be them “.

Sylvana citeert daarbij vrijelijk uit een column van Clarice Gargard. Zij meent dat zij ook wel eens voor boze vrouw wordt aangezien – of zelfs boze zwarte vrouw, want laten we huidskleur er maar weer eens bijhalen, wheeeee! – en dat zou natuurlijk helemaal onterecht zijn. Wie het doopceel van Gargard licht, ziet al snel dat ze een beetje een jokkebrok is. De NRC-columniste heeft nog geen jaar geleden opgeroepen om Trump dood te schieten. De wijze waarop had ze ook al bedacht: met een semi-automatisch geweer. Maar oproepen om iemand dood te schieten is natuurlijk geen vorm van boosheid, dat is natuurlijk de kalmheid zelve!

Maar terug naar Sylvana. Als een volleerd narcist citeert ze ook vlijende stukjes tekst over zichzelf, want ook Sylvana Simons is iemand vol “kalmte” en totaal geen “angry black woman.” Ik heb zo het vermoeden dat op Clarice Gargard en Sylvana Simons na helemaal niemand in Nederland dat gelooft. Even grasduinen in de Sylvana-kronieken, en we vinden iemand die te pas en te onpas in woede uitbarst richting Johan Derksen, of met venijnige ogen dreigt de politie aan te klagen vanwege “institutioneel racisme.” Dan vergeten we natuurlijk niet die keer dat Sylvana zich maar net kon inhouden tegen een CDA’er, die net niet werd toegebeten dat hij “de klere kon krijgen“, en tenslotte natuurlijk het verbeten wegzetten van allerlei politieke tegenstanders als “fascisten” of “racisten.”

Waarom Sylvana dit stukje tekst citeert is me een raadsel, want ze is het er zelf mee oneens getuige haar eerste zin. Maar goed: sommige mensen hebben nu eenmaal een beetje moeite consistent te zijn. En de onbetwiste BIJ1-veldmaarschalk is er toch wel eentje van.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

25 reacties

 1.   

  Wat een vragen allemaal, is dit de 1ste keer dat ze uit haar nek zwetst dan??? Next…

 2.   

  Zij is een hele boze zwarte, Nederland hatende en verbitterde vrouw, haar kwaliteit als moeder en vrouw weet ik niet..

 3.   

  Zo zie je maar wat een bril met de mens kan doen , het schroeft haar IQ met wel 20 punten op , met bril 90

 4.   

  Niet alleen lelijk, maar ook uitermate dom. Die kolossale brilmonturen en pruiken maskeren de treurigheid niet hoor! Een aanwinst voor Amsterdam dit soort volk! Hup Annabel, pak aan dit gajes!!

 5.   

  Het wordt toch wel echt tijd, dat het gaat regenen. Mijn landgoed is zo droog en mijn zwembadwater is bijna aan de kook. Wel lekker, elke dag een ijsje.
  Oh ja, Silvana wie?

 6.   

  mn bloed gaat altijd koken van dit beroepsslachtoffertje. Oh wat heeft ze t toch zwaar.

 7.   

  Dat zwartje moet es met der zwarte reedt omhoog gaan liggen, en eens goed van achteren doorgestoten worden. Ze staat namelijk al een heel tijdje droog. Misschien dat dan het besef komt dat ze niet zo boos hoeft te zijn. Geldt ook voor die andere zwartjes trouwens.

  1.   

   Subtiel neergepend Paaldanseres…

 8.   

  “Hoopt vurig een boze vrouw te worden”? ….. maarreh… dat is ze toch al jaren…

  1.   

   Nee, daarvoor moet HET eerst naar een ziekenhuis.

 9.   

  De vorige stand tussen Ajax en Feijenoord? Iemand?

  1.   

   Dat was dacht ik 1-1. Maar het kan natuurlijk ook andersom zijn.

 10.   

  De eeuwig “verongelijkte”

 11.   

  IJsberen wonen in Friesland en opa loopt achter een ventilator.

  * Met Pasen werden allerlei woorden die met dat onderwerp te maken hebben besproken. Wie weet wat de bijbel is? Erik stak zijn vinger op: ,,Dat is de zak van de kangoeroe.”

  * Esli moest naar de logopodiste. Die vroeg: ,,Hoe oud ben jij?” Waarop Esli ‘6 jaar’ zei. ,,En wanneer ben je dat geworden?” Zijn antwoord: ,,Toen ik jarig was.”

  * Fee tegen haar oma: ,,Eerst gingen we op vakantie in een huis, nu gaan we naar een jerrycan.”

  * De moeder van Luke zag tijdens een ouderavond het schrift van haar zoon en zei: ,,Je moet wel wat netter gaan schrijven.” Waarop Luke aangaf: ,,Kan ik niks aan doen, mijn potlood gaat te snel.”

  * Sander had vorig jaar een zusje gekregen en ik vroeg hoe het met haar ging. ,,Goed, ze kan al lopen en slaan.”

  * Toen Thijs zijn banaan niet openkreeg, vroeg hij aan de juf: ,,Wil je mijn banaan openmaken? Mijn moeder heeft ‘m heel strak dichtgemaakt.”

  *Carmens overleden opa lag opgebaard, met een rozenkrans in zijn handen. Ze vroeg zich af waarom opa’s handen ‘vastgebonden’ waren. ,,Als je dood bent kun je toch niks meer?”

  *Yentl zag dat Chrisje een ballon had waar een poesje op getekend was. Ze zei: ,,Nooit op een ballon tekenen. Want dan gaat hij looplegen.”

  https://www.ad.nl/binnenland/kamperen-in-een-jerrycan-juf-noteert-40-jaar-lang-wat-kleuters-uitkramen~aeb9eae1/

 12.   

  S.S. wil een boze vrouw worden. Dat is ze toch al?

 13.   

  Simons is niet alleen een boze vrouw, ze is vooral een ondankbare vrouw. Ze is bekend geworden, alleen maar omdat ze zwart is. Hilversum had een en ander aan zwart nodig op de buis (o.a. Noraly Beyer, een paar Surinamers, etc.) Alleen maar om te laten zien dat ‘we’ vooral niet racistisch zijn. Welnu, dat heeft bij Simons verkeerd uitgepakt. In haar zelfgewaande godheid meent ze met een aureool van de perfecte zwarte te moeten rondlopen. Geen aandacht meer aan schenken en zachtjes naar de zijlijn. Terug naar Lange Tabbetje!

  1.   

   Wat een nare racistische bijdrage weer.

   1.   

    Blablabla! Blasskak/pisvlek/antisemiet/pedolover en flapdrol.

 14.   

  SS wil een boze vrouw worden.
  Nou, compleet geschift is deze zwarte doos al, dus kan ook nog wel er bovenop!

 15.   

  Als je op Terschelling i.p.v. recht door links afgaat lig je binnen tien minuten in de Waddenzee.

 16.   

  Nou nou, wanneer gaat de tjoekie tjoekie boot van van het Reve naar Paramaribo?

 17.   

  Deze zwarte boze vrouw is gestoord en dient opgenomen te worden in een psychiatrische inrichting voor minimaal 20 jaar.

 18.   

  Kwispelmans vindt mijn opmerkingen racistisch.Nee het is een weergave van de werkelijkheid. Als dat racistisch is, begrijp je er helemaal niks van.

 19.   

  Ze heeft dat doel opmerkelijk snel bereikt. Verstandige mensen laten haar een beetje zeiken aan de zijlijn en doen vervolgens waar ze zelf zin in hebben.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!