Hypocriete DENK-filmpjesverknipper Kuzu: ‘Oprotfilmpje was verknipt en uit de context gehaald!’

Nou wordt-ie mooi! DENK verknipt elke week op selectieve wijze filmpjes van Tweede Kamerdebatten om bepaalde collega’s op wie ze de pik hebben aan te pakken. Maar nu Kuzu zélf een keer slachtoffer is geworden van een filmpje en daarvoor op z’n falie heeft gekregen, gebruikt hij ook zelf het excuus dat de video ‘uit de context is gehaald’. Dan weet je eens hoe het voelt, Tunahannetje.

Normaalgesproken zwijgt DENK als het graf als de jonge partij weer eens het middelpunt is geworden van een aangestoken controverse. Maar ditmaal werd het zelfs Tunahan Kuzu teveel, toen het landelijk nieuws werd dat hij tegen ‘treitervlogger’ Ismail Ilgun had gezegd dat Nederlanders die niet aan verandering kunnen wennen, beter kunnen oprotten. Op Facebook probeerde de Nederturkse partijleider zichzelf uit de situatie te redden met een wel heel flauw excuus:

“Maar goed, Als je het zonder context hoort kan ik begrijpen dat het verkeerd kan overkomen. Het is echter te makkelijk om 1 zin uit een video van een half uur te knippen en dat los te trekken van de context. Ik doe niet mee aan het sentiment eromheen en zal me blijven inzetten om de groeiende tendens van xenofobie, racisme en discriminatie een halt toe te roepen waardoor alle Nederlanders zich thuis voelen in ons land.”

Het is een heel slechte smoes. Allereerst omdat het hele politieke imperium van DENK gebouwd is op het uit de context rukken van teksten van collega’s in de Tweede Kamer. Filmpjes waarbij het net lijkt alsof DENK daar alle debatten glansrijk weet te winnen verschijnen met grote regelmaat op de sociale media van de partij. In werkelijkheid fronst de Kamer collectief hun wenkbrauwen bij zoveel geschreeuw en politiek onbenul, maar DENK weet het zo te monteren dat het net lijkt alsof de driekoppige fractie een soort supertriumviraat van de ultieme gerechtigheid is.

Maar nu DENK een keer op de schopstoel zit in plaats van zelf de karakekicks uitdeelt, is het huilen geblazen en verongelijkt dingen roepen als “Ik doe niet mee aan het sentiment eromheen,” wat dat ook precies moge betekenen.

Aardig is het echter wel dat Kuzu zichzelf en zijn partij maar weer eens ontmaskerd heeft. Nee, niet eens als de lakeien van de Turkse AK-partij. Maar wel als het stel kleinzerige mannetjes die het zijn. Die wél kunnen uitdelen, maar voor geen centimeren kunnen incasseren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. lugar

  Binnen de islam ligt de schuld altijd bij anderen. Mohammed (t.e.a.b) is immers onfeilbaar en zijn volgelingen zijn dat ook.

  1. bifbof

   Mee eens . Hun hele leven is doortrokken van : ons is te kort gedaan want wij hebben dat superieure geloof , ons zou daardoor meer moeten toekomen dan we hebben.

 2. Antidotum

  Taqiyya plegen om jezelf en de islam te beschermen.
  Deze sjiietische uitvinding is inmiddels een probaat middel en wordt door inmiddels vrijwel alle islamitische stromingen gebruikte, ook door soenieten.

 3. Ni28

  Feiten uit de context halen is een linkse hobby. Kuzu heeft veel geleerd tijdens zijn lidmaatschap bij de PvdA en bovendien heeft ie nog vuile streken van zijn echte en enige leider, Erdogan, geleerd.

  1. Frits Jansen

   Feiten uit hun context halen blijkt ook een rechtse hobby. Kuzu ze mag naar veler smaak iets te Turks zijn, met islam heeft dit allemaal niets te maken.

   En al was dat zo. De islam is niet eng. Door Wilders geïndoctrineerde DDSers worden onnodig bang gemaakt.

   1. lugar

    @Fritslim: “(…) met islam heeft dit allemaal niets te maken.”

    Klopt, volgens jou islamitische renegaten-opvatting.

    “De islam is niet eng.”

    Logisch, want je ogen en je oren zitten dicht met islamstront.

   2. Antidotum

    @Frits Jansen

    U heeft blijkbaar geen literatuur gelezen van islamdeskundigen en van de mensen uit het veld.
    De de soera’s en hadith uit de Quran zullen u eveneens vreemd zijn en de vernietiging, welke door overwegend islamitische migranten wordt aangericht binnen Europa begrijpt u kennelijk ook niet.
    Ik neem aan dat u bij de dhimmitude linkse kerk behoort, die de politiek correcte dictatuur heeft uitgevonden.

   3. Original NL

    FJ….De islam is niet eng….
    Nee maar wel achterlijk, levensgevaarlijk en heeft niets te zoeken in onze westelijke democratie.!
    Nexit nu!!

   4. meijer61200

    Wat doet die caravan achter deze mongool op de foto? Is dat zijn privé halal slagerij? Of een bordeel met jonge meisjes? Je weet het niet hé.

    1. RS

     ik DENK dat die caravan bedoeld is als aftrekplaats voor DENK zijn leden……….Ja, de achtergrond van bepaalde beelden kan heel wat los maken.

  2. Ni28

   Frits Jansen bevestigd mijn worden. Links naar rechts draaien, islam is niet eng maar Wilders is eng. Frits Jansen bevestigd mijn worden dus.

   1. Ernst Quispel

    Wellicht bedoelt Ni28 dat Frits zijn woorden bevestigt.

    1. Siemien

     @Ernst nou Ernst niet zo vervelend doen, je weet best dat jullie slamimbecielen alles aanpakken om te narren en te sarren en vooral jullie anti-liefde voor Nederland willen laten blijken..

 4. P.Sisterons

  Laat NL beginnen met het uitzetten van 1 AKP gastarbeider per dag. Dan is er over 1 jaar geen enkele Turkse bloksnor meer in het land.

 5. Pedrito

  DENK is gewoon een verlengstuk van de AK-partij van de dictator Erdogan. De man die mensenrechten slechts toekent aan zijn trouwe kiezers. Daarmee is DENK een ondemocratische en zelfs criminele organisatie geworden die behoort te worden verboden.

 6. Vraagtekentje

  Toen Kuzu’s moeder hem uit scheet kwam hij al uit de “konttekst” Hij had namelijk in zijn geliefde Turkije uitgescheten moeten worden. i.p.v. in Nederland

 7. Nasrani

  Kuzu is zelf verknipt en uit zijn context gehaald.

 8. Troelstra

  COLUMN ERDAL BALCI
  Tunahan Kuzu: mijn held, mijn idool, mijn rolmodel

  9 juli 2018
  Vorige week in Amsterdam, tijdens het Keti Koti-festijn om precies te zijn, hield Tunahan Kuzu van Denk een historische toespraak. Terwijl ik luisterde, kwam ik er achter wat Lev Tolstoi heeft bedoeld met zijn woorden ‘schrijf alleen als de drang om te schrijven te sterk is om tegen te vechten’. In de ban van de prachtige woorden van de politicus begon ik toen te tikken.

  Keti Koti is het jaarlijkse herdenkingsevenement dat op 1 juli plaatsvindt. Op die dag wordt de afschaffing van de slavernij in Suriname gevierd. Dit jaar was onder de sprekers ook Tunahan Kuzu. Dankzij dit magnifieke besluit van de organisatoren kwam Nederland er achter dat in Den Haag een politicus rondloopt met het hart zo puur als die van een driejarige. We hoorden Kuzu vertellen dat hij naar Suriname is afgereisd, op de rivier heeft gevaren, vanuit de boot naar de plantages heeft getuurd en onbeschrijfelijk veel verdriet heeft gevoeld bij de gedachte aan de verschrikkingen van de slavernij.

  Ik hoorde Kuzu met trillende stem zijn toespraak voortzetten: ‘Ik wil alle Nederlanders die de middelen hebben, adviseren om ook naar Suriname te gaan. Zo kunnen ze met hun eigen ogen zien hoe erg de slavernij is geweest.’ Wat weegt zwaarder op een schip dat op de Surinamerivier vaart? Een vracht met bauxieterts en aluminium of de schoonheid van de ziel van Kuzu die de gave bezit zich in te leven in de oude pijn van de zwarte medemens?

  In de herfst zijn de plantages zo geel als het gebit van Kunta Kinte, die zestig jaar lang naar de vrijheid heeft gehunkerd, zo geel als de pianotoetsen in het huis van de witte bazen en zo geel als de zon die alles heeft gezien. Geel is ook de kleur van de muren van de kerk Hagia Sophia in Istanbul. Zoals de zon getuige is geweest van alles wat overdag is gebeurd, hebben die gele muren van die kerk ook alles gezien. De integere Kuzu heeft vast een keer bij die muren gestaan. In het geval hij tot die tijd niets had gelezen over de slavernijgeschiedenis van zijn eigen moederland, dan hebben die gele muren in Istanbul hem vast alles verteld.

  In het moederland van Kuzu werd er namelijk ook aan slavernij gedaan. Sterker nog, was je niet zwart, dan kon je in het paleis van de sultan niet dienen. Dat had uiteraard een reden. Het wilde namelijk wel eens gebeuren dat gecastreerde slaven er toch in slaagden om tot ejaculatie te komen. Met enkel zwarte slaven in het paleis hoefde je maar negen maanden te wachten op het huilende bewijs van overspel van je vrouw.

  Een mens zo zuiver als Kuzu kan ook niet door de straten van Istanbul gewandeld hebben zonder het altijd in de lucht hangende gejammer van dode moeders gehoord te hebben. Het waren de christelijke moeders uit de Balkan van wie de zoons van acht, negen jaar werden afgepakt door de Ottomanen. Die kinderen werden meegenomen naar Anatolië. Daar werden ze gedrild tot de beste soldaten van de sultan. En zo gebeurde het dat een immens leger van gehersenspoelde slaven telkens ten strijde trok naar de dorpen en de steden van hun mama’s.

  Kuzu met het hart op de goede plek, een man die op de Surinamerivier tranen wegpinkt voor de slachtoffers van de witte Nederlander, moet zich verdiept hebben in de geschiedenis van de zwarte mannen en vrouwen die je vooral in het westen van Turkije tegenkomt. Een van die ‘zwarte Turken’ heeft ongetwijfeld in de serene ogen van Kuzu gekeken en zijn verhaal gedaan aan de meest nobele parlementariër van Nederland: ‘Uw voorouders die de middelen hadden, deden hun pelgrimage naar Mekka en namen op de terugweg als een soort souvenir onze voorouders als slaaf mee. Voor een goede prijs op de slavenmarkt op het Arabische schiereiland. Wij zijn de Zwarte Turken, gehard door het werk op de droge akkers en door vijf eeuwen discriminatie.’

  Om een lang verhaal kort te maken: op de Dam, tijdens het Keti Koti-festijn om precies te zijn, stond een politicus te spreken die eerder een engel is dan een man. Hij heeft me geleerd dat engelen ook kunnen vechten. Vandaag voor de overleden slaven van Suriname, morgen voor de dode slaven van zijn moederland. Waarschijnlijk pleit hij snel voor een standbeeld ter herdenking van de slavernij in Istanbul. Een politicus naar mijn hart. Een held, een idool, een rolmodel.

 9. P.Sisterons

  Bedoeld werd natuurlijk: AKP leden op hun verjaardag uitzetten. Dus als je alle AKP leden op hun verjaardag uitzet, is er over 1 jaar geen enkele AKP bloksnor meer in NL.
  Kan NL ook eindelijk beginnen met afbreken van die haatpaleizen die dienst doen als wietschuur.

 10. Lex

  Laat ze toch laat ze maar, als het zo doorgaat is deze partij binnenkort onhoudbaar en zal de partij Denk opgeheven worden.

  Nederland heeft ook helemaal geen behoefte aan islamitische politieke partijen of andere politieke partijen met islamitische programma en punten.

  We leven in nederland en hun moet eindelijk eens gaan integreren en onze taal en cultuur leren het zijn Nederlanders ggeworden dus moeten zij hun ook zo gaan gedragen.

  En daar zin nu het probleem ze willen onze normen en waarden helemaal niet accepteren ze leven volgens hun woestijn cultuur en als het even kan de sharia.

 11. Gerlos

  DENK kan je niet meer serieus nemen met die drie mafketel die ONS NEDERLANDERS overal de schuld van geven. Slopen die partij en in de de afvalbak donderen.

 12. Pescador

  Laat die lulletjes toch oprotten

 13. nick

  Voor de liefhebbers:

  Zoek eens op in google: Urban Dictionairy: denk

  Hilarisch!

  https://www.urbandictionary.com/define.php?term=denk

 14. Willem Bever

  Gaat triest Kuzu toch lekker lang op vacantie ……de steppen van turkije schijnen nu heel mooi te zijn

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.