Gewoon in Nederland: buurman dringt synagoge binnen en rost voorzanger op z’n muil

klapvoorfurstenberg
Foto: Een slag in het gezicht van voorzanger Fürstenberg van de Beth Shoshanna-synagoge in Deventer. Bron: Screenshot De Stentor.

Een eredienst in een synagoge is vanochtend verstoord door een agressieve buurman die de voorzanger aanviel. Twee stoten in het gezicht kreeg de voorzanger van de Beth Shoshanna-synagoge in Deventer, die zojuist op het punt stond de deuren te sluiten.

Vandaag was het over en uit voor de Joodse gemeente in Deventer. De gemeenschap moet na eeuwen aanwezigheid in de Overijsselse stad vertrekken, omdat de huur van hun synagoge is opgezegd. Een opportunistische nieuwe eigenaar hoopt het heilige gebouw om te dopen tot horecagelegenheid, en daarvoor moet de Joodse gemeenschap vertrekken. Dat is natuurlijk al verdrietig genoeg, maar de buurman van de synagoge kwam de Joodse gemeenschap nog één laatste “eer” bewijzen.

En dat was door binnen te dringen en de voorzanger een paar gezellige rossen op z’n smoel te geven. Gewoon, bij wijze van afscheid:

“Volgens de gemeenschap was er de laatste tijd vaker ruzie met de buurman, die in de oorlog al naast de synagoge woonde. Toen Fürstenberg de man te verstaan gaf de sjoel te verlaten, had hij zijn eerste kaakslag al te pakken. Een tweede volgde bijzonder snel, zeker gezien de respectabele leeftijd die de buurman moet hebben. Gemeenteleden voorkwamen erger. Fürstenberg heeft geen idee waar het handgemeen vandaan kwam en wenst er ook geen aandacht meer aan te besteden. ,,Dit hoort niet bij deze dag en is niet te verklaren.”

Dit hoort niet alleen niet bij deze dag, maar ook niet bij Nederland. Ja, antisemitisme zit in dit land inmiddels overal, maar we mogen toch hopen dat gelovigen ten minste nog veilig zijn in hun eigen gebedshuizen? Maar kennelijk is zelfs dát teveel gevraagd in 2018. Wat een wereld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  Ja Tim en dat ongelovige buiten de gebedshuizen veilig mogen zijn.

 2.   

  De buurman, wellicht een kind van een NSB-er.

 3.   

  De buurman en deze organisatie leefde al langer in onvrede met elkaar.

  Niets aan de hand mensen, volgend artikel aanklikken aub.

  1.   

   “Niets aan de hand mensen…”

  2.   

   Oh, @Koudvuur, ben je er zo één? Dit is wel de domste opmerking van de dag.

 4.   

  Is er al iets meer bekend over de antecedenten van deze buurman? Naam, achtergrond, mate van verwarring/radicalisering en bloedsuikerspiegel?

 5.   

  Ik neem aan dat de politie even langs gaat bij de buurman voor een praatje

 6.   

  Verbazend dat DDS noch de andere reaguurders tot dusver dit voorval niet aan de islamisering wijten. Misschien is dat toch een lichtpuntje.

  1.   

   Verbazend dat Jansen er juist wel over begint. Misschien is dat toch een minpuntje?

   1.   

    Niet op reageren!

  2.   

   Fritsje kan het niet laten!

  3.   

   Daar hebben we Fritsie, onze eeuwige rukker, weer even met zijn geleuter.

 7.   

  Nederland gaat heel rap Zweden achterna.
  Sterker nog mochten de Zweden Democraten op 9 september in Zweden winnen dan is het goed mogelijk dat Nederland Zweden voorbij spurt in hun drang tot zelf-destructie.

  De kaaskoppen zijn dan het lafste en meest egoïstische volk van Europa.

  1.   

   We zongen niet voor niets , appeltje boven appeltje boven leven je weet wel wie , in 40 /45. Na 6 dagen hebben we de joden uitgeleverd aan de duitsers, het verzet stelde niet echt veel voor , uitzonderingen nagelaten

 8.   

  Had eens in een moskee moeten ge zeuren, dan was Nederland te klein geweest. Maar nu het in een synagoge is gebeurt hoor je onze regering niet, en is het bij de linkse drek in Nederland muisje stil. Zum kotsen.

 9.   

  Een man die erbij was en er toch heel anders op reageert dan niet betrokkenen:

  https://www.youtube.com/watch?v=UDDBjZzXs0Y

  1.   

   Nu ik de video heb gezien. Mijn oprechte excuses voor dat wat ik hier geschreven heb.

 10.   

  Ik vind de aanvaller op de video nogal oud en trillerig overkomen. Sloeg hij wel raak?

 11.   

  De linkse media en BN’s hebben er jaren hun best voor gedaan. Het is ze gelukt. Ook nog eens gesteund door zo’n anderhalf miljoen geïndoctrineerde moslims. Er vinden weer volop treiterijen plaats tegen een handjevol joden die geen vlieg kwaad doen. Bedankt Anja, Gretta, Dries, enz. ! Ga zo door met jullie haat salvo’s. Een groot deel van de Nederlanders en vooral van de moslimgasten onder ons smult ervan.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!