Hi ha ho, Sylvana bouwt feestje voor staaltje cultural appropriation door witte regeringsleider

De BIJ1-partijleidster steekt de loftrompet over de witte Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern, die haar pasgeboren (eveneens witte) baby een naam in het Maori gegeven. U weet wel: de taal van de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland. Kortom: cultural appropriation. Maar gek genoeg geeft Sylvana er hartjes voor!

jacinda-cultural-appro

Het is al een tijdje een dingetje in de regressief-linkse hoek waar ook Sylvana Simons zich ophoudt: cultural appropriation. Het fenomeen dat ‘witte’ mensen geen culturele uitingen mogen overnemen van ‘zwarte’ mensen, omdat dit ook een soort paternalistisch kolonialisme zou zijn. Blanke vrouwen met dreads zijn hier al op aangesproken, en ook het woordje ‘nigga’ schijn je alleen te mogen uitspreken als je huidskleur de juiste donkere tint heeft. Sylvana’s boezemvriendin Anousha Nzume kan maar niet ophouden met het creeëren van ophefjes over stoute witte mensen die iets bewonderen dat zwarte mensen gemaakt hebben.

Het is een raar fenomeen dus, dat cultural appriopriation, maar het zou slechts half zo stompzinnig zijn als het gewoon rechtlijnig werd toegepast. Kijk bijvoorbeeld eens op de Facebook-pagina van Sylvana, waar gisteravond een bericht verscheen over de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern. Ardern is namelijk net moeder geworden, en ze heeft het aandoenlijke kleine spruitje de naam “Neve Te Aroha” genoemd. Sylvana geeft daar hartjes voor. Maar eigenlijk is dat bijzonder raar, want Te Aroha komt rechtstreeks uit het Maori. U weet wel: de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland die even aan de kant zijn geschoven door kolonialistische westerlingen die wel even in hun land kwamen wonen.

En wederom: hartjes voor Sylvana. Voor cultural appropriation. Als iemand dit nog snapt, gefeliciteerd: u bent vermoedelijk één van de spaarzame BIJ1-stemmers die dit verwarde land telt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Verwarde mensen in een verwarde land, een mooie omschrijving voor de multiculturele samenleving.

 2. lugar

  Best wel vervelend dat SS in het nieuws komt.

  1. Top

   Ik lees de reacties alleen maar. Weet je na drie seconden wat je NIET gemist heb. En hou je tijd over voor leuke dingen zoals de trollen hier te schofferen.

 3. Siemien

  Ik denk dat ze thuis niet heel veel aandacht krijgt..

 4. Cas-v86

  Die muts…de hele dag alleen maar bezig zijn met;

  – Boos worden als iets NIET op de manier van allochtone NL’ers gaat
  – Klappen wanneer iets WEL op hun manier gaat

  Wat een vermoeiend leven heeft deze polariserende voetveeg….

 5. Frits Jansen

  DDS is zoals gewoonlijk verontwaardigd. Of toch niet? De elitaire uitdrukking “cultural appropriation” wijst op het tegendeel van verontwaardiging. Op snobisme.

  1. Top

   Kolere zeg! Wat ben jij eigenlijk een diep triest figuur. De gehele dag en zo ook te zien, nacht, hier je verbijsterende domheid etaleren. Is er mu echt niemand, die maar iets om je geeft? Ach ja, de vraag stellen, is hem beantwoorden. GET A LIVE!

 6. Peter Loosduinen

  Is er sprake van cultural appropriation wanneer negers op door blanken ontwikkelde muziekinstrumenten spelen ???

 7. swetsnek

  de aardappels zijn zo gaar slaboontje en een runderlapje erbij lekker hoor

 8. A3aan

  Zie je, dat komt er van, uit verwarring enzo was ik mijn password van DDS kwijt, foetsie, helegaar weg, maar ook hier houdt SS mij niet tegen, heb trouwens lekker gezwemd, zonnetje en watertemperatuur 27°C. Wij houden het wel vol!

 9. Gerlos

  Dat deze maloot nog onder ons is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.