Marx Rutte houdt doodleuk ontmoeting met antisemitische, socialistische Britse oppositieleider Jeremy Corbyn

Van de premier die een kabinet ging vormen waarbij rechts Nederland “de vingers kon aflikken”, tot het volledig nodeloos houden van onderonsjes met de Britse communistische oppositieleider Jeremy Corbyn. Fijne minister-president hebben we toch…

Eerder deze week vielen we al over de schaapachtige ontkenningen van PvdA-leider Lodewijk Asscher, die zijn Britse collega Jeremy Corbyn had uitgenodigd om naar Den Haag te komen. Terwijl Corbyn in eigen land zwaar onder vuur ligt voor de antisemitische teksten van zichzelf en z’n partijgenoten zag Asscher daar allemaal niet zo’n erg in.

Maar toen de ontmoeting met Corbyn vandaag dan ook plaatsvond, blijkt het niet alleen PvdA-leider Asscher te zijn die bereid is om Corbyn de hand boven het hoofd te houden voor de inktzwarte vlek van het antisemitisme die zich momenteel verspreid over de Engelse politiek. Ook premier Rutte bleek prima bereid om de extremistische Corbyn gewoon te ontvangen met een uitgebreide ontmoeting in de Tweede Kamer. Steun aan Hamas, Hezbollah en Abou Jahjah deerde Rutte kennelijk allemaal weinig:

Nee, zo komen we er wel. We schofferen momenteel de regeringsleider van één van onze trouwste bondgenoten door lekker onderonsjes te gaan houden met haar grootste tegenstander. Het is het ondermijnen van het gezag van Theresa May. De vraag daarbij is: cui bono? Wie profiteert?

Ik zal het verklappen: Nederland heeft zelf niets te winnen bij het verzwakken van de positie van May, die ideologisch gezien dicht bij de VVD staat. Wie er wel wat bij te winnen heeft is de EU, die momenteel in onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk over de Brexit elke truc uit de kast aan het trekken is om de positie van May zoveel mogelijk te verzwakken. Haar een pleefiguur te laten slaan door een ontmoeting van een EU-leider met de grootste nationale tegenstander van May – Corbyn, dus – te laten hebben past prima in die strategie.

Schandalig dat onze premier zich dus laat lenen voor die vieze Brusselse spelletjes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. DolleDries

  Rutte is een EU maniak als de EU er beter van wordt mag je hem over het hoofd plassen.

 2. Beukman

  Tim topt:
  Marx Rutte houdt doodleuk ontmoeting met antisemitische, socialistische Britse oppositieleider Jeremy Corbyn

  Schande!
  Mark kan nog veel leren van Donald. Die toont zijn onkreukbaarheid door alleen maar om te gaan met keurige staatslieden als Kim en Putin.

   1. Onno

    De Leider van de Koreaanse arbeiderspartij ligt nog steeds schuddebuikend onder tafel over het uitje met Donald Trump. Zijn eerste grote date, maar hij gaat gewoon door met zijn hobby.

  1. DolleDries

   Idiote vergelijking van je Prof wereldleiders ontmoete elkaar nu eenmaal en geen onderkruipseltje van een oppositie al is het maar om de wereld vrede.
   Laat we blij zijn dan Rutte in de jaren 40 het voor het zeggen had ,want dan had hij Anton Rutte geheten ,die was ook gek op antisemieten om het grote rijk in stand te houden.

   1. Beukman

    Dat verklaart dan zeker waarom Trump oppositieleider Farage heeft ontmoet.

    1. DolleDries

     Het gaat om het commentaar van Prof. Rutte is geen wereldleider.

  2. Fortiori

   IPPON…

 3. Guus Geluk

  Corbyn is ook pro-Brexit.

  Ik ben niet gewend van Tim dat hij onzin kletst.

  1. DolleDries

   Hij is wel niet tegen. Beetje zwabberaar.
   Niet reageren Guus anders wordt je besmet en dat gun ik jou niet.

   1. Guus Geluk

    Dries,

    Maar wel, wel voor.

    In het DDS-universum is het nieuwe Brusselse spelletje kennelijk dat de ene Brexiter door een klein fotootje van de Nederlandse premier wordt verzwakt ten faveure van een andere Brexiter.

    Wie het snapt, mag het zeggen.

  2. Beukman

   Dat is inderdaad nieuw.

   1. Guus Geluk

    Beukman,

    De warmte.

 4. Ernst Quispel

  Het begrip antisemiet heeft op DDS inmiddels zo’n brede betekenis gekregen dat ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking onder de definitie valt.
  In dat licht is het logisch dat de premier van alle Nederlanders deze verwante geest hartelijk ontvangt.

  1. Beukman

   Het blijft lastig voor de Driesachtigen: een politicus die én kritiek heeft op beleid van de regering van Israel én vóór een Brexit is. Moet je nou voor hem zijn of tegen hem?

   1. Ernst Quispel

    In de logica der Driesachtigen staat in elk geval vast dat kritiek op de politiek van de staat Israel betekent dat je een antisemiet bent.

    1. Beukman

     Dat verklaart tevens dat goede joden vaak als nestvervuilers (sic, D. Graus) en antisemieten worden gezien.

 5. DolleDries

  Labour-leider Jeremy Corbyn is lid geweest zijn van een privégroep op Facebook waar antisemitische boodschappen en holocaustontkenningstheorieën gepubliceerd werden.
  De Labourpartij bevestigde dat het een twaalftal partijleden onderzocht vanwege hun betrokkenheid in de groep ‘Palestine Live’. Clive Lewis en Chris Williamson, beiden bondgenoten van Corbyn, zouden ook lid geweest zijn van de groep. In de groep werden onder meer samenzweringstheorieën met betrekking tot de Rothschilds, Israëlische betrokkenheid in 9/11 en artikels geproduceerd door neo-nazigroeperingen gepost.

  1. Beukman

   Ja gut @Dries. Ik sta al zeker 15 jaar lid van stormfront.org. Maakt mij dat tot een witte supremacist óf tot iemand die niet bang is om uit zijn eigen bubbel te komen, zoals jij?

   1. DolleDries

    En ik maar denken dat je toen lid was van de vereniging Martijn en dat je zo uit je bubbel kwam door ze toen te verdedigen.

    1. Beukman

     Bij Stormfront.org hebben ze een aparte pedo-afdeling, wist je dat niet? Er lopen wat blonde Trumpjes rond al zijn het er nooit genoeg, want jullie extreemrechtsen hebben een onverzadigbare honger naar dergelijke ventjes.

     1. Beukman

      @Dries
      https://www.stormfront.org

      Je moet je wel inschrijven en een paar lastige vragen beantwoorden voor je wordt toegelaten tot de Trumpjessectie.

     2. Guus Geluk

      😀

     3. DolleDries

      Nee dat weet ik niet, ik kom er nooit. Vertel.

     4. DolleDries

      Vreemd dat een verwijzing naar stormfront mag van DDS.
      Goed dat je dit laat zien naar deze verschrikking.
      Nou doe je best Beukman er mee ,je doet er nog al je voordeel mee lees ik.

   2. Holland

    Merkwaardig gevoel voor humor heeft Beukman toch. Amsterdamse humor is het in ieder geval niet, want daar kun je wel om lachen.

    1. lugar

     @Holland: Islamitische humor kan het ook niet zijn, in de islam is geen humor. Blijft alleen een tumor over?

 6. Svetlana

  Corbyn is een man van mijn dromen. Hij houdt van de islam en haat IsraHEL en AmeriKKKa

  1. DolleDries

   Maar heeft hij een lekker brood waar jij aan kan sabbelen.

  2. Fortiori

   Een voorkomende Brit ! Are you being served?

  3. Bloem

   Beste Svetlana u slaat de spijker op zijn kop, links is antisemitisch

 7. Heinz

  Quatsch. Wat een gekunsteld verhaaltje van Tim. Maar niets over Polen waar alles aan de hand is.
  Daar worden zomaar een aantal rechters met pensioen gestuurd en vervangen door regeringsgezinde rechters. Tegen alle democratie in. Neen, Polen is toch gedurfd “bokkig” tegen de EU ? Voor wat GB betreft, dat land moest toch baas in eigen huis zijn. Exit GB ! Dan mag het land ook haar eigen agenda hebben met wie wil spreken. En Rutte natuurlijk ook ! Zit ik er nu ver naast ?

  1. DolleDries

   Ja het is net de Staten Generaal hier.

  2. DolleDries

   Dat doen ze dan weer goed.

   Het Poolse ministerie van Justitie heeft 800 zedendelinquenten met naam en toenaam op internet gezet. In het online register zijn namen, geboortedata, woonplaats, misdaden en zelfs foto’s van de veroordeelden te zien.
   De meeste personen in de database hebben kinderen van onder de 15 jaar misbruikt of een “bijzonder wrede verkrachting” op hun kerfstok, meldt RTL Nieuws.
   Het ministerie hoopt met het register gevallen misbruik te kunnen voorkomen, omdat de zedendelinquenten beter in de gaten kunnen worden gehouden. Over de (mogelijke) privacyschending van de daders is justitieminister Zbigniew Ziobro duidelijk. “Het recht op kinderbescherming telt zwaarder dan het recht op privacy van daders.”

 8. EllyD18

  Rrutte laat zich maar wat graag lenen voor spelletjes van Brussel. En hij kan het zo mooi vertellen.

 9. sjun

  De dagen van Marx Rutte in de Nederlandse politiek zijn wel zo’n beetje geteld. Daarom plaveit hij de weg naar het vooral Socialistische experiment EU. NExit is de beste optie om daaraan niet tot in lengte van jaren te blijven meebetalen.

  1. Guus Geluk

   De wereld van populistisch rechts stort in als Rutte volgend jaar niet naar Brussel blijkt te gaan, maar in 2021 een baan bij Shell of Unilever krijgt aangeboden.

 10. Bloem

  Er begint een patroon te ontstaan. De grootste Antisemiet van de EU (en daarmee een crimineel) wordt de hand boven het hoofd gehouden, terwijl de belangrijkste wereldleider die opkomt voor rechten van Joden gecriminaliseerd wordt en uitgesloten als een gevaarlijke clown

 11. Ni28

  Na een “heldhaftige” NO te hebben uitgesproken wordt het bij Corbyn een simpele YES,YES,YES. Linkse jongens krentenbrood.

 12. Ni28

  De achterdeurtje van Rutte bij de Shell is royaal betaald van de belastinggeld, daar zal hij altijd welkom zijn. Vrienden en boeven vergeten elkaar niet maar investeren in elkaar. Liefst van het geld van een ander.

 13. sonar

  Rutte is een pikeur in vieze spelletjes en kampioen liegen en bedriegen.
  Is het gestoorde inrichting weer open gezien de reacties van Kwippemans en zijn consorten.

 14. Ni28

  Een rondje groepstrollen lijkt het hier. Samen sterk. Dat zie je ook op straat met die vechtjochies groepjes.

  1. lugar

   @Ni28: Gewoon laten kletsen. Jij kent je islamitische pappenheimers toch wel?

 15. FLP

  Marx oprutte heeft net bij buschauffeur Fretje Tevens!! Een enkele reis Brussel gekocht. En met de dividendzegels van Shelll is de tank volgegooid. Jullie mogen ook mee.

 16. Frits Jansen

  “Ontmoeting houden” – DDS nederlandst niet geweldig.

  Lezersvraag: welke twee mededelingen worden er verhaspeld in deze zin?

  1. lugar

   #taalneuqertje

 17. poldi

  CIDI-jongeren belaagd op PvdA-evenement met Corbynenement met Corbyn

  Ik begrijp niet dat Asscher zich inlaat met een antisemiet als Corbyn, en dat hij zich laat gebruiken door die Engelse hooligans van Labour.
  Verder is Corbyn net zoiets als GL, maar dan onbehouwen op de koop toe. Corbijn is nog een echte communist.
  Door het standenverschil in GB is de instelling van links nog militanter. Veel plezier in GB.

  1. lugar

   Jodenhaat is nooit helemaal weggeweest. Met de opkomst en de verdediging van islam wordt het alleen maar sterker. Asscher, de nepjood, sluit zich daar graag bij aan.

 18. Rosasolis

  Ik correspondeer wekelijks met een aantal vrienden in de EU, die schreven nu al over over vreselijke economische omstandigheden in de EU. Wegens de Brexit…die nog niet helemaal een feit is…Zij zijn nu al bezorgd van “hoe veel erger gaat het worden als wij uit de European Union echt komen”? Daarom krijgt Labour steeds meer steun. Velen Britten die voor de Brexit referendum hadden gestemd, hebben nu heel veel spijt hiervan.
  Ik ben al jarenlang abonnee van Trouw en ik heb nergens gelezen dat J. Corbijn een Nazi antisemiet is, en dat hij hezbollah en hamas steunt. Maar hij is bezorgd dat 2 groepen in Israel groeien heel snel: zowel joden en moslims. Hoelang zou dit heel kleine land kunnen doorgaan met muren tussen die 2 groepen? En ook van christenen
  die als 2de ranks burgers worden behandeld. Er wordt binnenkort nog meer land van de niet-joden gebied vlakbij Jordanie gepakt om nog meer woningen voor kolonisten te bouwen. Ik vrees dat J. Corbijn wil de wereld waarschuwen dat er een vreselijke ramp
  binnenkort zal ontstaan in Israel. Ik hou mijn adem vast: welke kant gaan de christelijke Palestijnen kiezen? Hoewel de christenen soms een goede ban krijgt in dit land als bijv. onderwijzer of verpleegkundig, of in een technisch vaak, mogen deze hoog opgeleiden niet een woning kopen! Alleen joden mogen eigenaar van een woning worden! Vraag: hoelang kan een land hun oorspronkelijk bevolking als “outsiders” gaan beschouwen en behandelen, en hiervoor ook steun krijgen van Trump omdat zijn dochter getouwd is met een Orthodoxe Jood, die van Trump zomaar een belangrijke functie kreeg. Binnenkort zal de hele Israel ondergaan. Misschien kunnen 2 groepen dit landje kunnen redden: de christenen en El Fatah, die vele christelijke leden heeft.
  En er zijn nog steeds vele christenen in Beiroet, die altijd willen helpen…maar enkele jaren geleden waren de christenen in zuid-Libanon die prachige wijn velden hadden, getroffen door bommen vanuit israel. Ik ben nu bezig om contact te krijgen met die geweldige zuid-Libanees wijnboeren. Om te horen of zij hun prachtige wijn velden kunnen opnieuw opbouwen in zuid-Libanon. For the wine farmers in south-Libanon:
  Please write to us in Nederland: how is it going? Have you been able to rebuild your
  wondeful wine industry? Libanon is a small but very special country. Please correspond with me via DDS, or you can reach me via: Rosasolis@kpnmail.nl

 19. lanex

  Ach, deze communist is kind aan huis in de EU familie, en Rutte, onze wolf in schaapskleren is een linkse vazal die dit land heeft uitverkocht en verraden, ten gunste van zijn afschuwelijk grote EU ego.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.