Partijkartel-diva Lilianne Ploumen openbaart per ongeluk appje over ‘overeind houden PvdA-bestuurder Postema’

Per ongeluk heeft PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen weer een stukje van het partijkartel-netwerk blootgelegd; ze maakte per abuis een appje openbaar dat bedoeld was voor PvdA-leider Lodewijk “Lo” Asscher. Ze vertelt dat de PvdA hun bestuurder bij het VMBO Maastricht, André Postema, moeten laten vallen. Ze kunnen hem namelijk niet verdedigen in de Tweede Kamer zonder gezichtsverlies te leiden.

Al pakweg anderhalf jaar probeert politiek Den Haag net te doen alsof Thierry Baudet spoken ziet. Partijkartel? Nee hoor, dat is complotonzin verzonnen om stemmen bij andere partijen vandaan te roven! Ze houden vol, ondanks dat het masker steeds weer een beetje verder van het gezicht valt.

Of vanmiddag de definitieve ontmaskering was, durf ik niet te zeggen. Maar de kaarten voor de theorie van het partijkartel – de middenpartijen verdelen alle bestuurlijke baantjes in Nederland – worden steeds sterker. Neem nu een vanmiddag per ongeluk geopenbaard appje van PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen. Ze wilde Lodewijk Asscher adviseren dat de PvdA hun man bij het VMBO Maastricht – André Postema – moest laten vallen. Postema is namelijk eindverantwoordelijke voor het feit dat honderden leerlingen hun diploma zagen worden afgekeurd dankzij wanbeleid op de Postema’s scholen.

Dat ziet er natuurlijk niet bijzonder fraai uit, dus de PvdA raakt liever niet besmet met de puinzooi die hun vooruitgeschoven pion in het Limburgse onderwijs heeft veroorzaakt. En zo snel als de PvdA de heer Postema destijds aan een baantje heeft geholpen, zo snel moet hij er nu weer van worden afgeschopt: “Iemand moet nu bellen dat hij de eer aan zichzelf houdt,” zo zegt oud-minister Lilianne Ploumen in communicatie richting haar partijleider Asscher: “Debat is slechtst denkbare scenario voor ons.”

Ooit, mensen, ooit komt er in Nederland een VMBO-instelling die zélf mag kiezen wat voor topman ze inhuren. Die niet is ingevlogen vanuit Den Haag, zodat de Tweede Kamer, dat hele vervloekte partijkartel en zeker de PvdA niets meer te maken hebben met de verloedering van het onderwijs in het meest zuidelijke stukje van Nederland. Allejezus, zeg!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. denk eens na

  Het smerige spelletje dat politiek heet.

 2. Ernst Quispel

  Ik snap de ophef niet: het advies van Ploumen om Postema niet te dekken omdat hij toevallig lid van de PvdA is lijkt me zo logisch als wat. Er zou pas sprake zijn van een partijkartel als men de man tegen heug en meug zou blijven verdedigen.

  1. sjun

   Hij was niet LANGER houdbaar. Iedereen had al zo’n sik van de beschermingsconstructies van de PvdA en nu krijgen de mensen het eindelijk door.

 3. DolleDries

  Laat die hele PVDA maar vallen wat een zooitje.

 4. Pescador

  Wat een eigenwijze snotneus is dat zeg , helpt de toekomst van de kids naar de klooten en denkt ook nog te mogen blijven.

 5. EllyD18

  Ploumen maakt geen fouten met appjes.

 6. Frits Jansen

  Wat heeft dit met het zogenaamde “partijkartel” te maken? Dat gaat hooguit over de benoeming van partijmensen op bepaalde functies, niet over hun ontslag. Of is die man destijds ook benoemd als partijpion? Daar is niets over gezegd. Maar als dat zo is, dan blijkt dat zogenaamde kartel niet te werken omdat een goed politicus niet vanzelf een goed bestuurder is (noch omgekeerd trouwens). Afschuwelijkste voorbeeld – ook voor hem zelf – is Camiel Eurlings, die als glimmende CDA wonderboy afging als een gieter toen hij KLM topman werd. Want daar vullen praatjes geen gaatjes, in tegenstelling tot de politiek.

  Baudet zal wel vrezen dat hij aanstonds alle ex-FvD- er niet in aanmerking komt voor een politieke topbaan en alsnog moet beginnen in het kille bedrijfsleven. Waar hij stevig ontgroend zal worden. Zelfs advocatenkantoren zullen zo’n praatjesmaker op waarde schatten en hem stevig op zijn plaats zetten.
  De arbeidsmarkt voor ex-querulanten is beperkt. Al zal Baudet nooit de hand in eigen boezem steken maar altijd dat partijkartel de schuld geven, als crypto-PvdA-er (Partij van de Afgunst).

 7. Ni28

  Wat een domme blunder van deze Kamerlid. Dat krijg je met die quota’s.

  1. Ni28

   O ja, een technische fout! Niet aan gedacht. De computer heeft het gedaan. Hoe vaak heb ik dit niet gehoord. Het is sympathieker om een fout toe te geven.

 8. ruudjeenjose

  Die troela moet de toiletten gaan reinigen in een vluchtelingenkamp .Wat een dommig hoopje mens. Slinkse huichelaar

 9. ruudjeenjose

  Nb.Frits Jansen ben jij nsber geweest?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.