Rutte’s EU-baas Verhofstadt is erg blij met zijn trouwe diender: ‘Heel goed dat hij nee tegen Trump zei!’

Natuurlijk. Een schouderklopje voor onze premier van niemand minder dan EU-draak Guy Verhofstadt, de Europese baas van de liberalen. Dus ook van Rutte.

Gisteren was een goede dag voor het cv van Mark Rutte. Hij durfde in het bijzijn van camera’s nee te zeggen tegen Donald Trump, en werd daarmee plotsklaps de held van de halve journalistieke wereld.

Iemand die al wat langer een poster van de VVD-leider boven zijn bed heeft hangen, is de Europese fractieleider van de liberalen – Guy Verhofstadt. Onlangs wilde Gekke Guy nog dat Rutte plaatsnam in een soort Avengers-achtige superheldensquad om de “illiberale alt-righters van Viktor Orban” te verslaan, en nu is de Belgische ex-premier helemaal in de wolken dat Rutte het woordje ‘no’ kon uitstotteren in het Witte Huis:

“Very good that liberal Prime Minister @markrutte said “No” to Trump. A trade war is the worst outcome the world economy can use right now”

Nou Guy: daar zal Trump inderdaad wel een paar nachten slecht van slapen. Zomaar zo’n dekselse Nederlandse premier die één keer ‘nee’ zegt. Die handelsoorlog komt er nu vast niet, allemaal dankzij de heldhaftige Mark Rutte!

Weet je wat, met die verschrikkelijke Verhofstadt? Misschien moeten we hem maar eens overtuigen dat hij beter samen met zijn vriendje Abou Jahjah een lange reis naar Libanon kan maken. En hopelijk daar dan heel lang blijven. Daar wil ik als belastingbetaler zelfs nog wel een paar duiten aan bijdragen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Guus Geluk

  Maar Verhofstadt heeft wel gelijk. Net als Rutte overigens.

  1. B. Pascal

   wat betreft de ”no” means a ”yes” qua nieuwe baan in Brussel?

 2. Fortiori

  Wij mogen ons gelukkig prijzen dat Rutte op bezoek ging bij Trump. Je moet er toch niet aan denken dat de next MP (die naar maatstaven van DDS uitermate geschikt is) het had moeten doen. Alhoewel minister Ollongren bij mij hoog scoort.

 3. lugar

  Een islambeciel en moslimongool kan ook niet anders concluderen. Bruinriddervriendje Ernstlam ontbreekt er nog aan.

 4. Ni28

  Een kinderhand is gauw gevuld, de mond van Verhofstad niet.

  1. Adriaan

   Verhofstad? Wie is dat?

   1. Guus Geluk

    Adriaan,

    Guy Verhofstadt is de eurofederalistische leider vab de fractie ALDE, de liberale fractie van het EP waarin ook de VVD vertegenwoordigd is.

   2. Ni28

    Verhofstad is Verhofstadt. De ontbrekende “t” refereert misschien naar zijn mond vol tanden? Of is het typefout? Wie zal het zeggen?

  2. Ni28

   Ik begrijp de ophef ook niet, de voorzichtige “nee” is heel erg uitvergroot door vrienden van Rutte die tegelijk vijanden van Trump zijn. Hoe vaak zei Trump al nee tegen anderen maar daar wordt niet over gesproken tenzij op een hatelijke wijze. En een nee tegen Iran lijkt mij gewichtiger dan een nee van Rutte tegen Trump. En vergeet niet, die “nee” heeft ie wel opgeslagen terwijl het hem een worst zal wezen wat Rutte zei.

 5. Beukman

  Ik persoonlijk vind de ophef over Rutte’s dappere nee tegen de dictator wat overtrokken. Maar laten we wél wezen: die ophef wordt voor een groot deel gegenereerd door DDS zelf waarvan de reageerders in koor brullen dat de ophef te groot is.
  Ik hoop dat men hier genoeg gevoel voor humor heeft om dit te beseffen.

 6. Bes Tolen

  Beukman. Legt u eens duidelijk uit waarom Trump een dictator zou zijn want dat ontbreekt er hier zeker aan.
  In West Europa zijn er regeringsleiders, die wettelijk meer directe bevoegdheid hebben dan wel in de praktijk meer directe macht toegeworpen krijgen van hun coalitiepartijen (en hoe heet dat dan?) dan de Amerikaanse. Hoe staat u tegenover bijvoorbeeld Macron? In Frankrijk lijkt iedereen al jaren murw vanwege de macht van een president. Ja toch? En hoe zit het dan in Italië?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.