Lol: overheid staat op het punt zichzelf te beboeten wegens te weinig banen voor gehandicapten

Het duurt niet lang meer of de overheid moet verplicht zichzelf boetes gaan opleggen. Onze ambtenarij bevat namelijk te weinig gehandicapten, en dat mag van de eigen regels helemaal niet. Vandaar dat Vadertje Staat een beetje vadertje kwaad moet gaan worden. Op zichzelf, nota bene. Kan het nog mallotiger?

Heeft u ooit zichzelf wel eens een geldstraf gegeven? Zo van: hé, je hebt de afwas niet gedaan. Ik pak nu €50 uit je portemonnee en doe dat – niet schrikken hoor! – in m’n andere portemonnee. Zo! Dat zal je leren. Mij leren. Pak aan, mijzelf.

Geen ervaring met bovenstaande zin? Dat kan kloppen, want u bent ook een mens van vlees en bloed. Ongetwijfeld met foutjes en oneffenheden… maar u bent tenminste geen overheid. Want bovenstaand scenario klinkt natuurlijk mesjogge voor een burger. Maar als burgers van Venus komen, dan komt de overheid van Mars. Want het hierboven beschreven geintje krijgt de Nederlandse staat namelijk wél voor elkaar met zichzelf:

“De overheid heeft vorig jaar meer arbeidsgehandicapten in dienst genomen, maar heeft haar doelstelling opnieuw niet gehaald. Als de overheid volgend jaar het quotum niet haalt, krijgt ze een boete van 5000 euro per gemiste arbeidsplaats.

De overheid moet nog een flinke inhaalslag maken. Ze heeft het aantal banen in een jaar wel weten te verdubbelen tot 6471, maar haalde het quotum van 10.000 banen bij lange na niet.”

Juist ja. Nog een laatste lollig feitje: het bedrijfsleven ligt wél op schema met het inhuren van arbeidsgehandicapten. Kennelijk is het voor hén wel mogelijk om zich te houden aan de regels van de overheid. Maar de staat zelf? Die lijkt nogal te leven met het motto van de moreel corrupten: do as I say, don’t do as I do.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  “Onze ambtenarij bevat namelijk te weinig gehandicapten”
  Is dat zo?

  1. sonar

   Ni28 inderdaad te weinig ,anders hadden Ernst,EU kroot,Guus Gans ,Beukenoot,Heinz,en consorten een baan gehad inplaats aan het infuus te liggen.
   Daarbuiten hadden we het hier op DDS een normalere discussie kunnen voeren zonder de moslimbecielen.

   1. Ni28

    🙂

   2. Rechtsaf

    @Sonar je vergeet die 2 nieuwe “Onno en Professor zonneschijt”

    1. Ni28

     Ik denk dat Quispel zich gepromoveerd heeft tot professor in trolkunde. Oude tactiek, langzaam aan verdwijnt Quispel of EU kok en gaat deze Zonnebloem professor het overnemen. Een naam blijft ie gebruiken want anders kan hij zijn mono/dialogen niet kwijt. Zo doorzichtig!:)

     1. lugar

      @Ni28: Bingo. Islambeciel raakt door de tijd heen dermate besmet dat hij halaleieren voor z’n geld kiest en terugkomt met een nieuwe zuignick.

 2. Professor Zonnebloem

  Het is toch juist terecht, dat de wetten en regels ook voor het ambtelijk apparaat gelden en niet louter voor de private bedrijven?
  Het motto “do as I say, don’t do as I do”, was toch juist van toepassing geweest, als de overheid zichzelf niet zou beboeten in dit scenario? Denk er nog maar eens rustig over na, Tim.

 3. denk eens na

  De geestelijk gehandicapten ernst en dds vrienden vissen door de overheid naast het net

 4. Rechtsaf

  De vraag is natuurlijk wie betalen die boetes? juist de belastingbetaler..

 5. h_keur

  De oplossing is zeer simpel: neem een test af op vakkennis en voila, quotum ruimschoots behaald. Start bij de afdelingen die gaan over PGB houders en je bent er al. Vraag 1 wat is het verschil tussen zorg geleverd door zorgbureaus en particulieren zoals ouders.
  Het ambtelijke antwoord is. Zorgbureaus leveren zorg in natura en particulieren leveren zorg in inkomen. Wat wordt ermee bedoeld? Eh.. dit is het einde van dit gesprek.
  Het goede antwoord is: zorgbureaus kopen Mercedessen en luxe jachten, delen directiesalarissen uit tot 1 miljoen en wat overblijft wordt verminderd met overige overheadkosten en werkelijke kosten en het restant besteedt aan zorg. Het geheel heet dan ‘zorg in natura’. De PGB gelden worden gestort op rekening van het zorgbureau.
  Particuliere zorverleners krijgen het PGB geld gestort op een speciale beheerrekening van de zorgverlener. Dit is dan inkomen, waarvan dus alle kosten, middelen etc betaald worden. Dat wordt uiteraard volledig belast en uiteraard moeten de zorguren ook verantwoord worden. Omdat men hieruit afleidt, dat particulieren, zoals ouders geen Mercedes en luxe jacht nodig hebben en zeker geen salaris van 1 miljoen, is het tarief voor dezelfde zorglevering gesteld op 1/3 deel van dat wat de professionals ontvangen, waarvan als kwalificatie een inschrijving in de KvK vereist is. Uiteraard vindt controle alleen plaats bij particuliere zorgverleners zoals ouders.
  Iedere instantie vindt dat het anders moet, maar niet zij, maar een ander is verantwoordelijk.
  Het klinkt als een klucht, maar het is de bittere waarheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.