Doodtrapper grensrechter weigert zich te laten uitzetten naar Marokko: ‘Ik heb mijn leven gebeterd!’

Als het aan één van de moordenaars van grensrechter Richard Nieuwenhuizen ligt, dan blijft hij gewoon in Nederland. Ondanks dat zijn verblijfsvergunning niet verlengd wordt en een waslijst aan criminele daden, vindt een 22-jarige tuigcrimineel tóch dat hij niet moet worden uitgezet naar Marokko. Het botte lef!

Wat doe je met mensen die hier misdaad na misdaad plegen? Die sluit je op. Maar wat doe je met mensen die misdaad na misdaad plegen in dit land, terwijl ze niet eens de Nederlandse nationaliteit bezitten? Simpel. Die sluit je eerst op, en daarna kieper je ze het land uit. Wie in dit land te gast is door middel van een tijdelijke verblijfsvergunning, heeft zich misschien nog wel meer dan een ander te gedragen. Doe je dat niet, omdat je – ik noem maar wat – je frustratie na een verloren voetbalstrijd botviert op een onschuldige grensrechter en hem daarbij van het leven berooft.

Om daarna nog meer misdaden te plegen. Is dat je leven beteren? Nee, hè? Precies. Dat is dan ook waarom dit zo’n ongelofelijke gotspe is:

“Een 22-jarige man heeft bij de bestuursrechter in Amsterdam bezwaar gemaakt tegen uitzetting naar Marokko en een inreisverbod. Hij werd eerder onder meer veroordeeld voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere in 2012. Volgens zijn advocaat verdient hij nog een kans, omdat hij in het verleden niet de juiste hulp heeft gehad en zijn gedrag ten goede verandert.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft hem twee jaar geleden verteld dat zijn verblijfsvergunning niet wordt verlengd en hij een inreisverbod van tien jaar krijgt. De man is in Nederland geboren en getogen, maar heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit. Op zijn strafblad staan nog meer misdrijven en bij een recente veroordeling zag de rechtbank zijn toekomst somber in, zei de advocaat namens de IND. Bovendien ging de man nadat hij te horen had gekregen dat hij het land uit moet, toch weer de fout in.”

Dit soort lui kunnen we missen als kiespijn. Over zes weken horen we wat de rechter beslist: laten we duimen voor een goede afloop.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Meester Kong

  Ach, vele veroordeelden hebben recht op een tweede kans, deze persoon duidelijk niet.

  1. Ni28

   De slachtoffer krijgt ook geen tweede kans. Bij stilgestaan soms?

   1. Meester Kong

    Je zeurt om het zeuren , ouwe zeur….

    1. lugar

     @Kong: Nou ik ben duidelijk hoor, die hele gast had hier nooit moeten zijn. Uiteraard moet hij direct worden uitgezet en persona non grata worden verklaard.

    2. Archetype01

     ach ja kong soms kan je beter gewoon niet posten omdat het in dit geval onwijs hypokriet overkomt.

  2. Bloem

   En een 3e, 4e, 5e, 6e……..
   Soms moet je gewoon concluderen dat iemand meer kansen heeft gehad dan waar een normaal mens recht op heeft. In Marokko weten ze wel raad met dit onmens, daar hakken ze gewoon z’n kop af na een dergelijk misdrijf

  3. Ernst Quispel

   Meester Kong, je veronderstelt dat hier de kernwaarden van de rechtsstaat worden begrepen dan wel gedeeld. Dat is helaas meestal niet het geval.

   1. Adriaan

    @Quispel, deze kan ik niet volgen. Wil je me dit nader uitleggen? Alvast dank.

    1. Ernst Quispel

     Je begrijpt geen donder van recht en rechtsstaat, naar ik vrees, Adriaan.

     1. lugar

      @Islambeciel: Het recht is dat hij weg moet, pisvlek en sneeuwvlok!

     2. nogmaals

      Nu zit Quisling weer te liegen over adriaan.hij beweert stellig iets dat hij niet kan onderbouwen. Wat is het toch een psychopatische serieleugenaar!

     3. Adriaan

      @Quispel en jij begrijpt geen donder van een vraag. Ik stel hem netjes en ik krijg dit antwoord? Ben je dan een lul.

     4. Adriaan

      @Quipel, P.S. waar blijven mijn overige antwoorden?

     5. sjun

      Barmhartigheid voor de wolven doet onrecht aan de schapen. Na de rechtstaat al even onrecht entameert ligt het steeds meer voor de hand dat eigenrichting overwogen wordt om recht gedaan te krijgen en jarenlange cumulerende sociale, psychische, juridische, curatieve en economische kosten te sparen.. En zo zien we toch langzaam maar zeker de invloed van opgedrongen cultuur’verrijking’ plaatsvinden. Al te goed is buurman’s gek gebleken. We gaan bij ongewijzigd beleid af op een burgeroorlog waarin het recht van de sterkste gaat gelden. Zeker als je je beseft wat er vanuit Afrika nog aan het koffers pakken is richting Europa om daar de problemen van hun kost en onderdak te gaan parkeren zonder ooit in het systeem dat dit bekkostigt te hebben ingelegd. En van zulke solidariteitsovervraging met daarbij meekomende gevolgen hoef je niet vrolijk te worden (al zal dit voor sommigen wel weer een verdienmodel opleveren).

   2. HW

    Die kernwaarden van een rechtsstaat zijn allang door de verdachte overschreden en mogen wat mij betreft getoetst worden. Echter er dient dan wel rekening met het ellenlange strafblad gehouden te worden, het aangerichte leed, de maatschappelijke schade en de eigen verantwoordelijkheid van de veroordeelde. Het woord van verbetering mag nooit de grondslag zijn van een moordenaar om onder een opgelegde straf uit te komen.

    Helaas zien we dit verschijnsel te vaak in de rechtsspraak.

  4. meijer61200

   Of een tweede, of een derde, of een vierde, of een vijfde. Het land uit lazeren dit godvergeten uitschot. Inclusief zijn familie tot en met de derde graad. Hebben de linkse stinkgleuven nog geen tocht der dwazen georganiseerd?

 2. NoDoubt

  Gewoon terug naar Marokko, hij heeft teveel naar zijn imam geluisterd.

 3. Gerlos

  Wat hij wil is niet van toepassing met zijn geweld verleden, uitzetten naar Marokko en nooit meer toelaten in ons land.

 4. struisvogelpolitiek

  Wat!!! Een Amsterdamse rechter??? Dan mag die Marokkaan blijven, wat ik je brom.

 5. Svetlana

  Laten we ons van onze ruimhartige kant tonen. Deze man heeft zijn lefen ferbettert dan sou hei gewon in Neederland muten bleifen. Moslims sein liefe mensen en een groote verrijking vor onse kultur

  1. Tinneke

   Hed falt niet op Robert Dopper….hoe doorsigtig kun je sein!

   1. C.von Gelbkirchen

    Dit is niet ‘Dopper’ Tinneke…

    Dit is iemand uit de Whatsapp gebruikersgroep genaamd de Svetlana’s.
    Hier hebben wij te maken met Svetlana’s gebruiker nr4.
    Vielleicht ein Deutsche?

  2. Ni28

   Helemaal goed Quispel, daarom is het voor de gewone mens steeds minder leuk hier.

  3. Adriaan

   @Svetlana, wederom een prachtige bijdrage. Kunnen we tenminste weer eens lachen. Hoewel je nu toch wel uit je rol valt. In ene ga je raar Nederlands schrijven. Doe maar in onze gewone taal, dan hoef je je niet zo in te spannen.

 6. Ni28

  Ik ga niet weg uit Nederland want je kunt hier alles straffeloos doen of hoogstens met een lichte strafje beloond wordt. Geweldige land, vooral steeds meer voor de schurken. Voor de gewone mensen steeds minder leuk.

 7. Adriaan

  Deze Kut-Marokkaan kan er ook niks aan doen dat hij een Kut-Marokkaan is. Zo is hij geboren. Al vanaf zijn eerste levensdag kreeg hij van zijn vader te horen dat ongelovigen slecht zijn en dat je ze mag doden. Dat heeft hij toch gedaan? Dus wat zitten wij nu te lullen? Laat die man gewoon in Nederland blijven en hopen dat hij een echte Nederlander tegen het lijf loopt.

 8. lugar

  Misschien een woning kraken en op schoot gaan zitten bij Sylvana Helsema?

  1. Meester Kong

   Provocateur met je vele nick’s

 9. Guus Geluk

  Ik ken de exacte situatie niet, maar in ons nuchtere landje zijn regels nog altijd regels.

  Hoewel – laatst moesten er enkele vrouwen terug naar Afghanistan, omdat het een veilig land is. Tezelvertijd hadden de vrouwen geproefd van Westerse vrijheden. Regels kunnen sucks zijn.

  Verdient deze man een nieuwe kans? Ik weet het niet. Ik weet niet pf deze persoon echt zijn leven heeft gebeterd.

  1. Bloem

   “Hoewel – laatst moesten er enkele vrouwen terug naar Afghanistan, omdat het een veilig land is. Tezelvertijd hadden de vrouwen geproefd van Westerse vrijheden” kunt u dit nader uitleggen, aangezien u zich normaliter zo positief over de islam uitlaat. De Islam is dominant in Afghanistan, het staat moslima’s vrij om hun geloof daar te beleiden zoals islamitische vrouwen dat volgens u graag willen beleiden. De hoofddoek is immers een vrije keus en een boerka een ware traktatie. Alstublieft, verklaar u nader…

   1. Guus Geluk

    Bloem,

    Ik kan me niet herinneren dat ik me positief heb uitgelaten over geloof, anders dan het christendom.

    1. Bloem

     Gelukkig, dan heb ik u al die tijd verkeerd begrepen en bent u toch niet positief over de Islam en de invloed daarvan op de Nederlandse/Europese samenleving

   2. Guus Geluk

    = anders dan over

  2. sjun

   Je doet net of het in Marokko geen leven is voor deze Hier illegaal verblijvende Marokkaan.

 10. Bloem

  Tja het Doppermannetje is een zieke geest. Antisemitisch tot op het bot en volgens sommigen gek op kleine jongetjes.

 11. DolleDries

  Ik zou bij zulke figuren niet willen spreken over uitzetten maar over er uit trappen.

  1. nogmaals

   Je kunt hem op de grens zetten, en dan hard tegen zijn kop trappen!

 12. Westerling

  Niet reageren op die linkse debielen.

 13. lugar

  WlM schreef in 2013:

  “Deze gedachte kwam al eerder bij me op. Het slachtoffer meldde zich namelijk uren na de vechtpartij in de kantine in goede gezondheid en kreeg pas daarna gezondheidsklachten.

  Deze zeer hoog in de media opgespeelde zaak (met evident racistische kleuring) leidt wellicht tot onevenredig zware straffen terwijl er geen causaal verband is tussen het geweld en de gevolgen. Het is goed als deze zaak wordt heroverwogen.”

  Een een islambeciel altijd een islamongool!

  1. Frits Jansen

   En als het nou waar is dat het slachtoffer overleden is aan een zwak hart maar de mishandeling op zich niet direct tot de dood leidde?

   1. Vit

    @Frits Jansen

    Dan was het in ieder geval de aanleiding, tenzij je in toeval geloofd.

   2. Stanly2000

    Fritsje, meester in de rechten, ze zijn veroordeeld tot doodslag en het slachtoffer is niet overleden aan een zwak hart. Stop met deze onzinverhalen en ga slapen! O nee, nachtdienst!
    “Daar overleed Nieuwenhuizen op de avond van 3 december. Als doodsoorzaak werd vastgesteld dat de verwondingen aan zijn hoofd een infarct in een beschadigde wervelslagader hadden veroorzaakt.”

 14. lugar

  “Ons nieuwste lid is Beukman”

  😛

 15. Pescador

  Ophangen die gek

 16. Nasrani

  Marrokaans onkruid.

 17. Floris

  Kijk eens aan, daar hebben we de huilebalk die zich beklaagt als hij in verband wordt gebracht met ene WH (door eigen stompzinnig toedoen) maar zelf niet schroomt om naam en woonplaats van een opponent te noemen.

  Kan het nog hypocrieter?

  1. lugar

   @Floris: Gelukkig kennen we zijn naam, toenaam én adres. 😉

 18. Guus Geluk

  Step one lijkt inderdaad een alias van Kodi. Vast verbannen vanwege te opzichtige e**reemrechtse standpunten.

  1. Guus Geluk

   Het is weer slecht gesteld met de acceptatie van homo’s, hoewel ik dat niet ben.

   Naast Step one loopt er hier nog één rond met radicaal-rechtse standpunten. Het zijn geen aanwinsten voor dit blog.

  2. Holland

   De beftekkel tracht weer zijn holmaatje uit de wind te houden door afleiding en ombuiging.

   Quispel, alias W.H.utten uit Den Haag is een vieze, smerige pauper en hypocriet die andermans personalia het internet op gooit. Daar gaat het om! Niet om jouw homofiele geaardheid en genoegen, Guus Gans.

  3. Holland

   Guus, in deze draad openbaarde ‘Kodi’ NIET de naam en adres van Quispel, dus deze had ook geen enkele reden om dat wel bij Kodi te doen.

   Quispel heeft nota bene zelf bij de redactie bewerkstelligt dat zijn echte naam niet meer door het DDS-filter heen kwam.

   En nu zonder daadwerkelijke aanleiding plempt hij wel de NAW-gegevens van Kodi op deze pagina.

   Het bewijst eens te meer de kwaadaardige inborst van de psychopaat Quispel.

  4. Guus Geluk

   Holland,

   Ik begrijp het: als B. privé-gegevens openbaart met de oproepen tot geweld is er nauwelijks protest (over kwaadaardige inborst gesproken). En als B.’s gegevens op het forum verschijnen is het huis te klein.

   Hoe hypocriet, maar misschien net zo hypocriet als het proberen weg te treiteren van Rosasolis door op haar Nederlands te letten, terwijl, wie Ni28 aanspreekt op zijn Nederlands, een sneer kan verwachten.

   De incrowd, de ons-kent-ons, de wij-dekken-elkaars-rug, het kartel.

   Overigens is deheer B. door Kafka uitvoerig genoemd. Ook deheer W., hier eerder actief en – als ik me goed herinner – geen fan van de Joden, behoort tot het radicaal-rechtse internetvolk.

  5. Holland

   Je voorbeelden raken kant noch wal, Guus. Het gaat erom dat Kodi in DEZE draad niet Quispel’s gegevens publiceerde en Quispel wel die van Kodi, zonder dat er een noodzaak toe was. Duidelijk een wraakoefening dus voor een oud voorval.

   Wat Rosasolis en N128 betreft: de eerste schrijft erbarmelijk Nederlands met soms wel tien fouten in een zin. Bovendien kletst ze aan een stuk door over niets. Ni28 daarentegen schrijft uitstekend Nederlands -beter dan menigeen hier op DDS- met soms een enkel klein foutje. Daarnaast blinkt hij uit in heldere, ter zake doende commentaren die een wezenlijke bijdrage op DDS zijn.

   Wat je laatste alinea betreft ben ik het met je eens dat extreemrechts volk hier op DDS niets te zoeken heeft en van mij ook een ban mag krijgen.

  6. Guus Geluk

   Holland schreef: “Duidelijk een wraakoefening dus voor een oud voorval.”

   Dat denk ik ook. Niet iedereen laat de zaken over de kant gaan, sommigen slaan zelfs terug. Ik bedoel maar.

   Rosasolis schrijft over het algemeen erbarmelijk Nederlands, maar na enig ontcijferwerk is het goed te begrijpen. Wie echter op haar taalwerk zit te vitten mag dat doen, terwijl muggenziften over taalwerk van anderen kennelijk uit den boze is. Tja.

   “Wat je laatste alinea betreft ben ik het met je eens dat e***eemrechts volk hier op DDS niets te zoeken heeft en van mij ook een ban mag krijgen.”

   Eens. Echter, dit rechtse forum met pro-PVV-artikelen, in combinatie met de anonimiteit van het internet, trekt veel radicaal-rechts volk aan. Jammer, want het geeft DDS een slechte naam. Ik weet van een geval waarbij Kuzu een screenshot twitterde van een DDS-comment waarin hij werd doodgewenst. Ja.

   1. Capo

    “Ik weet van een geval waarbij Kuzu een screenshot twitterde van een DDS-comment waarin hij werd doodgewenst. Ja.”

    Enig idee hoe vaak Geert Wilders daadwerkelijk aangifte heeft gedaan van doodsbedreigingen? Ja.

    https://www.lindanieuws.nl/nieuws/geert-wilders-doet-aangifte-na-tweet-wilders-gewoon-ophangen/

 19. meanstreak2099

  ach, voordat hij uit gezet wordt graag publiekelijk vastgeketend en daarna tomaten en andere rotte groente naar hem gegooid worden totdat hij tot het besef komt dat ze hem hier nooit meer willen hebben

 20. Frits Jansen

  Ik lees dat de man in Nederland geboren en getogen is.
  In Marokko is hij een vreemde, spreekt waarschijnlijk de taal niet eens.
  Wrede en onmenselijke straffen druisen in tegen grondrechten (EVRM).
  Deze man moet gewoon net zo worden behandeld als een gestoorde Nederlandse crimineel.

  1. Stanly2000

   Fritsje eerst de straf uitzitten en dan de grens over. Hij is geen Nederlander, maar een Marokkaan. Daarbij ook nog eens een crimineel en zonder verblijfsvergunning. Dus meester in de rechten, ik zou zeggen ga in beroep als uit de nachtdienst komt.

   1. Capo

    @Stanley: Inderdaad vreemd dat Frits deze levensgevaarlijke crimineel hier wil houden, wat zouden zijn belangen zijn?

 21. Chauvinist

  Deze walgelijke moordenaar heeft met zijn laffe daad elk recht verspeeld. In plaats van uitzetten zie ik liever dat dit beest ‘verdwijnt’ en nooit meer wordt teruggevonden! Mocht iemand weten waar dit beest woont, deel dan vooral zijn verblijfplaats via o.a. sociale media, wellicht dat dit beest zich dan zo opgejaagd zal gaan voelen dat ie uit zichzelf verdwijnt… naar Marokko bijvoorbeeld…

 22. nienke

  Hij had allang ons land uitgetrapt moeten worden hij heeft niets te willen, laffe moordenaar.
  Laat hem lekker in een marokkaanse gevangenis zitten kost ons niets en hij kan daar z’n lol op.
  Daar weten ze wel hoe ze dit varkentje moeten wassen, daar is dit heerschap als de dood voor.

 23. ko vadis

  Hoe ga je je k.tleven verbeteren, als je een mooi leven om zeep brengt?
  Op je knieen liggen? In de moskee?

 24. Ruud562

  Een onverbetelijke crimineel annex moordenaar, die hier ook nog illegaal hier is, behoort geen enkel recht te hebben!

  Maar ach gut, voor de mijnheer de rechter heeft hij zooo’n spijt, zelfs zijn moeder, die zoals gewoonlijk in die islamitische kringen totaal heeft gefaald in de opvoeding, betuigd dat.

  Ja, zodra dat heerschap de rechtbankdeur achter zich heeft gesloten en weer buiten staat, gaat de middelvinger omhoog richting westerse maatschappij! De maatschappij die hem en zijn famillie in alle opzichten onderhoudt!

 25. George Knight

  Als genoemde feiten kloppen, dan zijn er geen juridische bezwaren om deze Marokkaan uit te zetten naar Marokko. De Nederlandse samenleving heeft niks aan een buitenlander die herhaaldelijk crimineel gedrag vertoont.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.