Kuzu (DENK) stuurt iedereen op boetetocht naar Srebrenica ‘in verband met bijzondere verantwoordelijkheid Nederland’

Het morele reisbureau Tunahan Kuzu vindt dat iedereen in dit land een bezoek moet brengen aan een plek die refereert aan een minder prettige kant van onze geschiedenis – het Dutchbat-debacle uit de jaren ’90, waarna het bloedbad in Srebrenica plaatsvond.

Nederlanders hebben het maar druk met alle morele boetetochten die ze moeten ondernemen van DENK-globetrotter Tunahan Kuzu. Verkondigde de DENK-leider eerder deze maand nog dat alle inwoners van dit land een keer een bezoek moeten brengen aan Suriname om daar met eigen ogen de verschrikkingen van de slavernij te zien, zo wil Kuzu nu dat alle Nederlanders zich spoeden richting Bosnië om daar de moslimenclave Srebrenica te bezichtigen.

Voor wie het is ontglipt: in 1995 vond in Srebrenica een genocide plaats onder leiding van de Servische generaal Mladic. Hij doodde alle mannen boven de vijftien jaar in de islamitische enclave. Een ongekende massamoord, die van zichzelf al verontrustend was. Dat er echter dichtbij Nederlandse militairen gelegerd waren die moesten zorgen dat precies dit soort bloederige taferelen niet konden plaatsvinden, maakte het allemaal extra schrijnend.

Ieder geschiedenisboek in Nederland vermeldt het bloedbad, en laat daarbij ook geen spaan heel van de wijze waarop de Nederlandse militairen – onder leiding van kolonel Karremans – hebben gefaald in hun missie. Foto’s van hoe Karremans en Mladic aan de vooravond van de slachtpartij gezellig zaten te drinken, gingen de hele wereld over.

Maar dat is allemaal nog niet genoeg morele schuld voor Kuzu. We moeten allemaal naar Bosnië, om daar op onze knieën vergiffenis te smeken bij de nabestaanden. Dat zegt de DENK-voorman op zijn Facebook-pagina. Ondanks dat maar weinigen over de middelen beschikken om lekker even naar Suriname te vliegen, en dan via Bosnië weer op Schiphol te landen, is het volgens Kuzu tóch van belang dat je toch nog maar eens je eigen schuldige hoofd komt vertonen. Want onthoud – en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste: Nederland heeft een “bijzondere verantwoordelijkheid” gehad. U heeft schuld, schuld, schuld… en daarvoor moet u boeten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. oeioeivogel

  Eerst Suriname, dan Bosnië. Iedere Nederlander moet een wereldreiziger worden als ik deze Denkleider moet geloven. En na Bosnië? Waar gaan we dan heen???

  1. hans-e-pans

   De Nederlandse Duchtbatters zijn zoals bekend daar in het pak genaaid door de andere landen die meededen aan de coalitie.

   Dat de Denk-politikus Tunahan Kuzu zich hier druk over maakt komt natuurlijk omdat in de enclave Srebrenica heel veel Moslims om het leven zijn gebracht, erg genoeg maar ook erg selectief van hem.

   Volgens mij heeft hij zich nog geen moment druk gemaakt om de Christenen en andere gelovigen die in welk land dan ook in het Midden-Oosten of Noord-Afrika op beestachtige wijzen om het leven werden/worden gebracht in naam van de Islam.

   1. hans-e-pans

    (Mijn bovenstaande stukje vertaald via Google translate.)

    Hollandalı Duchtbatters, bildiğimiz gibi, koalisyona katılan diğer ülkelerin davasında dikildi.

    Denk siyasetçisi Tunahan Kuzu’nun bu konuyla ilgili kaygı duyması elbette ki Srebrenica’daki bir çok Müslüman öldürüldü, yeterince kötü ama aynı zamanda da çok seçici.

    Benim düşünceme göre, İslam adına Ortadoğu ya da Kuzey Afrika’daki herhangi bir ülkede canavarca öldürülen Hıristiyanlar ve diğer inananlar hakkında endişelenmedi.

 2. Adriaan

  @Kuzu, helaas mee eens. Wanneer kan ik mijn reispapieren tegemoet zien?

  1. Adriaan

   Iets te snel verzonden. Rectificatie. Ik wil best Bosnië bezoeken, maar schuld heb ik niet. Geen enkele Nederlander heeft schuld. De enige die schuld heeft is de Servische generaal Mladic en zijn mannen. Sodemieter toch op Kuzu. Je bent er nu en ik hoop dat er een graf voor je gereserveerd.

   1. Guus Geluk

    Adriaan: “De enige die schuld heeft is de Servische generaal Mladic en zijn mannen.”

    U slaat de spijker op de kop.

    1. Rechtsaf

     @Guusülsün dus moet Kuzu oprotten toch met z’n flauwekul

    2. Adriaan

     @Geluk, eindelijk hebben we contact.

     1. Guus Geluk

      U heeft gelijk, er is slechts één droog feit: Mladic is verantwoordelijk voor een afgrijselijke massamoord.

      De Nederlanders de schuld geven enerzijds, of het goedpraten van de massamoord anderzijds, helpt ons niet verder.

    3. Antidotum

     @Guus

     Mladic isvoor de Serviërs een held, niet vewonderlijk als je op de hoogte bent van de misdaden, een bekend islamitische verschijnsel trouwens, die de moslims hebben gepleegd tegen de christenen aldaar.
     Maar dat wordt verzwegen door de linkse media.

     1. Guus Geluk

      Mladic is een misdadiger die terecht is veroordeeld tot een zeer lange straf. Punt.

     2. Ernst Quispel

      Antidotum tilt kennelijk niet zo zwaar aan de genocide in Srebrenica. Er werden daar door de Serviërs 8000 mensen vermoord, maar mogelijk beschouwt ze moslims niet als mensen maar als ongedierte dat je moet uitroeien.

     3. Floris

      De onvoorstelbare schoft Quispel legt Antidotum woorden in de mond die ze niet gesproken heeft.

      Ziehier de verwerpelijke methodes waar dit misbaksel zich toe verlaagt.

 3. EllyD18

  Kan ik allemaal niet betalen hoor Kuzu. Vorige week naar Suriname en nu weer naar Bosnië.
  Als alle Turken nou eens gewoon gaan werken en belasting afdragen, dan krijg ik er misschien wel een 0,5 % bruto bij.

  1. Adriaan

   @EllyD18, maak je geen zorgen, Kuzu betaalt! Gaan wie gezellig met z’n allen. Wordt het een groepsreisje 🙂

 4. HierBenIk

  Ik begrijp niet waarom deze man eigenlijk nog in NL wil wonen……

  1. Rechtsaf

   @HBI en vele met jou, maar deze stink Turk (nep-Nederlander) is zo verbitterd omdat hij wordt aangesproken op zijn gedrag die niet strookt met de Nederlandse normen en waarden, hij is zo gekrenkt, hij kotst echt verschrikkelijk hard op Nederland en met hem ook Ernst en co die kotsen ook op Nederland

   1. HierBenIk

    Goed gezegd!

 5. Duckday

  Ik begrijp dat hij wel graag in dit land wil blijvenWant als hij zo tekeer zou gaan waar die dictator zit dan was hij daar al lang een kopje kleiner gemaakt Waarom leverd hij zijn paspoort niet in of alleen van twee wallejes eten Gezien zijn gedragingen en op merkingen voelt hij zich hier toch waarschijnlijk niet thuis en zal nooit en te nimmer NL zijn wel zijn hand op houden en waarschijnlijk de boel tillen daar is men goed in Zou het eens niet beter zijn dat zulke mensen nooit en te nimmer in de NL politiek mogen met een dubbele mentaliteit

  1. Original NL

   Dat is de zegen van democratie zonder spelregels!

 6. Ni28

  Op 28 juni 1389 zijn duizenden Serviërs afgeslacht door de Turken bij Kosovo Polje. Zou de Turk Kuzu even ook een morele boetetocht op die plaats overwegen om te beoordelen wat zijn Turkse moslimbroeders toen aangericht hebben? Of zijn alleen moslimdoden voor hem belangrijk?

  1. Rechtsaf

   @Ni28 wat je ziet is dat deze Kuzu alles uit de kast haalt om als Turk de Nederlanders compleet belachelijk te maken…

  2. Adriaan

   @Ni28, ik vind dan ook dat Kuzu zijn excuses moet aanbieden aan alle Serviërs en dat hij alle Turken oproept om daar naar toe te gaan en op hun knietjes vergiffenis vragen aan de nabestaanden.

 7. DolleDries

  Ook daar hebben de moslims enorme bloedbaden aangericht.

 8. Scaldis

  En de Armeense genocide dan, Koe Zoe???

 9. Lol Kwipsel

  De grote schuldige aan de diepe kloof tussen de verschillende bevolkingsgroepen op de Balkan is Turkije. Eeuwenlange “omvolkingspolitiek” intimidatie onderdrukking en genocides hebben na 1921 een volstrekt verdeeld gebied opgeleverd. Dat Nederlandse soldaten daar in de jaren 90 hun “vredesmissie” mochten uitvoeren zonder bewapening of ondersteuning was een zwaktebod van Europa. Maar de “zieke man” was de instignator. Eeuwenlang hebben moslims daar hun terreur uitgeoefend. Was het dus ok wat Mladic en trawanten daar hebben uitgespookt? Nee! Maar van wie hadden ze dat ook al weer geleerd?
  Ik DENK dat dit wel bekend geacht mag worden. Dus Kuzu: schrijf al je landgenoten maar aan. Turkije dus. En mij niet. Je bent namelijk geen landgenoot van me. Je woont hier.

 10. Nasrani

  Sebrenica. Ik DENK er de laatste tijd wat anders over.

 11. Hank

  Kuzu woont hier maar mag van mij meteen oprotten met zijn dwaze geschiedenis lessen

 12. Pescador

  Hij moet er zelf tussen gaan liggen die eikel

 13. Hank

  Al die moslims die in de nacht de boerderijen van de serviërs in de brand staken,
  zulke zielige moslimpjes kregen wat ze verdienden.

 14. Blank en niet Wit

  Hup! Weer een koezoeker.

 15. Vraagtekentje

  Hij is een Turk, in hart en nieren, dus eerst maar even de hand in eigen boezem steken!! En verder is het gewoon een parasiet en kotst hij op Nederland, hij wil alleen maar de centjes hier opstrijken door zijn onrechtmatig verworven plekje in de kamer en zijn Turkengif over ons uitspugen.

 16. Gerlos

  Mafketel Kuzu wij vinden dat we maar eerst naar Armenië moeten gaan met alle Turken uit dit land om daar de genocide te herdenken.
  Daarna mag u uw grote maffe bek weer opentrekken naar de Nederlanders. Was getekend, Gerlos.

 17. Ries

  Ik zou die vent kunnen kelen. Wat een wangedrocht.

 18. Diederik van Walsum

  En wanneer gaan we met z’n alle naar Armenië ?

 19. Diederik van Walsum

  Is Quispel soms met vakantie…het is zo stil hier 🙂

  1. Gerlos

   Quispel is al op weg naar Armenië om met Kuzu de boel voor te bereiden voordat al die Turken daar aankomen.

  2. Original NL

   Quisling is druk met het dekken van halsema!!

 20. Tguard

  Kuzu heeft wederom een punt en doet precies waar hij goed in is. Verbinden en ten streide trekken tege xenofobie. Trots zijn op zijn Nederlanderschap, het land waar hij zijn dikke boterham verdient door zijn tolerante houding waarbij de inclusieviteit bovenaan staat.
  Hey kuzu, je gedraagt he als een olifant in een porselein kast en hebt waarschijnlijk nog nooit gesproken met ex Dutchbatters Deze mensen zijn kapot en in de steek gelaten door hun eigen land. Naast het feit dat ze deze gruweldaden hebben moeten zien en werkelijk niets uit konden halen ga jij daar een beetje een soort moraalridder uithangen. Het is werkelijk te schofterig voor woorden. Hoe durf je je met deze achterlijkheden uit te spreken dat je voor verbinding bent je zou je werkelijk eens moeten verdiepen in de materie alvorens ons land zo neer te zetten.
  Echt beste man ga je schamen en stop alsjeblieft met het scheiten op het bord waar je van vreet .

 21. NoDoubt

  De beruchte Sheikh Yusuf Al Qaradawi voorspelde ooit dat ‘de islam zal terugkeren naar Europa en over het Westen zal heersen. Die verovering hoeft niet door het zwaard te gebeuren. Er is namelijk ook een stille verovering.’ En dat is exact wat er de afgelopen jaren in de EU met het binnenhalen van miljoenen moslimmigranten aan het gebeuren is.

  Vooral de Moslim Broederschap helpt moslims bij het stapsgewijs inlijven van Europa in het Islamitische Kalifaat. Yehezkeli zegt dat journalisten alleen de waarheid hierover kunnen ontdekken door een andere identiteit aan te nemen. ‘Ik moet ophouden Zvi te zijn, en Abu Hamza worden.’ Met behulp van de geheime dienst kreeg hij valse Syrische identiteitspapieren voor zijn reis naar Turkije, en vandaar naar Europa.

  Samenwerking Turken en moslimbroeders ‘grootste bedreiging voor het Westen’

  Turkije is reeds verloren, zo stelt de journalist. De ‘stille’ jihad heeft er middels dictator Erdogan – die met zijn hand vaak de typische Moslim Broederschap groet brengt- definitief gewonnen. Nergens ter wereld is de moskee dichtheid hoger dan in Turkije. De seculiere democratie is en wordt in pijlsnel tempo afgebroken en vervangen door een islamitische dictatuur.

  ‘Erdogan bepaalt wie hij van de miljoenen vluchtelingen naar Europa laat gaan. Met hen stuurt hij de islam mee. Zij moeten hun dankbaarheid tonen door hem loyaal te zijn… en door de regels van de islam en de Moslim Broederschap in Europa te verspreiden.’ De 47 jarige Yehezkeli noemt de samenwerking tussen Turkije en de Moslim Broederschap dan ook de ‘grootste bedreiging voor het Westen’.

  Nadat hij als Syrische ‘vluchteling’ Abdullah Alatrash in Berlijn was aangekomen, en hem zonder ook maar één achtergrondonderzoek naar zijn identiteit onmiddellijk asiel was verleend, kreeg hij van een Arabisch sprekende, uit Gaza afkomstige medewerker van het immigratiebureau zelfs de tip om zijn familie via Griekenland naar Duitsland te smokkelen.

  Vrijwel alle moslimmigranten hebben islamisering Europa als hoofddoel

  De undercover journalist dook vervolgens diep in de moslimgemeenschap in het Berlijnse migrantenstadsdeel Neukölln. Syrische migranten vertelden hem daar openlijk dat ze in opvangkampen in o.a. (het door de NAVO ‘bevrijde’) Kosovo door de Moslim Broederschap waren geradicaliseerd, en nu de totale islamisering van Europa als levensdoel hebben. Over 20 jaar moet de Sharia in Duitsland zijn ingevoerd. Er wordt weliswaar wat verzet van de Europese bevolking verwacht, ‘maar er is geen ontsnappen aan, ze zullen de realiteit moeten accepteren.’

  Yehezkeli kwam erachter dat deze droom, die voor iedere vrijheidslievende Europeaan een gruwelijke nachtmerrie is, niet slechts door enkelen wordt nagestreefd – integendeel. Werkelijk alle moslims die hij sprak, ook degenen die in Europa zijn geboren en getogen, streven naar het omverwerpen van de democratische EU-staten door de islam en de Sharia. ‘Wij zullen hun leraren zijn. Wij zullen hen naar onze religie leiden,’ kreeg hij letterlijk te horen.

  ‘Moslim Broederschap zit bij ieder overleg met Angela Merkel’

  Op het station van Berlin Schöneberg sprak hij af met een extremisme expert, die per se anoniem wilde blijven vanwege de vele doodsbedreigingen die hij had gekregen nadat hij in diverse Duitse en Europese media openlijk had gewaarschuwd voor de opkomst van de radicale islam.

  ‘Maar je leeft toch in een vrije samenleving?’ wierp Yehezkeli tegen. Het antwoord van de expert: ‘Vrij voor degenen die hun mond houden, ja… ISIS is hier, de Moslim Broederschap is hier, Al Qaeda is hier… Ikhawan (de MB) zegt dat ze geen explosieven nodig hebben om de islam in Europa in te voeren. Nee, zij proberen via de media hun religie te promoten.’

  En toen onthulde hij dat ‘er geen enkel overleg met kanselier Angela Merkel plaatsvindt zonder dat de Moslim Broederschap daaraan deelneemt, en op de eerste rij zit. Dit zijn mensen die de afgelopen 4 jaar een grote wereldwijde campagne hebben gevoerd om de Europese samenleving ervan te overtuigen dat geweld in naam van de (islamitische) religie niets met die religie te maken heeft.’

  ISIS houdt op zeker moment op te bestaan, maar het echte gevaar schuilt nu juist in de islam zoals die door bijvoorbeeld Erdogan, maar ook door Europese moskeeën en via het internet wordt verspreid. ‘Dat is het grootste gevaar. Niet in de komende een tot twee jaar, maar wel in de volgende 20, 30, 40 jaar. In de komende generatie zal er een groeiend aantal jonge Duitsers zijn geboren die zich tegen alles keren wat Duits is.’ Hetzelfde geldt voor de rest van West Europa, zolang de massa immigratie en islamisering niet actief wordt bestreden.

  ‘Komende generatie hier geboren moslims zal islam aan Europa opleggen’

  De komende generatie Europeanen dreigt dan ook hetzelfde mee te gaan maken als Erdogan in Turkije heeft gedaan: het ‘zuiveren’ en compleet overnemen van de media, de politiek, de rechterlijke macht, het onderwijs, de politie, het leger, en alle overheidsinstellingen. Tegelijkertijd worden mensen die zelfs maar verdacht worden hiervan tegenstanders te zijn ontslagen, vastgezet of ‘opgeruimd’. Nu al worden overal Koranscholen geopend, waarin alle kinderen gedwongen worden geïndoctrineerd met de totale overheersing van de ‘ware islam’ over alle aspecten van het leven, en over alle mensen.

  ‘De Moslim Broederschap is een nest vol extremisten,’ vervolgt de journalist. ‘Niet langer Qatar, maar Ankara is hun centrum. De samenwerking tussen de Broederschap en Turkije is op dit moment de grootste bedreiging voor de Westerse wereld.’ En met behulp van Erdogan is het deze moslimextremisten nu ook stapsgewijs aan het lukken om de islam niet alleen aan Turkije, maar aan heel Europa op te leggen. (1)

  Helaas beseffen hier enkel nog de –weliswaar sterk in opkomst zijnde- vrijheidspartijen hoe ernstig deze dreiging voor ons, onze kinderen en onze toekomst is, en wordt de islamisering van ook ons land nog altijd geen strobreed in de weg gelegd door het overgrote deel van politiek Den Haag.

  1. Original NL

   No doubt..
   Je bedoelt nl is naar de kloten?
   Helaas wel ja!

 22. Arie B

  Ben benieuwd of hij nog naar Armenië gaat eigenlijk..

 23. Roughwood

  Laat die stemming makende Turk eerst zijn huiswerk eens doen. Wel eens van Philippe Morillon en Bernard Janvier gehoord? Hielen van Erdogan likkende mafkees!

 24. Wibo Ukels

  We kunnen ook naar Armenië meneer Kuzu. Waarom vliegt u daar niet heen om uw boetekleed aan te trekken? Huichelaar! Eerst je zetel roven van de PvdA en dan moraalridder uithangen. Wat voegt deze man eigenlijk toe?

  1. Rechtsaf

   @WU dit is nou echt het soort buitenlander die wij niet in Nederland wensen,. deze gast is namelijk tegen Nederland..

 25. Gallus

  Schuldgevoelens bij anderen proberen te scheppen heeft altijd tot doel om macht, psychologische en emotionele macht over die anderen te krijgen. Het is niet zuiver en ook een slecht teken van eigen morele status en evidente bijbedoelingen; moreel verzwakken van autochtone Nederland zodat je het kan krijgen waar je het hebben wil. Het is geen nobele weg.
  Een waardige weg om invloed te krijgen is juist om zelfreflectie te ontwikkelen, de eigen morele status te verhogen, door mogelijke zelfkritiek en voorbeeldig gedrag, dan kweek je een (gerechtvaardigd!) vertrouwen en eerlijke invloed.Dat is nobeler dan het uitbuiten van het vermogen tot zelfkritiek bij anderen.
  Overigens is een ieder verantwoordelijk voor zijn EIGEN daden. De moorden vonden niet plaats door Nederlanders; dat zegt Kuzu weliswaar niet maar op emotioneel niveau slaat hij wel de toon aan van aanklager wat erg oneerlijk is. Wat de Nederlanders hebben gedaan is proberen bescherming te bieden; dat is GOED qua intentie, DAT zou Kuzu moeten zeggen. De fout was dat men dat niet goed genoeg deed! Maar om met de grafstenen op de achtergrond een beschuldigend gebaar te maken naar de Nederlanders is foute boel en een klein beetje laf.
  Ik zie een boom die uit morele achtergrond bereid is tot zelfreflectie, zelfkritiek en zelfs vergoeding.
  Ik vraag om een tak van die boom.
  Vervolgens maak ik een bijl van die tak en probeer de boom er mee om te hakken.
  Daar komt dit zwartmaken door Kuzu toch wel op neer!

 26. RS

  maar Mladic had WEL gelijk…………..

 27. nick

  google: Urban Dictionairy:betekenis Denk

  Hilarisch!

  https://www.urbandictionary.com/define.php?term=denk

 28. P.Sisterons

  Denk heeft helemaal geen recht van spreken. Dat weten ze al te best. Maar gewoon blijven beuken tegen de NL bevolking, dat vinden ze leuk. Laat die islamdebieltjes lekker kletsen. Ze weten niet beter.

 29. JJ66

  Dan moet moslim kuzu eens naar centraal Africa waar moslimbendes hele dorpen uitmoorden, of naar IS gebied waar alles wat niet moslim was is vermoord, Israel, Egypte, Jemen en noem alle overige brandhaarden maar op. En niet te vergeten Twin Towers, Madrid, Parijs, Berlijn, London, Brussel etc etc etc . Oh ja en de verziekte wijken in onze ooit zo prachtige steden….. Kutzu krijgt het nog druk, druk, druk….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.