In Helsinki 'protesteren' de Finnen op een schattige en respectvolle manier tegen Trump en Poetin

Geen categoriejul 16 2018, 12:00
De Finnen zijn een lief en goed volk. Ze hebben een geweldig land en ze vormen de bufferzone tussen het Westen en Rusland. Zo hebben ze zichzelf ook altijd opgesteld en daarom zijn bijna alle belangrijke toppen tussen het Westen en Rusland in Finland georganiseerd. Vandaag hebben de Finnen wel goed uitgepakt, want ze 'protesteren' tegen Trump en Poetin. Op de Finse manier: degelijk en respectvol.

Zo staat er in een etalage heel groot: ‘Welkom in Finland, president Trump. We zijn enigszins bezorgd. Doel van politiek is de wereld voor iedereen zo goed mogelijk te maken. Neem alsjeblieft goede beslissingen’. Daaronder een PS: ‘Omdat bij ons iedereen gelijk is, krijgt de First Lady bij ons dezelfde korting als iedereen’.

Finse humor. Enorm groot is de boodschap van de Finse krant Helsingin Sanomat op een megascherm in het centrum en ook op de meeste tramhaltes, voor Poetin. ‘Welkom in het land van de vrije pers, meneer de president.’ De hint geldt de recente arrestatie van een Russische journalist die onderzoek had gedaan naar corruptie in regeringskringen.

Natuurlijk, je bereikt niet altijd wat met zachte demonstraties, maar het is een welkome verandering na demonstraties in Londen en andere Europese steden waarin demonstraties vaak een excuus waren voor vandalisme en geweld. Je hoeft het niet eens te zijn met Donald Trump en Vladimir Poetin, maar het is ook geen doodzonde om na te denken over wat de gevolgen voor je directe omgeving zijn als je protesteert.
Vandaag worden er belangrijke dingen besproken en het kan best wel eens een belangrijk keerpunt zijn in de relatie tussen de VS en Rusland. Positief, of negatief, dat ligt aan de gesprekken. Misschien dat de Finnen daarom wat minder hard zijn in hun demonstraties, omdat ze het vuur niet willen aanwakkeren. Het land heeft genoeg geleden onder vroegere Russisch geweld en ze willen niet dat het nog een keer gebeurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten