Haha! VI Oranje-held Wildred Genee verkoopt VARA-fossiel Paul de Leeuw een oplawaai: “Vergane glorie!”

Pats, boem! Was dát even een valse uithaal van Wilfred Genee richting de afgedankte VARA-presentator en belegen grappenmaker Paul de Leeuw. Maar oh, oh, oh, wat is het tegelijkertijd ook heerlijk smullen.

Paul de Leeuw. De man die al sinds de bronstijd te zien is op de Nederlandse televisie en in al die jaren wellicht één goede grap heeft gemaakt (met een botsautootje tegen Duitse bejaarden aanrijden, gemaakt ergens in de jaren ’90), maar verder al decennia tonnen verdient met tenenkrommend gedrag. De Paul de Leeuw die recent nog klaagde over Youp van ’t Hek, over “white privilege” en dat z’n bereslechte programma’s ook bereslechte recensies krijgen. De man die maar niet kan geloven dat de meerderheid van Nederland nog altijd pro-Zwarte Piet is.

Ja, die Paul de Leeuw. Tijd dat die man eens even z’n biezen pakt en nooit meer terugkeert naar onze tv-schermen. Dat is niet alleen mijn bescheiden mening, maar gelukkig vinden daadwerkelijk competente tv-bobo’s als Wilfred Genee dat ook:

“Als Jan Versteegh opmerkt dat Paul de Leeuw ‘een van de grootste entertainers van ons land’ is, corrigeert Genee hem. “Was een van de grootste entertainers“, reageert hij resoluut. “Ik heb een beetje het gevoel dat hij op is, heel eerlijk gezegd.”

Genee vindt dat De Leeuw continu in herhaling voelt. “Hij doet altijd hetzelfde kunstje. Dat doen wij gelukkig niet met VI, maar daar kijken nog steeds heel veel mensen naar“, grapt hij. “

Gelukkig had BNNVARA dat ook door, en gingen niet door met deze grappenmaker die over z’n uiterste houdbaarheidsdatum heen is. Maar nu trapt RTL erin, en hebben zij De Leeuw aangetrokken. Dat is natuurlijk oliedom. Beste RTL: beëindig dat contract met het gouden oude excuus dat jullie nodig moeten ‘verjongen’. En klaar is Kees: Neerlands meest vervelende presentator van de buis, en jullie hebben dan tegelijkertijd tonnen aan bedrijfsuitgaven bespaard. Mooi, toch? Iedereen wint!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Top

  “Vergane glorie?” Het woord vergaan of in ontbinding is genoeg. Nooit begrepen, waarom deze speklap zo populair was.

 2. Chauvinist

  Politiek correcte Paultje wist enige tijd geleden in een interview te vertellen dat wanneer hij met zijn man over straat loopt in Amsterdam, hij steeds vaker wordt uitgescholden door (tromgeroffel) voornamelijk Marokkanen!
  Ondertussen is Paultje zo links als de pest, is tegen racisme en bla bla bla maar dom als ie is geeft ie gewoon zelf toe dat er wel degelijk een specifieke bevolkingsgroep is (minder, minder, minder) die voor steeds meer ellende zorgt, hij heeft het aan den lijve ondervonden… ook tijdens zijn hoogtijdagen vond ik Paultje persoonlijk al een vreselijk mens die vooral flauwe en kwetsende grappen maakt(e) over anderen. Tja, het is echt een deugmens, onze Paultje…

 3. Bloem

  In de jaren ’90 toen hij nog een bepaald gevoel voor humor had, had hij in de Sinterklaas tijd de spice girls op bezoek. Die idioten gingen vreselijk tekeer tegen de traditie van Zwarte Piet, De Leeuw riep toen nog, don’t ruin it for the children, terwijl die schreeuwlelijke overrated idioten maar bleven volharden in de onnodige kritiek. Zie beelden in bijgaande link:
  https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/spice-girls-blackface-video-dutch-tv-presenter-black-pete-tradition-racist-a7624176.html
  Inmiddels is hij geradicaliseerd in een extreem links humorloos mannetje dat denkt dat ie nog steeds grappig is

 4. Ni28

  Paul de Leeuw, het synoniem voor een walgelijk figuur.

  1. hans-e-pans

   Altijd als ik een foto van Paul de L. zie moet ik aan iemand met de downkenmerken denken. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij zo goed kan opschieten met mensen met de downkenmerken. Deze constatering vind ik een belediging voor de mensen met downkenmerken, je zal toch maar met Paul de L. vergeleken worden.

 5. nienke

  Sorry hoor maar ik vind en heb het altijd gevonden verschrikkelijk ordinair.
  Toch zijn er drommen mensen die hem oh zo leuk vinden, begrijp het echt niet van mij mag hij van de buis af.

 6. Gerlos

  Zodra zijn portret op de kwelbuis te zien was werd er in ONS huis direct gezocht naar een andere zender. Zijn houdbaarheidsdatum en zogenaamde moppen waren al zeer lange tijd niet meer om aan te horen/zien. Vergaande glorie maar dat wil hij zelf niet zien, ophoepelen deze kwal.

 7. P.Sisterons

  Mijn tv gaat volledig automatisch over op een andere zender zodra de leeuw in beeld dreigt te komen.

 8. cornholio

  En daar stond hij als Bob langs het IJsselmeer te roepen waar die verdronken Urkers toch bleven…weet u nog?
  Dat zou hij nu aan de kust van de Middellandse Zee moeten roepen naar al die verdronken watersporters/gelukszoekers.
  Zo varen ze bij Links.
  Geen geweten.

  1. Scaldis

   Hebben die Urkers hem daarna niet opgezocht om hem een welverdiend pak rammel te geven?

   1. Original NL

    Vast niet…homo’s zijn onrein!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.