CU-leider Segers toont zich weer eens slap op integratie: niet-integrerende raddraaiers mogen stemrecht houden

Je kan in Nederland je kont tegen de krib gooien en geen enkele moeite doen om te integreren, en daar staan wat de ChristenUnie betreft dan geen vervelende sancties tegenover. Zonder dat je de taal en de gewoontes van ons land hebt leren kennen, krijg je dan tóch stemrecht. Als dank voor stank.

Als het aan ChristenUnie-leider Gert Jan Segers ligt, komt er geen sanctie te staan op het weigeren te inburgeren. Ondanks dat de ChristenUnie er onlangs succesvol voor heeft gelobbyed om de kosten van de inburgeringscursus te laten dragen door de overheid in plaats van de cursisten, is het bedje dat klaarstaat voor immigranten kennelijk nog steeds niet gespreid genoeg. Om nog meer druk van de ketel halen wil Gert Jan Segers zich nu ook verzetten tegen een plan van VVD en CDA om inburgerweigeraars enkele burgerrechten af te pakken, waaronder het stemrecht.

Segers vindt dat “onverantwoord,” zo zegt hij vandaag in Trouw:

“Godian Ejiogu, vindt het onverantwoord om mensen die onvoldoende inburgeren het stemrecht af te nemen. Segers: “Die kritiek deel ik. Dat is een voorstel van VVD en CDA, waar ik niet achter sta. Ik sta sceptisch tegenover het afnemen van burgerrechten als drukmiddel.””

Alhoewel ik de neiging van Segers snap om mensen in welke situatie dan ook niet als oud vuil te behandelen, begrijp ik de neiging om inburgerweigeraars alsnog het stemrecht te verlenen dan weer niet. Stemrecht is namelijk een burgerrecht met een risico. Wie zich niet goed heeft ingelezen, of wie niet goed genoeg doordrongen is van democratische noties, die kan niet in alle vrijheid een afgewogen keuze maken in het stemhokje. Het is geen gekke redenatie: om diezelfde reden verlenen wij ook “ingeburgerde” of “geboren” Nederlanders pas vanaf de leeftijd van 18 jaar het stemrecht. Je moet immers een bepaalde geestelijke capaciteit bezitten om je keuze voor een bepaalde politieke partij echt in alle vrijheid te kunnen nemen.

En wie bovendien niet eens de taal spreekt, die komt vrijwel nergens bij het begrijpen van onze politiek.

Het klinkt dus sympathiek van de ChristenUnie: nooit beknibbelen op burgerrechten. Maar in de praktijk zijn mensen die de taal niet (willen) leren spreken niet in staat om deel te nemen aan het politieke discours. Ze desalniettemin toch toelaten is een recept voor problemen. Zoals we met de komst van DENK inmiddels wel gezien hebben. Laten we dus leren van onze fouten, en niet pleiten voor het behoud ervan, Gert Jan Segers!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Top

  Je leest het; “Geloof, maakt meer kapot, dan je lief is”. Waarvan acte!

  1. lugar

   @Top: Je kunt het begrip ‘geloof’ misschien beter vervangen door ‘religie’ ?

 2. palko

  De CU is één van de foutste partijen die ons land telt. Als het aan die partij ligt, luister maar eens naar Joël Voordewind, dan is heel hongerend Afrika welkom in ons al veel te druk bevolkte landje. Als je toch op een Christelijke partij wilt stemmen, dan zou ik dat op het CDA of de SGP doen. Welke partijen over het algemeen wél bekend staan als fatsoenlijke partijen die vóór het behoud van de Nederlandse cultuur, normen en waarden zijn.

  1. Nasrani

   Mee eens!

  2. lugar

   @Palko: Omwille van de regeringsverantwoordelijkheid moeten deze partijen water bij hun christelijke wijn doen, niet handig als je zegt een christelijke partij te zijn. In de christelijke geschiedenis werd juist wijn van water gemaakt en werden de volgelingen opgeroepen om zout en licht te zijn.

   Buma en Segers staan nogal sympathiek t.o.v. de islam, en dat is niet mijn christelijke visie. Ook het samengaan met de uitgesproken satanische D’66 is onbegrijpelijk. Die C mag er wat mij betreft af.

   1. Pjotter

    Lugar# die C staat voor colaboreren en zijn uitspraak de Islam behoort bij ons.

  3. Guus Geluk

   Bepalen welke partij wel of niet fout is. Zo rollen de rechts-populistische deugdmensjes.

   1. lugar

    @Guuslim: “Bepalen welke partij wel of niet fout is.”

    Goed of fout is niet aan de orde, van die Boom kun je maar beter niet eten, toen dat gebeurde liep het slecht af. (Gen. 3).

    Verder is het mij opgevallen dat het CDA en de CU nogal heulen met de islam, binnen het CDA is er zelfs een Mohammedaans Tweede Kamerlid. Christendom en islam sluiten elkaar uit Guuslim, dat zou jij moeten weten. Welke verhouding heeft het Licht met de duisternis?

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Amhaouch

    1. Guus Geluk

     Het volgende deugdmensje meldt zich.

     1. lugar

      @Guuslim: Want?

     2. swetsnek

      pfffffffffffff moet jij niet naar je pastoortje voor je wekelijkse beurt doe ons een lol mafklapper

    2. Floris

     Zoals zo vaak rent Guusje weer hard weg zodra het op de inhoud aankomt.

     Verstandige christenen weten en/of voelen aan dat de islam vijandig tegen jodendom en christendom staat. Dat is niet alleen letterlijk terug te vinden in de leerstellingen maar ook in de islamitische praktijk. Tot op de dag van vandaag worden christenen door moslims in moslimslanden vervolgd, gediscrimineerd en zelfs gedood.

     En in westerse landen veroorzaken moslims een wijslijst aan problemen, waarvan de aanslagen niet eens het grootste probleem vormen. Islam is bad news, overal waar deze veelkoppige draak verschijnt.

     Een draak bestrijd je niet met het toe keren van de andere wang en naastenliefde. Daar lacht de draak om.

     De realiteitszin van iemand als Lugar is ver te zoeken bij christenen van het type Guus Gelul en Segers. Binnen het CDA (en de meeste andere West-Europese christelijke partijen) wemelt het ook van dit soort naïeve mafkezen, die denken dat de islam te appeasen valt.

     Samen met links en de links-liberalen gooien ze West-Europa te grabbel en offeren het avondland op aan hun eigen zogenaamde deugdzaamheid. Het nageslacht zal ze vervloeken.

     1. Guus Geluk

      De islam is hier nooit ver weg.

     2. Floris

      En wéér geen inhoudelijke reactie van Guusje.

      Je vraagt je af wat deze glibberaar hier doet.

     3. Guus Geluk

      Floris,

      Op deze serie verwijten over Europa en het Avondland wist ik geen inhoudelijke reactie te bedenken.

     4. Floris

      Net als je nooit een inhoudelijke reactie wist te bedenken over de ware aard van de islam.

      En net als je nooit op bent gekomen voor je mede-christenen die vervolgd worden, iets wat je gemeen hebt met het weekdier Segers.

      Wat je wél doet is pleiten voor de “rechten” van een vijfde colonne van westenhatende barbaren.

   2. swetsnek

    doe jij niet hetzelfde ??????? schizofreen ventje

    1. Guus Geluk

     Nee.

   3. Holland

    Guusje, je herhaalt het foute woord ‘deugdmensje’ zo vaak, dat ik me nu toch geroepen voel je mede te delen dat het een ‘deugmensje’ is. Van het werkwoord deugen. Een deugd is een positieve eigenschap waar een persoon over beschikt, en dat bedoel jij niet in deze context. Het gaat niet om een mens met een deugd, maar om een mens die deugt. Vaak wordt ook het woord Gutmensch gebruikt.

    1. Guus Geluk

     Ach, moppie, zat het u zo dwars? Dank voor de correctie, hoor.

     1. Holland

      Nee, het zat me niet dwars. Het toont vooral wat voor enorme sukkel jij bent. En ik ben nooit te beroerd om de slecht bedeelde dyslectische analfabeten onder ons op weg te helpen. Graag gedaan!

     2. Guus Geluk

      Weet ik toch, dat u nooit ergens te beroerd voor bent. Een grote mond, maar een klein hartje.

    2. Ernst Quispel

     Het doet me deugd dat Holland ook een ‘taalneuqer’ is.
     Dat schept een band.

     🙂

     1. Ernst Quispel

      Guus bevindt zich met zijn deugdmens overigens in goed gezelschap.

      https://twitter.com/martinbosma_pvv/status/811529250356547584

     2. Guus Geluk

      Kijk aan!

  4. Rosasolis

   @palko. Ik ben ben je eens. Ik ben lid van het CDA; zoals velen landgenoten weten, dit partij komt eerst voor de belangen van ons land op. Het princiep is dat liefdadigheid
   begint in eigen land. Het CDA steunt de nieuwe EU plannen voor Fort Europa. Het bouwen van kampen langs de grenzen van noord-Afrikaanse landen. De CU heeft Een
   goede, hard-werkende minister: Carola Schouten, minister van Landbouw. De rest is
   waarschijnlijk “brandhout”.

 3. Antidotum

  Als het Seegers om zieltjeswinnerij gaat, Dan Moet ik hem teleurstellen.
  Moslims, want daar gaat het over, zullen nooit op christelijke partijen stemmen.
  Wijk eens af van het feit dat de democratie grotendeels is gebouwd op de NT van bijbel.
  Denk islamitisch en laat barmhartigheid, keer uw belager de andere wang toe,
  Heb uw vijanden lief en nog meer van dat fraais voor wat het is als het de islam betreft.
  Zo niet dan zal Europa, net zoals het Romeinse rijk van weleer, verloren gaan.

 4. Nasrani

  De CU, een links bolwerkwerk van slappe Christenen. Hypocriet tot op het bot. Een Christen zal hier niet op kunnen stemmen.

  1. lugar

   “Een Christen zal hier niet op kunnen stemmen.”

   Juist.

  2. Guus Geluk

   Wat een borstklopperij weer.

   1. lugar

    @Guuslim: Want?

    1. Guus Geluk

     Wie Guuslim is weet ik niet, maar mijn ervaring is dat conservatieve christenen vlug het oordeel klaar hebben over wie de “echte” christenen zijn en de “slappe” “nepchristenen”.

     Ik beschouw het als deugdmenselijke borstklopperij.

     1. lugar

      @Guuslim: Jij bent Guuslim, maar dat wist je stiekem al, in alle andere gesprekken ga je er immers keurig op in, Gladdeguusengekkie!

      Maar bedankt voor je uitleg, het is duidelijk.

     2. Guus Geluk

      Lugar,

      U ook bedankt voor de uiteenzetting wat betreft de mysterieuze guuslim.

     3. lugar

      @Guuslim: Een persoonlijke vraag tussendoor, als christen ben je immers altijd bereid tot verantwoording aan iedereen die jou rekenschap vraagt van de hoop die in je is (1 Petrus 3:15).

      Naar welke kerk ga jij? Je bent er nooit op zondag, vandaar.

     4. Guus Geluk

      Lugar,

      Op zondag neem ik inderdaad nooit deel aan politieke debatten: op internet op IRL. Het blijft voor mij de absolute rustdag die het is.

     5. lugar

      Behoedzaam als altijd laat je het tweede gedeelte van mijn vraag ongemoeid?

     6. Guus Geluk

      Lugar,

      Yep, behoedzaam als (bijna) altijd.

     7. Rosasolis

      @ Guus Geluk. Je moet helemaal niets aantrekken aan wat dan ook dat de fanatieke, grotendeels domme trollenkliek aan deze site over je schrijven. Als je wil kan je reageren om anderen voor de trollen te waarschuwen; vooral nieuwe abonnees op dit site. Je kunt het als een compliment beschouwen als de trollen heel wat aandacht aan je besteden.
      Je moet pas bezorgd zijn als die waardeloze wezens je hebben vergeten!
      Gisteren heb ik een grote compliment van de Trollen gekregen: dat ik moet gaan schrijven voor Libelle magazine! Wow! Hoewel ik ben niet geinteresseerd in dit oude bekende Nederlandse magazine, vond ik dat een fijne compliment van trollen Holland en Floris!
      Er is een bekende Engelse vers dat docenten aan jonge kinderen vertellen om tegen het Pesten te gaan:
      Sticks and stones may break my bones, but names will never hurt me.
      (Stokken en stenen kunnen mijn beenderen breken,
      maar namen doen me geen kwaad).

     8. Guus Geluk

      Rosasolis,

      Ik wist dat dat men voor de Libelle kon schrijven. Mogelijk hebben beide heren ervaring in die hoek.

     9. Holland

      “….maar namen doen me geen kwaad”. Aldus Rosa Teutebel.

      Hoe lang woon je nu al in Nederland, Roos? Dertig jaar? Of veertig jaar? En nog steeds weet je niet dat ‘namen’ in het Nederlands SCHELDEN is!

      Wanneer ga je je inburgeringscursus nu eens een keertje afmaken?

     10. Floris

      Rosa zit al langer in Nederland dan de in Egypte geboren ex-moslima Nahed Selim.

      Nahed schreef onder andere in Trouw (jawel!), Opzij en won de Harriet Freezerring. Ze schreef diverse islamkritische boeken.

      En wel in foutloos Nederlands. Daar steekt Rosa erg schril bij af. Zowel qua inhoud als qua taalgebruik. Dat zij zich niet kapot schaamt voor haar belabberde Nederlands zegt veel over deze van eigendunk overlopende lege huls.

     11. Floris

      “Gisteren heb ik een grote compliment van de Trollen gekregen: dat ik moet gaan schrijven voor Libelle magazine! Wow!”
      —————————————————————-
      Rosa schrijft niet alleen belabberd, lezen kan ze ook al niet. Niemand heeft haar uiteraard gezegd dat ze voor de Libelle moet gaan schrijven. Er is slechts gesteld dat haar huis-tuin en keuken stukjes van libelle-niveau zijn.

      Achteraf is dat nog teveel eer. Zelfs het niveau van Libelle haalt ze niet.

 5. Guus Geluk

  Het grote goed dat de ChristenUnie in deze heeft bereikt is dat het inburgeringsbeleid niet meer aan de markt wordt overgelaten. Dat is een fout geweest. DDS wees laatst op een filmpje van Zondag met Lubach met betrekking tot de rampzaligheid van zo’n beleid.

  Segers heeft zeker gelijk in zijn kritiek op de voorstellen van VVD en CDA.

 6. lvdv

  Sorry,
  In dit geval ben ik het volledig met de Hr. Segers eens.
  Want waar leg je de grens?
  .
  Ik stem op … omdat mijn ouders daar ook op stemmen, of via een “stoelendans”?
  Wat te doen met veelplegers of een bepaalde vorm van criminaliteit?
  Mogen zij, indien ze meer ontvangen van de staat dan ze afdragen, wel stemmen?
  Of iemand die de Nederlandse taal NIET spreekt, maar WEL begrijpt?
  Wanneer men de politieke leugens, lees verkiezingsprogramma’s, niet leest?
  (Dan zou geloof ik 99,999999999999% van NL het stemrecht verliezen, dat terzijde.)
  .
  En zo zijn er legio redenen te verzinnen om het stemrecht te ontnemen indien
  iets niet bevalt, vooral als het toevallig zo zou uitkomen.

  1. Koos sssss

   Ideaalbeeld zou zijn, wanneer ook Nederlandse mensen een permanente educatie volgden met een toets. Toets niet met succes afgelegd, dan geen stemrecht.
   Als er mensen zijn die op Thiemes poesjemauwpartij stemmen is er inderdaad iets goed fout in ons land.

   Maar dat ideaalbeeld kunnen we niet halen.

   Voor nieuwkomers mogen de richtlijnen best wat strakker. Geen interesse in deze samenleving? Geen stemrecht.
   Sowieso kan je je afvragen wat die mensen hier te zoeken hebben.

 7. Bloem

  Seghers zijn excuus clubje kan veilig tegen stemmen aangezien de clubjes rechts van het spectrum vele malen talrijker zijn in de kamer en vermoedelijk dit voorstel van harte zullen steunen. Het lulletje rozewater beseft nog niet dat hij alleen maar vanwege een rekenkundig modelletje deelneemt aan een kabinet waarin hij weinig inbreng heeft.

  1. Guus Geluk

   Ah, nu is de VVD weer rechts.

 8. Koos sssss

  Het is de imbeciel Segers blijkbaar ontgaan wat mijnheer Kuzu onlangs zei: “autochtoon, pas je aan, aan de mores van ons nieuwkomers, of rot op”.

  Imbeciel Segers helpt deze partij aan heel veel extra stemmen en is daarmee nu al als oorlogsmisdadiger te bestempelen.
  Want dat deze omstandigheden (opstandige en veeleisende nieuwkomers i.c.m. een boterzacht bestuur) tot een burgeroorlog gaat leiden staat nu wel vast.

  1. lugar

   @Koos: De islam pak je niet zonder handschoenen aan hoor.

  2. palko

   @Koos, de CU is inderdaad een imbeciele partij. Waar een fatsoenlijk, weldenkend, hardwerkend en welopgevoed burger nooit van zijn leven op zou willen stemmen.

 9. Ernst Quispel

  Segers heeft natuurlijk gelijk: het is idioot mensen burgerrechten te ontnemen omdat ze er nog onvoldoende in slaagden te integreren.

  1. lugar

   @Ernstlim: “Segers heeft natuurlijk gelijk…”

   Uiteraard heeft Segers gelijk, jou integratie-zeepbel zou anders uiteen spatten.

   Voor degene die wel van de realiteit zijn gediend: Integratie in Nederland is mislukt omdat niet aan de voorwaarden wordt voldaan.

   De klassieke immigratiestaat, zoals de VS, kon alleen grote groepen mensen absorberen wanneer aan minstens drie voorwaarden werden voldaan:

   – individuele zelfredzaamheid,
   – familiesaamhorigheid,
   – een verbindend nationaal besef.

   Geen ontbering was te groot voor het besluit deel uit te gaan maken van een nieuwe samenleving; die had geen mededogen met de migrant. Deze moest zich waarmaken, alleen of in familieverband.

   Bron: Telegraaf dinsdag 26 juni 2018

  2. Koos sssss

   Ik ga een stap verder. Stemrecht krijg je alleen als je één nationaliteit hebt. Een Turk -om dit voorbeeld te noemen- levert dus zijn Turkse paspoort in en kan dan pas stemmen in Nederland.
   Gaat dat niet, dan geen Nederlandse nationaliteit en geen Nederlands stemrecht.

 10. DolleDries

  Ook deze religie gekkie heeft er geen moeite mee om zijn land kapot te maken om sprookjes in stand te houden.

 11. Ni28

  Segers is kennelijk van zijn bacteriële infectie af(mooi) maar de virus waar het echt om gaat zit nog diep in die man geworteld. Dankzij dit soort denkbeelden, die op natuurlijke slapheid berusten en die onder de mom van humaniteit gaan, veranderd er niets in Nederland en zal het verder bergafwaarts gaan. Een chaos van diverse nationaliteiten die de Nederlands verafschuwen worden op dezelfde wijze behandeld als diegenen die het goed menen en integreren. Een land waar legaal en illegaal niets uitmaakt, waar verraders teruggehaald worden en losgelaten, waar moet het heen? Beseft dat niemand van de elite?

  1. Floris

   “Dankzij dit soort denkbeelden, die op natuurlijke slapheid berusten en die onder de mom van humaniteit gaan”
   ——————————————————————————-
   NATUURLIJKE SLAPHEID.

   Zeer goed gezien.

   1. Ernst Quispel

    Floris heeft meer op met de Arische Übermensch.

    🙂

    1. Floris

     Ernst Graatsma doet een Godwinnetje.

     Wat is het toch een tijger in het inhoudelijke debat…

     Overigens is Ernst Graatsma een nog grotere slappeling dan Segers.

     1. Ernst Quispel

      Tja, Floris is naar het buitenland gevlucht.

      Dat is natuurlijk wel dapper.

      🙂

     2. lugar

      @Ernstlim: Maar hij hanteert dan weer wel één nick.

     3. Floris

      Nu gooit Ernst helemaal de handdoek.

      Inhoudelijk nihil, maar wel drollen over de schutting gooien.

      Ik adviseer zowel Guusje als Ernst om samen met Rosa in een lange zomerjurk onkruid te gaan wieden in haar rozentuin. Doen jullie in ieder geval nog iets nuttigs.

     4. Ernst Quispel

      Floris is afgezakt naar een tamelijk triest trolniveau.

      Kennelijk ontleent hij daar bevrediging aan.

 12. Gerlos

  Leuk verwoord hr. Segers, maar ik dat de meeste moslims schijt hebben aan de ongelovige in ONS land en aan onze normen en waarden ook zijn de meeste zo dom dat die nooit Nederlands kunnen spreken schrijven, blijven alleen maar genieten van ONS sociaal stelsel. Geen stemrecht prima idee en neemt waarschijnlijk de wind uit de zeilen van die moslim partij DENK.

 13. Pescador

  Een christelijke man die het volk wil leiden, maar dan wel naar de klooten want als je een liegende leider bent, dan ben je geen knip voor de neus waard en het toont wel weer aan dat de religie ook fout is

 14. sjun

  Die CU is in woord en daad weinig anders dan de PvdA. Verwaten Christendom zonder notie voor rechtvaardigheid. De rekeningen van haar ideaismen kunnen immers naar belastingbetalende burgers worden doorgeschoven en dat gebeurt dan ook zolang op de hoeken van de straten de eigen goedmenselijkheid maar kan worden uitgevent terwijl moraalclaimend mensen met bedenkingen de politiekcorrecte maat genomen wordt.

 15. Troelstra

  Wie in al die tijd hier in Nederland aanwezig niet kan of wil slagen voor de inburgering is niet geschikt voor verblijf in Nederland en dient te worden uitgeburgerd, dus ons land uit gezet te worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.