ChristenUnie vindt rassentheoretisch geleuter geen enkel probleem: “Goede reactie van Blok om ongelukkige uitspraken recht te zetten”

Het enige ‘ongelukkige’ is dat wij het blijkbaar volstrekt normaal vinden dat dit soort rassentheoretici zich ‘minister’ mogen noemen in ons land.

De ChristenUnie is hartstikke blij met de verklaring van minister Blok waarin hij zegt spijt te hebben van het effect van zijn racistische uitspraken op een besloten bijeenkomst. De verklaring slaat  natuurlijk helemaal nergens op — feitelijk komt het erop neer dat hij sorry zegt dat er mensen zijn die zich beledigd voelen — maar oh, oh, wat is CU-Kamerlid Joël Voordewind er toch van onder de indruk zeg:

Dit is dus gewoon onacceptabel. Het kan niet getolereerd worden dat een minister roept dat “multiculturele samenlevingen” altijd in het einde resulteren van de oorspronkelijke bewoners. Dat is wat hij gezegd heeft. De man beweert feitelijk dat multiculturalisme altijd in genocide op de autochtone bevolking resulteert. Dan heb je ze dus gewoon niet allemaal op een rijtje. Er zijn heel goede andere redenen om tegen vergaand multiculturalisme te zijn, maar een mogelijke genocide op autochtonen is daar niet één van.

Maar Blok én de ChristenUnie denken daar blijkbaar heel anders over. Het probleem is niet dat de VVD’er dit soort gestoorde uitspraken doet, maar dat er mensen zijn die zich beledigd voelen. Dáár biedt hij zijn excuses dan even voor aan, en voila, opeens is het wat de CU betreft allemaal pais en vree op aard. Of nou ja, in de politiek dan (want op aard staat ons blijkbaar een vreselijke genocide te wachten als we niet snel ‘ingrijpen’).

Ik had beter verwacht van de ChristenUnie. Maar ja, blijkbaar is ook die partij niet immuun voor de corrumperende werking van de macht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. DolleDries

  Nog zo linkse gek

  Een kandidate voor het Zweedse parlement heeft voorgesteld om Israëlische joden over te brengen naar de Verenigde Staten om vrede te bereiken.
  Oldoz Javid maakte de opmerking in een interview en vroeg vervolgens of deze passage kon worden geschrapt omdat het “verkeerd geïnterpreteerd” zou kunnen worden.
  Javidi, een acteur met Iraanse wortels die kandidaat is voor de Zweedse politieke partij Feministisch Initiatief, zei dinsdag dat zij de verwijdering van het citaat uit een een interview had gevraagd dat op vrijdag door de website van Feministiskt Perspektiv gepubliceerd wordt .
  “Mijn onofficiële mening als individu is meer gebaseerd op fantasie,” zei ze in het interview, dat ze gaf tijdens het zeilen richting Gaza met andere pro-Palestijnse activisten. Ze beschuldigde Israël ervan “land te stelen” en van de middelen van bestaan van de Palestijnen, en beschuldigde de Verenigde Staten hetzelfde te doen, vermoedelijk van de inheemse Amerikanen.
  “Dus waarom niet hun vrienden uitnodigen naar hun land en voor hen plaats maken op de boerderij?”, scheef ze over Israëlische Joden en Amerikanen. “Ze lijken te genieten van elkaars gezelschap. En de Palestijnen kunnen in vrede leven en het land dat ooit het hunne was weer opbouwen. Ik kan mezelf op zijn minst een droom over een dergelijke oplossing permitteren, toch?”
  Maar op dinsdag schreef Javidi op Facebook: “Ik heb FemPers gevraagd het laatste citaat uit het huidige artikel te schrappen, omdat het geenszins het beleid van het Feministisch Initiatief uitdrukt, noch een voorstel voor een politieke oplossing was, maar een fantasie waarvan ik nu begrijp dat ze verkeerd geïnterpreteerd of verkeerd begrepen zou kunnen worden.
  Verschillende Zweedse joden bekritiseerden haar woorden als antisemitisch.
  “Joden tegen hun wil verplaatsen om een probleem op te lossen? Klinkt als een definitieve oplossing voor mij. Solide Feministische politiek”, schreef Annika Hernroth-Rothstein, een Zweedse pro-Israël activiste op Facebook.
  Het schip dat Javidi naar Gaza vaart is een poging om de Israëlische blokkade van de Gazastrook, die wordt geleid door de Hamas-terreurgroep, te doorbreken. Tientallen activisten nemen deel aan de zeilreis, dat naar verwachting de komende weken door de Israëlische marine onderschept en omgeleid zal worden als het het geblokkeerde gebied nadert.
  Israël handhaaft een veiligheidsblokkade tegen Gaza om te voorkomen dat Hamas, de islamitische terreurgroep die de Strook regeert en Israël probeert te vernietigen, wapens importeert.

 2. Ni28

  Wij accepteren het onhandige gedraaid van minister Blok maar niet mogelijke versprekingen van Trump. Dat heet vooringenomenheid gedreven door haat en nijd.

  1. Ni28

   Minister Blok zijn uitspraken zijn niet ongelukkig te noemen, het is de eigenlijke visie van de VVD die alles aan doet om dat te verdoezelen. Tegelijkertijd moeten zij proberen zieltjes te winnen van de Baudet en Wilders die hun bestaan bedreigen. Dat is ook het probleem met de VVD, zij zeggen A en doen B. Met de nodige afval van ministers.

 3. Ni28

  Multiculturalisme is een zachte genocide op autochtone bevolking te noemen. Een niet aangepaste allochtoon doet daar sterker aan mee dan een aangepaste. Er is niets verkeerds aan deze stelling mits niet misbruikt door de linkse horde.

  1. Meinoud Marinus

   Ni28..

   Hoe komt het multicultuurisme in Europa?

   1. Ni28

    Heel vroeger door stromingen van diverse stammen in een onbegrensde gebied. Tegenwoordig in een wereld met duidelijke grenzen en eigen cultuur door politiek beïnvloede migratie door groepen die kennelijk weer ban de grenzen af willen. Dat is wat Meinoud Marinus kennelijk wenst, een wereld in chaos zoals het vroeger was.

    1. Ni28

     Stom eigenlijk dat ik mij laat verleiden om een linkse trol te antwoorden.

     1. Meinoud Marinus

      Ja, dat doe je zelf Ni28..
      😉

      Je antwoord is totaal nietszeggend.

     2. Holland

      Ni28 inderdaad: Meinoud Marinus is een zuigtrol uit de stal van Ernst Quispel. Ook al geef jij een helder en inhoudelijk antwoord, dit gajes zal het altijd ontkennen en blijven sucken.

     3. lugar

      @Maranus: Mocht je even los knul, trekt de riem niet?

     4. ReJa

      @Ni28 Waarmee Meinoud Marinus dus erkent dat hij een linkse trol is.

    2. van Urk

     Ni28@ Die stammen waren over het algemeen inheemse volkeren uit Europa die al gauw hun gewoontes en geloven met elkaar deelden. Nu komen zij uit alle werelddelen waarvan niemand in Europa bijna weet wat hun gewoontes en hun geloof zijn.

 4. Ernst Quispel

  Het rassentheoretische geleuter (rake typering van Michael van der Galien) van Blok is zo volledig van het padje af dat de man zou moeten aftreden.
  We kunnen deze man nooit meer aan het woord zien en horen zonder aan deze bizarre onzin te denken. Met zo’n minister van Buitenlandse Zaken kan ons land onmogelijk nog voor de dag komen.

  1. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/pedolover en vette eenzame kalende speklap. En aftreden? Alleen als jij de uitkering instanties vaarwel zegt!

   1. Onno

    De Ierse whiskey valt niet goed zo vroeg op de middag.

    1. lugar

     O__O

     1. Onslow

      Wat betekent die Nul Nul stand eigenlijk ?

 5. Meinoud Marinus

  M vd Galien.. na twee ‘Oke’ stukjes geschreven te hebben verval je weer in je oude patroon..

  “…dat “multiculturele samenlevingen” altijd in het einde resulteren van de oorspronkelijke bewoners. Dat is wat hij gezegd heeft. De man beweert feitelijk dat multiculturalisme altijd in genocide op de autochtone bevolking resulteert…”

  Altijd durf ik niet te beweren.
  Ik vind het niet echt leuk om dit als voorbeeld te gebruiken(nog al afgezaagd, echter niet onwaar) maar kijk eens naar het westen des Lands? Of werp eens een blik op Londen…

 6. lugar

  Net of ik Guuslim hoor praten.

 7. DolleDries

  Als je ziet hoe in de islam wereld de christen de koppen worden afgehakt en verjaagd mag je best in je broek plassen van angst

  1. Meinoud Marinus

   DD…

   Jij bent bang he, dat er hier straks allemaal mannen in zwarte jurken, onherkenbare bedoekte gezichten , gewapend met AK47’s en kromzwaarden hier door de straten trekken om christelijken aan te pakken.
   Ik niet..

   1. DolleDries

    Ik ook niet ik ben geen christen die zich weerloos laat afslachten.

   2. lugar

    @Maranus: “Jij bent bang he (…) Ik niet…”

    Logisch, jouw ogen zijn volgestort met linksstront, daardoor ben jij blind voor de realiteit. Dat heeft niets met angst te maken. De islamisering van Nederland is in volle gang en jij wil nog meer islam. Aan landverraders geen gebrek! Islamitisch missertje!

    1. Meinoud Marinus

     @lugar…

     “…Logisch, jouw ogen zijn volgestort met linksstront, daardoor ben jij blind voor de realiteit. Dat heeft niets met angst te maken. De islamisering van Nederland is in volle gang en jij wil nog meer islam. Aan landverraders geen gebrek! Islamitisch missertje!…”

     Volgestort met linksstront…

     Zucht.. volgens de alt-right voorman van de DDS ben ik een links islamitisch missertje..
     Lugar, de trouwe volgeling snapt er werkelijk geen hout meer van.

 8. lugar

  De CU kan fuseren met het CDA, ze zijn van precies hetzelfde laken en pak.

 9. DolleDries

  Plagiaat
  Minister Blok is na gisteren een politiek lijk vrees ik. Hij gaat op zijn minst onder de Haagse tram. Smoesjes zullen hem niet helpen. Ik leef met hem mee, maar wie de taboes van een beschaving schendt, heeft geluk als alleen hijzelf op de brandstapel belandt, en niet gelijk zijn hele familie tot in de 13e graad.
  Minister Blok dacht vermoedelijk dat het doodverklaren van de multiculturele samenleving al was gedaan, en dat daarom voor zijn toespraak gisteren een voldoende fundament was? Wat een jaar of zeven terug werd verwoord,door mensen als Maxime Verhagen – maar ook Angela Merkel – blijkt nu niet meer geweest dan het naar de mond praten geweest van het populisme. Je verwacht het niet, van politici. Een pijnlijke waarheid die een deur opende in een richting die men als onwenselijk beschouwt.
  Onwenselijk is ze, maar dat het binnenhalen van miljoenen mensen die inderdaad het bewijs van wat Blok zei lijken te ondersteunen, geeft een bekend beeld. Het is als dat jongetje dat met zijn vinger in de dijk staat. Terwijl dertig meter verderop de dijk ondergraven wordt door alles waarvan dijkgraven nachtmerries horen te hebben. De massa immigratie leert ons dingen over de wereld die we niet weten wilden. Veel van die dingen willen we ook nu nog niet weten, maar ze worden ons opgedrongen, en de realiteit zoals zij is laat zich niet meer stoppen. Dat kun je wel aan de realiteit over laten.
  De realiteit kun je alleen van je afhouden door de wereld van je af te houden. Hoge muren rond een klein stukje grond, en dan filosoferen over de wereld alsof die als jouw tuin is, dat soort werk.
  Aangezien dat nu net is wat we zeggen niet te willen, is het een kansloos parcours dat gedoemd is. Gedoemd is het onvermijdelijk, maar zeker zo vasthoudend. Of wij in staat zijn het probleem in de ogen te kijken? Er is weinig dat daar op wijst. Gisteren hoorde ik vooral de brandstapels knetteren.

  1. Holland

   Goed dat je regelmatig dit soort stukken tekst hier copy/paste Dries. Interessant om te lezen, want extra informatie is altijd welkom.

 10. Ritter

  “van zijn racistische uitspraken”
  ———–

  Welke “racistische uitspraken?

  Blok benoemde de feiten over de multiculturele samenleving…………dat is alles.

  Iets wat een ieder zelf kan waarnemen.

  Mensen die Blok beschuldigen van “racisme” weten niet wat dat woord betekend.

  1. lugar

   #racismekaart

   Ze trekken ‘m voordat je er erg in hebt, zelf als het nergens op slaat.

   1. DolleDries

    Het schijnt dat hij bij een bruinen scheet al getrokken wordt.

    1. lugar

     @DD: Bij den bruinen staat kritiek gelijk aan racisme, vandaar!

  2. Beukman

   @Ritter zegt nu:
   “Blok benoemde de feiten over de multiculturele samenleving”

   Blok beweert dat multiculti samenlevingen gedoemd zijn te mislukken. Dat is gewoon niet waar. Suriname is het gegeven voorbeeld, maar ook Nederland is vanouds een multiculti samenleving die absoluut niet mislukt is. En natuurlijk Zuid Amerika, dat stikt van de multiculti zonder dat dit tot noemenswaardige problemen leidt. Ook het Romeinse Rijk had trekken van een multiculti samenleving.

   Blok beweert zelfs dat dit genetisch bepaald is.
   De werkelijkheid is dat geen soort zo zeer vermengd is als de homo sapiens. Ook Europeanen vormen een genetische mengeling van allerlei volkeren, tot steppenvolkeren en boerenbevolkingen uit het MO toe.

   Samengevat: Blok lult uit zijn nek. Kan deze man nog wel aanblijven? Hij heeft zijn geloofwaardigheid verspeeld.

   1. van Urk

    Beukman@ hoe zit het trouwens met de verdraagzaamheid hier in dit land? En dat niet alleen hoe zit het met de nationale trots van ons land bij allochtonen of autochtonen? Het is niet normaal dat Turkse Nederlanders door Turkije nog steeds onder de wapenen worden geroepen of trots met de Turkse vlag op de Erasmusbrug stonden te zwaaien. Of mensen die schamen voor onze mooie geschiedenis, lacherig doen over ons volkslied of vlag die met pijn en moeite mag gaan hangen in een zaal van een gemeenteraad. Nee een beter voorbeeld is Israel. Een land met honderden culturen die laten zien dat zij een eenheid zijn door trots op hun land en vlag zijn en zelfs bereid zijn voor dat land te sterven.

    1. Beukman

     @Urk
     Israel blijft een geval apart. Bestaat het uit honderden culturen of uit één cultuur? Uiteraard zit de samenhang vooral in een zeer sterk gedeeld beleefde geschiedenis.
     Er is overigens zojuist een dubieuze wet aangenomen: voortaan is Israel een “Joodse natiestaat”.

     Een van de tegenstanders, Ayman Odeh van een Arabisch-Israëlische partij, zette zijn bezwaren in de Knesset uiteen terwijl hij met een zwarte vlag zwaaide. “Dit is een slechte wet”, zei hij, “waar de schaduw van een zwarte vlag overheen valt”. Hij voegde eraan toe dat hij zijn kinderen nu moet uitleggen dat het land “niet langer wil dat we hier zijn”.

     https://nos.nl/artikel/2242211-israel-neemt-omstreden-joodse-natiestaat-wet-aan.html

   2. Floris

    @ Beukman: Het Romeinse Rijk werd steeds multicultureler naarmate de Romeinen steeds meer outsiders nodig hadden. Met name Germanen stroomden het rijk binnen om onder andere als soldaat te dienen, sommigen kregen zelfs leidinggevende functies.

    Uiteindelijk viel de cohesie weg en stortte het rijk ineen. Het Romeinse Rijk is dus een schoolvoorbeeld van een multiculturele samenleving die door overmatige immigratie werd verzwakt. Er was geen eenheid meer.

    Er zullen vast wel gevallen zijn waar het wel heeft gewerkt zoals in een ver verleden in Nederland maar de nieuwkomers zoals de hugenoten stonden qua normen waarden niet ver van de Nederlanders af en integreerden soepel. Een andere belangrijke factor is het aantal nieuwkomers. Dat mag nooit te groot zijn want dan werkt het destabiliserend.

    Wat we nu zien is:

    a) Nieuwkomers die normen en waarden hanteren die haaks staan op de onze, paralelle samenlevingen vormen en waarvan velen het westen haten.

    b) Het zijn er veel te veel en naarmate hun aantal verder groeit, groeien ook de problemen die ze veroorzaken.

    De huidige situatie is dus fundamenteel anders dan destijds. Het sleutelwoord is islam. Uiteraard durfde Blok DAT niet te benoemen.

    1. lugar

     @Ritter: “De huidige situatie is dus fundamenteel anders dan destijds. Het sleutelwoord is islam. Uiteraard durfde Blok DAT niet te benoemen.”

     Inderdaad, islam is momenteel de grootste bedreiging voor het vrije westen. Daarnaast geldt dat ook voor de stormvloed aan ‘migranten’ Deze problemen zijn al decennia lang bekend, talloze onderzoeken wijzen dat ook uit, maar de politiek? Er zal een belang bij zijn.

     1. Floris

      Het is de beklemmende werking van de politiek correcte taboes. Kijk maar weer naar de heisa die is ontstaan over de uitspraken van Blok.

      Geen politicus behalve de PVV durft nog te zeggen waar het op staat en doet hij dat wel dan is het einde carriëre. Of, in het geval van de PVV, een cordon sanitaire.

     2. lugar

      @Floris: Vreemd, want ik ken niet zoveel mensen die zelf hun graf graven, jij wel?

     3. Floris

      Je bedoelt Blok?

    2. Beukman

     @Floris
     Ik denk inderdaad dat het afhangt van de omstandigheden. In Suriname werkt het bijv. vrij aardig, en dat is niet dankzij maar ondanks de Nederlandse politiek tussen 16 zoveel en 1975. Ook in Zuid-Amerika vind je redelijk harmonieuze multicullen terug, als ik het wel heb.

     Blok was in zijn uitspraak daarom veel te kort door de bocht. En zijn DNA-opmerking klopte sowieso niet.

   3. Ernst Quispel

    Beukman, ik meen dat ook jij deze, naar mijn gevoel vervreemdende discussie, vanuit een verkeerde optiek benaderd.

    Culturen zijn altijd multicultureel. Er zijn in samenlevingen altijd verschillen tussen groepen en die verschillen drukken zich ook altijd cultureel uit. Die culturele verschillen kunnen zich uitdrukken in godsdienstige, economische, etnische, politiek-ideologische en folkloristische vormen danwel uitdrukkingswijzen; werkelijk alles kunnen mensen aangrijpen om hun eigenheid en vermeende superioriteit ten opzichte van anderen uit te drukken.

    Die vormen zijn nooit de noodzakelijk oorzaak van spanningen tussen groepen, je kunt onmogelijk, zoals Blok in zijn onnozelheid doet, culturele uitdrukkingsvormen als een statisch gegeven opvatten en daar een causale noodzaak tot culturele spanningen afleiden. Er zijn in de geschiedenis en in het heden talloze voorbeelden aan te wijzen van harmonisch samenleven van verschillende culturele groepen (ons eigen verzuilde Nederland, Joegoslavië, België, V.S.) en net zoveel voorbeelden waarin dat leidde tot spanningen en strijd. De culturele kenmerken c.q. uitdrukkingswijzen zij daarvoor nooit een verklaring, die verklaring moet nagenoeg altijd worden gevonden in tijdelijke sociaal-economische tegenstellingen danwel politiek-ideologische neurosen waarin groepen die altijd vreedzaam samenleefden opeens scherp tegenover elkaar komen te staan. De culturele verschillen zijn daarvan niet de oorzaak maar funtioneren als legitimering voor politieke strijd.

    We kijken de verkeerde kant op in deze discussie: niet de culturele verschillen verklaren multiculturele spanningen maar er zijn sociaal-economische danwel politieke spanningen die via culturele verschillen worden uitgevochten.

    1. Holland

     Quispel, in de islam is cultuur en godsdienst versmolten tot een amalgaam dat funest uitwerkt in elke samenleving die niet tot de oemma behoort. Deze wordt van binnenuit aangevreten en tenslotte verzwolgen. Dat is het probleem dat Blok wilde benoemen, zonder de islam te noemen.

     Wat jij te berde brengt is volstrekt theoretisch gelul dat nergens op slaat.

     1. Ernst Quispel

      Ja, Holland, ook een godsdienst als de islam kan onder druk van sociaal-economische of politieke spanningen de vlag zijn waarin deze tegenstellingen worden uitgevochten. Dat geldt voor alle godsdiensten of ideologieën. Die die functie ook vervulden. Die godsdiensten (die ik zie als culturele uitdrukkingsvormen) zijn echter niet de oorzaak maar het banier.

     2. Holland

      Dit is gortdroog, hypothetisch en theoretisch gelul dat nergens op slaat, ik zei het al. Het klinkt interessant en doordacht, maar zegt niks. zeker niet over de islam die te midden van de andere religies een volstrekt buitenbeentje is. Quispel gaat daar volledig aan voorbij.

     3. Floris

      @ Holland: het is achterhaalde jaren 70 sociologie, die Quispel waarschijnlijk ingelepeld heeft gekregen. Het is gebaseerd op de westerse situatie en houdt zoals je al zegt totaal geen rekening met de islam die een compleet andere mentaliteit heeft voortgebracht dan het christendom.

      Bovendien is het typisch links om alles terug te voeren op sociaal-economische of politieke spanningen of sociale constructies. Het uitsluiten van motivaties die rechtstreeks zijn terug te voeren op de religie zelf is bijzonder kortzichtig en in strijd met de werkelijkheid.

      Mohammed B doodde Van Gogh omdat hij de islam had beledigd en nergens anders om. En zo kan ik nog honderden voorbeelden geven.

     4. Floris

      Ik herhaal nog even een post die ik eerder vandaag in een andere draad plaatste:

      Van der Galien schrijft: “Het kan dus prima. Het enige van belang is dat mensen normen en waarden hebben; dat ze een idee hebben van goed en kwaad, van wat kan en wat niet moet kunnen. Het probleem in Nederland is niet de multiculturele samenleving, maar het postmodernisme. Dát is wat ons land verzwakt omdat het alle waarden ondermijnt en een gevaarlijk soort nihilisme promoot.”
      ———————————————————————————-
      Het postmodernisme is inderdaad funest.

      Maar Michael vergeet de belangrijkste factor en dat is de islam. Multicultuur an sich hoeft geen probleem te zijn al gaat het vaak moeizaam, maar een match met de islam zit er gewoon niet in en dat is omdat de islam zich niet aan gaat passen aan een cultuur die zij verfoeit.

      Ja, sommige moslims lijken zich wel redelijk te hebben geïntegreerd maar dat is toch een kleine minderheid.

      Kijk om je heen in de grote steden: overal zijn er paralelle samenlevingen ontstaan waar de islam heerst en autochtonen nauwelijks nog komen. Is dat een geslaagde multiculturele samenleving? Zeker niet.

      En kijk ook naar de geschiedenis van de islam. Overal waar de islam kwam werd de oorspronkelijke bevolking gemarginaliseerd en weggedrukt tenzij ze zich tot de islam bekeerden. En het marginaliseren en wegdrukken gaat tot op de dag van vandaag door.

      Van der Galien noemt het postmodernisme terecht ondermijnend en een oorzaak van nihilisme, maar dat nihilisme heeft juist geleid tot de blinde vlek voor de islam.

      En Van der Galien is het levende bewijs dat je geen postmodernist hoeft te zijn om die blinde vlek te hebben want ook hij ziet het gevaar niet.

      Misschien toch dit maar eens lezen: https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

     5. Ernst Quispel

      Holland, dat het niet theoretisch is kan eenvoudig worden aangetoond door de vele, empirisch hard vast te stellen, situaties in verleden en heden waarin verschillende religieuze, etnische en ideologische groepen vreedzaam met elkaar samenwoonden. Sterker, dat is meer regel dan uitzondering. Onze aandacht wordt echter alleen getrokken naar de conflicten die er soms ook zijn.
      Als je wat nauwkeuriger naar die vreedzame coëxistenties en die conflicten kijkt zie je dat die tussen groepen plaatsvinden van alle mogelijk denkbare religieuze en etnische pluimage: de verschillen in Godsdienst en etniciteit verklaren dus niet of er sprake is van van vreedzame coëxistentie of conflict. Hieruit volgt ook logisch dat die etniciteiten, godsdiensten en politieke ideologieën zijn niet de causale oorzaak van vreedzaam samenwonen of strijd maar de vlag waaronder beide sociale terminale statussen quo worden gelegitimeerd.

 11. Ritter

  Blok bevestigt de feiten en wat veel mensen denken en zien.

  Zelfs Merkel is het met Blok eens!!

  Merkel: multiculturele samenleving mislukt
  https://nos.nl/artikel/191835-merkel-multiculturele-samenleving-mislukt.html

  1. van Urk

   Ritter@ Tja, Waarom mocht Mutti dit wel gaan roepen en onze Blok weer niet?

 12. Ni28

  “Rassentheoretici”? Onzin. Dit gaat niet over rassen maar over het botsen van diverse culturen en godsdiensten. De onontwikkelde tegen de ontwikkelde. De ontwikkelde culturen accepteren de onontwikkelde maar anders om werkt het niet. De onontwikkelde deel wil de ontwikkelde beheersen. Met andere woorden, de wijze houd zich in bij een ruzie maar is daarmee intussen wel door de domme genomen.

 13. Diederik van Walsum

  Ik heb er vandaag echt zin aan, dus laat ik maar is een BAN creëren:

  Moslims zijn arrogant, wreed, dom en hadden niet moeten bestaan!
  En Stef Blok , je bent een enge slappe zak en de titel minister niet waard!

 14. Diederik van Walsum

  Er bestaan geen vreedzame multiculturele samenlevingen zei Steffie Blok.
  Sterker nog, volkeren zoals moslims kunnen niet eens vreedzaam onder elkaar leven.

  Want je hebt Sjiieten, Soennieten en vele andere aftakkingen van de islam die elkaar allemaal naar het leven staan.

  En ik hoop niet dat er hier één of andere gek dit gaat tegenspreken, anders verraad hij zich als moslim zijnde…en dat zijn er vast wel wat die hier op DDS zitten!

  1. Meinoud Marinus

   ‘België’ was multicultureel..
   Walloniërs en Vlamingen, Romaans en Germaans, hand in hand.. 🙂

   😉

   1. lugar

    @Maranus: Jij móét wel met Petra Hermans getrouwd zijn, dat kan niet anders.

    1. Meinoud Marinus

     Hèhè! Lugaartje! Guuie, eerlijk is eerlijk! 😉

     Nee. Dat niet. Ik meen eens een foto gezien te hebben van Petra…
     …en ik val niet op bruinharige. 😉
     Ik denk dat je dat wel snapt.

     1. lugar

      @Maranus: Het is ook maar een gebbetje, Petra kan geen man hebben want die houden het niet bij haar uit, denk ik.

      Tripsen houden het wel bij haar uit, die zijn tam en niet bang voor mensen.

   2. Diederik van Walsum

    Meinoud Marinus,

    Maar dat waren dan ook allemaal blanke (niet islamitische) individuen?

    1. Meinoud Marinus

     Dat klopt. Diederik.
     Mijn punt is dat ‘België’ tot op vandaag de dag nog steeds verdeeld is.. Dat dit na een paar honderd jaar nog steeds botst.
     En ja, daarbij zijn er nog de moslims, joden, Nigeriaanse heksen en christenen die naast elkaar móeten leven.

  2. van Urk

   Opeens is de bom ook gaan barsten in het voormalige Joegoslavie. Probeer eens in een land met verschillende culturen een verdraagzaam eenheid te creeeren. In ons land zijn er gelukkig geen spanningen maar o wat wordt er dagelijks gemopperd op de moslim, de Afrikaanse migrant of de “witte” man die recht voor zijn raap is.

 15. Uiterst Links

  Dit is al de tweede minister van buitenlandse zaken EN VVD politicus.

  Ik vraag me al een hele tijd af waarom fatsoenlijke mensen op zo’n walgelijke partij kunnen stemmen.

 16. Guus Geluk

  Voordewind: “Ongelukkige uitspraken recht te zetten”

  Kennelijk vindt de CU de uitspraken wel degelijk problematisch, want men vindt het “ongelukkig” en het moet worden “recht”gezet.

 17. Nasrani

  Tuurlijk. De CU. Maar gelukkig weten we wel hoe SB er echt over denkt. Dat laten we ons niet meer afnemen..LOL.

 18. EllyD18

  Gert-Jan Segers de grootste leuteraar van Nederland. Denkt ook iets bij te dragen aan het regeren. Mooi niet, mag alleen ja-knikken.

  1. Ni28

   Segers is een tovenaar, hij maakt van een punt een komma in een handomdraai.

 19. sonar

  De farizeeers club vind dat je de waarheid niet mag zeggen ,maar de mensen mag bedriegen en dat noemt zich christelijk ,volgens de bijbel ga je naar de hel .
  Schijnheiligheid viert hoogtij bij de club CU,maar uiteindelijk krijgen ze de rekening gepresenteerd vroeg of laat,ik kan niet wachten tot het zijn intrede doet.

 20. Ni28

  Meinoud Marinus begrijpt alleen een uitleg die hij wilt horen. Alle andere is nietszeggend. Ook hij heeft de eigen meningsvorming verruilt voor de op moment lonende propaganda.

  1. van Urk

   Ni28@ Probleem is met die trollen dat zij geen tekst en uitleg kunnen of willen gaan geven waarom de heer Blok het mis heeft. Ik zou van hen willen weten waarom onze multiculturele samenleving wel gelukt is. Als dat inderdaad zo is dan begrijp ik niet waarom nieuwssites als DDS zou moeten bestaan dat vaak over mislukte culturele en onverdraagzame feitjes in onze samenleving schrijft.

   1. Meinoud Marinus

    Urk… ik zeg nergens dat Blok het mis heeft!
    Lees mijn eerste post nog eens door!

 21. AS210854

  Dat moet hij als hij een man was , zelf gaan vertellen tegen christenen die in moslim landen afgeslacht worden. Wat een … is die man zeg.

 22. Floris

  Van der Galien verdraait Blok’s woorden: “De man beweert feitelijk dat multiculturalisme altijd in genocide op de autochtone bevolking resulteert.”

  Nee, Blok stelde dat hij geen multiculturele samenlevingen kent waar de oorspronkelijke bevolking nog woont. Over de oorzaak deed hij geen uitspraak, dus om het woord genocide er bij te slepen is stemmingmakerij.

  DDS maakt zich hier helaas vaker schuldig aan.

 23. poldi

  Dat dhr. Blok het niet goed zou hebben uitgesproken/geformuleerd is gewoon wat zoeken. De essentie is dat hij het grote probleem wat de Linkse Kerk, Nederland heeft aangedaan, heeft aangekaart. Des te triester is te zien, hoe de Linkse Meute op moslimachtige wijze, een ontzettende grote mond hebben opgezet, om te proberen iedere discussie in de kiem te smoren. Dit heeft natuurlijk niets met democratie te maken. Dit is gewoon asociale socialisme/communisme. Hard gezegd, ook o.a. Lenin,Stalin,Mao, A.H. Pol Pot komen uit die trechter.
  Vreemd dat Merkel het zelfde in haar land heeft mogen zeggen, zonder die linkse uitzinnige, waardeloze commentaren hier in Nederland.

 24. Gerlos

  Misschien iets ongenuanceerd uitgesproken maar wel heeft gelijk.

 25. Ruud562

  Hoe je het ook wendt of keert: Blok heeft het gelijk geheel aan zijn zijde! Alleen had hij het nog wat concreter mogen benoemen: de oorzaak is de zich overal nestelende islam!

 26. Harim

  A. tot zover het tot me doorgedrongen is, heeft Blok gesproken op een b e s l o t e n bijeenkomst. Als Stef of als minister, zal me worst wezen. Besloten.
  B.We hebben het heftig over ‘vrije meningsuiting’. Blijkbaar eindigt ‘vrije menigsuiting’ onmiddellijk waar andermans mening begint. Vooral als die een harde stem heeft.
  C.Punt was niet of Blok gelijk of ongelijk had, de vraag was niet of hij feiten dan wel meningen verkondigde . Alleen gekraai en gekrijs.
  D. mn vraag is dan, wat is dit. Is dit Democratisch? Is er nog onderscheid tussen “de man” en “de bal”? Naar wie luisteren we eigenlijkj?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.