Italiaanse bisschop: ‘Bouw alle kerken om tot moskeeën, als dat helpt om vluchtelingen te redden!’

Het wachten is nog op de eerste imam die vindt dat alle moskeeën moeten worden omgekat tot kerken. Maar één Italiaanse emeritus bisschop neemt alvast een voorschot door te zeggen dat als het helpt om alle vluchtelingen te redden, alle kerken moeten worden omgebouwd tot moskeeën.

In de Katholieke Kerk in Italië zit men met de handen in het haar: vanuit de doctrine kan men het beleid van de Lega-Vijfsterren-regering niet goedkeuren, omdat het gebod tot naastenliefde de kerk verplicht tot mededogen met migranten. Boten terugsturen terwijl mensen op die boten hulp behoeven is iets dat ingaat tegen het wezen van de Katholieke Kerk. Desalniettemin blijft Italië een katholiek land en voelen vele katholieken zich desalniettemin aangetrokken tot de politiek van de huidige regering, en minister Salvini in het bijzonder.

Hoe moet de Kerk daar op reageren? Dat is natuurlijk de grote vraag. Maar als het aan bisschop emeritus Raffaele Nogaro ligt, is het antwoord wel duidelijk. Mensen moeten gered worden. En desnoods door alle kerken te verbouwen tot moskeeën:

“Zowel moreel en als gelovige […] zou ik bereid zijn om alle kerken naar moskeeën om te bouwen als het nuttig zou zijn voor het doel en het zou toestaan dat de levens van arme en ongelukkige mannen en vrouwen gered kon worden. Want Christus kwam niet op aarde om kerken te bouwen, maar om mensen te helpen ongeacht hun ras, religie of nationaliteit. Maar er zijn politici die doorgaan met het bepleiten van deportaties in hun rallies, en het ergste is dat zij dat doen met de kroon en rozenkrans in de hand en het ijdel noemen van de naam God, een hele erge zonde.”

Aldus Nogaro vanuit de Sint Pieter in Rome. U hoort het dus: pak het gereedschap maar, en begin uw plaatselijke kerk maar te vertimmeren. De tijd van de moskeeën is aangebroken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

106 reacties

 1. EU kok

  Puik idee.
  Zo help je de werkloosheid bestrijden.
  Paar jaar later weer ombouwen naar kerken en de Italiaanse economie is booming.

  1. denk eens na

   De kut kok in optima forma , en die moslims laten die om gebouwde kerken naar moskeeën weer om bouwen naar kerken???? neem er nog een,proost

   1. Ernst Quispel

    denk eens na denkt nooit na.

    🙂

    1. denk eens na

     nog maals ernie zou niet meer reageren op mij, je ziet hij heeft een ruggegraat als rutte

     1. swetsnek

      TJA EEN GROTE BEK MAAR HIJ KAN HET NIET LATEN HE HAHAHA

  2. DutchDropveter

   100 jaar geleden had je een punt gehad maar over 30 jaar is 50% van het werk verdwenen en verdampt.

   Autonomie en robotisering (geel AI) gaat binnen zeer korte tijd veel werk en functies van de mens overnemen. Dan moet je juist een land hebben dat qua inwoner aantal en cultuur in evenwicht is.

   Niks booming roep maar gerust sloppenwijken. Daarnaast ik weet niet of DDS het correct gelezen heeft maar het zijn geen vluchtelingen, het zijn migranten en illegaal wel te verstaan.

   1. lugar

    @DDV: “Niks booming roep maar gerust sloppenwijken.”

    Je hebt het tegen opzettelijke islambecielen die noodgedwongen (obsessief) opkomen voor de islamisering van Europa in het algemeen en van Nederland in het bijzonder. Bovendien voedt het hun trollenhonger.

 2. Guus Geluk

  Obelix zou zeggen: “Rare jongens, die katholieken”.

 3. JubbeFeenstra

  Heeft de Bisschop nog leuke ideeën voor de christenen die uit het midden-oosten zijn verdreven? Kunnen we die onderbrengen in omgebouwde moskee?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5988399/Afghan-mother-three-year-old-acid-attack-boy-tracked-asylum-seeker-ex.html

  Weer een krankzinnige moslim, Gooit zuur over eigen kind omdat zijn ex zonder hoofddoek was gezien. Wat was dat ook alweer over godsdienst van vrede?

 4. meijer61200

  Het Vaticaan heeft GEEN ENKELE “vluchteling”opgenomen tot op heden. Het zou ook kunnen dat vluchtelingen niet naar Het Vaticaan willen, waar ze met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het slachtoffer worden van het pedofielen netwerk aldaar.
  Mijn oma zei het al; Gelovige mannen in jurkjes deugen voor geen cent. Of ze nu aanhanger zijn van de pedofiele profeet, of Gristenhonden. En ze heeft helemaal gelijk gehad.

  1. Antidotum

   @meijer61200
   Klopt.
   Daarom is een familielid in de jaren ’60 uit het klooster gestapt.
   De reden was dat het klooster en seminarie meerdendeels bevolkt werd door lieden met seksuele afwijkingen, daar gedropt om de familie-eer niet in diskrediet te brengen.

 5. lvdv

  Yep,
  toch had ik een andere kop gebruikt:
  .
  Katholieke kerk zoekt haar slachtoffers nu onder andere gelovigen.

 6. Antidotum

  Weer zo’n barmhartige Joris goedbloed samaritaan. 🙁
  Te stom om te begrijpen wat voor consequenties dat heeft.
  Heer vergeef het hun, ze weten niet wat ze doen. Bij deze!

  1. Guus Geluk

   De gelijkenis met betrekking tot de Barmhartige Sameritaan verhaalt wat mij betreft op een treffende wijze hoe men met de vluchtelingen omgaan moet. “En hij, tot hem gaande, verbond zijn wonden, gietende daarin olie en wijn; en hem heffende op zijn eigen beest, voerde hem in de herberg en verzorgde hem.”

   1. Holland

    Zo zal Guus omgaan met de 350 miljoen Afrikanen die de komende jaren nog graag naar Europa willen verkassen. Want zijn gekke grefo sprookjesboek schrijft dat voor.

    1. Guus Geluk

     Holland,

     In elk geval de Afrikaan die “viel onder de moordenaars, welke, hem ook uitgetogen, en daartoe zware slagen gegeven hebbende, heengingen, en lieten hem half dood liggen”, (dixit de gelijkenis).

     1. Stanly2000

      Guus, gaat het een beetje? Het is wel erg warm, maar nog geen zondag!

     2. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Zeker, en dankzij de koelte in mijn woning heb ik – gelukkig – geen last van de warmte.

      Ik hoorde de woorden over de barmhartige sameritaan en reageerde daar op.

     3. DutchDropveter

      Koelte in zijn woning? hij bedoeld de kerk met 1 meter dikke muren…

   2. DutchDropveter

    Ey Guus zelfs de NOS noemt het geen vluchtelingen maar… je loopt achter de gekneden feiten aan.

   3. Antidotum

    @Guus
    Dat is dan kennelijk een andere versie van het bijbelse sprookje.
    Naar mijn bescheiden mening gaf de barmhartige samaritaan de helft van zijn mantel aan een zwerver die langs de kant van de weg stond te koukleumen.
    Mijn versie impliceert het handelen van de dhimmitude EU en mutti Merkel als je de mantel vergelijkt met Europa en de zwerver met de non-stop invasie van de zonen van Allah.

    1. Guus Geluk

     Antidotum,

     Het betrof hier geen zwerver, maar een individu die door moordenaars voor dood werd achtergelaten.

     1. DutchDropveter

      De bijbel kun je vergelijken met een roddelblad. een stel volgers (nichten) hebben zijn levensverhaal (biografie) geschreven. Door het aan te dikken en mooier te maken heeft het lezers verkregen niets meer niets minder.

      Wie denkt dat geloof echt iets is… zucht die zal ook vast nog wel geloven in Sinterklaas..

     2. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      Dat mag u vinden, maar zelfs als u dat vindt staat de kern van deze parabel.

     3. DutchDropveter

      @Guus vanuit geloof handelen en daar de hele maatschappij mee opzadelen nee dat is nobel 😉

      Volgen mij moet er vanuit het geloof juist het volgende gezegd worden:
      Wij zouden dit willen maar wij zijn een open samenleving waar er niet vanuit geloof dergelijke beslissingen genomen kan worden. of te wel geloof en staat uit elkaar. Maar Guus jij snapt dat niet jij bent van de oude stempel. U bent nog gek gemaakt door familie, ouders en een pastoor die u van achter nam op het altaar. Ik snap dat u de rest van het leven getekend bent en er nooit meer vanaf komt. Maar laat een ander lekker vrij kunnen denken èn handelen.

     4. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      Ik heb nooit naar de pastoor geluisterd, aangezien ik uit een Protestante gezindte afkomstig ben.

     5. DutchDropveter

      Guus het blijft een religie uit het christendom en daar zitten van laag naar hoog smeerlappen tussen die er voor eigen gewin in zitten niet om te helpen. Maar geloof jij lekker wat je wil geloven. Ik ben alleen van mening dat je hier (nog steeds) op het verkeerde platform de opinie probeert tegen te spreken en de verhalen te verdraaien om de andere mening maar niet te laten winnen. Zal je vast verklappen u gaat qua mening zelfs nog omslaan is een kwestie van tijd dat uw pensioen word opgevreten en de BTW naar 25% gaat. Het gaat u nog wel treffen en dan niet janken 😉

     6. Holland

      Los van het feit dat het discutabel is dat Jezus bestaan heeft, is de bijbel op geen enkele wijze bestemd voor toepassing in de complexe 21e eeuw. De bijbel is in praktische zin volledig achterhaald en heeft hooguit in filosofische of meditatieve zin nog enig nut.

      De speciale bescherming van religies zou per vandaag opgeheven moeten worden. Gekkies die hun standpunten baseren op uitspraken in hun geloofsboek moeten hardop uitgelachen worden.

     7. Guus Geluk

      DutchDropveter schreef: “het blijft een religie uit het christendom en daar zitten van laag naar hoog smeerlappen tussen die er voor eigen gewin in zitten niet om te helpen.”

      Aan welk gewin denkt u bij het helpen van vluchtelingen door een kerkelijke gemeente? Wat hebben gelovigen daarbij te winnen?

     8. Guus Geluk

      Holland schreef: “Gekkies die hun standpunten baseren op uitspraken in hun geloofsboek moeten hardop uitgelachen worden.”

      Als u mensen wilt uitlachen om hetgeen zij geloven mag u dat doen. Iets anders had ik niet verwacht van een totaal overspannen en depressieve geest als u heeft.

     9. Antidotum

      @Guus

      Mogelijk dat mijn versie van het verhaal te maken heeft met de vroegere catechismuslessen.
      Katholieken mochten de bijbel niet lezen van de RK kerk.
      Parochianen begrepen toch niets van de Latijnse geschriften, aldus de paus en c.s.
      Desalniettemin wil ik deze dhimmitude Italiaanse bisschop met alle liefde plaatsen onder de Latijnse duiding: BEATE PAUPERES SPIRITU!

     10. DutchDropveter

      Het feit dat Guus blijft praten over vluchtelingen echt zon harde facepalm dat ik er zowat koppijn van krijg… Guus ken je feiten ik weet dat het moeilijk is in de wereld vol sprookjes maar het moet..

     11. DutchDropveter

      En oja Guus geloof zou geen recht moeten zijn maar is een vrijheid van mening. Leg die een ander niet op in welke vorm dan ook anders kom je wel erg zwak over 😉

     12. Holland

      Het is tekenend dat Guus zich meteen persoonlijk aangesproken voelt, maar verder niet in gaat op de feitelijke punten die ik in breng. Het toont aan dat gelovigen meestal niets sterk in hun schoenen staan.

     13. Ernst Quispel


      De speciale bescherming van religies zou per vandaag opgeheven moeten worden. ”

      Op welke speciale bescherming doelt Holland?

     14. Guus Geluk

      Antidotum schreef: “Katholieken mochten de bijbel niet lezen van de RK kerk.
      Parochianen begrepen toch niets van de Latijnse geschriften, aldus de paus en c.s.”

      Wellicht moet ik mijn eerdere commentaar dan wijzigen naar “rare jongens, die Rooms-Katholieke Kerk”.

     15. Guus Geluk

      DutchDropveter schreef: “Het feit dat Guus blijft praten over vluchtelingen echt zon harde facepalm dat ik er zowat koppijn van krijg.”

      De definitie van een vluchteling is een persoon dat gevlucht is voor oorlog, geweld of onderdrukking.

      Zelfs economische migranten zijn aan te duiden als vluchtelingen, aangezien zij de economische problemen in het eigen land als het ware zijn ontvlucht.

     16. DutchDropveter

      Nee Guus jij maakt dat er van een migrant is vaak opzoek naar betere welvaart en een betere zorg zonder daar wat voor terug te doen. Dat zijn feiten. Dat jij alles verdraait om je verhaal kloppend te houden heb je geleerd uit die kerkelijke bende.

      Ik vraag me af hoeveel echte Negers er in noord afrika wonen ik hoop dat je nu begrijpt wat ik bedoel 😉 Ow nee wacht ontkenning in 3, 2, 1

     17. Guus Geluk

      DutchDropveter schreef: “…een migrant is vaak opzoek naar betere welvaart en een betere zorg…”

      Dat zijn inderdaad belangrijke oorzaken van de huidige crisis. Lees ook deze prima publicatie van Clingendael daaromtrent.

      https://www.clingendael.org/nl/publicatie/de-oorzaken-van-de-europese-migratiecrisis

     18. Holland

      Guus, economische gelukszoekers zijn GEEN vluchtelingen. Wil jij 450 miljoen Afrikanen in Europa erbij? Nee natuurlijk. Het enige dat daartegen helpt is nu de grenzen dicht en niemand er meer in. Echte vluchtelingen worden in de regio opgevangen en daar doneert Europa ruimhartig voor.

     19. Guus Geluk

      Holland,

      Opvang in de regio gebeurt al, maar verloopt moeizaam of werkt niet meer. In Libanon puilen de kampen met Syrische oorlogsvluchtelingen uit. Ook is er kritiek op de manier waarop Turkije de vluchtelingen tegenhoudt voor de Europese Unie.

      Bovendien bestaat er niet zoiets simpel als de “grenzen dicht”. Zolang de grondoorzaken van migratie in Afrika niet zijn weggenomen zullen Afrikanen, al dan niet aangemoedigd door mensensmokkelaars, de boot pakken. Daar helpt geen grens tegen.

     20. DutchDropveter

      Hahaha nu gaat Guus nog even zeggen dat het oorlogsvluchtelingen zijn en 70% is zo zwart als een neger want dat is ook echt iets dat veel voor komt in Syrië.

      Kijk dat je in een sprookjes verhaal de bijbel trap vooruit maar Guus laat zich nu wel echt enorm kennen.

      P.s. zelfs de NOS is gestopt met het gebruiken van het woord vluchteling dus er moet wel iets aan de hand zijn of niet dan?

     21. Holland

      Guus blijft de werkelijkheid ontkennen, terwijl hij toch wel degelijk van de Australische methode heeft gehoord. Twintig fregatten in de Middellandse zee die elke rubberboot terug slepen naar strand van vertrek en die grens is alvast dicht. De landgrenzen bij Griekenland, Macedonie e.a. zijn eenvoudig met een geringe legermacht hermetisch af te sluiten.

      Grenzen potdicht is zo simpel, maar jij besodemieterd jezelf liever. Omdat je links bent en dus een psychologische stoornis hebt.

     22. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      Ik ken het verschil tussen oorlogsvluchteling en economische vluchteling. Voorts realiseer ik me dat Europa geld noch ruimte heeft alle economische vluchtelingen binnen te halen. Derhalve pleit ik voor het toelaten van oorlogsbluchtelingen en het terugsturen van economische vluchtelingen.

     23. Ernst Quispel

      Zou Holland nog kunnen reageren op de vraag die ik hem stelde ?

     24. Guus Geluk

      Holland,

      Of de zuidgrenzen van Europa af te sluiten zijn is de vraag. Crucialer is dat de grenzen in Australië ook niet helemaal dicht zijn, aangezien er ook vluchtelingen wonen.

      Ik begrijp dat u me een psychische stoornis aanwrijft. Uw vrind Floris bezit de onhebbelijk gewoonte om vanachter de computer een diagnose te stellen eveneens. Laten we maar zeggen dat het een projectie is van de eigen stoornis.

     25. DutchDropveter

      Derhalve pleit ik voor het toelaten van oorlogsbluchtelingen en het terugsturen van economische vluchtelingen.

      Dat is een droom Guus! dat zou de ideale wereld zijn maar als mensen weten dat ze met hun Tunesische paspoort 0 kans maken dan flikkeren ze die documenten toch gewoon weg? Daarmee worden wij belazerd (in grote getallen) daarom is de enige manier een veilige haven maken in syrië

      iedereen met een zwarte huidskleur komt sowieso niet uit Syrië waar dan nog sporadisch her en der problemen zijn.

      Het hierheen halen (ongecontroleerd zoals dat nu gebeurd) heeft niet alleen een aanzuigende werking, juridisch hebben we geen enkele poot om op te staan als ze ooit terug moeten.

      En dan geld de regelals 95% het voor die 5% verziekt is het te kostbaar en te moeilijk dit te filteren. Easy as fuck dacht ik zo!

     26. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      Nee, maar misschien komen donkere mensen wel uit een ander Afrikaans land vanwaar zij op de vlucht zijn geslagen. Denk bijvoorbeeld aan Nigeria (Boko Haram) of Somalië.

      Ik weet niet of vluchtelingen direct hierheen worden gehaald. Wel worden zij uitgezet als zij geen recht hebben op een verblijfsvergunning. Al dan niet gedwongen door de Dienst Terugkeer & Vertrek.

      https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpunt/uitzetteam/

      En kan men bij het IND aankomen met een vals paspoort “ik-kom-uit-Syrië”? Allicht niet.

     27. DutchDropveter

      Guus daar is al hulp, navo, artsen zonder grenzen , rode kruis etc.
      Het zijn economische migranten (vaak zonder vrouw en kinderen).

    2. DutchDropveter

     Zou ernst ooit inhoudelijk met feiten komen niet met een mening die enkel door de minderheid in dit land wordt gedragen?

     Zou Ernst hier dan ook gewoon weg kunnen blijven want je mening is geen feit ook al dreun je hem wel zo op.

     Zou Ernst een stuk touw kunnen kopen om dit land iets leefbaarder te maken want je kunt niet eens naar je zelf luisteren laat staan naar derden. Om maar te zwijgen of je er iets mee doet. Ik zei het terminaal komt nooit meer goed

   4. lugar

    “De Barmhartige Samaritaan”

    Het is niet moeilijk om gelijkenissen uit z’n oorspronkelijke verband te rukken omdat jij ergens een dominee hebt gehoord die een kerkklok liet klingelen.

    1. Guus Geluk

     Hier klingelen nooit kerkklokken, want daar was in een tamelijk geseculariseerde buurt ernstig bezwaar tegen. Vervolgens heeft men besloten geen kerkklok in het gebouw te bouwen.

     1. lugar

      Dan weet je vast ook wel dat er in Jezus’ tijd geen islam was? Wat denk jij Guus, zou Jezus het op een akkoordje gooien met Mohammed?

     2. Guus Geluk

      Lugar,

      Ik weet dat het onbeleefd is een wedervraag te stellen, maar hoe denkt u dat Christus zou omgaan met moslims, D66-ers en andere andersgelovigen?

     3. lugar

      “(…) maar hoe denkt u dat Christus zou omgaan met moslims, D66-ers en andere andersgelovigen?”

      Hij zou met hen omgaan zoals Hij dat deed in de Evangeliën. Echter, en daar wordt door veel naam-christenen aan voorbij gegaan, Jezus sprak de op overspel betrapte vrouw aan (Joh.8), waarschijnlijk was zij prostituee, en Hij zei ook nog iets toen ze, zonder gestenigd te zijn, bij Hem wegging. Iets dergelijks zie je ook in Openbaring 2 als Jezus de gemeente te Efeze aanspreekt.

      Nu mijn vraag: Je weet dat er in Jezus’ tijd geen islam was, en zou Jezus het op een akkoordje hebben gegooid met Mohammed?

     4. Guus Geluk

      Lugar,

      Christus zou de manier van leven en geloof afwijzen, maar hén als persoon niet. Immers, zij hebben een eeuwigheid te winnen of te verliezen. Hij zou hen behandelen als de tollenaar, de Sameritaanse vrouw bij de waterput of de vrouw die overspel pleegde.

      Zo zie ik het ook bij de moslims. Tegenover hen sta ik welwillend en vriendelijk, maar hun geloof in Mohammed wijs ik af.

     5. lugar

      @Guus: Je hebt juist geantwoord waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen de moslim (mens) en islam (totalitaire ideologie).

      Het is uitgesloten dat Jezus het op een akkoordje zou gooien met Mohammed en zou zeggen dat Zijn kerk omgebouwd zou moeten worden tot moskee. Wie dat navolgt is een nep-christen, simpel en eenvoudig.

      Wat dan wel? Hulp ter plaatse! Ken je de organisatie Compassion? Dat is een prachtig begin! Hier naartoe halen, dit gaat als een lopend vuurtje, zorgt voor nog meer islam en in islam is geen christendom, het sluit het in essentie uit. Je kent het opschrift van de Rotskoepel?

      “Er is geen god behalve Allah en hij heeft geen partner.”

     6. Guus Geluk

      Lugar,

      Wat migratie betreft verwijs ik naar hetgeen ik er hierboven over heb geschreven.

     7. DutchDropveter

      Guus denkt nog steeds gelijk te hebben en het laatste woord te moeten hebben. Zo sneu… aaaah

   5. sjun

    Echter de door de Samaritaan geholpene stelde zich aanspreekbaar op, verkrachtte niet zijnnichtje, vrouw of dochter em genereerde ook al geen cumulerende kosten tot inlangte van jaren.

 7. Bloem

  Nou prima idee, het Vaticaan is ontiegelijk rijk. Leg beslag op alle tegoeden en panden om de kosten van de gelukzoekers te betalen. De rijkdom is sowieso met criminele activiteiten vergaard

 8. struisvogelpolitiek

  En wat zeggen de katholieken dan? Amen.

 9. Fortiori

  Geef de mensen een (t)huis. Behalve Tim, die ziet meer in een atlantic wall, althans een ‘soort van’

  1. DutchDropveter

   Lekker janken… om migranten.. het zijn (god)verdomme zonder reden en vaak zonder papieren hier en dus illegaal. Als je dit recht praat mag de politie ook direct stoppen met hun taak denk ik zo.

 10. Ritter

  Waarom blijven de media deze illegale migranten “vluchtelingen” noemen?

  Terwijl we weten dat de meeste asielzoekers illegale migranten zijn ( en geen echte “vluchtelingen”) die om economische/financiële redenen (ons gratis geld/sociaal stelsel) naar Europa reizen.
  ———-
  Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

  1. Ernst Quispel

   De behoefte om wanhopige vluchtelingen te criminaliseren moet psychologisch uit schuldgevoel worden verklaard.

   1. DutchDropveter

    Nee Ernst de logica die men eigenlijk moet hebben is dat we de wereld niet kunnen redden. En de uitspraken de wereld is van iedereen is bullshit. Zo lang er geloof is en men niet verplicht kan worden te werken is er geen mogelijkheid tot een opensamenleving omdat altijde de een de ander opvreet.

    Dus Ernst psychologisch heeft het niks mee te maken het is denk ik een groot deel calculeren wat de mens doet en de mensen die dergelijke migratie nog staan toe te juichen kunnen gewoon niet 10 a 20 jaar vooruit denken en calculeren waar dit eindigt. Mag je niet zeggen wat die lui kunnen dat niet dus ben je racistisch.

    Deze linkse club zijn ook wel de kankercellen van de samenleving willen altijd overal anders doen net zolang tot het hele land alternatief is en we eigenlijk onomkeerbaar terminaal zijn.

    1. Ernst Quispel

     Dat we de wereld niet kunnen redden en alle vluchtelingen niet kunnen opnemen lijkt me juist. De vraag is echter waarom je deze slachtoffers moet criminaliseren en diskwalificeren.

     Dat is wat Ritter doet en dat acht ik moreel zeer kwalijk.

     1. DutchDropveter

      Omdat ze zelf (in veel gevallen) voor een regime kiezen dat uit geloof handelt en het alleen maar erger maken.

      Dus Ernst, kort samengevat de bevolking is zelf de aanstichter van de oorlogen, elke keer moeten wij ze helpen en uit de put trekken om vervolgens weer voor een soort gelijk regime te kiezen.

      Kijk u bent gekke henkie maar ik niet, ik vind het zonde van de tijd, zonde van het geld en zonde van de energie die we ook in andere delen van de wereld kunnen steken.

      De slachtoffers? Ernst? dat zijn wij de westerse wereld. Wij krijgen alles op ons bord, mogen het oplossen en als we het even niet snel of goed genoeg doen zijn we ook nog racisten. Daarom Ernst we zijn terminaal dit komt nooit meer goed want het is nooit genoeg!

     2. Holland

      “De vraag is echter waarom je deze slachtoffers moet criminaliseren en diskwalificeren.”
      ——————————————————————————
      Quispel gaat in de jankmodus en slaat de plank mis. Ritter criminaliseert en discrimineert niemand. Ten zij je vindt dat je die 93% economische gelukszoekers geen klaploper mag noemen. Misschien heeft Quispel een passender benaming.

     3. lugar

      “Dat is wat Ritter doet en dat acht ik moreel zeer kwalijk.”

      Nee ga weg met je messiascomplex, alsjeblieft.

     4. Ernst Quispel

      Ik meen dat de term ‘klaploper’ tenminste een diskwalificerende term is, Holland.

     5. Holland

      Quispel geeft toe dat hij te grote woorden heeft gebruikt om te provoceren en agiteren: de term ‘criminaliseren’ slikt hij alvast in.

      Een klaploper is volgens de webdefinitie ‘iemand die profiteert van andermans goedheid’. Dat is niet bepaald een diskwalificatie, maar een feit.

      Kortom, met zijn onbeheerst schreeuwen toont Quispel zich weer de ware querulant.

     6. Ernst Quispel

      Ritter noemt deze vluchtelingen ook ‘illegale immigranten’, Holland. Daarmee criminaliseert hij ze toch?

     7. DutchDropveter

      Ernst lees jij het Shengen verdrag maar eens door dan 😉 men moet zich kunnen legitimeren dan wel in het bezit zijn van een visum. Geen van alle is het geval dus de persoon is illegaal… easy as fuck.

      Wat jij wil Ernst is een grijs gebied creëren dat er niet is. Het is zwart of wit niet grijs. En natuurlijk bestaat er een uitzondering op vluchtelingen. Echter zijn dit geen vluchtelingen maar migranten.

      En dit valt tevens lastig te bewijzen want men vreet hun documenten op of steekt ze in de fik. Maw wij de EU moeten ons wel beschermen om dergelijke import een halt toe te roepen.

      Nogmaals u bent terminaal en u wilt de rest besmetten met een gedachte die tegen normen en waarden, wetten en regels en gestelde afspraken in gaat.

      Succes pieter patertje

   2. Heinz

    Zij hebben geen ID kaart, dan zijn ze zonder uitzondering allemaal crimineel.

    1. lugar

     @Heinzlim: “Zij hebben geen ID kaart…”

     Het schijnt te lonen om de identiteitspapieren af te storten alvorens de EU te ronden.

 11. DolleDries

  Zo te zien op de foto houdt die bisschop wel van jonge negertjes.

  Voor het eerst wordt iemand vervolgd in overeenstemming met de nieuwe Imam-wet van 2017, die is ingesteld om de inspanningen tegen radicalisering onder religieuze vertegenwoordigers aan te scherpen.
  Het was tijdens een vrijdagsgebed in een moskee op de Nørrebro in Kopenhagen, toen imam Mundhir Abdallah de woorden liet vallen waarvan hij nu beschuldigd wordt.
  “Oordeelsdag komt niet eerder voordat moslims de Joden bestrijden en doden”, heette het onder andere toen eind maart 2017 deze imam een antisemitische hadith citeerde.
  Het citeren van religieuze teksten zoals de Koran is toegestaan, maar niet het aanmoedigen van moord op een bevolkingsgroep en de religieuze vertegenwoordiger maakte deze woorden zich eigen.
  Het statement staat op video die de moskee zelf op zowel op Facebook als YouTube had gezet.
  Abdallah werd door de Joodse gemeenschap in het land bij de politie aangemeld die nu de vervolging verwelkomt.
  Oproepen tot geweld was al strafbaar in Denemarken, maar met de nieuwe wet gaat men verder en criminaliseert ook oproepen tot steunbetuigingen aan geweld en bijvoorbeeld polygamie (veelwijverij).
  Bron:
  http://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-07-24-imam-tiltalt-for-at-bifalde-drab-paa-joeder-for-foerste-gang-nogensinde
  https://samnytt.se/imam-i-danmark-atalas-for-att-ha-uppmanat-till-mord-pa-judar/

 12. DolleDries

  Zo te zien houdt deze bisschop wel van jonge negertjes op de foto.

 13. Ernst Quispel

  “ Want Christus kwam niet op aarde om kerken te bouwen, maar om mensen te helpen ongeacht hun ras, religie of nationaliteit. Maar er zijn politici die doorgaan met het bepleiten van deportaties in hun rallies, en het ergste is dat zij dat doen met de kroon en rozenkrans in de hand en het ijdel noemen van de naam God, een hele erge zonde.”

  Sterke uitspraak. Dit is het christendom zoals Christus dat bedoelde.

  1. DolleDries

   Ja maar toen Hij dat noemde was er nog geen islam.

  2. DutchDropveter

   Maar geloof is een keuze geen feit
   geloof is ook geen wet of regelgeving
   dus doen we niks mee!

   Daarnaast los eerst maar eens op dat al die pastoortjes en patertjes van de kleine kinderen afblijven en niet dat er een soort dorps-doofpot gemaakt moet worden om de reet van de kerk te redden. De rechte vluchtelingen? Ernst dat zijn jij en ik de blanke

  3. lugar

   “Dit is het christendom zoals Christus dat bedoelde.”

   Uiteraard niet, en al helemaal niet omdat jij een renegaat en Nedermoslim bent.

 14. Mariposa78

  Waarom moeten ze gered worden? Als ze zelf niet gered willen worden.

  1. DutchDropveter

   Als ze nou eens een documentaire maken over elke oorlog in die zandbak en bij elke verkiezing weer op geestelijke stemmen. Wie zijn wij dan om te helpen?

   De oplossing is duidelijk afsluiten van de buiten wereld. Hek eromheen en iedereen die erin wil mag er never nooit meer uit. Klaar opgelost!

 15. Ries

  De man is letterlijk van God los. Eeuwenlang hebben mensen braaf de collectezak gevuld om dergelijke zakken te betalen en om Gods huis te onderhouden. Kerkgangers hebben zich jarenlang goed gevoeld in Gods huis omdat de leermeesters de kerken zo noemden.
  ‘Als je op de ene wang geslagen wordt, moet je de andere ook aanbieden’. Wat een gezever van mensen die altijd in de zielige hoek gaan zitten. Jezus was anders. Hij smeet die schijnheilige prekers met hun handeltjes de synagoge uit. Kijk dat is karakter!

 16. lugar

  “Want Christus kwam niet op aarde om kerken te bouwen, maar om mensen te helpen ongeacht hun ras, religie of nationaliteit.”

  Een simplificatie, dat wel. Handig als je de islamisering een handje wil helpen, zoals deze dwaze bisschop. Als je levensmoe bent is het goed om nog meer islam te importeren.

 17. Nasrani

  Wat een mafkees.

 18. Ni28

  “Gebod tot naastenliefde”. Deze emeritus bisschop lijkt op de bejaarde politici zoals van Agt en wijlen Lubbers b.v. die op hoge leeftijd hun denkvermogen niet meer de baas zijn of waren en de dagelijkse realiteit al lang uit het oog hebben verloren. Zij leven in utopie zoals de linkse gedachte voorschrijft. Maar de harde wereld zit anders in elkaar. Iedereen beroept zich op menselijkheid terwijl ie een ander aan het afslachten is.

 19. Ni28

  Godsdienst is een diepgaande indoctrinatie van de menselijke geest. Dieper dan welke politiek dan ook ooit kan bereiken. Politiek maakt wel regelmatig misbruik van godsdienst.

 20. AS210854

  Staat lekker tussen 2 donkere jongens met zoals ik gehoord heb lang geschapen. Zal zijn achterste dol op zijn. Of hij is helemaal van het padje af.

  1. Ernst Quispel

   AS210854 lijkt me de zoveelste oudere man op dit blog die je zou toewensen dat hij de moed zou hebben eindelijk eens uit de kast te komen.

   1. swetsnek

    PEDO ??????????????/ MARTIJN KOM VERTEL W.IM HOE WAS HET LEKKER NAUW NEEM IK AAN ?????

   2. AS210854

    HA HA EQ. JA HEBT MIJN DAG EINDELIJK EENS GOED GEMAAKT, DOOR MIJ AAN HET SCHATERLACHEN TE KRIJGEN.

 21. Bes Tolen

  De tot nul opgeleide slaaf bisschop is wel de vertegenwoordiger van de doodorganisatie, die de oorzaak is van het meeste onheil over Europa uitgestrooid en nu steeds meer de levens van Europeanen, in het bijzonder Italianen, kapot maakt. Velen lijden al vanaf hun jeugd onder de leer van de kerk. Ook de mijnen. In veel Nederlandse en andere West en Midden Europese gebieden is de R. kerk met herhaaldelijke moordpartijen in verschillende tijden overeind gebleven. Wel, dat is geen grond om vertrouwen in de mensheid te hebben. Dat zal de organisatie, die steeds meer domme mensen wil en anderen stelselmatig dwars zit, geen barst willen schelen. Jammer, dat de grootste misdadige organisaties overleven. Zoals nu ook het communisme. nog niet eerder hadden politieke partijen en organisaties, u kent ze wel, met zo’n afkomst zoveel aanhang in Nederland. De misdaad weet zich nog met elkaar te verbinden ook. Zo ben je als je tegen bent, kansloos.

  1. Ernst Quispel

   Meent u, heer Tolen, met dezelfde logica die op blog gebruikelijk is, dat ‘doodscultus’ van de Katholieke Kerk direct te herleiden is tot de inhoud van het ‘haatboek’ Bijbel?

   1. lugar

    ‘doodscultus’ van de Katholieke Kerk

    Kletskoek!

    1. van Urk

     Moskeeen ombouwen tot kerken zal voor die vluchtelingen meer gaan helpen. Er wordt anders niet voor niets gezegd dat ”’Jezus redt”

 22. swetsnek

  KAN IEMAND DIE SWAMJANNES EEN D66 SPUITJE GEVEN ???

 23. Ruud562

  Hhaahaa, hetzelfde kerkgenootschap dat met de nazi’s samenwerkte, dat wapens in dictaturen zegent. Wapens die werden en worden ingezet tegen onschuldige bevolkingen, dat de mond vol heeft over wat over hebben voor je arme medemens maar zelf volgevreten in paleizen woont! By the way: waarom neemt Vaticaanstad geen duizenden van die oh zo zielige migranten op?

  Katholieke kerk: een bron van hyprocriete, achterbakse machtwellustelingen die voor véél, véél wereldwijde ellende verantwoordelijk zijn (denk alleen al aan het condoomverbod of de seks met jonge kinderen!! En helaas, helaas zijn er miljoenen op deze aardkloot die ook deze kerk ondersteunen in haar bedrog en leugens!

 24. Keeswater1

  De bijbel staat ook dat vluchtelingen die hulp nodig hebben ook aan het land moeten aanpassen Katholieke kerk, deze gaan ze aanhalen
  ——————————————————-
  We zien dat in Leviticus 19 vers 33 en vers 34: En wanneer een vreemdeling bij u in uw land als vreemdeling verkeren zal, gij zult hem niet verdrukken. De vreemdeling die als vreemdeling bij u verkeert, zal onder u zijn als een inboorling van ulieden; gij zult hem liefhebben als uzelven; want gij zijt vreemdelingen geweest in Egypteland; Ik ben de Heere uw God.
  God zegt: ‘Ik ben de Beschermer van de vreemdelingen. Daarom, Israël, zult u ze liefhebben en zult u ze niet wegsturen. U zult hen moeten helpen. In Mijn Naam zult u hen goeddoen.’
  ——————————————————-
  Vreemd dat deze deel de Katholieke kerk over zwijg.
  ——————————————————-
  De Heere had het land als een erfelijke bezitting aan Israël gegeven. Maar dat had ook consequenties voor de vreemdelingen in Israël. De vreemdeling mocht geen grond bezitten in Israël. Zij mochten ook geen vreemde goden aanbidden en geen altaren voor die vreemde goden bouwen. Zij mochten de Heere, de God van Israël, niet lasteren. Zij moesten ook de voedselwetten van Israël respecteren en in acht nemen. Zij moesten zich aanpassen, zou je zeggen, aan de levensstijl die God vond horen bij Zijn volk.

  Als het Pasen was in Israël, werd er grote schoonmaak gehouden en moest al het zuurdesem weg. Dat gold ook de huizen van de vreemdelingen. Ook daar moest het zuurdesem weg.
  Zij mochten wel in het voorhof van de tempel komen, maar er was wel een apart gedeelte voor de vreemdelingen.

  Paulus zegt later, in Efeze 2, dat door de verdiensten van Christus de scheiding tussen Israël en de vreemdelingen is weggenomen. De middelmuur des afscheidsels gebroken hebbende (vers 14). Maar onder het Oude Testament was er die afscheiding, een aparte voorhof.

  Zo stelde de Heere dus ook allerlei eisen aan de vreemdelingen. Als zij zich daar aan hielden, werd Israël geroepen hen goed te behandelen.

  Zo zien we in het Oude Testament dat de Heere een Ontfermer is voor de armen, de weduwen en de wezen, en dat Hij ook een Ontfermer is van de vreemdelingen.

  Israël moet door hun manier van leven aan de vreemdeling laten zien dat het goed is om de Heere te dienen. Zij moeten als het ware de handen zijn van de ontfermende God.

 25. Bes Tolen

  EQ. De dood is er nu eenmaal als natuur. Godsdienst meent daarop een antwoord te hebben. Als men van doodscultus spreekt dan spelen heilige boeken daarin een belangrijke rol. Politieke wenselijkheden van de macht, de heersende grootmacht in een bepaald gebied, zijn bij het ontwerp van godsdiensten als jodendom en christendom en islam in de godsdiensten verwerkt, zelfs bepalend. N.B. bij het ontwerp. Jodendom is m.i. een kaste godsdienst, die de Romeinen hoognodig hadden na hun overwinning op de Puniërs (”Carthago 1”). Later begonnen maar wel vanaf toen gelijk op, is het christendom gevormd als gemeenschappelijk voor iedereen in het Romeinse Rijk. Semieten hadden een veel lagere trap van beschaving zodat de bekering tot het jodendom, Romeinse norm, een enorme opgaaf was. Het ging om belangrijke groepen als bankiers en internationale handelslui. Om een minderheid. Ook anderen dan Puniërs traden toe. Westsemitisch was handelstaal.

 26. B. Pascal

  De linkse zelfhaat gaat ook aan de kerken niet voorbij. Onder de protestanten is het zins de verlichting ( 18e eeuw ) al aan de gang. Het stelselmatig loslaten van de waarheid. Bij de Roomsen komt het nu ook goed op gang. Het is niet anders mensen! Men wil liever de Islam! Kijken of de magere speenvarkens na de repressie van Mohammed nog zo spreken! Raffaele Nogaro spreekt voor zijn eigen!

  En het is geen wonder; want de satan zelf verandert zich in een engel des lichts.
  Wetende, dat de zodanige mensen verkeerd zijn, en zondigt, zijnde bij zichzelf veroordeeld. En daarom zal God hem zenden een kracht der dwaling, dat hij de leugen zou geloven. Onder welken hen, die ik den satan overgegeven heb.

 27. Steve Van der Vekens

  De kerk moet niet alleen aan barmhartigheid voor vreemdelingen denken, maar ook aan het welzijn van de katholieken. Zo moet de kerk reageren.

 28. Gerlos

  Bouw alle kerken om tot bordelen, kunnen heel veel moslim mannen zich uitleven en natuurlijk andere mannen van andere geloven die dan ook welkom zijn.

  1. Rechtsaf

   @Gerlos gelukkig zijn kerken maar gebouwen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.