Kiki Bertens doet het onmogelijke: ze verslaat Venus Williams op Wimbledon!

Geen categoriejul 06 2018, 19:00
De vrouw die onlangs nog zei dat ze zich niet prettig voelde op gras heeft één van de favorieten voor de titel er nu uitgeknikkerd.
Laat Bertens-mania beginnen! De 26-jarige Nederlandse tennisster Kiki Bertens heeft vandaag namelijk voor een grote verrassing gezorgd op Wimbledon. Ze had er drie sets voor nodig, maar dat is natuurlijk niet minder dan logisch: 6-2, 6-7, 8-6.
Williams was vorig jaar nog verliezend finalist. Daarnaast -- en indrukwekkender -- is het feit dat ze dit toernooi maar liefst vijf keer gewonnen heeft in haar schitterende carriere. Toch ging zij vandaag ten onder tegen Bertens, die zich daardoor voor de laatste 16 plaatste.

Mentaal toonde Bertens zich ijzersterk en plaatste bij een 7-6 stand de beslissende break, waarmee ze na het benutten van haar derde wedstrijdpunt de overwinning (8-6) over de streep trok. Bertens kwam tot aan deze editie van Wimbledon nooit verder dan de derde ronde. Serena Williams, de zus van Venus, schakelde eerder in het toernooi wel Arantxa Rus uit.

Die opmerking van De Telegraaf over de mentale veerkracht van Bertens is terecht. In het verleden was dat nog weleens haar zwakte, zeker in vergelijking met de absolute wereldtop. Daar heeft ze door de jaren heen verandering ingebracht... Van haar zwakte werd het een redelijk neutrale variant... en nu lijkt het zelfs een kracht te zijn geworden. Ongelooflijk -- en meer bewijs dat mentale veerkracht werkelijk trainbaar is.
Het leuke van dit soort prestaties is het hele land dan mee gaat leven met zo'n sporter. Of het nou Max Verstappen is, Pieter van den Hoogeband of Kiki Bertens. Een topsporter kan op de massale steun van het Nederlandse volk rekenen als hij of zij écht doorbreekt. Bertens gaat dat nu ook meemaken, zeker als ze haar volgende wedstrijd óók wint en dus bij de laatste acht komt. Als haar dát lukt is het écht Bertensmania in Nederland, zeker nu 'we' niet meedoen aan het WK Voetbal en er daar dus niets te halen valt voor ons.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten