Bwhaha: rechter denkt dat Frans Timmermans een standbeeld in Polen zal krijgen voor “uitmuntend werk”

Allemaal even lachen hoor: volgens een rechter krijgt Frans Timmermans over een paar jaar een heus standbeeld op een prominent plein in Polen. De Nederlandse eurocommissaris zal er namelijk bedankt worden voor het zogenaamde redden van de rechtstaat in Polen!

Je zou het soms denken, maar nee: eurofiele wensdromen zijn niet het exclusieve domein van naïeve linkse politici in landen als Nederland, Duitsland of Frankrijk. Je hebt ze zelfs in Oost-Europa. Zoals in de vorm van opperrechter Małgorzata Gersdorf, die wordt ontslagen door de Poolse regering. Zij weigert echter te vertrekken en ziet zich daarbij gesteund door niemand minder dan onze eigen Frans Timmermans, die zich als vice-president van de Europese Commissie hard maakt voor gerechtelijke onafhankelijkheid in Polen.

En die strijd van Timmermans, die werpt in het hoofd van Gersdorf absoluut vruchten af. Zo zeer zelfs, dat hij binnen een paar korte jaren geëerd zal worden met een heus standbeeld op een prachtig plein, zo vertelt de hardop dromende rechter tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Hoe beoordeelt u de aanpak van Brussel?

De EU doet wat zij kan. Frans Timmermans werkt geweldig voor Polen. Over een paar jaar krijgt hij hier een standbeeld.”

En wat zeggen we dan? Nou, niet zoveel. Maar wel doen we lekker dit:

1ube10l4xArN6

Rare jongens (en meisjes!) zijn het toch ook, die eurofielen. Toch?

tenor

Precies!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Dollaert

  “Vader Abraham had zeven zonen , zeven zonen, had vader Abraham”. Aan dat liedje moest ik denken toen ik die foto van T. zag. Hoe is het met Frau Merkel? Zit ze er nog?

 2. DolleDries

  Met dit volk zullen de zaken veranderen. De Berlijnse Muur doen vallen leek ooit ondenkbaar, maar het gebeurde. De volgende muur die we zullen slopen is die van Brussel. Zo zullen we het Europese volk opnieuw het recht geven op werk, leven, zekerheid en gezondheid. […] Deze strijd is immens en vergt moed en hij zal makkelijk, noch snel zijn.”
  Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zondag gezegd op een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij in Lombardije

 3. P.Sisterons

  Och jee, hebben ze dat gedrocht nog niet in een dwangbuis afgevoerd?

 4. Holland

  Fransje Timmermans heeft al vele duizenden standbeelden: als rolmodel voor de oerHollandse tuinkabouter siert hij menig Nederlands gazon.

  1. Ernst Quispel

   🙂

  2. Ni28

   🙂

 5. cmsuijkerbuijk

  Broer van Paulus de Bosbouter!

  1. Rechtsaf

   Paulus de bospooier bedoel je..

 6. Frits Jansen

  Is DDS zo rechts geworden dat die een tegenstander Is van een rechtsstaat waarin rechters onafhankelijk zijn???
  Of is het probleem dat de EU zich bij monde van Timmermans bemoeit met binnenlandse Poolse aangelegenheden?
  Na de val van het ijzeren gordijn moesten de Oost-Europese landen zich ingrijpend aanpassen: van een dictatoriale planeconomie naar een rechtsstaat met een markteconomie. Daarbij dreigt bijwijlen een terugval, en dan kunnen vernieuwende krachten wel een steuntje in de rug gebruiken. Ook van Frans Timmermans.
  Polen profiteert intussen geweldig van de EU, en niet alleen van subsidies. De economie is spectaculair gegroeid en Warschau voelt aan als een moderne metropool.
  Als je vroeger bij Frankfurt de Oder overstak sloeg de armoede in Słubice meteen aan de overkant tegemoet, tegenwoordig ziet het er net zo welvarend uit als West-Duitsland.

  Als DDS niettemin bezwaren heeft tegen Timmermans dan hoor ik graag argumenten. Schelden kan iedereen.

  1. Step one

   In Polen redt het democratische parlement de rechtsstaat door geen podium te bieden aan activistenrechtets die miet knafhankelijk zijn, maar trekpoppen van de EU.

 7. Guus Geluk

  De baard en bril staan ‘m goed.

  1. HW

   Ja, lijkt wel een beetje op een of andere imam uit Den Haag.

   1. lugar

    Guuslim houdt van baarden, hij wil meer islam en daar zijn baarden eerder regel dan uitzondering.

 8. Ni28

  Een standbeeld in Bialowieza misschien?

 9. Ni28

  Timmermans in disguise. Verstandig als je geweten het laat afweten.

 10. Step one

  Visegrad = ruggengraat

  Bravo bravo

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.