Rechtse regering Oostenrijk toont aan dat strenger asielbeleid gewoon kán: al 6.000 illegalen gedeporteerd dit jaar

Maar liefst 6.096 illegalen heeft de Oostenrijkse vreemdelingendienst in de eerste zes maanden van dit jaar kunnen uitzetten. Het is een rechtstreeks gevolg van de rechtse regering van Sebastian Kurz en de FPÖ, die klaar is met het bakken van allerlei zoete broodjes rondom immigratie.

Oostenrijk kan tevreden terugkijken op een redelijk succesvol begin van 2018. Onder leiding van de nieuwe rechtse regering van Sebastian Kurz werd er gebroken met tientallen jaren pappen en nathouden op het thema immigratie. Duizenden illegalen werden gedeporteerd, bijna 20% meer dan het jaar ervoor.

Alle vormen van uitzettingen namen toe. Het vrijwillige vertrek steeg met 4%, maar ook de gedwongen deportaties zaten in de lift: ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dat aantal met maar liefst 38% gestegen. Het Oostenrijkse nieuwsmedium OE24 heeft alle cijfers:

“6.096 buitenlanders werden in het eerste halfjaar het land uitgezet.
2.106 werden gedwongen gedeporteerd – dat is een stijging op jaarbasis van 38%.
2.582 gingen vrijwillig weg – dat is 4% meer.
In totaal moesten 4.688 mensen vertrekken – 17% meer dan in 2017.”

De minister van Binnenlandse Zaken, Herbert Kickl, is tevreden. Terecht, lijkt me. Wel noteert hij dat vele illegalen zich nog altijd blijven verzetten tegen de wettelijke autoriteiten. Tja, het is natuurlijk nu eenmaal aangenamer om in een rijk Europees land het slachtoffer uit te hangen en met open mond onder de subsidiekraan te hangen, dan om in je land van herkomst je eigen kost te moeten verdienen. Maar ja: alle sprookjes komen aan hun einde, ook het sprookje dat Westerse belastingbetalers eindeloos kansloze immigratieprojecten blijven steunen.

Oostenrijk leidt nu de weg; laten we hopen dat Nederland op enig moment in de nabije toekomst kan volgen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Dubbele Komma

  En zo hoort het. De Oostenrijkers weten als geen ander hoe “fijn” de islam is.

  Die zijn daar verslagen bij de poorten van Wenen. Gelukkig.

  Waarom nu de poorten openzetten voor de ideologie van de dood?

  1. Antidotum

   @Dubbele Komma,

   Wat dacht u van de Hongaren tijdens de ottomaanse bezetting?
   De helft van de Hongaarse bevolking werd toen uitgemoord door de religie van de vrede.
   Omdat Orban daarom geen immigratie islam meer wenst toe te laten, vertaalt politiek correcte Frans Timmermans als ‘de Hongaren hebben een andere historie’.
   Tja?!

 2. DolleDries

  Nadat vorige week verfaanvallen waren uitgevoerd op het woonhuis en het districtskantoor van het AfD-Kamerlid uit Göppingen, Volker Münz, vond dinsdag nog een aanslag plaats.
  Auto manipulaties
  In de auto van de kantoormanager van de heer Münz werden twee wielbouten verwijderd en twee wielbouten losgemaakt. Alleen door een gelukkige omstandigheid bleven Volker Münz en zijn collega, die met de auto op weg waren naar een politieke gebeurtenis, ongedeerd, al merkten ze de manipulatie niet meteen. De recherche en de staatsveiligheid zijn in onderzoek.
  Escalatie van links geweld
  Volker Münz: “Deze verraderlijke aanslag is een escalatie van extreemlinks geweld. Het in gevaar brengen van het leven en de gezondheid van mijn werknemer en mijzelf werd goedgekeurd.
  De laatste tijd is het aantal aanvallen op AfD-politici in een alarmerend tempo toegenomen. Helaas is links geweld tegen mensen en bezittingen maar al te vaak gebagatelliseerd. Ik verwacht dat dit ophoudt. In deze situatie moeten alle democraten de handen ineenslaan. Ik hoop dat de daders en meesterbreinen spoedig geïdentificeerd zullen worden.
  Bron:
  https://philosophia-perennis.com/2018/07/11/erneuter-heimtueckischer-anschlag-auf-afd-politiker-muenz/

 3. palko

  ‘Met open mond onder de subsidiekraan hangen’. Die lijsten we in. Dat is precies wat alle nepvluchtelingen uit Afrika en Azië in West Europa komen doen. Politieke non-valeurs (lees landverraders) die ‘ja maar’ gaan roepen mogen, wat mij betreft, vergeten uit hun dromen te ontwaken.

 4. Gerlos

  Daar kan Den Haag een voorbeeld aan nemen, maar ik ben bang dat de linkse kerk dit niet gaat pikken.

 5. Rechtsaf

  Het enige juiste woord, het is zwaar beladen maar ja wel de enige beste..

 6. NoDoubt

  Merkel met moslimbroederschap aan tafel.
  Erdogan stuurt moslimbroeders als vluchtelingen

  De beruchte Sheikh Yusuf Al Qaradawi voorspelde ooit dat ‘de islam zal terugkeren naar Europa en over het Westen zal heersen. Die verovering hoeft niet door het zwaard te gebeuren. Er is namelijk ook een stille verovering.’ En dat is exact wat er de afgelopen jaren in de EU met het binnenhalen van miljoenen moslimmigranten aan het gebeuren is.

  Vooral de Moslim Broederschap helpt moslims bij het stapsgewijs inlijven van Europa in het Islamitische Kalifaat. Yehezkeli zegt dat journalisten alleen de waarheid hierover kunnen ontdekken door een andere identiteit aan te nemen. ‘Ik moet ophouden Zvi te zijn, en Abu Hamza worden.’ Met behulp van de geheime dienst kreeg hij valse Syrische identiteitspapieren voor zijn reis naar Turkije, en vandaar naar Europa.

  Samenwerking Turken en moslimbroeders ‘grootste bedreiging voor het Westen’

  Turkije is reeds verloren, zo stelt de journalist. De ‘stille’ jihad heeft er middels dictator Erdogan – die met zijn hand vaak de typische Moslim Broederschap groet brengt- definitief gewonnen. Nergens ter wereld is de moskee dichtheid hoger dan in Turkije. De seculiere democratie is en wordt in pijlsnel tempo afgebroken en vervangen door een islamitische dictatuur.

  ‘Erdogan bepaalt wie hij van de miljoenen vluchtelingen naar Europa laat gaan. Met hen stuurt hij de islam mee. Zij moeten hun dankbaarheid tonen door hem loyaal te zijn… en door de regels van de islam en de Moslim Broederschap in Europa te verspreiden.’ De 47 jarige Yehezkeli noemt de samenwerking tussen Turkije en de Moslim Broederschap dan ook de ‘grootste bedreiging voor het Westen’.

  Nadat hij als Syrische ‘vluchteling’ Abdullah Alatrash in Berlijn was aangekomen, en hem zonder ook maar één achtergrondonderzoek naar zijn identiteit onmiddellijk asiel was verleend, kreeg hij van een Arabisch sprekende, uit Gaza afkomstige medewerker van het immigratiebureau zelfs de tip om zijn familie via Griekenland naar Duitsland te smokkelen.

  Vrijwel alle moslimmigranten hebben islamisering Europa als hoofddoel

  De undercover journalist dook vervolgens diep in de moslimgemeenschap in het Berlijnse migrantenstadsdeel Neukölln. Syrische migranten vertelden hem daar openlijk dat ze in opvangkampen in o.a. (het door de NAVO ‘bevrijde’) Kosovo door de Moslim Broederschap waren geradicaliseerd, en nu de totale islamisering van Europa als levensdoel hebben. Over 20 jaar moet de Sharia in Duitsland zijn ingevoerd. Er wordt weliswaar wat verzet van de Europese bevolking verwacht, ‘maar er is geen ontsnappen aan, ze zullen de realiteit moeten accepteren.’

  Yehezkeli kwam erachter dat deze droom, die voor iedere vrijheidslievende Europeaan een gruwelijke nachtmerrie is, niet slechts door enkelen wordt nagestreefd – integendeel. Werkelijk alle moslims die hij sprak, ook degenen die in Europa zijn geboren en getogen, streven naar het omverwerpen van de democratische EU-staten door de islam en de Sharia. ‘Wij zullen hun leraren zijn. Wij zullen hen naar onze religie leiden,’ kreeg hij letterlijk te horen.

  ‘Moslim Broederschap zit bij ieder overleg met Angela Merkel’

  Op het station van Berlin Schöneberg sprak hij af met een extremisme expert, die per se anoniem wilde blijven vanwege de vele doodsbedreigingen die hij had gekregen nadat hij in diverse Duitse en Europese media openlijk had gewaarschuwd voor de opkomst van de radicale islam.

  ‘Maar je leeft toch in een vrije samenleving?’ wierp Yehezkeli tegen. Het antwoord van de expert: ‘Vrij voor degenen die hun mond houden, ja… ISIS is hier, de Moslim Broederschap is hier, Al Qaeda is hier… Ikhawan (de MB) zegt dat ze geen explosieven nodig hebben om de islam in Europa in te voeren. Nee, zij proberen via de media hun religie te promoten.’

  En toen onthulde hij dat ‘er geen enkel overleg met kanselier Angela Merkel plaatsvindt zonder dat de Moslim Broederschap daaraan deelneemt, en op de eerste rij zit. Dit zijn mensen die de afgelopen 4 jaar een grote wereldwijde campagne hebben gevoerd om de Europese samenleving ervan te overtuigen dat geweld in naam van de (islamitische) religie niets met die religie te maken heeft.’

  ISIS houdt op zeker moment op te bestaan, maar het echte gevaar schuilt nu juist in de islam zoals die door bijvoorbeeld Erdogan, maar ook door Europese moskeeën en via het internet wordt verspreid. ‘Dat is het grootste gevaar. Niet in de komende een tot twee jaar, maar wel in de volgende 20, 30, 40 jaar. In de komende generatie zal er een groeiend aantal jonge Duitsers zijn geboren die zich tegen alles keren wat Duits is.’ Hetzelfde geldt voor de rest van West Europa, zolang de massa immigratie en islamisering niet actief wordt bestreden.

  ‘Komende generatie hier geboren moslims zal islam aan Europa opleggen’

  De komende generatie Europeanen dreigt dan ook hetzelfde mee te gaan maken als Erdogan in Turkije heeft gedaan: het ‘zuiveren’ en compleet overnemen van de media, de politiek, de rechterlijke macht, het onderwijs, de politie, het leger, en alle overheidsinstellingen. Tegelijkertijd worden mensen die zelfs maar verdacht worden hiervan tegenstanders te zijn ontslagen, vastgezet of ‘opgeruimd’. Nu al worden overal Koranscholen geopend, waarin alle kinderen gedwongen worden geïndoctrineerd met de totale overheersing van de ‘ware islam’ over alle aspecten van het leven, en over alle mensen.

  ‘De Moslim Broederschap is een nest vol extremisten,’ vervolgt de journalist. ‘Niet langer Qatar, maar Ankara is hun centrum. De samenwerking tussen de Broederschap en Turkije is op dit moment de grootste bedreiging voor de Westerse wereld.’ En met behulp van Erdogan is het deze moslimextremisten nu ook stapsgewijs aan het lukken om de islam niet alleen aan Turkije, maar aan heel Europa op te leggen. (1)

  Helaas beseffen hier enkel nog de –weliswaar sterk in opkomst zijnde- vrijheidspartijen hoe ernstig deze dreiging voor ons, onze kinderen en onze toekomst is, en wordt de islamisering van ook ons land nog altijd geen strobreed in de weg gelegd door het overgrote deel van politiek Den Haag.

 7. Nasrani

  Ja ja, de rechtse golf stroomt langzaam maar zeker over Europa en wanneer we dit soort resultaten zien gaat het alleen maar sneller. ben optimistich.

  1. denk eens na

   Precies , laat links maar door dromen , de ontwaking zal een nachtmerrie zijn.

 8. Ernst Quispel

  Oostenrijk en deportaties.

  De Godwins staan te trappelen.

  1. Holland

   Brandt maar los Quispel, als je dat oplucht.

  2. Rechtsaf

   @Ernst deportaties de goeie richting op, deportaties wordt door Ernst natuurlijk verward met zijn legendarische vriend Hitler, Himmler en co dat was andere soort..

  3. lugar

   @Ernstlim: “deportaties”

   Deportatie betekent niets anders dan een gedwongen verplaatsing van mensen.

   Volkomen terecht dus. Als je ergens niet hebt te zoeken moet je wegwezen, desnoods en logischerwijze, gedwongen.

   1. Roughwood

    Juist Lugar. En om eens een quote van het AKP filiaal NL vriendje van Quisling te citeren: ‘kritische Nederlanders moeten maar oprotten’!

  4. Adriaan

   Ik merk dat Quispel weer de eerste is die dit te berde brengt. Ziek is deze man. Ook al is hij in dienst van … Ik adviseer hem nadrukkelijk hulp te zoeken. Dit moet op den duur je geweten aantasten.

  5. ayreonaut

   Ernst heeft helemaal gelijk. Ik vindt het erg straf van de Oostenrijkers dat ze op deze manier de deportaties stoppen naar hun land.

   PS
   Keppeltje al gevonden?

 9. Ritter

  Waar een wil is , is een weg.

  Helaas is de wil er vaak niet bij een groot deel van de politieke elite om een effectief asielbeleid te voeren. Men verschuilt zich dan achter allerlei excuses en krijgt vaak steun daarvoor van de gevestigde media.

  Bij Trump is de wil er ook om de stroom illegale migranten af te remmen.

  Twee dagen geleden heeft Trump wederom twee landen met sancties getroffen die weigeren illegalen terug te nemen. (Burma en Laos)
  ————–

  Trump Hits Two More Countries With Visa Sanctions For Refusing To Take Back Deportees
  http://dailycaller.com/2018/07/10/trump-countries-visa-sanctions/

 10. Guus Geluk

  In Nederland worden illegalen ook uitgezet. Ik verwonder er me niet over.

 11. Guus Geluk

  https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpunt/uitzetteam/

  Meer dan 2000 uitgezette asielzoekers zelfs.

 12. henkC

  Strenger asielbeleid ben ik wel voorstander van.
  Imo ..
  Iedereen is welkom, welk soort “vluchteling” dan ook.
  Ook de economische vluchteling… echter.. Geef ze een verblijfsvergunning van 3 maanden, daarna geen betaalde baan? Juist..verblijfsvergunning is vervallen, u kunt terug naar land van herkomst of een ander land naar keuze. U bent in elk geval hier niet meer welkom en hebt ook geen enkel recht op welke overheidssteun dan ook.

  Het enige wat me tegenstaat aan dit stuk is de term “gedeporteerd”, dat is me net iets te veel sfeer creeerend. En kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze term met opzet gebruikt wordt. Godwin wordt zo wel sterk aangeroepen.

 13. Rosasolis

  Dit artikel doet nogal te kort. Waar gingen al deze meer dan 6,000 mensen naartoe?
  Hoe werden zij uit het land gezet…met boten of vliegtuigen? Wat heeft dit uitzetting voor de regering van Oostenrijk gekost? Gaat de nieuwe regering van Oostenrijk ook de plannen voor Fort Europa van de EU steunen? Of gaan zij ook de deur sloten voor de EU?
  Zal Oostenrijk misschien Trump’s plannen volgen…(die ooit nog moet komen!)… om een enorme lange muur te bouwen langs de grenzen?…Nadat zij uit de EU zouden stappen.
  Misschien denkt de nieuwe regering van Oostenrijk, dat in plaats van als lid van de EU te blijven, dat zij kunnen beter uitstappen om geld te hebben om voor een grote muur te bouwen? Wij kregen geen enkele duidelijkheid van de regering van Oostenrijk, die zeer geheimzinnig doet.
  Duitsland doet het nu beter. De 2 Christelijke partijen hebben besloten de grenzen strikt te gaan controleren, om hordes Afrikaanse illegalen niet toe te laten. En ook steunt Duitsland de plannen voor de opbouw van de Fort Europa kampen in Afrikaanse landen langs de Middellandse zee.

 14. Antidotum

  Prima, je moet er niet aan denken dat ook het mooie Tirol in de klauwen van allah valt.
  Maar goed dat Oostenrijk overwegend katholiek is en liever het gebeier van de kerkklokken hoort, dan het kattengejank uit de minaretten.

 15. P.Sisterons

  Die asielneppers denken waarschijnlijk dat de plaatselijke bevolkingen alles voor niets krijgen. weten zij veel dat we ons helemaal maf betalen aan belastingen?
  Moeten we die kanslozen uit de prehistorie voor de rest van hun leven onderhouden?
  Opvang in de regio 10 maal goedkoper, dus als je het hebt over geld voor ontwikkelingshulp, lijkt de keuze snel genoeg te maken. Nederland is overvol en de bevolking wordt doodziek van altijd maar die praatjes over aanslagen, islam en oorlog. Graag grenzen sluiten en laat die rabiate idioten die gekozen zijn om Nederlanders te dienen dat dan ook eindelijk eens gaan doen.

 16. Troelstra

  Een strenger asielbeleid maakt een land ook veiliger. Want dit is het nare maatschappelijke prijskaartje wat aan gul zijn met asiel kleeft.

  16-jarige buurjongen opgepakt voor gruwelmoord op Weens meisje (7)

  De politie in Wenen heeft een 16-jarige jongen van Tsjetsjeense afkomst opgepakt in het onderzoek naar de gruwelmoord op een 7-jarig meisje.

  Huisvuilophalers troffen haar lijkje zaterdagochtend aan in een afvalcontainer van het appartementsgebouw waar ze woonde. Het kind was de avond ervoor als vermist opgegeven, nadat ze buiten was gaan spelen. De politie kwam meteen met verschillende ploegen ter plaatse en startte een zoektocht die die avond zonder resultaat bleef.

  De jongen woont in hetzelfde gebouw in het district Döbling en zegt in ‘een vlaag van woede’ te hebben gehandeld, zo meldt een politiefunctionaris op een persconferentie.

  Doucheruimte

  De buurjongen, die het meisje persoonlijk kende, werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt. Volgens de politie kwam hij het meisje vrijdagnamiddag tegen op de binnenplaats van het appartementsgebouw Dittes-Hof. De dader lokte het kind mee naar zijn appartement. In de flat leidde hij haar naar de badkamer. Hij duwde haar de doucheruimte in en sloeg met een groot mes toe. ,,Het hoofd was haast van de romp gescheiden”, aldus Michael Mimra van de Weense politie.

  Speurhonden leidden de politie naar het appartement. De dader had de badkamer na de feiten schoongemaakt, maar agenten troffen nog bloedresten aan. De 16-jarige verklaarde eerst nog dat hij zich op school in zijn vinger had gesneden. De jongen en zijn familie emigreerden jaren geleden uit Tsjetjenië en hebben de Oostenrijkse nationaliteit verkregen.

  De jonge dader vertoonde amper emotie tijdens zijn verhoor, zegt de advocaat van de nabestaanden van meisje. Hij dankt namens haar familie de politie voor de snelle doorbraak. De moeder van het kind durfde na de vondst dagenlang haar woning niet uit, aldus de advocaat.

  De moord leidde tot grote consternatie in Oostenrijk.

  AD

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.