Rechtbank is het ‘gebekvecht’ tussen de Holleeders een beetje beu en eist dat ze stoppen

Willem Holleeder bij College Tour. Screenshot College Tour.
Foto: Willem Holleeder bij College Tour. Screenshot College Tour.

De rechtszaak tegen Willem Holleeder is een belangrijk onderwerp in Nederland. Niet alleen door wat hij gedaan heeft, ook in samenwerking met anderen, maar ook door de ruzies tussen de Holleeders, familieleden die verbale messen naar elkaar toe gooien. Zusjes en broertjes kunnen al erg naar tegen elkaar doen zonder reden, maar als het zulke familieleden zijn, dan wordt het heel gevaarlijk. Zeker met Willem als broer. Toch is de rechtbank het gebekvecht zat.

„De vorige keer heb ik u gelaten in het steekspel dat tussen u beiden ontstond, een beetje als een vader die zijn kinderen op de achterbank van de auto laat bekvechten op een lange reis naar Zuid-Europa en denkt: straks schop ik jullie er toch uit. Maar het is niet de bedoeling en we willen het niet meer hebben.”

Willem Holleeder kreeg te horen dat zijn zus als getuige „te gast is bij de rechtbank” en niet in de rede mag worden gevallen. „Als u dat straks toch doet, dan moet ik u echt tot de orde roepen.”

Zijn zus kreeg van Wieland te horen dat „ik u als advocaat altijd respecteerde omdat u de juiste toon en het juiste decorum in acht nam. Ik verzoek u dat als getuige ook te doen.” Zij kreeg vooral te horen dat ze Sander Janssen, raadsman van Willem Holleeder, met meer respect moet bejegenen. „Ik wil ook niet meer hebben dat u de advocaat van uw broer met ’je’ aanspreekt”, aldus Wieland.

Dit is niet de eerst en vast ook niet de laatste keer dat er zoiets gebeurt, want in de media zijn er al veel meer uitingen geweest en opnames van het gebekvecht tussen die twee. Er is zelfs een boek uitgekomen van Astrid Holleeder haar hand over de gesprekken en acties tussen Willem en Astrid. Het is af en toe te absurd voor worden en ook grappig, zij het niet dat het ernstig is en Willem genoeg mensen heeft laten vermoorden om kleinere dingen. Astrid kan beter uitkijken, je weet het maar nooit.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

2 reacties

  1.   

    Holleeder lijkt net een pychopaat. Twee gezichten.

  2.   

    Het is de laatste tijd wat afgenomen in het showbusiness maar de Holleeder verhaal zou zich goed lenen voor een misdadige musical. Zou Joop van den Ende geïnteresseerd zijn?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!