Nigel Farage: ik kom in maart terug als UKIP-leider als de Britse regering de Brexit niet veiligstelt

Nigel Farage is vlak na het gewonnen Brexit-referendum vertrokken als leider van de – op dat moment – toonaangevende UKIP-partij. Sindsdien kwijnt de partij weg in de marge van de peilingen. Farage wil nu persoonlijk het ontij keren en weer aan het roer van UKIP staan. Als de Britse regering tenminste doorgaat met het ‘verwateren’ van Brexit.

In de Europese Unie knepen ze in hun handjes toen ze hoorden dat Brexitminister David Davis en buitenlandminister Boris Johnson hun ontslagen hadden ingediend bij premier May. Juncker hing de clown uit, en Tusk mijmerde dat misschien de hele Brexit nu wel niet meer doorgaat. Iemand die deze teksten ook onder ogen gekregen heeft is Nigel Farage, die bang is dat nu precies gaat gebeuren waarvoor hij z’n gehele politieke carrière niet gestreden heeft: dat het Verenigd Koninkrijk door al het gerommel en gedonderjaag uiteindelijk geen keus meer ziet dan gewoon in de Europese Unie te blijven. Omdat de Conservatieve Partij drukker bezig is zichzelf te bestrijden, dan om daadwerkelijk de artikel 50-onderhandelingen te doorlopen.

Met lede ogen heeft de leider van de EFDD-fractie in het Europese Parlement de steeds slechter wordende situatie gevolgd, en besluit nu in te grijpen. Een mogelijke comeback als leider van UKIP; als stok achter de deur om er bij May en haar kompanen echt op aan te dringen nu als de bliksem iets concreets te gaan doen met de Brexit:

“Nigel Farage has threatened to make a political comeback after the Cabinet agreed to a new Brexit plan.

The former Ukip leader revealed he is considering challenging for the party’s leadership when current leader Gerard Batten’s term ends in March 2019.

He also praised former foreign secretary Boris Johnson and ex-Brexit secretary David Davis for resigning in moves that have plunged the Government into chaos.”

Maart 2019 is namelijk een cruciale datum. Niet alleen omdat de volstrekt onzichtbare Gerard Batten dan stopt als UKIP-partijleider, maar ook omdat op 29 maart 2019 de Brexit van kracht zou moeten worden.

Theresa May moet zich dus gewaarschuwd weten. Door de aanwezigheid van Nigel Farage voelde haar voorganger David Cameron zich genoodzaakt om een EU-referendum te organiseren. Zal zijn hernieuwde aanwezigheid genoeg zijn om May haar Brexit-onderhandelingen te laten gladstrijken? Only time will tell

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ernst Quispel

  Farage zou moeten worden vervolgd voor bewuste misleiding van het Britse volk. De man is een totale oplichter die Engeland enorme schade berokkende.

  1. Guus Geluk

   Farage is een laffe man die één grote puinzooi veroorzaakte, vervolgens met de staart tussen de benen vertrok naar Brussel, en terugkomt nu het nieuwe Britse kabinet worstelt met de Brexit.

   De man zou zich kapot moeten schamen.

  2. Top

   Blablabla. Blaaskaak! Pisvlek en ???????????????? Goed zo!

  3. swetsnek

   IK KEN HIER NOG WEL EEN PAAR MEER DIE VERVOLGD MOETEN WORDEN

  4. Original NL

   En jij zou moeten worden vervolgd wegens landverraad, quisling!!!

  5. meijer61200

   Q.e.d.

 2. EU kok

  Vrije vertaling.
  Nigel komt terug als de brexit een feit is en achteraf komt hij dan wel even vertellen wat er beter had gekund.
  Als hij ook maar een beetje lef had, was hij natuurlijk allang terug gekomen om UKIP uit het slob te halen en enige invloed uit te oefenen op de onderhandelingen betreffende de Brexit.
  Maar na zijn laffe vertrek na het gewonnen referendum zal hij ook nu voortvarend het hazenpad kiezen.

  1. Top

   Kolere zeg! Wat ben jij eigenlijk een diep triest figuur. De gehele dag en zo ook te zien, nacht, hier je verbijsterende domheid etaleren. Is er mu echt niemand, die maar iets om je geeft? Ach ja, de vraag stellen, is hem beatwoorden. GET A LIVE!

 3. Ni28

  Boris Johnson heeft gelijk als hij stelt dat de zachte Brexit Groot Brittannië tot een kolonie van de EU. Het is niet van de regen in de drup maar van de drup in de regen als May zo doorgaat.

  1. EU kok

   Pst, niet verder vertellen maar het artikel gaat over de grote wegloper van UKIP.

 4. Kees

  Een held, een kanjer! Ik kijk uit naar zijn terugkeer, maar ik hoop dat het niet nodig zal zijn. De Britten hebben immers gekozen.

 5. Meester Kong

  Ach die man moet toch wat.
  Volgend jaar zijn de EP verkiezingen….

  1. Ernst Quispel

   Ja, de schoorsteen van deze oplichter moet natuurlijk wel blijven roken.

   https://www.theguardian.com/world/2018/jul/10/nigel-farage-seventh-on-list-of-meps-outside-earnings

 6. Rosasolis

  @ Ernst Quispel. Ik ben helemaal met je eens. Maar er is nog een grote oplichter, en dat is B. Johnson. Vroeger was hij vriend van Premier David Cameron, en daarna heeft dit vreselijk gestoorde wezen een mes in de rug op zijn vriend gedaan. Opmerkelijk is het dat er nu twee kl.zakken zijn die op elkaar lijken: D. Trump en B. Johnson. Hetzelfde kapsel met heel geblonde haren naar voren. Dus Trump en Johnson moeten over de Europa gaan heersen?!
  De Brexit is nog steeds geen feit. En als het helaas zover gaat worden , dan hoop ik dat de Europese Unie nog veel steker wordt. Zonder de Europese Unie, gaat de
  Time Machine ons terug brengen naar de zeer primitieve heel erg griezelijke oude tijden. Wat hebben we aan deze achterlijke Alt-rechts stoere mannen?

  1. Holland

   Alles aan Rosasolis is fake. Een fake-account, met een fake-nick van een Svetlana-achtige trol. Het is godsonmogelijk dat je voortdurend dit soort bizarre en gezochte taalfouten maakt in teksten – zo moeilijk is Nederlands nu ook weer niet. Het ligt er te dik op Rosa!

   1. Floris

    “Het is godsonmogelijk dat je voortdurend dit soort bizarre en gezochte taalfouten maakt”
    ——————————————————————————
    In dit geval acht ik het mogelijk.

    Denk even aan het Dunning-Kruger effect.

    Mevroi Rosa is zó vol van zichzelf dat ze het nooit nodig heeft gevonden om de taal goed onder de knie te krijgen.

  2. Floris

   De liefde tussen Rosa en Ernst Graatsma is aan het ontluiken. Mogelijk komt ook Guusje meedoen en wordt het een trio, al zal Guusje wel z’n beurt moeten afwachten want schoothondjes staan lager in de pikorde.

   Tja, dit was een kwestie van tijd. Trollen zonder enige inhoud vinden elkaar tenslotte altijd.

  3. Guus Geluk

   Overal waar Rosasolis is duiken de huisemigranten op.

   Dit lijkt steeds meer op trollen.

   1. Floris

    Dat valt wel mee, Guusje. Rosa is als gevolg van haar stupide posts nu even aan de beurt maar zal spoedig weer worden genegeerd. Ik wijs hierboven slechts op het feit dat trollen elkaar na verloop van tijd altijd vinden.

    Voor Rosa zie ik nog een verzachtende omstandigheid: ze is hier lang niet zo vaak aanwezig als jij en je baasje en dat pleit voor haar. Ze heeft kennelijk nog een leven buiten DDS, al zal dat niet veel voorstellen.

    Dat jij en je baasje niet beseffen dat alleen al jullie voortdurende aanwezigheid hier een keihard bewijs is dat jullie zielige stakkerds met een leeg leven zijn, is veelzeggend.

    1. Guus Geluk

     Floris,

     Ik waardeer het dat Rosa binnenkort weer wordt genegeerd. De vele sneren over dat ze naar de Libelle moest vertrekken begonnen al treiter-achtig te klinken.

   2. Floris

    “huisemigranten”
    ———————————-
    Ook dit neemt schoothondje Guus klakkeloos over van z’n baasje. Wat de relevantie ervan is, heeft geen van de trollen ooit duidelijk kunnen maken.

    Trol Ernst heeft in z’n hulpeloosheid trachten te betogen dat Nederlanders die in het buitenland wonen, ook al is dat net over de grens, zich geen mening meer kunnen vormen over de situatie in Nederland. Volkomen belachelijk natuurlijk maar trolletje Guus gaat gewoon mee in die onzin.

  4. Frits Jansen

   Johnson moordenaar!
   Maar dat gold Lyndon B.

 7. Lex

  Ik had ook niets anders verwacht, anders dreigt een nee toch een ja te worden.

  Hmmmmm Waar doet mij dit nu ook alweer aan denken?

 8. meijer61200

  Zou goed zijn voor Engeland en Europa als Farage terugkeert. Kan hij ook de UKIP weer een beetje upgraden. Er zijn steeds meer lichtpuntjes in Europa sinds Trump de regie voert in de USA! Op voor een tweede termijn deze charismatische en hoogst intelligente man.

  1. Ernst Quispel

   Meijer zou zich voor een rechter moeten verantwoorden voor de opzichtige leugens waarmee hij de Britten een rampzalige Brexit heeft ingelokt.

 9. Frits Jansen

  Deze beroepsdwarsligger moet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de financiéle schade van de Brexit.
  Na deze hete zomer komt een vreselijke winter, en dan zullen Engelsen bij bosjes sterven aan de kou. Brandstof zat maar dat krijgen de Engelsen niet meer. Wie garandeert dat de Engelsen na de Brexit nog hun rekeningen betalen?
  Lang geleden waren er ook in Ierland vreselijke hongersnoden. Nee, niet door mislukte oogsten, maar doordat de goede oogst naar Engeland ging en de Ieren met de rotte aardappels bleven zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.