Hoppa! NRC-columnist Bas van Putten doet aangifte tegen Jalta-lasteraar en fascistenroeper Dirk-Jan van Baar

De gesjeesde en naar links afgedwarrelde columnist Dirk-Jan van Baar denkt dat hij zomaar iedereen kan uitmaken voor “extreem-rechts” en fascistisch, tot en met volstrekt onschuldige columnisten van het NRC aan toe. Dat had de overmoedige Van Baar beter niet kunnen noemen, want wellicht moet hij zich nu binnenkort komen verantwoorden op het politiebureau.

Gisteren schreven we al over hoe de ooit rechtse columnist Dirk-Jan van Baar zich bekeerde tot de linkse kerk, en er vervolgens zelfs Antifa-methodes op ging nahouden: meneer begon met het opstellen met lijsten van fascisten, die zogenaamd bezig zouden zijn met het omverwerpen van de democratische rechtsorde van Nederland.

Zoals je wellicht al vermoedt was niet iedereen zo’n fan van het opstellen van zulke target lists. Onder meer Bas van Putten, schrijver bij brave linkse media als het NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Ook hij werd in één veeg meegenomen als 21e eeuwse Gestapo-officier, samen met mensen als Arthur van Amerongen en de humanistische uitvaartsbegeleider Jan Zandbergen. Van Putten had echter niet zo’n zin om op te draven in de gevaarlijke en lasterlijke waanbeelden van Van Baar:

“Deed zojuist aangifte tegen deze mijnheer, die mij vermoedelijk in dit rijtje plaatst omdat ik collega @DonArturito bijviel, nadat die door @djvanbaar voor fascist was uitgemaakt. Zijn even zelfgenoegzame vervolgbericht stinkt bovendien naar antisemitisme. Ik neem dit hoog op.”

En – als het voor meneer de fascistenroeper Van Baar een beetje tegenzit – dan neemt de politie dit ook hoog op. Kan hij zich binnenkort melden in het beklaagdenbankje, en z’n hele hallucinante fascistencomplot dat vanuit Twitter heel Nederland probeert over te nemen nog eens uit de doeken doen. En dan zien of die rechter het ook allemaal zo lollig vindt. Hint: vermoedelijk niet zo erg.

Overigens nog een laatste hilarische anekdote over Van Baar:

Zelden zo gelachen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. gummybears

  Man, man, man, wat maken jullie hier druk om een stel nobody’s, het lijkt wel de story. In plaats van dat je over grote lijnen bericht en verslag brengt, sta je je tijd te verdoen (en ik dus ook) met wat een stelletje parvenu’s van elkaar vinden en wat jij er dan weer van vindt.

  1. lugar

   Gummybears: Zeker, al zijn ook een aantal lachwekkende momenten bij. Vroeger was er nog wel eens een grappenmaker van linksaf, tegenwoordige is verleden tijd.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ik en geen fan van aangiften
  Vrijheid van meningsuiting.
  Grens is oproepen tot geweld en dat deed de onsmakelijke fascist van Baar niet.

  Aan de andere kant
  Wel weer leuk.
  Links trekt iedereen voor de Inquisitie.
  The shoe is now on the other foot.

  Saillant detail:
  De aanklager is werkzaam bij het NSB-Handelsvod.

  Zoals ik vaker schrijf: Linkse revoluties eindigen steevast met het nuttigen van haar eigen kinderen.
  Nu is links tegen links aan het knokken.
  Mooi, mooi

  (tip voor Tim; volg de ontwikkelingen inzake de Peoplekind versus de viezerik Trudeau MeToo!)
  http://www.cbc.ca/news/opinion/trudeau-groping-allegation-1.4738492

 3. Gerlos

  Het zal mij linkse worst wezen dat gezeik van die journalisten uit de linkse oproer kerk.

 4. Ni28

  Uitspraken en lijsten maken van zijn vijanden zoals Dirk-Jan van Baar bezigt doen aan een fatwa van Khomeini denken. Zal de Europese versie net zo dodelijk als de islamitische? Voor de vrijheid van meningsuiting in ieder geval. Links vervult de rol van de islamieten in Europa. Net als Antifa die van de Volksmilities in het vroegere Oostblok. Linkse fanatici zijn levensgevaarlijk.

  1. Top

   En een beetje dom is hij ook. Zijn adres en telefoonnummer, staan vrij op GOOGLE.
   En lees The post online maar eens, het stukje van Jan Dijkgraaf. Dat Zijn geen halve column’s.

 5. Frits Jansen

  Als je voor dit soort uitspraken vervolgd kunt worden mag DDS ook wel oppassen!

  1. Rechtsaf

   @frits ja als islamimbeciel zie jij dat natuurlijk helemaal voor je

   1. lugar

    Fritslam is een Fritslim! 😛

    1. Top

     Neen hoor, hij is dat spul wat tussen je tenen zit, als je de vierdaagse heb gelopen en je voeten twee weken niet wast. Ik ruik hem zelfs, als hij weer een reactie hier plaatst.

 6. Floris

  Voor zover ik kan nagaan is geen van de genoemden extreemrechts. Het lijkt er sterk op dat het Van Baar in de bol is geslagen.

  De ontwikkeling van Arthur van Amerongen is interessant. Hij begon als een lieveling van links en won prijzen die zoals zo vaak door linkse jury’s worden uitgedeeld. Hij was getrouwd met een PvdA-vrouwtje.

  Dat alles veranderde nadat Van Amerongen undercover ging in salafistische kringen in Brussel en daarin wist te infiltreren. Tot dan was hij positief over de islam, maar dat veranderde radicaal nadat hij uit de eerste hand de allesverzengende haat van deze mohammedanen ervoer. Hij schreef daarover in Brussel-Eurabia (aanrader).

  U raadt het al: links liet hem vallen als een baksteen.

  In Van Amerongen heeft rechts er een eminent islamkenner bijgekregen. Zowel als theoreticus (studeerde semitische talen) als ervaringsdeskundige.

  De druiven zijn zuur voor links door de voortdurende toename van deskundigen die de kennis en het lef hebben om publiekelijk door hun islam-apologetische leugens heen te prikken.

  1. Holland

   En inmiddels is ook Brussel-Eurabia II verschenen (ik meen anderhalf jaar geleden). Don Arturito volg ik sinds hij in Paranaqua (Brazilie) woonde. Een leuke man met zeer rake observaties en een turbulente schrijfstijl, altijd goed voor interessante informatie ende vermaeck.

 7. Uiterst Links

  Tot zo ver de vrijheid van meningsuiting. Alleen als het in het straatje past van RECHTS. Vuile hypocrieten!

  1. Holland

   Uiterst Links, heb je echt niet in de gaten dat dit artikel handelt over een uiterst linkse columnist die collega’s ten onrechte verrot scheld en uitmaakt voor extremistisch en fascistisch rechts? Waar slaat je reactie op?

   1. Uiterst Links

    Als hij collega’s uitmaakt voor fascist heeft hij daar ongetwijfeld een reden voor vind je niet? 😉

    1. Holland

     Je toont hiermee geen idee te hebben van de achtergrond en ook het artikel niet gelezen te hebben. Nogal dom om dan te reageren Uiterst Links, vind je zelf ook niet?

     1. Uiterst Links

      Jawel hoor.

   2. Floris

    Soms heeft Uiterst Links wel zinnige opmerkingen, maar deze keer slaat hij de plank volkomen mis.

  2. Adriaan

   Zegt de andere vuile hypocriet.

 8. Ernst Quispel

  Kansloze aangifte, lijkt me.

  1. swetsnek

   NEE HOOR DOMME JONGEN

 9. Gerlos

  Nee Ernst dit wordt een taakstraf, schrik niet, van 5 uur schoffelen in de rode tuinen van het gemeentebestuur van Amsterda.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.