Jazie Veldhuyzen van Sylvana’s BIJ1 wil dat de “meppende” politie hun wapenstokken inlevert

De pacifistische muurbloempjes van Sylvana’s BIJ1-partij hebben ook weer eens een “grandioos” idee: de politie ontwapenen. Duoraadslid Jazie Veldhuyzen heeft namens zijn partij dit naïeve idee ingebracht in de Amsterdamse gemeenteraad.

Op zich snap je het wel: Jazie Veldhuyzen sympathiseert met antisemieten, Israëlhaters, krakers en We Are Here. Kortom: met lieden die het door de bank genomen niet zo nauw nemen met de wet en dikwijls in aanraking komen met de politie. De politie is daarbij heus niet altijd vriendelijk. Terecht, natuurlijk, want dit schorem luistert niet zomaar. Dus zo nu en dan moet een tik worden uitgedeeld met een wapenstok. Alleen maar logisch.

Maar natuurlijk niet voor jankende Jazie, die als socialistische anarchist een bloedhekel heeft aan openbare orde en dus ook aan de politie. En zo probeert hij via zijn werkzaamheden als BIJ1-politicus de politie hun wapenstokken te laten afpakken. Als “bewijs” voor de stelling dat dit een goed idee is, komt Jazie de schreeuwlelijk ook niet verder dan één of andere pietluttige anekdote.

Lees maar mee:

“De politie introduceert een langere en hardere wapenstok. Zij geeft aan dat deze afschrikwekkender is dan de vorige en dat er minder klappen nodig zijn. Amsterdam BIJ1 maakt zich hier zorgen over. Daarom heeft zij vragen gesteld aan de burgemeester. Jazie Veldhuyzen: “Wij vrezen dat deze wapenstok niet tot minder, maar juist tot meer politiegeweld zal leiden.“ In reactie gaf de burgemeester aan graag met de andere burgemeesters en de nationale korpschef te monitoren wat de effecten zijn van het gebruik van deze nieuwe wapenstok.

Ik maak me hier ernstige zorgen over. Ik heb namelijk met mijn eigen ogen gezien hoe de politie in Amsterdam zonder goede reden begon in te meppen met wapenstokken op een vreedzame vrouwelijke demonstrant. Dit verhaal staat natuurlijk niet op zichzelf.”

Hoe ontzettend naïef ben je dan? Moet al het tuig van de wereld soms vrij spel hebben op onze straten? Stiekem zou je Jazie ervan verdenken dat niet de zogenaamde proportionaliteit van het politiegeweld het probleem is, maar ieder politiegeweld. Een Amsterdam waar krakers en jodenhaters straffeloos de stad op stelten kunnen zetten, zou dat niet het ultieme paradijs zijn van de BIJ1-paradijsvogel? Je zou het haast gaan denken…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Bloem

  Hoe mooi zou een wereld zijn, waarin er überhaupt geen politie nodig is. Geen geweld jegens anderen, niemand die eigendommen van een ander ontvreemd, vrouwen die vrijelijk gekleed zoals zij willen op ieder tijdstip over straat kunnen, Joden die gewoon met pijpenkrulletjes en een keppeltje bij nacht en ontij over straat kunnen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoe mooi zou het zijn, ik teken voor zo’n samenleving.

  1. Peter Loosduinen

   Inderdaad heer/ mevrouw Bloem, maar de wereld zonder politie bestaat niet.
   Les pacifistes sont comme des moutons qui croient que les loups sont des végétariens.
   Vertaald : pacifisten zijn zoals schapen die denken dat wolven vegetariërs zijn.
   Citaat van Yves Montand.

   1. Bloem

    Beste Peter,
    U heeft helemaal gelijk, het allerergste is nog dat de pacifisten in dezen eigenlijk de wolven in schaapskleren zijn.

 2. DolleDries

  Afgelopen nacht zijn voor de derde nacht aan een stuk hevige rellen uitgebroken in de West-Franse stad van Nantes. Opnieuw kwam grote groepen allochtone jongemannen de straten op om er brand te stichten en te vechten met de politie. Dit maal werden circa 50 wagens in brand gestoken. Ook de wagen van burgemeester Johanna Rolland (PS) moest eraan geloven. Men poogde zelfs om brand te stichten in een school en in een tankstation.
  Tijdens de onlusten in de nacht van donderdag op vrijdag werden slechts drie mensen aangehouden. Als bij wonder werden er geen gewonden gemeld. De rellen begonnen dit maal na een herdenkingstocht voor de gezochte roofovervaller die eerder deze week tijdens verzet bij een arrestatie omkwam. Een duizendtal mensen kwam hiervoor bijeen en riep leuzen als “waarheid” en “gerechtigheid”. De manifestatie ontspoorde echter drastisch wanneer allochtone jongemannen aan het brandstichten, vandaliseren en vechten met de politie sloegen.

 3. oeioeivogel

  Mooi alternatief voor de wapenstok: De honkbalknuppel.

 4. Top

  Je vraagt je toch steeds af, las je dit plaatje zie, “wie heeft er vandaag de partijhersencel”.
  En ja, make peace and love, not flippo’s.

 5. Guus Geluk

  “Ik heb namelijk met mijn eigen ogen gezien hoe de politie in Amsterdam zonder goede reden begon in te meppen met wapenstokken op een vreedzame vrouwelijke demonstrant. Dit verhaal staat natuurlijk niet op zichzelf.””

  Ik kan dat niet geloven.

  1. Vit

   Jouw observatie kennende had zij het waarschijnlijk verdiend.

   1. Vit

    Sorry ik begreep je even verkeerd.

    1. Fortiori

     Zegt U dit nu tegen uzelf?

     1. Vit

      Guus is wat intelligenter en begrijpt het wel.

 6. Arie B

  ‘zonder goede reden’.. waarschijnlijk zijn de redenen niet geaccepteerd door degene die ze ontvangt. Waarschijnlijk zeggen ze dit om de krakers te beschermen etc. Iets terugdoen voor die handvol kiezers. Het volgende voorstel zal zijn dat de ME ook kweens met rokjes in dienst moet nemen in het kader van de diversiteit.

 7. Anders55

  misschien een idee voor de politie; eerst vragen of ze em mogen gebruiken? aan diegene voor wie ze de wapenstok moeten gebruiken?
  ze hebben dat ding toch niet voor de ” sier ” gekregen?
  als de politie denkt dat ze de wapenstok moeten gebruiken, dan zullen ze die gebruiken toch?
  ik denk niet dat ze ding zomaar gebruiken omdat ze van ‘meppen’ houden?

 8. Archetype01

  Antifa-esque mensen vinden politieknuppels te hard, dus moeten die weg ipv dat zij zelf eens ongeweldadig gaan demonstreren.

 9. Rosasolis

  Vandaag een korte bericht in Trouw. Inderdaad, de politie krijgen nieuwe, zwaardere wapenstokken. Omdat de criminaliteit stijgt overal in ons land. En omdat zij hopen minder te moeten slaan, om een crimineel in hechtenis te krijgen. En dit nieuwe wapen
  zal de agenten beter bescherming kunnen bieden.

 10. Siemien

  Ik vind dat de politie veel harder op moet treden, probleem is dat de politie voor elke scheet die ze laat zich moet verantwoorden, het is een schande en natuurlijk een verkeerd signaal naar de maatschappij (lees: migranten/Marokkanen/Turks tuig) toe..

  1. Diederik van Walsum

   U legt me de woorden in mijn mond:
   Een Griek en notabene een waarschijnlijk opgeleide sociale jonge Marokkaan waar ik in gesprek was geraakt, vonden dat de de straf wetten hier veel en veel te soft zijn.
   Het zelfde kwam uit hun monden over het softe politie optreden.

 11. Pedrito

  Hoe effectiever de politie bewapening, hoe beter er zonder enige verbale vertaling kan worden opgetreden. Flink doormeppen is goed voor het anarchistische BIJ!tuig en geeft afdoende lichaamsbeweging voor de meppende agenten (soort dienstkloppers).

 12. Ni28

  Wapenstokken inleveren en bossen rode rozen inkopen. Elke misdadiger moet een roos krijgen en je zult spoedig zien dat zij zich gaan beteren.
  Volgende patient!

  1. Arie B

   Je vergeet het kopje thee in het buurthuis..

 13. Vit

  Van mij mag de politie reageren als de spaanse guardia civil.

  1. Steve Van der Vekens

   Van mij ook. Het zijn enkel zij met een (overbekende) verborgen agenda die onze rechtstaat willen ondermijnen.
   Men probeert de weg vrij te maken zodanig dat de islam vrij spel krijgt.

 14. Gerlos

  Hoe krijg je zo’n bericht uit je strot, totaal de weg kwijt en ziet of begrijpt waarschijnlijk niet hoe de samenleving in mekaar steekt ondanks dat ze in het rode dorp Amsterdam woont/leeft.

 15. Peter Loosduinen

  In oktober 2017 noemde de NOS de Las Vegas-schutter een ‘witte man’ !!!
  Een witte man ?
  Welke huidskleur had de 22-jarige man die zou zijn doorgereden na een controle.??
  Welke huidskleur hebben de relschoppers ??
  Ach, het zullen wel weer de Noord-Afrikaantjes wezen !!!

 16. Steve Van der Vekens

  Dat krijg je met vreemde culturen in de politiek.
  Het zal niet stoppen, en elk idee -wat eigenlijk de zoveelste toegeving naar de islam is – wordt breed in de media uitgesmeerd.
  Er worden voortdurend ondemocratische beslissingen genomen.
  Dat is een dictatuur, maar dat wisten we al.

 17. Joni

  Pff, komen nu nooit van dat zeur mens af?

 18. nienke

  Ja natuurlijk, dan kan het tuig nog harder met stenen gooien, spugen, enz enz.
  Eerst de politie uitlokken, treiteren, met stenen gooien en als dan de politie optreed huilen, stelletje lafbekken.
  Van mij mogen ze de wapenstok gebruiken en goed ook.

 19. Frits Jansen

  In de politie zitten veel Afghanistan veteranen die maar één taal spreken: die van geweld. En beleidsmakers willen een politie die gevreesd wordt, niet alleen door boeven maar door het hele volk. Staatsterrorisme is naar, maar heel effectief.

  Ze denken dat vrees het zelfde is als respect, maar dat is een pijnlijk misverstand.

  1. FLP

   Herrr Frits,
   De politie zit vol veteranen die graag meppen. Wat een dom en achtelijk gelul , haal je kop uit je kont das nog niet eens 0.1 procent wat er rondloopt in het blauwe korps. Ga je eerst eens inlezen voor je de bakkes een dauw geef.

 20. FLP

  De waarheid is dat het blauw op straat steeds minder word. Al jaren slaat landelijk de vergrijzing toe bij de korpsen. Op dit moment kunnen de opleidingen net die agenten vervangen die met pensioen gaan. Dus ondanks alle beloften van voorgaande regeringen is er geen extra man op straat gekomen. De reorganisatie van het blauwe korps heeft er alleen maar voor gezorgt voor een grotere uitstroom. Dit heeft er toe geleid dat de politie zich heeft teruggetrokken in de grote steden. Op het platteland zie je ze niet meer de crimineel heeft vrij spel. In deze maatschappij is de agent vogelvrij en mag iedereen ze uitschelden , filmen , en aanvallen als je er niet mee eens bent …laten wij die agenten die er straks nog over zijn goed bewapenen, ze zullen dit in de toekomst hard nodig hebben.

  1. lugar

   “De waarheid is dat het blauw op straat steeds minder wordt. Al jaren slaat landelijk de vergrijzing toe bij de korpsen.”

   Het grootste probleem is de politieke onwil. Het is hen niet te doen om jouw en mijn welbevinden. Zou dat wel het geval zijn dan moet de politiek fors gaan investeren in politie en justitie. In 2011 (Zembla: Opsporing Verzocht 19 feb. 2011) was al duidelijk dat er in een stad als Amsterdam een verdubbeling van het aantal rechercheurs nodig zou zijn om alleen al de zaken, die massaal op de plank blijven liggen, aan te pakken.

   Omdat de aangiftebereidheid op een dieptepunt is aangeland en veel aangiftes in de prullenbak verdwijnen, maar ook dat OM (in Nederland) niet verplicht is tot vervolgen, wordt Nederland ieder jaar weer veiliger… Slim hè?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.