Dan doet Italië het zelf wel: schenkt boten aan Libische kustwacht om migrantensloepen te laten terugkeren

Italië heeft schoon genoeg van alle illegale migrantenboten die proberen aan te meren in het land, en dus neemt de kersverse regering actie. Men schenkt de Libische autoriteiten enkele schepen, zodat de kustwacht van het land de migrantenbootjes eerder kan stoppen en laten terugkeren.

Nu de EU een halfbakken deal heeft gesloten om de stroom aan vluchtelingenbootjes die vanuit Afrika het Europese continent proberen te bereiken een beetje te bestrijden, maar ook weer niet, is voor Italië de maat vol. Als Brussel niet wil ingrijpen, dan doen de Italianen het zelf wel. Want feit is dat Europa gewoon de limiet bereikt heeft, wat het realistisch aankan qua opname van immigranten. En dus wordt het tijd om het blik met onorthodoxe maatregelen open te trekken.

Zoals deze: de Italiaanse regering gaat schepen en gereedschap aan de Libische kustwacht schenken. Zodat ze daar beter en sneller al die migrantenflotilla’s kunnen onderscheppen en terugslepen naar Libië.

Slim gehandeld van de Italianen:

“Italy has said it will donate more ships and equipment to help the Libyan coast guard intercept Europe-bound migrants on the Mediterranean Sea. The news came amid reports of another shipwreck.

Rome announced late Monday that it would send 10 motor launches, two ships, dinghies, equipment, vehicles and other material to help Libyan maritime authorities increase their capacity to manage illegal migration.

Italy’s new government wants Europe-bound migrants found in boats coming from Libya to be taken back to the North African country, rather than allowing them to move on to Europe.”

Mooi, doe mij nog maar een paar van die onconventionele maatregelen. Als die helpen om de massale migratie vanuit Libië te stoppen, dan teken ik er direct voor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Italië in de nauw gejaagd door binnenkomende mensenlawine doet uiteindelijk het enige goede. De grens moet naar Afrika opgeschoven worden en geen opvangcentra in Europa. Het is voornamelijk een Afrikaans probleem en niet Europees. Die opvangcentra op Duits-Oostenrijkse grens, gisteren afgesproken hebben al een kettingreactie veroorzaakt. Oostenrijk voelt zich verplicht om hun grenzen in het zuiden te sluiten. Hetzelfde gaat ook Montenegro doen op de grens van Albanië. De muur van Orban wordt uitgebreid, dat is wat Merkel en Seehofer gisteren hebben bereikt. En dat zij voorlopig blijven zitten met verkeerd aangepakte probleem. Een Pyrrhus overwinning. En voorlopig is Italië de enige land die het probleem bij de kern aanpakt.

  1. Rechtsaf

   @Ni28 ja maar dat vinden “onze” regeringsleiders dus niet, die willen iedereen gezellig hierheen halen en ik vraag mij af waarom ze dit doen, ik kan wel iets bedenken natuurlijk dat deze mensen allemaal aan het werk moeten in Europa…dus economisch gewin ten koste van alles

   1. denk eens na

    twee dracht maakt macht

   2. Ni28

    Mocht hiermee de toevoer migranten opdrogen zult je zien hoe zij hun “succesvolle Europese aanpak” gaan promoten. Niet de Italianen maar Brussel met Merkel en consorten.

    1. Steve Van der Vekens

     En het domme plebs zal er in tuimelen.

 2. Gerlos

  Geweldig bericht van de Italianen en de Enige en juiste oplossing.Retour met die gelukszoekers en tevens een waarschuwing voor die nog willen komen.

 3. palko

  Elk land moet gewoon zijn eigen grenzen hermetisch beveiligen, en de bescherming niet over laten aan de EU. Want dan weet je vantevoren dat dit tot niets leidt. Elke zichzelf respecterende natie moet er zelf voor zorgen dat er geen migranten het land binnenkomen die maar op één ding uit zijn: Onder het mom van nepvluchteling tot in lengte van jaren met partners en kinderschare parasiteren op en profiteren van de inwoners van de Europese Luilekkerlanden. In plaats van zelf de uitdaging aan te gaan het eigen vadersland te herbouwen of op te bouwen. Zoals onze (groot)ouders dat ook met vereende krachten deden na de beproevingen van de Tweede Wereldoorlog.

 4. Lex

  Bravo , proficiat.

  Eindelijk eens een regering met verstand.

  Het is goedkoper schepen weg te geven dan die gasten in hun land te laten parasiteren de kosten reizen gigantische de pan uit.

  Laten andere landen ook enkele afgeschreven schepen sturen en het probleem is snel opgelost.

 5. meijer61200

  Uitstekende actie van Italië! Nederland kan helaas niet met ze meedoen, want onze koelbloedige marine beschikt slechts over 2 roeiboten, met roeispanen, dat dan weer wel. Shell en Unilever moeten toch ergens van betaald worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.