Schande: linkse partijen stemmen Nederlandse vlag in de Haagse raadszaal weg, en Sylvana-raadslid viert feest

De Gemeente Den Haag krijgt geen Nederlandse vlag in de raadszaal: een linkse meerderheid stemde de plannen van Groep de Mos, PVV, ChristenUnie-SGP en VVD weg. Sommigen zijn er zelfs érg blij mee dat een Nederlandse gemeente een Nederlandse vlag wegstemt en vieren openlijk feest.

fatimafaidwalgelijk

Een picobello-teken, een gebalde vuist, een trechter vol confetti en een vinkje: die feestelijke gebaren had het Haagse raadslid Fatima Faïd (HSP) over voor de uitslag van een stemming in de plaatselijke gemeenteraad gisteren. Duidelijk werd namelijk toen dat de voorstanders van een Hollandse driekleur in de raadszaal in de minderheid waren. Fatima Faïd was één van de wegstemmers, en biedt daar ook geen excuses voor aan. Kennelijk is dat normaal: dat je als Nederlands raadslid een dikke party bouwt als je tegen je eigen vlag gestemd hebt.

Voor de tweede raadsperiode achtereen sneuvelde gisteravond het voornemen om het rood-wit-blauw fier te laten wapperen in het hart van de Haagse democratie:

“Groep de Mos, VVD, PVV en ChristenUnie/SGP hadden de vlaggen graag zien wapperen in de zaal. Zij zagen er een mooie kans in om die manier hun trots op Nederland en Den Haag uit te stralen.

Maar het voorstel kreeg van de partij kreeg net te weinig stemmen: 20 raadsleden waren voor 23 tegen.”

Eén van de tegenstemmers was dus de eerdergenoemde Fatima Faïd, van de Haagse Stadspartij. Als die partij zich had losgemaakt van de weg-met-ons-consensus op links, was de vlag er wél gekomen – de partij heeft namelijk 3 zetels. Maar ja, dat was dan wel weer heel erg veel gevraagd. Want mevrouw Faïd is niet alleen lid van de HSP, maar ook van Sylvana Simons’ notoire anti-Nederlandbeweging BIJ1. Van een politica met zo’n verpest politiek kompas hoef je dus ook maar weinig te verwachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Guus Geluk

  Het Rijk zou een portret van de koning, een Nederlandse vlag, een vlag van de gemeente en een EU-vlag verplicht moeten stellen in elke raadszaal van Nederland.

  1. Top

   Guusje toch! kom je nu niet in conflict, met je ‘holmaatjes’ alhier? Of ben je dan toch een fatsoenlijk persoon?

  2. meanstreak2099

   helemaal met je eens guus, het zou ieder een beetje meer samen brengen dan tegen mekaar op hitsen

   1. Guus Geluk

    Meanstreak2099,

    Dat klopt.

  3. Holland

   Geen gek idee van je Guus. Alleen die EU-vlag is iets teveel van het goede. En een portret van dikke Willie eigenlijk ook, maar vooruit – hij mag meespelen.

   1. Guus Geluk

    Misschien wel. De lokale politiek heeft in wezen weinig met de Unie te maken.

  4. Rechtsaf

   Ons Guusülsünnetje moet lekker oprotten met z’n Europese vlag..

   1. palko

    @Rechtsaf, de EU-vlag mag van mij direct in de fik. Ook het portret van de koning, danwel het koningspaar, mag van mij achterwege blijven. Die beeltenis is te vaak aan verandering onderhevig. Gewoon omdat elk mens er over een paar jaar weer anders uit ziet. Kortom: In de raadzaal kan heel simpel volstaan worden met een, duidelijk aanwezige, vaderlandse driekleur. Kan iemand mij vertellen welke politieke partijen tegen het plaatsen van het rood-wit-blauw waren in de Haagse Raadzaal? Het zou mij verbazen als ook het (niet genoemde) CDA tot de tegenstanders behoorde. Dat lijkt me namelijk nou niet echt een landverraderspartij.

    1. Rechtsaf

     @Palko we zijn een koninkrijk dus een foto hoort wmb gewoon in elke raads/vergaderzaal natuurlijk, verder ben ik het volledig eens met het in de fik steken van de Europese vlag, het is echt een gotspe wat er nu in Nederland gebeurd, echt waanzinnig (in de vorm van complete waanzin) gewoon..

  5. Ni28

   Vlag voldoet en het scheelt geld. Dat moet toch de doorslag geven.

   1. Ni28

    Portretten doen al gauw dictatoriaal aan. Dus alleen de vlag. Weet je tenminste in welke land je bent.

    1. Ernst Quispel

     Weet Ni28 “in welke land” hij woont?

     1. Rechtsaf

      @Ernstlim daag jij Ni28 nou uit om je punt te drukken als compleet gestoorde islamimbeciel/randdebiel?

    2. Guus Geluk

     Ni28,

     Dat ligt er maar net aan. Kijk, als het een levensgroot portret is van een in militaire kledij gehulde generaal, wordt het akelig. Maar een statieportret van de koning in een moderne lijst, zoals bijvoorbeeld bij de rechtbank, staat wel aardig.

  6. Roughwood

   Ben het volledig met u eens!

  7. lugar

   @Guuslim: Sieg hiel Guus, sieg heil!

   #nederland

   1. Meinoud Marinus

    Hmm..?

    1. Rechtsaf

     @lugar ja dat vindt Adolfje Meinoud bedenkelijk want er is voor Adolf Meinoud maar 1 fuhrer natuurlijk..

  8. Frits Jansen

   Wij zijn in Nederland niet zo van de symbolen. Dat is vooral Amerikaans.
   Als we één aspect van de Nederlandse cultuur vast moeten houden is dat het principe “als je gewoon doet doe je al gek genoeg”.
   Er is overigens al uitgelekt dat de vlaggenfabrikanten deze golf van nationalisme stiekem steunen.

   1. Guus Geluk

    Frits,

    Dat is niet juist: in bepaalde raadszalen is al een vlag geplaatst, in de Tweede Kamer is door het gehele parlement een vlag geplaatst. Symbolen zijn juist in opkomst.

 2. NoDoubt

  Je kunt wel zien waar de loyaliteit ligt. De volgende stap is dat alleen mensen met 1 NL-paspoort openbare functies mogen vervullen.

  Undercover journalist Zvi Yehezkeli heeft vooral in Israël naam gemaakt met het onder andere identiteiten maken van undercover reportages. Omdat hij perfect Arabisch spreekt wist hij al vaak diep door te dringen in de moslimwereld. Voor zijn vijfdelige serie ‘Valse Identiteiten’ was hij ook in Duitsland. In het deel ‘De Moslimbroederschap in Duitsland en Turkije’ sprak hij met overheidsofficials, Duitse extremisme experts, en moslims. Zij bevestigen allemaal dat de islam inmiddels rotsvaste grond in Duitsland heeft gekregen. Het is zelfs al zo erg dat de (door Turkije gesteunde) Moslim Broederschap, in o.a. Egypte officieel een terreurorganisatie, letterlijk aan één tafel zit met bondskanselier Angela Merkel.

  De beruchte Sheikh Yusuf Al Qaradawi voorspelde ooit dat ‘de islam zal terugkeren naar Europa en over het Westen zal heersen. Die verovering hoeft niet door het zwaard te gebeuren. Er is namelijk ook een stille verovering.’ En dat is exact wat er de afgelopen jaren in de EU met het binnenhalen van miljoenen moslimmigranten aan het gebeuren is.

  Vooral de Moslim Broederschap helpt moslims bij het stapsgewijs inlijven van Europa in het Islamitische Kalifaat. Yehezkeli zegt dat journalisten alleen de waarheid hierover kunnen ontdekken door een andere identiteit aan te nemen. ‘Ik moet ophouden Zvi te zijn, en Abu Hamza worden.’ Met behulp van de geheime dienst kreeg hij valse Syrische identiteitspapieren voor zijn reis naar Turkije, en vandaar naar Europa.

  Samenwerking Turken en moslimbroeders ‘grootste bedreiging voor het Westen’

  Turkije is reeds verloren, zo stelt de journalist. De ‘stille’ jihad heeft er middels dictator Erdogan – die met zijn hand vaak de typische Moslim Broederschap groet brengt- definitief gewonnen. Nergens ter wereld is de moskee dichtheid hoger dan in Turkije. De seculiere democratie is en wordt in pijlsnel tempo afgebroken en vervangen door een islamitische dictatuur.

  ‘Erdogan bepaalt wie hij van de miljoenen vluchtelingen naar Europa laat gaan. Met hen stuurt hij de islam mee. Zij moeten hun dankbaarheid tonen door hem loyaal te zijn… en door de regels van de islam en de Moslim Broederschap in Europa te verspreiden.’ De 47 jarige Yehezkeli noemt de samenwerking tussen Turkije en de Moslim Broederschap dan ook de ‘grootste bedreiging voor het Westen’.

  Nadat hij als Syrische ‘vluchteling’ Abdullah Alatrash in Berlijn was aangekomen, en hem zonder ook maar één achtergrondonderzoek naar zijn identiteit onmiddellijk asiel was verleend, kreeg hij van een Arabisch sprekende, uit Gaza afkomstige medewerker van het immigratiebureau zelfs de tip om zijn familie via Griekenland naar Duitsland te smokkelen.

  Vrijwel alle moslimmigranten hebben islamisering Europa als hoofddoel

  De undercover journalist dook vervolgens diep in de moslimgemeenschap in het Berlijnse migrantenstadsdeel Neukölln. Syrische migranten vertelden hem daar openlijk dat ze in opvangkampen in o.a. (het door de NAVO ‘bevrijde’) Kosovo door de Moslim Broederschap waren geradicaliseerd, en nu de totale islamisering van Europa als levensdoel hebben. Over 20 jaar moet de Sharia in Duitsland zijn ingevoerd. Er wordt weliswaar wat verzet van de Europese bevolking verwacht, ‘maar er is geen ontsnappen aan, ze zullen de realiteit moeten accepteren.’

  Yehezkeli kwam erachter dat deze droom, die voor iedere vrijheidslievende Europeaan een gruwelijke nachtmerrie is, niet slechts door enkelen wordt nagestreefd – integendeel. Werkelijk alle moslims die hij sprak, ook degenen die in Europa zijn geboren en getogen, streven naar het omverwerpen van de democratische EU-staten door de islam en de Sharia. ‘Wij zullen hun leraren zijn. Wij zullen hen naar onze religie leiden,’ kreeg hij letterlijk te horen.

  ‘Moslim Broederschap zit bij ieder overleg met Angela Merkel’

  Op het station van Berlin Schöneberg sprak hij af met een extremisme expert, die per se anoniem wilde blijven vanwege de vele doodsbedreigingen die hij had gekregen nadat hij in diverse Duitse en Europese media openlijk had gewaarschuwd voor de opkomst van de radicale islam.

  ‘Maar je leeft toch in een vrije samenleving?’ wierp Yehezkeli tegen. Het antwoord van de expert: ‘Vrij voor degenen die hun mond houden, ja… ISIS is hier, de Moslim Broederschap is hier, Al Qaeda is hier… Ikhawan (de MB) zegt dat ze geen explosieven nodig hebben om de islam in Europa in te voeren. Nee, zij proberen via de media hun religie te promoten.’

  En toen onthulde hij dat ‘er geen enkel overleg met kanselier Angela Merkel plaatsvindt zonder dat de Moslim Broederschap daaraan deelneemt, en op de eerste rij zit. Dit zijn mensen die de afgelopen 4 jaar een grote wereldwijde campagne hebben gevoerd om de Europese samenleving ervan te overtuigen dat geweld in naam van de (islamitische) religie niets met die religie te maken heeft.’

  ISIS houdt op zeker moment op te bestaan, maar het echte gevaar schuilt nu juist in de islam zoals die door bijvoorbeeld Erdogan, maar ook door Europese moskeeën en via het internet wordt verspreid. ‘Dat is het grootste gevaar. Niet in de komende een tot twee jaar, maar wel in de volgende 20, 30, 40 jaar. In de komende generatie zal er een groeiend aantal jonge Duitsers zijn geboren die zich tegen alles keren wat Duits is.’ Hetzelfde geldt voor de rest van West Europa, zolang de massa immigratie en islamisering niet actief wordt bestreden.

  ‘Komende generatie hier geboren moslims zal islam aan Europa opleggen’

  De komende generatie Europeanen dreigt dan ook hetzelfde mee te gaan maken als Erdogan in Turkije heeft gedaan: het ‘zuiveren’ en compleet overnemen van de media, de politiek, de rechterlijke macht, het onderwijs, de politie, het leger, en alle overheidsinstellingen. Tegelijkertijd worden mensen die zelfs maar verdacht worden hiervan tegenstanders te zijn ontslagen, vastgezet of ‘opgeruimd’. Nu al worden overal Koranscholen geopend, waarin alle kinderen gedwongen worden geïndoctrineerd met de totale overheersing van de ‘ware islam’ over alle aspecten van het leven, en over alle mensen.

  ‘De Moslim Broederschap is een nest vol extremisten,’ vervolgt de journalist. ‘Niet langer Qatar, maar Ankara is hun centrum. De samenwerking tussen de Broederschap en Turkije is op dit moment de grootste bedreiging voor de Westerse wereld.’ En met behulp van Erdogan is het deze moslimextremisten nu ook stapsgewijs aan het lukken om de islam niet alleen aan Turkije, maar aan heel Europa op te leggen. (1)

  Helaas beseffen hier enkel nog de –weliswaar sterk in opkomst zijnde- vrijheidspartijen hoe ernstig deze dreiging voor ons, onze kinderen en onze toekomst is, en wordt de islamisering van ook ons land nog altijd geen strobreed in de weg gelegd door het overgrote deel van politiek Den Haag.

 3. denk eens na

  Het islamiseren is in volle gang , wie het niet ziet is steke blind of verdiend aan het moslim en asiel tuig.

 4. Rechtsaf

  Wat een stel mongolen daar, het wordt tijd dat “Den-Haag” ingrijpt het is natuurlijk te schofterig voor woorden dat in een Nederlandse raadzaal geen Nederlandse vlag gaat hangen, sterker nog, dat er in een motie over gestemd moet worden en dat het dan weggestemd wordt.
  En al die islamimbecielen moet echt allemaal oprotten, geen Europese vlag, gewoon de Nederlandse, ik ben immers Nederlander..

  1. Rechtsaf

   Sterker nog, dat een paar van die vuile smerige stink anti-Nederlandse islamidioten ook nog staan te juichen, en de Eramusbrug staat vol met Turkse vlaggen, het moet niet gekker worden, punt is, het wordt nog veel gekker..

   1. Floris

    Nederlands patriottisme of blijk van nationale sympathieën keurt links af.

    Voor derde wereld landen (die bijna allemaal nationalistisch zijn) hanteert links geheel andere maatstaven.

    Dat geldt ZELFS voor in Nederland wonende Turken en andere niet geïntegreerde kolonisten (dat laatste woord dekt de lading beter dan immigranten).

    Kan het nog hypocrieter?

 5. Lex

  Ik vind dat in elke vergaderzaal, raadzaal, 1e 2e kamer de Nederlandse vlag moet hangen dus ook bij de gemeente.

 6. Ni28

  Den Haag is niet van de Hagenezen maar behoort de hele wereld toe. Niet Nederland in de Raadzaal maar het straatbeeld. Links, weet u, die van “Die pet past ons allemaal”. En hoe het afgelopen is met respect, weten wij inmiddels.

 7. Nasrani

  Ons guusje kletst tegen beter weten in. Nederland heeft al teveel weggegeven om dit terug te draaien. Die tijd komt echter wel weer, wanneer de moslims en aanverwant onkruid Nederland uit gebonjourd worden.

 8. Jetske

  Gewoon neerzetten of ophangen die vlag,
  zal even lekker worden dat zij de dienst uit gaan maken!

 9. FLP

  Schande landverraders! Dit kan echt niet …hier had niet eens een stemming over mogen zijn. Pek en veren het land uit!!!

 10. Verlazques

  Bij DDS zijn ze niet echt snugger geloof ik. Nederlanders zijn wars van vertoon, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Daarom geen parades , geen vlagvertoon, alleen op feestjes breekt de gekte los, naar goed dat is 100% commercie. Als ik op de ambassade in Praag kom, staat daar nog steeds het borstbeeld van tante Beatrix en niet van dat domme blondje die met die Argentijnse h*** is getrouwd. Daar zijn ze dus wel slim.

  1. lugar

   @Verlazques: “(…) geen vlagvertoon…”

   Niets mis met onze nationale driekleur. Er waren namelijk tijden dat je’m niet uit mocht hangen, niet eens zo heel lang geleden. Zo vaak mogelijk ophangen die Nederlandse vlag, dat de Rotterdamse Erasmus rood heeft gekleurd van de Turkenvlaggen is al erg genoeg.

   1. DemetrioYaakov

    Ik ben Braziliaans en Joods, ik vraag jullie Nederlanders van de wortel, alsjeblieft omwille van het Koninkrijk der Nederlanden, voor alles wat je in het verleden hebt gebouwd om Nederland te worden wat het nu is. Denk aan de toekomst van de volgende generaties laat niet toe dat deze zaden zich verspreiden en onkruid werpen in dit prachtige land dat Nederland heet.

 11. dannyvermeulen69

  En weer een kakkerlak moslim die de feest viert om Nederland verder om zeep te helpen .wat een tering volk is het .,

 12. Gerlos

  Portret van de koning, Nederlandse vlag, dienen in alle raaadszalen van ons land verplicht te zijn.

 13. wheelboy

  Geeft dit niet aan waar die Fatima haar trouw zit .In iedergeval samen met.doe 22 andere niet in Nederland . Ben geen aanhanger van het koninklijk huis .Maar zolang het er is dan statie portret van onze koning samen met onze driekleur. .evt aangevuld met stads en provincie vlag .

 14. HEM

  Ik wed dat er in Den Haag eerder een Turkse vlag dan een Nederlandse komt te hangen.

  1. lugar

   De verhoudingen wijzen wel in die richting.

   Tussen 1996 en 2011 is het aandeel allochtonen in Den Haag toegenomen van 37 naar 49 procent. Op 1 januari 2011 telde Den Haag 241 duizend allochtonen, 73 duizend van westerse herkomst en 168 duizend met een niet-westerse achtergrond. De toename was met bijna 10 procentpunt het sterkst onder niet-westerse allochtonen. Van de vier grote niet-westerse herkomstgroepen nam het aandeel Turken het sterkst toe. Surinamers vormen echter nog altijd de grootste groep in Den Haag.

   Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2011/35/den-haag-telt-half-miljoen-inwoners

  2. Rechtsaf

   @HEM het begin is gemaakt..

 15. JJ66

  Lijkt erop dat er een aantal schepen met landverraders zijn gearriveerd. Onder elke steen kruipen ze vandaan, hier opgegroeid, gestudeerd (meestal niet afgemaakt) , van al onze gemakken van onze welvaart kunnen profiteren. Maar een greintje dankbaarheid, nee hoor, wel van onze belastingcenten vreten en de boel polariseren. En dan dat zooitje linkse meelopers, in de oorlog hadden ze daar een naam voor……

 16. Arie B

  Dat typeert de teloorgang van NL en de dwaasheid van de linksmensen. Dat je op de site van de gemeente naast NL ook voor Arabisch kunt kiezen zegt eigenlijk genoeg. Naast het Europese Hof krijgen ze vast ook de Europese Shariahof in den Haag (of Amsterdam moet ze voor zijn ..)

 17. jan_nijhof

  Al’s je alle commentaren hier leest, vol van vooroordelen, verband leggen met de Islam, rassisme en nationalisme, dan is het maar goed dat er niet voor een vlag is gekozen.

  Ik heb een hekel aan alle opgelegde symboliek. In een gemeentelijke raadszaal zou ik me hoogstens een gemeentelijke vlag kunnen voorstellen, maar ook dat is nergens voor nodig. Liever mooie foto’s van inwoners en kenmerkende gebouwen.
  Geen staatsvertoon maar de connectie met de mensen en dingen waar het om gaat op die plek. Warmte voor je land moet niet worden opgelegd, dat moet van binnen uit komen. En op die wijze zien we dat ook steeds meer. Heel sterk zelfs op 4 en 5 mei want dan hebben we het over onze vrijheid! Juist daarom liever geen opgelegde symboliek.

  1. dannyvermeulen69

   Waar leef jij ?? landverader met je symbool praatjes ?met je foto’s van inwoners met kenmerkende gebouwen al die haat baarden en mocro’s en kopvodden bedoel je?!en dan een of andere kopvod genaamd Fatima Faid die dus als snot neus alochtoon het wel goed vind dat er geen Nl’se vlag in de raads zaal komt .,achterlijke backstabber nederlandse overheids gebouwen en gemeenten moeten Nederland vertegenwoordigen dat is niks anders dan in veel landen in de wereld en als de comentaren je niet aanstaat hier blijf weg rot op naar Erdogan land ,

   1. Robert Leiden

    Danny.
    Wat ben je boos jongen.
    Wij hebben democratie in NL en met meerderheid van stemmen is besloten om geen vlag in de raadszaal te plaatsen.
    Met jouw commentaar, en met jou vele anderen hier, geef je aan dat je de democratie niet respecteert.
    Daarmee ben jij beter op je plaats in Turkije dan de mensen die jij bekritiseert.
    Goede reis…

    1. dannyvermeulen69

     Heb ik jou om comentaar gevraagd vuile landverader met je democratie democratie is ver te zoek in mijn land.. ik heb nog voor mijn land gediend .
     stuk vuil dat je er bent met je boos jongen ik ben jou jongen niet..en flikker op dat ik maar turkije moet gaan rot jij maar op naar erdogan land en neem gelijk die kopvod mee GOEDE REIS,

 18. Bolder

  De Islamisering verloopt volgens plan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.