Cabaretier Gerard Cox zwaar onder vuur omdat hij geen links politiek-correct grachtengordeldier blijkt: “Fossiel!”

snapshot
Foto: Gerard Cox zingt een liedje. Bron: Screenshot Omroep Max.

De komiek Gerard Cox, wellicht nog wel het meest bekend van de tv-serie Toen was geluk heel gewoon ligt onder vuur in links Nederland. In een nieuw interview haalt de man uit naar de politiek-correcte consensus, en dan met name de wijze waarop Rotterdam-Zuid qua bevolkingssamenstelling totaal veranderd is. Het verkondigden van die ongemakkelijke wordt hem niet in dank afgenomen.

De 78-jarige komiek en acteur Gerard Cox kan maar beter even een tijdje bij vrienden gaan logeren, want links Nederland heeft het sinds gisteren ineens gemunt op één van de meest aimabele cabaretiers van Nederland. De man heeft het namelijk aangedurfd om enkele gepeperde rechtse uitspraken te doen in De Volkskrant, en dat zien velen als hoogverraad. Een beetje cabaretier is namelijk links. En een cabaretier die niet aan dat beeld voldoet, die mag je straffeloos de huid volschelden.

Dus als Gerard Cox zegt: “Ik loop door de stad [Rotterdam] en het kan ook Ankara zijn of Paramaribo,” of “Kinderen van 16 zeiden: Erdogan is onze leider. Ik weet niet of ze zich trots voelen een Rotterdammer te zijn.” Of zelfs: “Wat krijgen ze te horen in de moskee, behalve dat wij christenhonden zijn?” Dan – yup – wordt je ineens tot persona non grata verklaard op links.

En dat gebeurt nu dus ook met de komiek op leeftijd. Allerlei (quasi-)bekendheden maken van hun hart bepaald geen moordkuil als ze Gerard Cox en zijn recente interview bespreken. Zoals de Mediacourant dat verwoordt:

“Veel journalisten zijn links georiënteerd en krijgen bijna geen lucht meer als ze een heel interview vol met politiek incorrecte uitspraken lezen. Cox brengt hen nu in ademnood.

Op Twitter staat men al de hele ochtend op zijn achterste benen. “Ik laat dat interview met Gerard Cox maar even voor wat het is“, zegt AD-columniste Nynke de Jong. “Sowieso mensen, qua Cox en Halsema waren we allemaal toch #teamHalsema. Toch toch toch? Wat een man, wat een stem, wat een talent. En knap ook nog eens. Nee, dan Gerard.”

En NRC-journaliste Lamyae Aharouay over het interview: “Lees het niet, gebruik je tijd nuttig.”

Joop.nl-redacteur Pascal Vanenburg: “Misschien is het tijd dat je je beeld van wie een Nederlander is even bijstelt, fossiel.””

En ook Claudia de Breij kwam met een paternalistische, nare reactie die ik jullie verder zal onthouden.

Knoop het dus maar in je oren: als rechts persoon heb je altijd twee keer zoveel lef als een links persoon nodig om iets politieks te beweren. En al helemaal als de politiek-correcte goegemeente je heeft geclaimd als één van hen. Dan worden verbanning, bedreiging en bagatellisering je deel als stiekem blijkt dat je er rechtse gedachten op nahoudt. Gerard Cox ondervindt dat nu aan den lijve.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

53 reacties

 1.   

  Moordgozer die Gerard, ik ken hem nog uit de tijd dat ik in Mijnsheerenland woonde.

  1.   

   Dat dacht ik ook hoor Vit, volgens mij is Cox rechts door zee en linea recta voor z’n roodkoperen?

   1.   

    Destijds woonde hij in Puttershoek als ik me niet vergis en was hij nog samen met Joke Bruis een lekker gek wijf, hem kwam ik regelmatig tegen bij de plaatselijke supermarkt ‘De Witte Boerderij’.

    1.   

     Citaat in gesprek met Cox:

     Vraag: Waarom spelen er in “Toen was geluk heel gewoon”?
     Cox: In die tijd waren er nog helemaal geen Marokkanen, vandaar dat het ook “Toen was geluk heel gewoon”

     1.   

      Die houden we er in Lugar.

     2.   

      Nu even correct:

      Vraag: Waarom spelen er in “Toen was geluk heel gewoon” geen Marokkanen?

      Cox: In die tijd waren er nog helemaal geen Marokkanen, vandaar dat het ook “Toen was geluk heel gewoon” heet

     3.   

      Dat begreep ik, het is al laat.

     4.   

      Inderdaad, de dienst is afgerond, de aflos aanwezig. Huiswaarts!

 2.   

  Cabaretier Gerard Cox zwaar onder vuur omdat hij geen links politiek-correct grachtengordeldier blijkt: “Fossiel!” Waarom zal je tussen aanhalingstekens Fossiel genoemd moeten worden, wanneer Gerard een criticaster van de multiculturele maatschappij is. Gerard heeft altijd hard moeten knokken om zijn geld te verdienen, dat kan je niet zeggen van al die asielparasieten die in de bijstand hangen, liggen, vertoeven ect.

  1.   

   Geld verdienen met werken is niet het streven van iedereen. Het blijkt achterhaald en geschikt alleen voor fossielen.

 3.   

  Gerard Cox stam nog uit de tijd dat “Toen was geluk heel gewoon”, en niet alleen geluk, Nederland was als Nederland herkenbaar en zeer open land. Heel sympathiek. Die openheid wreekt zich nu, het land van toen is onherkenbaar veranderd door joelende betweters, activisten en globalisten en op andere kant politiek correcte politici die zich door activisten laten leiden die pleiten in wezen voor een globale chaos. Als een zwerm springhanen zullen de mensen verhuizen naar plaatsen waar het gras nog groen is want waarom zou je zelf voor zorgen als een ander dat al gedaan heeft? In feite maken wij het nu al mee in Europa. De Rotterdam van Gerard Cox hoort tot de historie en zijn geluk is dat hij al op leeftijd is. Hij zal nooit begrijpen dat een papiertje alleen je tot Nederlander maakt wat vandaag de dag telt. Maar ook hij, met een boel anderen is aan de huidige situatie medeschuldig, zij lieten het zo ver komen. “Toen was geluk heel gewoon” krijgt steeds grotere betekenis.

  1.   

   +++++

 4.   

  Ik kan uit dit bericht niet concluderen dat Cox zwaar onder vuur ligt.

  1.   

   Verbaasd mij niets.

   1.   

    Ik zal je een hint geven:
    “Op Twitter staat men al de hele ochtend op zijn achterste benen.”

    1.   

     Ernst beweegt zich in de verkeerde bubbel.

     1.   

      Beter bewoog hij zich in het geheel niet meer.

     2.   

      Ik als fossiel van 54 ben het 100% met hem eens.

      https://www.youtube.com/watch?v=lO6jby6qqnM

     3.   

      Brilllllllllllllllljant.

     4.   

      Toen was geluk idd heel gewoon……

  2.   

   Schokkend.

 5.   

  40 Jaren geleden heb ik voor Shell Pernis gewerkt. Als ik naar de stad Rotterdam ging winkelen waande ik mij al in Ankara, toen al.

  1.   

   Waar je ook komt, je struikelt overal over de Nederland hatende bevolkingsgroepen.

   1.   

    @Pedrito en die Nederlandse dat zijn de ergste..

   2.   

    DDS voorop. Weg met de tolerantie!

  2.   

   Welnee, dat waren bleke blonde allochtonen onder het roet van jouw werkgever.

   Iets anders: Turken ontraadden mij zelf naar Ankara te gaan omdat het een ellendig saai dorp is dat ze tot hoofdstad hebben gebombardeerd om niet het eeuwig dominerende Istanbul te kiezen, dat voor het grootste deel nota bene in Europa ligt.

   De leukste dag van een bezoek aan Ankara is de laatste want dan heb je het aangename vooruitzicht snel weg te mogen.

   1.   

    Iedere keer weer weet Frits Jansen te verbazen door zijn volstrekt inhoudsloze en stupide lulkoek. Het gaat nergens over (behalve over Frits Jansen), is gespeend van elke vorm van humor (behalve de onzalig domme, kleuterachtige Frits Jansen-grapjes) en heeft kop noch staart.

    Het is daarbij onmogelijk dat Frits Jansen een partner heeft. Geen mens ter wereld houdt het bij deze ontzettende ouweho*r uit.

    1.   

     Bent u de trol van dienst?

     Uw reactie is hemeltergend.
     U kunt het met me oneens zijn, of mijn reactie off-topic vinden, maar inhoudsloos is hij niet.

     Misschien past op deze site alleen een bloedserieuze toon, of humor die ook simpele geesten kunnen begrijpen. Heb ik u overschat?

     Dat u een trol ben verraadt u door uw opmerkingen over mijn eventuele partner. Haat verspreiden die vraagt om tegenspraak, dat doet een trol. En in dit geval is die reactie nog volkomen off-topic. Gaat u schamen!

   2.   

    @ome kelderFrits….met de Turken in het algemeen is niets mis…alleen de ERDOgans turken zijn zo mismaakt in hun koppie net zoals Rutte of de EU…..er komt niets goeds uit

 6.   

  Een gewezen salonsocialist die tot voortschrijdend inzicht is gekomen; Dat wordt dan oppassen voor Gerard Cox. Want afvalligheid is in de linkse kerk net zo’n doodzonde als in de Islam.

 7.   

  Niet iedere cabaretier is ingekapseld tussen de zes zuilen van de Linkse Kerk. Gerard Cox maakte de tid nog mee dat er vrijheid van meningsuiting was waarin ongezouten kon worden meegedeeld wat het dagelijkse leven in petto had. Tegenwoordig vloekt dit echter te zeer met het dogma van de maakbare gemulticultiveerde verrijking waauit een onbestemd streven naar diversiteit omwille van de diversiteit voortkomt. Het komt nog eens zover dat de linkse kerk haar eigen kinderen opeet.

  1.   

   Zo heeft de PvdA het al voor elkaar gekregen dat de kiezers deze eens grote (regerings-)partij massaal hebben gedumpt bij de mestvaalt van de geschiedenis. Ook in de oppositie wil het maar niet vlotten met het herstel en lijkt de PvdA gedoemd een gedecimeerd kabouterpartijtje van pakweg niet meer dan acht zetels te blijven. En dat zijn er dan nog altijd acht teveel!

 8.   

  Gerard heeft in zijn uppie meer gezonde boerenkoolverstand dan de gehele MSM kwaliteits’journalistiek’ bij elkaar.

 9.   

  Gerard Cox begint steeds meer op de knorrige oliedomme buschauffeur te lijken die hij jarenlang speelde op TV. Een soort Hollandse Archie Bunker.

  Ik heb er nog steeds moeite mee dat het “links” heet als je geen hekel hebt aan buitenlanders en “rechts” als je dat wel bent.

  Vroeger was links socialistisch: afgunst op mensen die meer verdienden, en rechts was liberaal: geloof in de markt. Maar DDS zal marktwerking wel verfoeien.

  De enige constante factor is het moppergehalte, als ik me niet vergis.

 10.   

  Onvoorspelbaar dat je als persoon niet de linkse kerk aanhangt de meest vreselijke verwensingen moet lezen/aanhoren. Gerard Cox heeft gelijk met zijn uitspraken dat je soms het idee hebt dat je Turkije of Marokko waan vanwege de taal die gesproken wordt en de vreselijke lelijke kleding die gedragen wordt door deze vrouwen die niet geïntrigeerd zijn,

 11.   

  https://www.youtube.com/watch?v=IXA9-z-y6Aw

  Die lijsten we in. Gerard Cox slaat de spijker vierkant op zijn ronde kop.
  Als dit geen humor meer is.

  1.   

   Hijs goed!!!

 12.   

  Dus die malloot van een Vanenburg weet niet wat een Nederlander is?

  Niet iemand die op een Turkse dictator stemt in ieder geval. Daar zijn die jongens in de 2e wereldoorlog niet voor gestorven…

  Oeps. Moslims waren toen al dikke maatjes met die linkse vegetarische bloksnor….

  :-D

 13.   

  Frits Jansen het nepaccount:

  “Vroeger was links socialistisch”

  Dat klopt. In de jaren 40-45 zijn jullie aardig tekeer gegaan met jullie moslim vrinden.

  En jullie zijn nog steeds dikke vrinden en even agressief. Helemaal gek op aanslagen en andersdenkenden de mond snoeren….

  Zucht….. er is niks verandert in de tijd. Links verspreid nog steeds de boodschap van haat…

  1.   

   ik zal u even bijpraten. Toen de Partij van de Arbeid nog een rol van betekenis vervulde en soms wel 50 zetels had in de Kamer gold deze partij als links, en socialistisch, solidair met de arbeider en gelieerd aan vakbonden.
   Het socialisme als linkse beweging ontstond in de 19de eeuw als reactie op de industrialisatie, toen arbeiders vreesden voor de macht van het Grootkapitaal dat de productiemiddelen bezat.

   Toen hadden de mensen nog echte zorgen en wonden ze zich niet op over landgenoten met zwart haar die hun feitelijk geen haar krenten.

 14.   

  Gelukkig merkt Cox niets van alle commotie. Hij heeft geen computer, smartphone of Twitter. Alleen boodschappen doen bij een lokaal kruideniertje waarschijnlijk… O nee die worden alleen nog maar door Turken of Marokkanen gerund. :-)

 15.   

  Lamyae Aharouay is islamiet en kan niet tegen de waarheid want dan doe je haar pedofiele nepprofeet geweld aan, en dat mag dus niet. Je mag niet meer voor volk en vaderland opkomen omdat je dan populist bent. En de moslimgemeenschap trekt weer de ‘mohammedaan’-kaart.
  In Oostenrijk is al te kennen gegeven aan de Turken die op Erdogan hebben gestemd naar Turkije te emigreren omdat ze in het democratische Europa niets te zoeken hebben.

 16.   

  Iedereen die door Rotterdam loop (vooral in bepaalde wijken) weet dat Gerard Cox gelijk heeft.

  Maar het is niet alleen in Rotterdam. Je ziet het ook in Amsterdam en in andere grote steden van Noord/West Europa. (Londen; Parijs; enzovoorts)

  Autochtonen zijn vervangen door migranten……………….en in veel wijken zijn de autochtonen de allochtonen geworden.

 17.   

  Laat de verzuurde en verbitterde ouwe vent Gerard Cox zijn schellen voor zijn ogen vandaan halen; dan ziet hij, dat gemeente Rotterdam op steenworp van zijn geliefde Zuid bezig is garant te staan voor het megalomane miljoenenproject Feyenoord City ter meerdere glorie van overwegend buitenlandse voetbalmiljonairs.
  Dat steekt wel schril af ten opzichte van het door hem gehate arbeideristische Mokum (Jiddisch voor Amsterdam).
  Het is dus nog steeds niet voorbij – die mooie zomer.

 18.   

  Gerard, ik vind dat je groot gelijk hebt. Laat ze maar lullen.

 19.   

  Cabaretier Gerard Cox: De man die zegt wat hij denkt. Dat zouden er meer moeten doen.

 20.   

  Kudo’s voor Gerard Cox! Maar het linkse geteisem wil niet weten van waarheden. Kijk maar uit Gerard voor de linkse fascisten. Straks staan ze met een raketwerper voor je deur.

 21.   

  waarom die achterlijke gladiolen het steeds over rechts en links hebben?
  De ongemakkelijke waarheid is al 50 jaar de kop in gedrukt, en ik verzeker je links, midden en rechts, in alle gelederen deelde men deze opvatting, maar kon het niet uitspreken, de consequenties zouden niet mals zijn.

  If you cant beat then join them, dus hele volkstammen immiteerden het politiek correcte ten behoeve van hun eigen ontwikkeling.

  Wat een smerige 50 jaar hebben we achter de rug.

 22.   

  Hulde aan Gerard Cox, iemand moest er toch wat van zeggen van die waarheid verdraaiende linkse rakkers (rukkers)

 23.   

  Een échte Rotterdammer: “Niet lullen maar poetsen!” Een man van rechtdoorzee!
  Maar niet voor het linkse, achterbakse en hypocriete afval wat zich cabaretier noemt, lui die bijvoorbeeld het christendom continue belachelijk maken in hun optredens, maar islam doodzwijgen en wel uit lijfsbehoud! Want ze schijten daarvoor in hun broek! En dan
  die columnisten, vlak voor en vlak na de oorlog hadden dit soort lui deze naam: NSB’er!

 24.   

  Gerard Cox heb ik altijd een prima kerel gevonden. Altijd een boeiende artiest. Nog zien optreden te samen met Frans Halsema, die helaas zo jong is overleden.

 25.   

  Beter laat dan nooit, echter het woord acteur betekent in het Nederlands toneelspeler en dat blijft hij ook

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!