Kuzu stapt toch maar op als gemeenteraadslid Rotterdam, na vier maanden dubbele salarissen gegraaid te hebben

Maandenlang heeft DENK-parlementariër Kuzu zijn toch al riante maandinkomen als Kamerlid – €8900 – aangevuld met dat van een gemeenteraadslid in een grote stad – €2500 per maand. Nu geeft Kuzu eindelijk aan toch maar eens te gaan stoppen met die lelijke graaipraktijken. Wel waarschuwt hij Rotterdam nog maar eens voor de “lange arm van Kuzu”.

DENK heeft altijd de mond vol over solidariteit en het aanpakken van misstanden bij de overheid. Maar wat blijkt? DENK is zelf ook een grote graaibende. Dat verwijt richt zich met name op partijleider Tunahan Kuzu, die sinds de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart maar liefst twee functies heeft uitgevoerd: naast zijn Kamerlidmaatschap heeft de kleine DENK-generaal er ook een raadslidmaatschap in Rotterdam opzitten.

Voor een partij die zegt op te komen voor de armlastigen in de samenleving is dat natuurlijk weinig solidair. Want een Tweede Kamerlid verdient al niet slecht (zo’n €9000 per maand), maar een raadslid in de allergrootste gemeenten van het land heeft ook niets te klagen (€2500 per maand). Die salarissen heeft de handige Nederturkse ritselaar Kuzu dus mooi gestapeld de afgelopen maanden. Ka-ching: geld van de belastingbetaler, lekker in de zakken gegleden van een man die zich gedraagt als de vooruitgeschoven pion van een buitenlandse overheid. De raadsvergoeding gaat hij doorstorten naar een goed doel, zegt hij. Dat moeten we natuurlijk nog maar zien. En bovenal: is Kuzu’s definitie van een goed doel dat ook echt? Wie sluit er uit dat zijn raadssalaris niet wordt overgemaakt naar Diyanet, Milli Görüs of een andere weinig opbeurende haatorganisatie?

Maar goed: vanaf vandaag stopt Kuzu dus met die dubbele petten. Gewoon weer één salaris maandelijks op de bankrekening gestort krijgen: net zoals alle andere gewone Nederlanders, Turken, Nederturken en alles wat zich tussen die categorieën begeeft. Wel nog met een laatste valse uithaal naar de VVD-fractievoorzitter, en de waarschuwing dat “de lange arm van Kuzu” iedereen bij de kraag kan vatten als hij of zij zich niet schikt naar de DENK-partijlijn.

Nee, één ding is duidelijk: Rotterdam zal er niet rouwig om zijn deze enorm vervelende provocateur weer te zien opstappen. Snel weer terug naar Den Haag, engerd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ernst Quispel

  De praktijk van het combineren van Kamerlidmaatschap en Raadslidmaatschap is vaste praktijk binnen de PVV. Ik hoorde Tim daar nimmer moord en brand over schreeuwen.

  1. EU kok

   Exact.
   PVV en FvD zijn heilig verklaard.

 2. palko

  ‘Wel waarschuwt hij Rotterdam nog maar eens voor de “lange arm van Kuzu”. De man met die volgevreten varkenskop zal ongetwijfeld bedoelen: de lange arm van dictator Recep Erdogan, toch?

 3. Bloem

  Voor dat geld kwam ik mn bed niet uit

  1. Holland

   Ik nam er de telefoon geeneens voor op.

   1. EU kok

    Logisch, waar u woont hebben ze geen telefoon.
    Gewoon nog tamtam en rooksignalen.
    Of misschien zelfs een alpenhoorn.

    1. Ego-non-solus

     Wat een armetierige reactie?

     1. EU kok

      Mijn advies:Trek uw mondhoeken eens richting uw oren.

 4. Nasrani

  Een walgelijk idee dat deze turk gebruik ( misbruik) maakt van ‘ons’ belastinggeld en vervolgens zo anti-Nederlands is dat je je afvraagt wat die malloot hier nog doet. Met dank aan links.

  1. Blue monday

   Natuurlijk, beste N.

   Walgelijk dit soort praktijken. Gelukkig heeft hij nog net het fatsoen m zijn fout in te zien….om verder graaien te voorkomen.

   Waren de graaiers van de PVV ook maar zo integer.

   Enorme dombo!

   1. swetsnek

    o boy wat ben jij een domme jongen ga eerst eens wat leren …….

 5. Ni28

  Ik denk dat Kuzu bang is voor eigen Azarkan die het beter(!?) doet dan hij zelf.

 6. Frits Jansen

  Je kunt een hekel hebben aan Kuzu – maar je kunt niet ontkennen dat hij hard werkt. Hij is doorlopend in het nieuws.
  Kamer- en Gemeenteraadsleden krijgen trouwens geen salaris maar een “schadeloosstelling”, want de staat resp. de Gemeente betaalt ze wel, maar is niet hun baas.

 7. ruudjeenjose

  Heerlijk om te lezen hoe die Turkse graaiers weer door veel nsbers hier wordt verdedigd.Nederlanders zijn goed in nsbgedrag zeker degene die opkomen voor graaiturken.

 8. Gerlos

  Deze droplulkon geen vuist maken in rotjeknor, wegwezen en hopelijk ook snel uit het Haagje deze Erdogang Turk.

 9. FLP

  Plop biertje open…zakje chip en laat de show maar beginnen. Wacht eff het ging over een graaiturk en toen ging het gelijk over graai pvv ers. En de rest van de politieke graaiers hebben we het niet over. Das toch discriminatie!? Of hebben jullie zulke dikke linkse plaat voor de kop. Zo lang naar recht kijken dat je niet meer ziet wat er voor je neus gebeurt. Pas op ijsberg oeps te laat. Onzinkbaar schip toch gezonken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.