Erik van Muiswinkel scheldt lezers van “fascist” Arthur van Amerongen uit: ‘Orks die binnen uur voor je deur staan!’

muiswinkel
Foto: Erik van Muiswinkel (bron: Opium / AVROTROS) met een stel orks (bron: Blizzard Entertainment).

Voormalige hoofdpiet Erik van Muiswinkel is weer eens lekker op stoom. Op Twitter zoekt hij nu ruzie met Volkskrant- en HP/De Tijd-columnist Arthur van Amerongen. Van Muiswinkel beaamt dat de man fascistische trekken heeft, en noemt zijn lezers “orks” die – als het moet – “binnen een uur voor je digitale deur staan.”

erikmuiswinkeltweet

Het is weer eens tijd om fascisten te ontmaskeren. Althans als je het aan columnist Dirk-Jan van Baar vraagt. Laatstgenoemde neemt zijn collega Arthur van Amerongen onder vuur en beschuldigt hem van “typisch fascistische stemmingmakerij,” omdat Van Amerongen het lef had om de mede dankzij Angela Merkel gestegen vluchtelingencriminaliteit te benoemen. En dan weet je het wel, hè? Dan wordt het tijd om het jargon uit de Tweede Wereldoorlog maar weer eens uit de kast te trekken. Dan ben je een fascist, en iedereen die zo’n statement retweet lekker ook!

En als je vervolgens gecorrigeerd wordt vanwege je overmatige hysterische gekkigheid en je inflatie van het begrip fascist? Dan is iedereen die je waagde tegen te spreken gewoon lekker ook nog een keer een fascist, en een “meeloper bij uitstek.” Hoppakee, lekker net doen alsof we in de jaren ’30 leven!

Uiteraard is de grootste ophitser van Nederland het daarmee ook eens: Erik van Muiswinkel. Hij doet de tweets van Van Baar nog even een keer dunnetjes over, omschrijft Van Amerongen met het Duitse legerbegrip “Hauptmänner”. Zelfs z’n voornaam mag niet uitgesproken worden: “te aardig.” En iedereen die zichzelf ziet als een bewonderaar van Van Amerongen? Nou, simpel: dan ben je gewoon een ork.

Het gaat dus weer zoals vanouds op de uiterst linkse flanken: lekker framen, schelden, hele groepen over één kam scheren met natuurlijk een vleugje karaktermoord. Het mag dan ook niets verbazen dat Erik van Muiswinkel andermaal voorop loopt in deze uiterst kwestieuze lasterparade.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  De uitstekende columnist Van Baar klaagde dat hij werd lastiggevallen door een horde die het niet met zijn standpunt eens was: tot drek-reacties aan toe.

  Van Muiswinkel, die men, om in de termen te blijven, kan vergelijken met een Gollem, vergeleek de horde meelopers met orks.

  Niets mis mee.

  1.   

   Tot zover de toestand in de wereld volgens meester G.B.J. Guuslim.

   1.   

    Naast de orks en Gollems bestaan er ook trollen. Ik zie mijzelf weleens als een Maia, die de trollen door het felle daglicht kan laten verstenen.

    1.   

     “Ik zie mijzelf…”

     [_] Juist
     [X] Onjuist

     1.   

      Ik had al enige tijd het idee, dat ‘ons Guusje’ niet geheel spoorde, maar na deze flauwekul van hem, is het voor mij wel echt heel duidelijk. Hij kijkt is een spiegel maar herkent zichzelf niet. Mijn aversie jegens hem is nu veranderd in medelijden. Ik hoop, dat het mijn deurtje voorbij gaat naarmate ik ouder wordt. Anders vraag ik om een bordje Euthanassie met sate.

     2.   

      “Euthanassie met sate.”

      Briljant! :)

     3.   

      De trollen kunnen zich melden bij de trollenbalie, maar niet in deze draad.

     4.   

      Kom op Guuslim, zuurpruim, “Euthanassie met sate.” is briljant!

    2.   

     Medusa had ook zo’n kwaadaardig talent. Pas maar op dat je geen spiegel voorgehouden wordt.

  2.   

   Dirk-Jan van Baar is een ouwe zeiksnor die met een been in het graf staat. Als historicus is hij -uiteraard- links georienteerd, dus alles wat er uit zijn muffe bek rolt riekt naar rottend afval. Van Baar schrijft o.a. voor de Volkskrant en dan weet je het wel. Vroeger schreef hij ook voor DDS, maar daar nam hij afscheid van omdat dit weblog ‘te rechts’ werd. Need I say more?

   1.   

    Dirk-Jan van Baar poneert interessante tweets, schrijft columns om over na te denken en gaat vaak rechtstreeks tegen de populistisch rechtse kerk in.

    Logisch dat hij derhalve tot ketter is verklaard bij populistisch rechts.

 2.   

  Het gaat dus weer zoals vanouds op de uiterst rechtse flanken: lekker framen, schelden, hele groepen over één kam scheren met natuurlijk een vleugje karaktermoord. Het mag dan ook niets verbazen dat DDS andermaal voorop loopt in de lasterparade.

  Ja ja het gaat van kwaad naar erger.

  1.   

   Daar maakt een mens aan de linker kant van het spectrum zich natuurlijk nooit schuldig aan

   1.   

    @Bloem: Links rijden is in ons land heel slecht voor je gezondheid. En niet alleen voor jezelf maar ook voor de medeweggebruikers.

    1.   

     Links rijden is niets mis mee zolang je maar door rijdt en anderen niet hindert :-)

     1.   

      @Bloem: En flink toeteren en lawaai maken natuurlijk :P

  2.   

   Kolere zeg! Wat ben jij eigenlijk een diep triest figuur. De gehele dag en zo ook te zien, nacht, hier je verbijsterende domheid etaleren. Is er mu echt niemand, die maar iets om je geeft? Ach ja, de vraag stellen, is hem beatwoorden. GET A LIVE!

 3.   

  Natuurlijk moet je een geestelijke gestoorde in de gaten houden maar buiten deze site lees ik niets over deze idioot. Misschien dat DDS dit ook beter kan doen

  1.   

   Dat is, omdat ze overal een ban hebben. Zelfs bij Elsevier is er een van hier de toegang ontzegd en daar kan men best wel veel schrijven als het ook onderbouwd is. En die andere trollen? Hebben daar geen centjes voor. Uitkering schuld, Geert Wilders en niet te vergeten Trump.

 4.   

  Een columnist die ik hoog heb zitten is Stevo Akkerman in Trouw. Vandaag weer keihard raak. Van migranten wordt verwacht dat zij de kernwaarden van Nederland ondertekenen. Naar mijn idee zullen die waarden in Putten of Epe anders liggen dan in den Burg op Texel of Grevenbicht in Limburg. Dus waar gaat het over? En vervolgens, ik heb gezocht, nergens kan ik een door mij ondertekend (kopie) document vinden. Wie wel. Wie steekt er zijn vinger op?

  1.   

   P.s. op mijn idee kaart staat wel NL

   1.   

    En dat staat tegenwoordig voor N IET L EUK!

    1.   

     O__O = Ernst

  2.   

   Nee Onno Drammer, de kernwaarden van Nederland zijn in Putten, Epe, Den Burg en Grevenbricht exact overal hetzelfde. Je denkt in je linkse bubbel dat ze anders zijn en dat zou je ook heel graag willen. Söechts alleen in de culturele details zijn waardenverschillen te vinden. Niet in de kernwaarden.

   1.   

    Söechts = slechts

   2.   

    Dus nutteloos om dat vast te stellen. Stel ik vast. ;-)

  3.   

   Ik heb die column van Stevo Akkerman ook gelezen. Het is een dwaas verhaal. Akkerman vraagt naar de bekende weg, terwijl hij het antwoord donders goed weet. Kernwaarden in NL: gelijkheid man en vrouw, vrijheid van godsdienst, geen discriminatie. Die zijn overal hetzelfde, in Putten, Ede, Den Burg of Grevenbricht.

   Akkerman is een halve antisemiet. Zo’n type van “Palestijnen zijn lief, Joden zijn tuig”. Dat kom je wel vaker tegen bij ex-vrijgemaakten.

 5.   

  De thuiswinkel heeft weer georakeld.

 6.   

  Als niemand meer naar je luistert ga je gekke dingen roepen en schrijven.

 7.   

  Hoe kan deze man zo omgeslagen zijn als een blad aan een boom, totaal de weg kwijt met zijn uitspraken en vaak totaal ongeloofwaardig.

 8.   

  Ik snap het niet de medischewetenschap is al zo goed, ze kunnen die maffe muiswinkel toch wel genezen.

 9.   

  Ach arme Eric van Muiswinkel. Hij vertoont al de symptomen van een beginnend of zelfs al gaande zijnde verval. Ziet het allemaal niet meer zo helder. Heeft niet alles meer op een rijtje. Tja als je het niet meer weet ga je schelden en dan diep je woorden uit je verste herinnering op zonder te weten wat ze betekenen. Arme arme Eric. Nog even en hij zal worden opgenomen. “Verwarde man.”

 10.   

  Bij Orks denk ik dan weer eerder aan geislamiseerde horden onder het groene vaandel voor wie levens niet anders tellen dan bonuspunten bij vernietiging ervan. Misschien kan meneer van Muiswinkel eens uileggen hoe hij tot zijn *omkering* van zaken komt?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!