Familie Syriëgangers vaak totaal verrast

Geen categoriejul 30 2018, 10:00
Familieleden van Syriëgangers bleken vaak totaal verrast te zijn op het moment dat hun zoon of dochter de handen uit de mouwen had gestoken voor het nieuwe Kalifaat. Alle signalen gemist! Via NOS.
De Universiteit Leiden deed op verzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid onderzoek naar signalen van radicalisering en kwam tot de conclusie dat familieleden vaak helemaal niets door hebben gehad wat betreft de radicalisering van hun zoons en dochters.
Dit is in schril contrast met het beeld dat vanuit de meeste media is gecreëerd waar familieleden met man en macht probeerden te voorkomen dat hun kroost een Kalifaat uit de grond gingen stampen. De reden dat zij vaak niet doorhadden dat iemand geradicaliseerd was, is dat zij vaak zelf met problemen zitten. Marieke Liem, onderzoeker, noemt financiële en relationele problemen als hoofdoorzaken.
De rest van het artikel gaat een beetje de deugkant op. De onderzoekers presenteren namelijk niet alleen de resultaten van hun onderzoek maar geven ook advies over dat de gezinnen goede begeleiding nodig hebben zodat hun Kalifaat-architect fijn kan deradicaliseren en weer kan integreren in de samenleving. Zeg maar net zoals we tegenwoordig met die oud-SS'ers doen...Oh wacht, die sluiten we ook gewoon alsnog op, of ze nou gederadicaliseerd zijn of niet.
De AIVD beweert dat er zo'n 300 'Nederlandse' jihadisten zijn vertrokken, waarvan er zo'n 100 vrouw waren. Zo'n 75 vielen uit de gratie van Allah en kopten een kogel en zo'n 50 zijn er teruggekeerd. Eens zien hoeveel er daarvan gederadicaliseerd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten