Forum voor Democratie verwelkomt weggelopen D66-leden met open armen: “Stap over!”

Thierry Baudet en Theo Hiddema in Leiden. Maurits Oussoren voor De Dagelijkse Standaard.
Foto: Thierry Baudet en Theo Hiddema in Leiden. Maurits Oussoren voor De Dagelijkse Standaard.

D66-leden die hun partij de rug toekeren vanwege het “regenteske” en “dogmatische” karakter van de partij van Alexander Pechtold, zijn welkom bij het Forum voor Democratie. De partij nodigt de teleurgestelde sociaal-liberalen uit om samen met het FVD te bouwen aan een democratische toekomst.

fvdtweetd66

Bij de afdeling Haren van D66 is het goed mis: vier gemeenteraadsleden én een commissielid zeggen hun lidmaatschap van de partij op. Ze zijn helemaal klaar met de arrogante en regenteske wijze waarop de Pechtoldpartij zich zowel provinciaal als landelijk manifesteert. De druppel was de wijze waarop de gemeentelijke herindeling gewoon door de strot van de Groningse partijafdeling geduwd is, die daarbij geen kans kregen om zich ertegen te verzetten.

Maar ook het landelijke beleid staat de Harense ex-D66’ers vies tegen:

“De wijze waarop D66 zich heeft vastgenageld in een landelijk regeerakkoord, ten koste van de eigen idealen en uitgangspunten maakt dat de raadsleden zich voelen vervreemden van hun partij. ‘D66 is in onze ogen ver af komen te staan van de idealen die de partij ooit zo aantrekkelijk maakten. Sterker nog: D66 is bestuurlijk en uitvoerend verworden tot datgene waartegen de partij ooit werd opgericht! Dogmatisch, regentesk en top-down in plaats van luisteren naar ‘van onderop’.’ “

Lang hoeven de raadsleden echter niet politiek ontheemd te blijven. Het Forum voor Democratie biedt het vijftal het lidmaatschap van hun eigen partij aan. “Stap over naar FVD,” aldus een tweet van de partij van Thierry Baudet. Als extra service geeft de partij daarbij ook nog een link naar het lidmaatschapsformulier op de website, waar de vijf zich makkelijk kunnen registreren bij een partij die het raadgevende referendum níét wil afschaffen.

Of de D66’ers uit Haren genoeg ballen hebben om op dit voorstel in te gaan, is nog niet bekend. Maar één ding staat vast: het zou in ieder geval wel een mooie stunt zijn als ze het deden. Een mooiere manier om de partij-aristocratie van D66 te kakken te zetten, is er eigenlijk niet.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  D66-leden die hun partij de rug toekeren vanwege het “regenteske” en “dogmatische” karakter van de partij

  Bij Baudeetje kom je in een warm bad :) :):)

  Baudet op ramkoers met FvD-leden die meer democratie willen.
  De partijtop van Forum voor Democratie ligt op ramkoers met een groep leden die pleit voor meer zeggenschap en democratie.

  1.   

   @Kong, leg me dit eens uit: “Baudet op ramkoers met FvD-leden die meer democratie willen.”

   1.   

    Begin dit jaar heeft Baudet de Partij gezuiverd van leden die pleiten voor meer democratie

 2.   

  Wat zou FvD gefrustreerde D66ers te bieden hebben?

  Minder democratie, de rijken rijker, Harry Mens als premier en DDS als clubblaadje.

  Baudet ziet ze vliegen, de stakker

  1.   

   De rijken rijker zouden ook de rechtse D66ers als muziek in de oren moeten klinken

 3.   

  Het wegkapen van de VVD-ers wil niet zo goed lukken.

 4.   

  Drie in een ☺

 5.   

  Domme zet van Baudet. Propaganda is leuk maar aan zulke D66 spijtoptanten heb je niets. Als Ollongren de gemeente Haren niet bij Groningen had gevoegd dan liepen die D66 mensen nog met tong uit de mond achter Pechtold en de zijnen aan. Ze gaan weg omdat hun baantje verdwijnt door de fusie. Niet vanwege bijvoorbeeld referendum of donor wet. Slappe hap dus. Geen ruggengraat.

 6.   

  Hopelijk zullen wij over een tijd kunnen zeggen: Het is in Haren begonnen. D66 is een inhoudelijk failliete partij met een aangeschoten baas. Maar zij niet alleen. De ideologisch links afslaande VVD lijkt de PvdA vervangen te hebben al praktiseren zij genoeg rechtse praatjes waar helaas alleen de multinationals van profiteren en niet de ondernemende mensen in klein en midden bedrijf. Ook op politieke veld verkopen zij iets wat zij in praktijk niet brengen. Zoals nu Dijkhoff met zijn migranten voorstellen. Zelfs hij weet dat het voor de bühne is om de blinde kiezers te behouden met een soort Wilders praat. De PvdA heeft het sociale gezicht helemaal verloren voor zover zij hem ooit hebben gehad. Want ook zij hebben de middenklasse aangepakt. Wij zullen pas later zien of het in Haren echt begonnen is.

 7.   

  Opzich zou dit een prima ontwikkeling zijn. Elk verlies van “bestuurbaar rechts” (VVD CDA D66) is een gewin voor links (SP GL PvdA PvdD)

 8.   

  Die penthouseboy zal wel vreselijk balen, misschien loopt zijn bed vriendinnetje straks ook wel weg :-)

 9.   

  Forum voor Democratie verwelkomt weggelopen D66-leden met open armen: “Stap over!” Eenmaal een renegaat altijd een renegaat zonder ruggengraat.

 10.   

  Heeft lang geduurd dat de D66 kiezers eindelijk wakker worden.

 11.   

  Wie D66 nog gelooft is ziende blind, horende doof, pratende stom en geestelijk totaal ontwricht. Debielen66!

 12.   

  Regentesk en dogmatisch?
  De overlopers zouden nog wel eens van een ijskoude Kermis thuis kunnen komen.
  Want die Baudet is niet helemaal okselfris.

 13.   

  Bij FvD lopen ook heel wat leden weg, maar wat een zielige bedoening daar. Eerst schooieren om geld, nu om opgestapte D66 mensen, eerdaags neemt hij ze van Denk er ook nog bij. D66 wil geen Nexit, gaan niet uit de EU en de massa immigratie is van harte welkom, Turkije kan gelijk toetreden tot de EU. Met die partij kun je alle kanten op, behalve de goeie!

  1.   

   De typische D66-er is een academicus die doordenkt.
   Natuurlijk wil D66 een sterke EU.
   Over “massa-immigratie” praten alleen PVV-achtigen. Echte vluchtelingen moeten fatsoenlijk worden behandeld, voor economische migranten is maar weinig plaats.
   Idealen verkwanseld voor kabinetsdeelname? Nee, het is goedkoop aan de zijlijn te roepen dat het allemaal anders moet, maar geen regeringsverantwoordelijkheid te nemen.

   FvD is een marketingconcept. Dat heeft Baudet afgekeken van Wilders. Marketing en partijdemocratie gaan slecht samen. De onoprechtheid druipt er af. De politieke ideeën van FvD zijn intussen griezelig te noemen, donkerbruin.
   Het gehamer op de Nederlandse identiteit hoort niet bij de cultuur van Nederland, meneer Baudet! Dat is Amerikaans. Ik denk dat het gedachtegoed van FvD eerder CDAers aantrekt. Baudet is de jongste bejaarde van Nederland.
   En als extremist zal Wilders hem overleven. Baudet is veel te ijdel. Toen een Friese PVVer waagde de vraag te stellen of in zijn provincie de islam nou wel het grootste probleem was kon hij meteen optiefen.
   Want de PVV is een marketingconcept.
   Als straks eenneurofiele FvDer opstaat kan die ook opritten. Richting D66. Waar hij met open armen zal worden ontvangen, want daar hoort het denkend deel der natie thuis.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!