Respectloos boevenland Rusland misbruikt MH17-verjaardag om het onafhankelijk onderzoek weer af te kraken

Gisteren was de vierde verjaardag van de aanslag op de MH17. Hoe Rusland, bewezen verantwoordelijk voor het neerhalen van het vliegtuig, daarop reageerde? Door fake news te verspreiden en de nabestaanden nog eens te schofferen door het onderzoek naar de ramp in twijfel te trekken. Wat een tuigland is het toch ook.

Rusland heeft vandaag nog maar weer eens bevestigd het meest onbeschofte land van heel Europa te zijn. Ja, daar kunnen zelfs tien België’s met honderd Guy Verhofstadten met geen moeite tegenop. Want wat wil het geval? Gisteren was het precies vier jaar geleden dat de MH17 opsteeg van Schiphol, maar nooit aankwam in Maleisië. Alle inzittenden vonden de dood boven Oekraïne, waar ze uit de lucht werden geschoten door Russische rebellen die waren bewapend met Russisch wapentuig.

Tot op de dag van vandaag is crimineel schijtland Rusland niet in staat om schuld te bekennen voor die schandalige aanslag, vergissing of niet, en blijft het in plaats daarvan keer op keer nepnieuws verspreiden over de toedracht van de aanslag. De leugenfabriek draait ook jaren later nog op volle toeren, zo blijkt wel uit het feit dat de vierde verjaardag van de ramp opnieuw door Rusland wordt gebruikt om opnieuw twijfel te zaaien en horkerig gedrag te vertonen:

“Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft opnieuw kritiek geuit op het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17.

Het ministerie noemt het “schandalig” dat Nederland de Oekraïense autoriteiten niet verantwoordelijk houdt voor het openhouden van het luchtruim boven Oost-Oekraïne.”

Iedereen die denkt dat dit bericht een voorbeeld van nepnieuws is, mag trouwens zichzelf eens goed achter de oren gaan krabben. Tijd om weer het pro-Nederlandse standpunt te verkondigen, en ophouden met het likken van de tenen van dictator Poetin.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Uiterst Links

  Volgens mij is er niets mis aan een onafhankelijke onderzoek. De JIT uitslag stinkt aan alle kanten

 2. Uiterst Links

  Jij praat hier trouwens als een asociale tokkie Tim. Lekker niveau heb je

 3. Guus Geluk

  Desinformatie verspreiden is één van de methoden van de Russische schurken-elite om het officiële onderzoek te dwarsbomen.

 4. Svetlana

  Rusland is de nabestaanden tot niets verplicht. Andersom wel, wegens laster en valse beschuldigingen

 5. ReJa

  @Tim Engelbart. U bent dan misschien wel best goed in het bakken van aardappelen maar heeft u al onafhankelijk bewijs gezien van wat u schrijft, namelijk “waar ze uit de lucht werden geschoten door Russische rebellen die waren bewapend met Russisch wapentuig.”?

 6. DolleDries

  Tim ben je dronken of is de verkering uit wat een walgelijk stuk het gaat niet eens over je onderwerp maar wat een straat niveau.
  Het is geen onafhankelijk onderzoek ,een van de verantwoordelijke Oekraïne zit er met een veto in.
  Waar blijven toch de Amerikaanse radar beelden waar na een halfuur al bleek wie de schuldige waren ik begreep dat Rusland ze wel geleverd heeft.
  En het is inderdaad schandalig dat de Oekraïne met uitvallen van hun radars niet het luchtruim sloot boven een oorlogsgebied.
  En ga nu maar op jou niveau verder met het kont likken van dit zeer dubieus onderzoek en je anti Poetin hetze.
  O ja nog iets over die vergiftiging in GB dat neemt toch wel een hele rare wending.

  1. Blue monday

   Moet je hem tekeer horen gaan….landverrader!

   1. DolleDries

    Kusje erop.

 7. DolleDries

  Om Rusland een boevenland te noemen is natuurlijk schandalig en zeer discriminerend. Of wil Tim soms zeggen ik moet eerste niet Boef Rus nog tegen Tim .Het geeft wel het niveau aan van de promotors van de FVD

 8. denk eens na

  tim krijgt steeds meer naive trekjes

  1. Koos sssss

   Heeft een schone luier nodig; rode billetjes.

 9. JanKlaasen

  Ik moet zeggen dat ik steeds meer waardering ga krijgen voor Tim, zowel over Trump als over Rusland en de PVV wordt hij steeds critischer dus als hij het licht ziet wat de FvD betreft kan hij wat mij betreft niet meer stuk. 🙂

  1. Guus Geluk

   Eens. Ook ik kan me steeds meer in Tims artikelen vinden.

   1. swetsnek

    TIM KAN SAMEN MET JULLIE NAAR JOOP GRAAG ZELFS OPGERUIMD STAAT NETJES

    1. Guus Geluk

     DFTT.

     1. swetsnek

      DAT WAS HET ???? ZEIKSTRAAL ???

  2. Floris

   Als de trollen je gaan complimenteren Tim dan wordt het tijd eens achter je oren te krabben.

   Of is het alleen maar de bedoeling om flink wat reuring in de tent (= clicks) te genereren?

 10. Koos sssss

  Lief Timmetje.

  Om met Pim Fortuyn te spreken: “ach mens, ga toch aardappelen bakken”.

  De JIT uitslag is in het beste geval twijfelachtig te noemen. Meer dan een beschuldiging aan Rusland is het niet en die beschuldiging hangt aan elkaar van knip en plakwerk, met een lijm van EU-wensdenken.

  Bovendien: Je kunt oeverloos debatteren over wie de trekker overhaalde en wie het wapen leverde, maar ja, in een oorlogsgebied zijn wapens en in een oorlog tussen 2 voormalig Sowjet Uniestaten zijn er heel wat wapens, die je aan Rusland kunt linken.
  Die materie is zogezegd nogal diffuus.

  Stel dat je deze zaak voor een werkelijk objectieve rechter zou brengen, met een werkelijk objectief onderzoek, dat uitwijst dat het toestel inderdaad met een door Rusland geleverde raket uit te lucht is geschoten, dan zal die Rusland nog niet veroordelen.

  Het is niet een opdracht geweest van de Russische regering. Zelfs niet de bedoeling van de betreffende militairen. Maar een oorlogshandeling, waarbij die militairen het inzicht misten dat ze een verkeersvliegtuig beschoten.
  En dat is inherent aan het voeren van een oorlog.

  Buiten kijf staat, dat een verkeersvliegtuig boven oorlogsgebied niet veilig kan vliegen. Want ja, waar oorlog wordt gevoerd worden ook wel vliegtuigen uit te lucht geschoten.
  Als vlucht MH17 iets bewijst is dat het wel.

 11. Floris

  “Respectloos boevenland Rusland”
  ————————————————–
  De heer Engelbart doet volop mee aan de hetzes tegen Trump en Poetin.

  Hij kan zo bij de Joop of de NRC aan de slag.

  1. Onslow

   Ik vermoed dat u niet uw handen in kokend lood steekt voor de openheid van Putin in MH17
   Hij traineert alles wat ook maar iets te maken heeft met een onderzoek.

   1. swetsnek

    NEE MAAR ANDERSOM OOK NIET FLAPDROL

 12. dannyvermeulen69

  Het is nog steeds te betreuren wat er met de MH17 slachtoffers is gebeurt, haatbaart Tim is echt een lummel en een onbeschoft ventje. Rusland als land met bewoners voor crimineel en tuig uit te maken incl mijn schoonmoeder. schoonbroer in Rusland.en mijn schoonvader die rus is en zijn hele leven in de oekraine woont .is de vuilspuiter al eens in oekraine of rusland geweest net als de rest van zijn fanclub de droeftoeters. en maar roepen en doen als of ze het allemaal weten wel eens in een oorlog gebied geweest stelletje wiseguys.,

 13. Ernst Quispel

  Tim heeft gelijk, Rusland is een schaamteloze schurkenstaat.

  Het verontrustende is dat er in Nederland mensen zijn die de vieze dictator Putin hoger achten dan de eigen democratisch gekozen bestuurders. Deze Vijfde Colonne is levensgevaarlijk.

  1. dannyvermeulen69

   Kijk daar is de ernie smeagul de DDS hofnar weer praatjes maker wil ook weer een duit in het zakje doen de vuile slang .zorg nou maar dat ik jou nooit onder ogen krijg praatjes maker dat je er bent. met je zuigen en trollen gedrag holbewonertje van Timetje .zoals ik al eerder vertelde niks nutten zo als jij weten helemaal niks van de wereld ,

  2. Guus Geluk

   Die vijfde colonne ligt in katzwijm voor elke “sterke leider” – op de islamitische na.

   Opmerkelijk eigenlijk.

 14. Bes Tolen

  Rusland de schuld te geven van het neerschieten van het Maleisische vliegtuig is op zijn minst voorbarig. Serviërs kregen ook de schuld van een aanslag op de markt in Serajewo. Die aanslag kostte zeventig marktgangers het leven. Maar de werkelijkheid? Wie waren de daders? In ieder geval kon de regering Clinton toen net voldoende steun in de senaat verwerven. Nog geen dag later. Voldoende steun was met één stem meerderheid, nota bene de stem van een joodse senator en nota bene lid van de fractie van de Republikeinen, de partij die juist tegen was. Voldoende steun voor de moslims in Bosnië opdat de VS zich geheel in de oorlog konden inzetten. Welaan, het gaat hier om een voor elke burger in het westen bedreigend onderwerp. Als we op deze manier door gaan, zijn we alleen maar knecht, die moet zwijgen. Als er naar alle willekeur naar het op lijkt door machtige groepen kan worden gehandeld, zijn we heel slecht uit. Ik vrees dat als men maar even de kans schoon ziet, dat al zulks sinds jaren het geval is.

 15. h_keur

  Tim, dat je verontwaardigd bent vanwege het moment waarop Poetin zijn uitspraken doet, begrijp ik. Dat is onkies naar de nabestaanden van de ramp.
  Maar om nu op deze wijze naar Rusland uit te halen, snap ik niet.
  Waarom komt er bijvoorbeeld geen antwoord, waarom dat burgervliegtuig boven oorlogsgebied vloog en wie neemt daarvoor de verantwoordelijkheid op zich. Het rapport is bepaald niet onbetwist tot nu toe.
  De slachtoffers hebben er allemaal niets aan, het verdriet bij nabestaanden is onbeschrijfelijk, dat is zeker.
  Maar welke toegevoegde waarde lever je door in zulke sterke bewoordingen allerlei verwijten uitsluitend richting Rusland te uiten. Zaken die nog steeds niet bewezen zijn. Je gooit alleen maar olie op het vuur, wakkert de haan aan, maar levert geen enkele bijdrage aan een oplossing die dragelijk is voor de nabestaanden, wan de volledige waarheid zal denk ik nooit boven water komen.

  1. h_keur

   Uiteraard niet de ‘haan’ maar de ‘haat’ . Sorry voor de vergissing

  2. Uiterst Links

   +++++++++

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.